Dodaj do ulubionych

gdzie można kupić garnek do gotowania na parze?

IP: *.* 21.04.02, 16:01
Witam!Gdzie można kupić garnek do gotowania na parze? Dodam, że jestem ze Śląska! Bardzo proszę o jakieś informacje!
Obserwuj wątek
    • Gość: iberia Re: gdzie można kupić garnek do gotowania na parze? IP: *.* 22.04.02, 07:15
      czesc,nie wiem czy macie u Ciebie Geant ale u nas w Krakowie na pewno byly tam wlasnie garnki do gotowania na parze<cena okolo 45 zlotych>.a tak poza tym na pewno mozna je kupic w Zepterze,tylko tam sa duzo drozszesad.iza
      • Gość: Irma Re: gdzie można kupić garnek do gotowania na parze? IP: *.* 22.04.02, 22:28
        Dzięki! Napewno pojadę i zobaczę, czy są takie!Pozdrawiam!
    • Gość: Ewa_P Re: gdzie można kupić garnek do gotowania na parze? IP: *.* 25.04.02, 10:44
      A ja kupiłam swój w IKEA - garnek stal nierdzewna + wkladka , grube dno - świetny garnek jako taki (seria IKEA 365). Troche drozszy nie pamietam ok.59zl+39zl wkladka.Pozdrowienia, Ewa.
    • Gość: mala_mi Re: o Zepterze IP: *.* 29.04.02, 21:53
      Witam,Dostałam garczek Zeptera od mamy. Jest naprawdę super. Moi rodzice kupili cały komplet kilka lat temu. Gotuje sie w nich nawet kilka różnych potraw jednocześnie poprzez ustawieniu kilku garczków jeden na drugim. Poza tym jest bardzo oszczędny w zużyciu prądu ( gazu ). Potrawy zachowują wysoką temperaturę przez kilka godzin.Zrobiła się z tego mała reklama.Pozdrawiam i życzę miłego gotowania.Ps. Dają na nie wieczystą gwarancję.
    • Gość: domisia polecam garnek elektryczny do gotowania na parze IP: *.* 07.05.02, 11:39
      jest bardzo wygodny - nastawiasz i nie pilnujesz - nie dolewasz wody, ma sygnalizator dżwiękowy - kiedy skończy gotowac. Ma dwa garnki , które ustawiasz jeden na drugim i osobno możesz gotować mięso, a osobno warzywa. Fantastyczna rzecz - ja nawet nastawiam taki garnek i ide do ogródka. Bardzo długo trzyma ciepło. cena - około 150 - 200 zł - opłaca się na 100%.
    • Gość: aga102 Re: JAK I CO GOTOWAĆ NA PARZE? IP: *.* 07.05.02, 13:22
      Skoro już taki wątek się pojawił to postanowiłam się podpiąć, bo od niedawna mnie to interesuje. Kupiłam ostatnio taką rozkładaną wkładkę do gotowania na parze ale nie wiem czy był to dobry zakup. Poza tym nie wiem co, jak i jak długo gotuje się na parze. Pewnie macie jakieś sprawdzone przepisy, dania.. Jeśli tak, to podzielcie się z niedoświadczoną!!! Może jakiś adres www bo na chodzenie po księgarniach nie mam szans...Z góry dziękuję!!!Aga
      • Gość: domisia gotowanie na parze - zdrowe i wygodne IP: *.* 07.05.02, 16:00
        też zaczynałam od gotowania w normalnym garnku z wkładką, ale kiedy wygotowałam kilka razy wodę - pózniej dla wygody kupiłam garnek elektryczny. on gotuje samodzielnie przez wskazany czas.Ale co można gotować. moim zdaniem wszystko - ja tak robię.Po pierwsze wszystkie warzywa na obiad - np. kalafiora, marchewkę, brokuły, szparagi, fasolkę szparagową. Wszystkie warzywa na sałatki. gotuję też ziemniaki - mogą być w skórce, albo obrane - wszystko zależy czy mam czas i ochotę je obrać. Wyczytałam też, że warzywa liściste - typu szpinak też lepiej parzyć na parze, niż wrzucać do wody.oprócz tego wszelkie mięsa i ryby mozna gotować w taki sposób - bez tłuszczu i wody.Produkty na obiad można ugotowac za jednym razem - ułożyć obok siebie. nic nie kipi.Sądzę, że na parze tej z garnka elektrycznego, wygodnie też podgrzewać kiełbaski.Z pewnością można też dziecku ugotować jabłko.Produkty po prostu układasz i wszystko. Z pewnością można je doprawić wcześniej. nie polecam jednak soli - ja soli nie używam wogóle do gotowania. A warzywa przygotowane na parze mają lepszy - bardziej czujny smak. jeżeli ugotujesz godzinę, albo pół przed czasem, to zwyczajnie zostawiasz pod pokrywką i pózniej gorące wykładasz na talerz - dla mnie to rewelacja.Dominika
        • Gość: AM Re: gotowanie na parze - zdrowe i wygodne IP: *.* 07.05.02, 19:42
          A czy gotowanie w urzadzeniu elektrycznym nie trwadluzej niz w sposob "normalny". Ja juz od dawna przymierzam sie do zakupu, ale odstrasza mnie czas podany na pojemniku, poza tym czy nie jest to drozszy sposob - energia elektryczna (to dla mnie wane bo prawie wszystka w domu mam na prad i place straszne rachunki), no i zastanawiam sie nad czyszczeniem - czy wszystko co sie zabrudzimozna myc w zmywarce, czy tez pozostaja jakies czesci, ktore trzeba umyc recznie.amo
          • Gość: domisia Re: gotowanie na parze - zdrowe i wygodne IP: *.* 07.05.02, 22:46
            wszystko jest do zmywarki - rzecz oczywista - a czas gotowania - nie mam pojęcia czy jest dłuższy. nie wydaje mi się - jeśli np. ryby i warzywa mozesz ugotować za jednym razem - to raczej oszczędność - niż gotować w dwóch garnkach. Poza tym bez garnka nie gotowałam wcale - a teraz , że gotuję to duży sukces. :)Dominika
            • Gość: AM Re: gotowanie na parze - zdrowe i wygodne IP: *.* 08.05.02, 18:36
              Dominiko, dziekuje za odpowiedz - chyba jednak kupie sobie to urzadzonko. napisz mi tylo jeszcze jakiej firmy parowar (czy jak go nazwac) Ty sobie kupilas, bowiem widzilalam conajmniej 3.pozdrawiamamo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka