19maj 12.12.06, 13:10 dziewczyny czy ktoś kto ma grubszą łydkę juz nie może kupić sobie kozaków??? Nigdzie nie moge dopasowac sobie butów, a może orientujecie sie czy mozna u szewca sobie jakos poszerzyć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etiennette Re: ratunku mam gruba łydke i nie ma na mnie koza 12.12.06, 13:14 wiem ze da sie zwęzyc cholewkę, ale co do poszerzenia, to najlepiej szewca spytac. Odpowiedz Link Zgłoś
mamahani2 Re: ratunku mam gruba łydke i nie ma na mnie koza 12.12.06, 13:27 Może Cię nie pocieszę, ale ja mam odwrotny problem - za chuda łydka... Numer buta mam 39, ale mam bardzo wąską stopę w związku z czym mam problem nie tylko z kozakami. Jeszcze żadnej zimy nie miałam na nogach kozaków. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: ratunku mam gruba łydke i nie ma na mnie koza 12.12.06, 13:45 Nie, nie może, zwłaszcza jak do tego ma stopę poniżej średniej O ile wiem, można poszerzyć. Znajoma szyła sobie u szewca kozaki na zamówienie (też ma nogę niestandardową). Odpowiedz Link Zgłoś
monteusz_wwa Re: ratunku mam gruba łydke i nie ma na mnie koza 12.12.06, 14:20 Jestem posiadaczką grubych łydek, kłaniam się mimo to większość ostatnich zim przechodziłam w wysokich kozakach, tyle że musiałam pójść na kompromis - kiedyś kupywałam kozaki ze sztucznego tworzywa, które się rozciągało po prostu tam gdzie musiało (buty na suwak, nie mówię o tych cienkich naciąganych, tylko ocieplane kozaki), a całkiem niedawno trafiłam kozaki ze skóry z kilkoma klinami od góry, które załatwiły sprawę. Wykosztowałam się trochę ale warto było. Do gotowych butów robienia takich klinów chyba bym jednak nie polecała... Odpowiedz Link Zgłoś
fanaberyczka Re: ratunku mam gruba łydke i nie ma na mnie koza 12.12.06, 16:15 Witam Mąż handluje obuwiem również butami na zamówienie,które są wykonywane dla osób o nietypowych nogach.W razie zaintersowania proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: ratunku mam gruba łydke i nie ma na mnie koza 12.12.06, 17:47 są kozaki z elastyczną cholewką, co prawda bardziej do samochodu niż na śnieg są kozaki kończące się tam, gdzie łydka jeszcze nie występuje Odpowiedz Link Zgłoś
mamachlopca1 Re: ratunku mam gruba łydke i nie ma na mnie koza 12.12.06, 19:25 ja mam nie dosc ze grubasna łydke to jeszcze wysokie podbicie.jakos nigdy!!!! nie udało mi sie kupić kozakó.co najwyżej po wielkich poszukiwaniach kupuje takie za kostke i to wcale nie najładniejsze-po prostu to co na mnie wejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
megimach Re: ratunku mam gruba łydke i nie ma na mnie koza 12.12.06, 21:51 a ja ci pomoge- otóż kupiłam ostatnio - a też mam problem, pięeekne kozaki - modne i wysokie- no tanie nie były i to 1 e i jedyne które wchodza mi na łydkę- firmy But-s. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: ratunku mam gruba łydke i nie ma na mnie koza 12.12.06, 22:09 dzięki w czwartek pójde do sklepu i może cos wcisnę ) Odpowiedz Link Zgłoś
bella16 Re: ratunku mam gruba łydke i nie ma na mnie koza 13.12.06, 08:31 Mnie sięw tym roku udao kupić po raz pierwszy długie kozaki po paru latach poszukiwań, i wcale łydka mi nie schudła, wręcz przeciwnie po ciąży jeszcze przytyłam. Kozaki kupiłam w sieci sklepów Everest (w Warzsawie np. Arkadia, carrefour targówek) a firma zowie sie Marko. Kozaki mają szerszą niż inne cholewkę (a mierzyłam w tym samym miejscu kilka par innych firm i tylko te sie zapięły), mają klin a poza tym są z takiej miękiej skóry i chyba dlatego sie tak rozciągają. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
denia71 Re: ratunku mam gruba łydke i nie ma na mnie koza 13.12.06, 11:53 Też mam ten problem - ale udało mi się w tym roku kupić oficerki firmy Venezia. Niestety pozostaje Ci tylko szukać i przymierzać . Odpowiedz Link Zgłoś
aniade Re: ratunku mam gruba łydke i nie ma na mnie koza 13.12.06, 15:43 A gdzie udało Ci się kupić kozaki firmy But-S ? Z tego co wiem jakiś czas temu firma padła niestety... Parę lat temu też miałam super kozaczki tej firmy i ze smutkiem przyjęłam wiadomość o likwidacji. Dlatego Twój post bardzo mnie zaciekawił. Może działają znowu ? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mercy2 Re: ratunku mam gruba łydke i nie ma na mnie koza 13.12.06, 17:39 No właśnie gdzie kupiłyście te buciki. Mam dokładnie ten sam problem, a o kozakach marzę.....parę łądnych zim. Pomocy !!! Aha dodam, bo ta wazne - poszukuję sklepu w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Kupiłam sobie dzis kozaki!!!! 13.12.06, 20:31 W manufakturze w sklepie HD-HEAVY DUTY czarne oficerki a co sie innych naprzymierzałam to chyba nigdy tyle w jeden dzień nie było i tylko te były dobre. Mam książeczke reklamowa z adresami sklepów więc jak ktos chętny to podajcie miasti napisze adres sklepu. Pozdrawiam a sklep But-s też widziałam więc chyba są Odpowiedz Link Zgłoś
hila27 Re: Kupiłam sobie dzis kozaki!!!! 13.12.06, 20:34 a możesz napisać czy we wrocławiu jest taki sklep Odpowiedz Link Zgłoś
izawojcik1 Re: ratunku mam gruba łydke i nie ma na mnie koza 13.12.06, 22:35 Sa, nie wiem co prawda jak bardzo gruba masz lydke ale opisze moj przypadek. Szukalam kozakow kilka lat. Mialam nastepujace wymogi: -aby zmiescily sie na stope ( mam wysokie podbicie i nie wchodze w praktycznie zadne sandalki, czolenka nawet firmowych butow) -aby zapiely sie w lydce. Brakowalo mi do zamkniecia sie w bucie roznie od 1cm do 4. - aby nie byly w ten ochydny szpic. - aby byly czarne. W zeszlym roku trafilam zupelnie przypadkiem do sklepu, ktory rozprowadzal tez Ryłko. Po uzalaniu sie jak to butow kupic nie moge pani ekspedientka doradzila wlasnie Rylko. Usmialam sie, bo do butow tej firmy nie wchodze ZADNYCH!! Wtedy dowiedzialam sie, ze robia takze buty z szersza cholewka. Dala mi na przymiarke i o malo co mi oczy z orbit nie wyszly. Cholewka byla "ZA SZEROKA". Te buty kupilam natychmiast. Polecam zatem te sklepy ale trzeba pytac o te szczegolnie szerokie cholewki. A, i jeszcze w Deichmanie kupilam buty, tez takie kozaki ale bardziej "sportowe" za ok. 100 zl. Dopinaly sie co prawda baaaaaardzo ciezko ale jednak but jest zapiety. Iza Wójcik Odpowiedz Link Zgłoś
bella16 Widziałam wczoraj buty But-S... 14.12.06, 09:59 ale nie kozaki, tylko pantofle, półbuty, raczej nowa kolekcja niz resztki. Było to w Wraszawie w Arkadii, w slepie Everest, o którym już pisałam. Te sklepy (przynajmiej w W-wie) zajęły lokale po firmowych skleopach But-Sa, wiec moze są powiązane. Odpowiedz Link Zgłoś
mercy2 Re: Widziałam wczoraj buty But-S... 14.12.06, 10:34 do maj19 - czy możesz podać nazwy sklepów z tejulotki w stolicy? Kobity jesteście super !!! Bardzo cenne są wasze porady. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
muress na chmielnej w W-wie jest szewc, co rozciąga 14.12.06, 15:59 cholewki. Duzo to nie daje, ale zawsze trochę. Kiedys zachorowalam na jedne kozaki (najdrozsze w moim zyciu) i mi rozciagnal. To w tych pawilonach przed cepelią vis a vis La Boutique Swiss, takie cofnięte trochę od samego deptaka Ja kupuję albo z klinami, albo z elastyczną cholewką, albo ze wstawkami z elastycznego materiału. W tym roku trafilam takie w Wenecji, całkiem ok, nawet na upartego nogawki cienkich spodni tam mieszczę Odpowiedz Link Zgłoś