Dodaj do ulubionych

Felerne pampersy

IP: *.* 10.04.02, 20:45
Kupiłam ostatnio felerne pampersy marki Pampers właśnie, rozmiar junior. Ich feler polega na tym, że tylny rzep jest umocowany na samym górnym brzegu, natomiast ta frotkowata taśma do której się przylepia tam gdzie była – w połowie przedniej powierzchni. Bardzo to przeszkadza, majtasy nie dają się porządnie umocować, a żeby porządnie trzymały trzeba ścisnąć tak mocno, że prawie dziecko na pół przy okazji. Oświećcie mnie, czy to mi się trafiły takie buble, czy to jakaś nowa moda, i przede wszystkim, czy ma ktoś namiary na serwis konsumencki, bo wyrzuciłam opakowanie i nie wiem nawet czy coś takiego tam było.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lia Re: Felerne pampersy IP: *.* 10.04.02, 21:51
      Wiesz, ja też zauważyłam pogorszenie jakości pampersów - te newborn były rewelacyje, mięciutkie, z siateczką, dalej - gorzej. Przerzuciłyśmy się na huggiesy, ale ostatnio coś mnie podkusiło - znów kupiłam pampers N 3 ( do 9 kg). Ania waży 8400, a taśmy nie sięgają nawet boczków, żeby zapiąć trzeba ścisnąć tak, że na nóżce pojawia się pręga. POza tym strasznie twarde i chyba mniej chłonne. Pomijam kwestie balsamu aloesowego,który podobno uczula - Ani to akurat nie przeszkadza.A tak wogóle dziwi mnie fakt,że te pierwsze numery zmieniają się co parę kg, a od 4 wzwyż -to zakres prawie 10 kg - czy to nie przesada? :hello:
    • Gość: tygrys Re: Felerne pampersy IP: *.* 11.04.02, 07:16
      My korzystamy wyłącznie z Pampersów "od zawsze". Próby z innymi pieluszkami z różnych powodów kończyły się źle albo jeszcze gorzej :(. Ostatnio kupiłam na próbę pieluszki produkowane dla Carrefoura (o których dużo dobrego przeczytałam między innymi na forum )i uważam, że wyrzuciłam pieniądze w błoto - Michaś miał wiecznie odparzoną pupę i kilka razy dziennie przemoczone ubranko :(.Pampersy moim zdaniem są najbardziej chłonne, najwygodniejsze dla dziecka, dobrze się zapinają, nie powodują odparzeń itd...Wczoraj też kupiłam paczkę Juniorów i jestem zadowolona :). Aha, i nie jestem pracownikiem producenta :)Z pozdrowieniamiKasia B.
    • Gość: iberia Re: Felerne pampersy IP: *.* 11.04.02, 08:08
      a ja od dluzszego juz czasu uzywam wylacznie Huggies"ow.a to dlatego,ze od pampersow Kubek dostal takich uczulen, ze nie moglam sobie z nimi poradzic.poza tym jak juz ktoras z was napisala Pampersy sa twarde i maja w srodku folie a Huggies"y sa super bawelniane,mieciutkie i te nowe sa bardziej chlonne od starszej wersji.poza tym szerokie zapiecia z gumkami.dla mnie Huggies"y sa super.ale slyszalam ,ze tak wogole to najlepsze sa Fixies,nawet jakis test gdzies widzialam,szkoda tylko ,ze sa tak drogiesad.czy ktoras z was moze ich uzywala dla dzieciatka?
      • Gość: AsiaW-punkt Re: Felerne pampersy IP: *.* 18.04.02, 14:56
        My uzywamy Fixies i bardzo je sobie chwalimy, sa mieciutkie, bez ceraty, bardzo chlonne i pupcia Nati ani razu w nich nie chorowala. W przeciwienstwie do pampersow, wlasie w nich Nati dostala odparzen poza tym rzepy za krotkie, material twardy i zdodatkiem ceraty poprostu ochyda, no i te zielone wstawki po bokach w rozmiarze nr. 4 nie mam pojecia czemu maja sluzyc a Nati dostala od nich wysypki. Dodam tylko ze pampersy kupilam pierwszy i ostatni raz w Polsce nasze sa owiele lepsze i tansze, podobnie Fixis roznica w cenie jest bardzo duza bo za 44 stuki u nas place prawie tyle co w Polsce za 22szt. A swoja droga to nie rozumiem czemu w Polsce pieluchy sa takie drogie bo jakosc wcale nie jest najlepsza...
    • Gość: niki1 Re: Felerne pampersy i libero też IP: *.* 12.04.02, 08:29
      czesć!Ja kupiłam ostatnio feralne liber-up & go. po prostu, jak wkładam te majteczki to szwy na bokach trach! i tak cała paczka! wkurzające: 30 zł do kosza. bo takie rozerwane to po co? gumka zrolowana i nawet na tasmę klejącą się nie da uchwycićNIki
    • Gość: bma Re: Felerne pampersy - lepsze Pampers Premiums IP: *.* 12.04.02, 10:31
      Z pampersów znacznie lepsze od tych zwykłych (w dużych zielonych paczkach)są Pampers Premiums - w mniejszych fioletowych opakowaniach. Niestety są droższe, ale duże lepszej jakości, bardziej miękkie i przewiewne, mają rozciągliwe zapięcia, więc nie uciskają dziecka, w ogóle są lepiej wykonane. Polecam.Basia mama Natalki
      • Gość: aneea Re: Felerne pampersy - lepsze Pampers Premiums IP: *.* 12.04.02, 12:43
        w dodatku w Auchanie jest na Premiumsy promocja, jak dobrze pamietam kosztuja 70 groszy wiecej od Pamperow zwyklych. Przypuszczam, ze chca je wyprzedac, bo wszedl na rynek nowszy "model" Premium (ja kupowalam te fioletowe)
    • Gość: AgnieszkaP. Re: Felerne pampersy IP: *.* 12.04.02, 14:52
      Z ciekawością przeczytałam co piszecie o Pampersach. Ja kupuję "Pampers Baby Dry", rozmiar 1-2 ( 5-8 kg ), Kuba ma 7 miesięcy i już dobija do 8 kg, a pieluchy wciąż są dobre, są mięciutkie, szerokie zapięcia na rzepy, gumeczka nie uciska, i nie przemakają. I albo ja mam coś z powonieniem, albo nie zawierają w ogóle aloesu ( zresztą na pudle nie ma słowa o nim ). I nie są to Premiums ( te fioletowe ), opakowanie jest zielone. Czyżby w Kanadzie były inne wersje tej samej marki ?!!Agnieszka
      • Gość: w Re: Felerne pampersy - do AgnieszkiP IP: *.* 12.04.02, 16:22
        Yes, w Kanadzie pampersy inaczej sie nazywaja i jeszcze rozmiary sa inne. Inny wagowy podzial na rozmiary. A tak wogole to przeczytalam Twoj post i ze tak powiem szczeka mi opadla. :O . Jak ty miescisz swoje dziecko w tych malych pampersach. Moje ma teraz 11.5 kg i ledwie sie miesci w 5-kach na ktorych pisze, ze sa powyzej 12 kg. Jak moj syn mial 8 kg to musialam mu juz zakladac 4-rki, ktore sa od 10 do 17 kg. W 3-jki juz nie wchodzil. :hap:Pozdrawiam Cie pelna podziwu do Twoich zdolnosci pakowania.
        • Gość: AgnieszkaP. Re: Felerne pampersy - do Wan IP: *.* 12.04.02, 18:04
          Wanda, jak przeczytałam Twój post, to aż się sama zdziwiłam, jakoś nie zdawałam sobie sprawy że w sumie dzieciak skończył 4 kwietnia 7 miesięcy a dalej urzęduje w 1-2. :what:5 marca na kontroli ważył 7.78 kg ( 69 cm ) więc na pewno teraz ma 8 kg. A ja w sumie nie mam problemów z założeniem tych pampersów, nic się nie odciska, no i najważniejsze, nie przecieka. Może po prostu taką ma budowę, ja od jego urodzenia się śmiałam że wygląda na małego kulturystę bo jest szeroki w barach ( teraz np. góry od dresików czy kompletów na 18M są na niego dobre, a spodnie jeszcze dużo za duże ), więc może po prostu ma taki tyłeczek jak ziarenko od kawy. :) A z tym pakowaniem to jest różnie, jesteśmy na etapie wykręcania się jak piskorz przy każdym przebieraniu. :crazy:Acha, ja kupuję Pampersy w Costco ( Price Club ), te duże opakowania, ale to chyba są te same pampersy co w innych sklepach ?Pozdrowienia,Agnieszka :hello:
          • Gość: w Re: Felerne pampersy - do Wan IP: *.* 12.04.02, 20:01
            SORRY DZIEWCZYNY ZE NIE NA TEMAT.Poczekaj jeszcze troszke a bedziesz w biegu zakladala pampersy. A dla obmiany to moj syn ma grube nozki i pewnie dlatego musze mu ubierac wieksze pampersy. Pampersy w innych sklepach sa takie same tylko inaczej pakowane. Tez jakis czas kupowalam w Costco ale pozniej odkrylam, ze w innych sklepach mozna kupic za ta sama cene lub nawet taniej. Np. dzisiaj w Wal-marcie "mega" paczke kupilam za $18.98 co za taka paczke jak w Costko wychodzi gdzies $36.00. Rowniez tanie pampersy mozna dostac w Dominion lub A&P i tam dodatkowo zbierasz AIR MILES (czasami i 10 pkt za paczke) i Baby Bonus. Jak nazbierasz 20 Baby Bonus to dostajesz czek na $20 dol na zakupy. A czy zbierasz punkty z opakowania? A tak wogole to czy wiesz gdzie na takie male dzieci mozna kupic spodnie dresowe. Przez ostatni tydzien zjechalam chyba z 50 roznych sklepow i znalazlam tylko dzinsy, I doszlam do wniosku, ze chyba cos ze mna nie tak jezeli mi sie takie rzeczy marza.Jak masz ochote Agnieszka to moze napisz do mnie na priv wandan@sympatico.ca coby innych emam nie zanudzac detalami o zakupach w Toronto.
            • Gość: Madzia2002 Re: Felerne pampersy IP: *.* 12.04.02, 20:43
              a wiecie co ja kupilam te nowe pampersy first steps / fioletowe opakowanie / maja takie gumkowane zapiecia / fajowskie - by sie wydawalo ale do czasu / moj maly dostal takiego uczulenia ze do tej pory dermatolog przepisuje jakies coraz to nowsze masci i nic mu nie pomaga :-( makabra......
    • Gość: Yavien Re: Felerne pampersy IP: *.* 12.04.02, 20:20
      Na mojej paczce pampersów jest telefon do Działu konsunenckiego (bezpł. infolinia) 0-800 120 032, powodzenia w reklamacjiA jeśli chodzi o jakość, to rzeczywiście pampers premium są duże lepsze od extra dry, ale jednak moim zdaniem najlepsze są Hugiesy Freedom (nie standart), tylko jeśli nie ma promocji, to wychodzą drożej...
    • Gość: Dorcia25 Re: Felerne pampersy IP: *.* 13.04.02, 09:57
      Ja tez zakupilam papmersy takie jak Madzia2002 i moja Sarcia dostala takiego zapalenia ze musialam szybko leciec do dermatologa (myslalam ze uda mi sie samej domowymi sposobami to usunac) zeby cos nam poradzila ... na szczescie juz jej to powolutku znika , wiec nie jest to jedyny przypadek . Dziewczyny naprawde uwazajcie na nie .POZDRAWIAM
    • Gość: jula Re: Felerne pampersy IP: *.* 14.04.02, 10:27
      Niestety i ja muszę się przyłączyć do Waszych narzekań na Pampersy.Po ostatniej zmianie paczki Pampersów Julka dostała okropnego uczulenia.Wcześniej(przez pół roku) używałam tylko Pampersów i wszysko było ok.,nie miałam powodów do niezadowolenia. Szybko musiałyśmy je zmienić na Huggies Freedom i powoli wszystko wraca do normy. Uwaga na Pampersy zwłaszcza rozmiar nr.4. Pozdrowienia Gabrysia
    • Gość: nutka Re: Felerne pampersy IP: *.* 16.04.02, 22:33
      Cześć dziewczyny!Czy wiecie może co się dzieje z fioletowymi Pampersami Premium? Te są dla nas idealne. Niestety 5-tek już nigdzie nie można dostać i chyba je wycofują, na razie nie wprowadzając nic w zamian. Nowe zielone Pampersy Active Fit są w sprzedaży tylko do rozmiaru 4+. To dla nas za mało. Co się stało? Czy są tu jeszcze mamy dużych pampersowiczów?Mama 2-letniej Julki
      • Gość: maka Re: Felerne pampersy IP: *.* 17.04.02, 08:09
        Niestety obawiam się, że trzeba przestawić nasze dzieci na coś innego. Wchodziłam nawet na strony Pampersa i niestety Premium (Active Fit)są tylko do rozmiaru 4+. MOże stwierdzili, że takie duże dzieci nie muszą mieć wygodnie. Mój synek ma 15 miesięcy i zakładałam mu je na noc. Niestety "zwykłe" PAmpersy potrafił przesikać. MOże przemyślą sprawę i coś się zmieni.MOże jak popłaczemy razem to coś pomoże.
        • Gość: wanda Re: Felerne pampersy IP: *.* 17.04.02, 13:07
          Dobiję Was kochane dziewczynysmile Jakiś czas temu na forum rozpoczęłam wątek o pampers premiums. Dzwoniłam również do firmy po informację dlaczego zniknęły z rynku, usłyszałam, że nie będą już produkowane. W zamian pani zaproponowała mi pieluchomajtki, które są w rozmiarze "junior", premiums nowe będzie tylko do rozmiaru 4+ - niestety nie dowiedziałam się dlaczego!Pozdrawiam
      • Gość: nutka Re: Felerne pampersy IP: *.* 18.04.02, 12:25
        Dzięki dziewczyny za informacje.Suche noce były tylko w "fioletowych" pieluszkach. Teraz jest okropnie.No cóz, może zmobilije to nas szybciej do życia bezpampersowego.Pozdrawiamy wszystkichBeata z mokrą Julą
        • Gość: renumi Re: Felerne pampersy IP: *.* 19.04.02, 19:28
          Dziewczyny, spróbujcie majteczek"First Steps" Pampersa-one są REWELACYJNE. Sa chyba w wersji 4+ i 5. Ja używam ich odkąd młodszy synek skończył pół roku-jest tłuściutki i normalne pampersy go uwierały(przy nóżkach i w pasie). Teraz ma roczek i nie wyobrażam sobie powrotu do zapinania pieluch na rzepy(przy przewijaniu wije sie jak piskorz). Podciągam mu pieluchę na stojąco, nic go nie uwiera, nie przecieka, przy bieganiu rzepy się nie odpinają. Ja jestem z nich bardzo zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka