Dodaj do ulubionych

ogłoszenia chyba dla frajerów

IP: *.* 15.02.03, 12:24
Kilka tygodnitemu zamówiłam paczką od pewnej mamy zciuszkami"firmowymi" za 100 zł. Przyszło 10 ciuszków z których jeden nadaje się do założenia(biała podkoszulka, ale jeszczy nie wiem, czy przejdzie przez głowkę, bo jest nierozpinana). Po tygodniu dodzwoniłam się Pani narzekała, ale zgodziła się z łaską na wymianę na inne ciuszki. po kilku dniach paczka dla mnie wróciła, bo adresat odmówił przyjęcia. Zapłaciłam trzy razy za tą samą paczkę i mam biały podkoszuleksmileNi mówiac ile mnie to nerwów kosztowało.Ja czuję się jak naiwna idiotka, że też ludzie sumienia nie mają. Serdeczne podziękowania za zmarnowanieładnego grosza, a mogłam za to coś fajnego małemu kupić i za nerwy na kilka dni dla Pani Marty Kidyby z okolic Hrubieszowa.
Obserwuj wątek
    • Gość: Asik25 Re: ogłoszenia chyba dla frajerów IP: *.* 15.02.03, 16:48
      Ewo,Przykro mi, że spotkała Cię taka sytuacja. Ja sama kupuję dużo rzeczy używanych więc wiem jaie to ryzyko. Proponuję Ci www.allegro.pl tam zawsze sa konkretne zdjęcia a wybierając sprzedajacego możesz zobaczyc czy inni kupujący sa zadowoleni z tej osoby. Ja kupiłam tak laktator a mój mąż parę elektronicznych rzeczy. Ciuszki kupiłam od osoby ze swojego miasta wcześniej umwaiając się w domu na ogladanie i wybieranie. Mam nadzieję, że Ci pomogłam i nie zrazisz się do oszczędnego badź co bądź kupowania z drugiej ręki. W obecnych czasach liczy sie każdy grosz i przykro, że niektórzy to wykorzystują w nieuczciwy sposób.Asia
    • Gość: Dagum Re: ogłoszenia chyba dla frajerów IP: *.* 16.02.03, 20:20
      Mogę Cię pocieszyć że ta Pani Kidyba jest bardzo cwana.Ja dla odmiany miałam taką sytuację, że ona chciała kupic karton ubranek prawie 3kg(nie firmowe ale po jednym dziecku-synku w dobrym stanie) i dołożyłam jej m.in.kombinezon,rajstopki,skarpetki i czapeczki oraz buciki gratis.Wyobraź sobie,że czekałam dość długo na wiadomość co z paczką i w końcu usłyszałam że ja odsyła.A jak sie zdziwiłam jak ja otowrzyłam.Dobrze, że był przy mnie mąż i mnie uspokajał, bo znalazłam list mniej więcej w takim klimacie stare ciuchy jest Pani złośliwa itd.Najlepsze było to że te gratisy sobie zostawiła.Prawdę mówiąc nie podarowałam jej i napisałam,że zachowała sie jak zwykła złodziejka.PozdrawiamDagmaraMam ciuszki do sprzedania po moim synku jeśli interesują Cie jeszcze odezwij się na priv.
      • Gość: kasiorek Re: ogłoszenia chyba dla frajerów- do Dagi IP: *.* 17.02.03, 13:47
        Daga, tobie to naprawde współczuje. Mnie by chyba poniosło. A co do tej babki - to ma tupet nie powiem. Musze ja sobie zapamiętaćpozdrawiam
    • Gość: milenalapa Re: ogłoszenia chyba dla frajerów IP: *.* 16.02.03, 22:03
      Również chciałam kupić ubranka od tej osóbki, ale jakoś tak kręciła, że wkońcu z mężem zrezygnowaliśmy z zakupu. Nie mogliśmy się z nią dogadać. My mieliśmy szczęście, a Ciebie niestety ominęło ( :(( ). Sporo rzeczy kupuję przez internet, ale zanim coś kupię to bardzo mocno "prześwietlam" osobę sprzedającą. Jak narazie z powodzeniem. Nie rezygnuj z takich zakupów, bo mimo wszystko są ludzie uczciwi, a i ciuszki można taniej kupić.Pozdrawiam Milena
    • Gość: Joleczka Re: ogłoszenia chyba dla frajerów IP: *.* 17.02.03, 08:14
      Ja również polecam allegro. Kupuję tam dla mojego synka nie tylko ubranka, ostatnio kupiłam matę (synek jest szczęśliwy :) ).Kupuję również rzeczy dla siebie. Ważne jest to, że można przejrzeć opinie o sprzedającym - wiadomo wtedy, czy osoba jest godna zaufania.I są zamieszczane zdjęcia oferowanych rzeczy,więc wiadomo co się kupujesmile
    • Gość: Kasia_M Re: parę "groszy" od ex-moderatora Sklepiku IP: *.* 17.02.03, 09:02
      no niestety nie omieszkam sobie parę słów gorzkich w tej sytuacji napisaćPrzez kilka tygodni moderaowałam cały Sklepikmieliśmy regulamin m.in. określający ilość postów w miesiącu jaki mozna było zamieszczać z określonąilością rzeczy jakie można było sprzedawać - a wszystko po to żeby wyeliminowac mamy-oszustki kupujące ciuchy na "Kupię" i sprzedające na "Sprzedam" lub nieuczciwe kobiety/facetów prowadzących sklepy czy komisy i na forum próbujących opchnąć zalegające towarymoderowanie działało, ogłoszenia się nie dublowały, porządek był nawet, forum Sklepik się stało czytelne i ZERO zażaleń na oszustówi jakaż była reakcja wielu mam na takie moderowanie? krzyk że cenzura, że po co, że one mają mieć jak największy wybór etc etcno to macie skarby - znowu plaga oszustek rejestrujących się pod nawet kilkoma nickami (wiem bo na bieżąco to śledzę) i handlujących na maxa. Ja rozumiem bezrobocie, sytuację na rynku pracy etc etc ale to takiej nieuczciwości nie tłumaczy! jedno tylko zasmuca mnie - jako moderatora forum - że teraz delikatnie mówiąc opluwa się edziecko i zachwala inne fora - bo tam nie oszukują - faktycznie - widać tam użytkownicy for zaakceptowali rózne twarde warunki uczestnictwa w aukcjach, przetargach i są zadowoleni z takiego działaniapozdrawiam Kasia_M
      • Gość: kasiorek Re: parę "groszy" od ex-moderatora Sklepiku IP: *.* 17.02.03, 13:45
        Czytam dziewczyny i jestem w szoku. Sama sprzedaje ubranka po mojej niuni i powiem wam szczerze, ze jak wysyłam duża paczkę to mam strasznego pietra, bo moge stracić ciuszki, które są praweie jak nowe, a w najlepszym razie moge zapłacic za nieodebrana paczkę. A skad to się wzieło, a mianowicie z tąd. Podczas wysyłania jednej paczuszki pomyliłam adres i to tak ewidentnie, że moim zdaniem (był to polecony) nie powinien, ba nawet nie miał prawa trafic do adresata. Jakiez było moje zdziwienie jak osoba się odezwała, że ma paczuszkę i wszystko gra. Co wy na to dziewczyny. Chyba w dalszym ciagu naszej Poczcie nie można ufać. A co do Allegro to i na nim nie brak oszustów i handlarzy. Jakiez było moje zdziwienie jak zobaczyłam takie same (chodzi o nowe ubranka) w Auchan i to za smieszne pieniadze. ja wiem ,że ludzie chcą zarobic ale takie zachowanie napewno nie wzbudza zaufania do sprzedajacego, mimo ze ma ze 100 gwiazdek. Ale wybór należy do nas.
        • Gość: pienkosia Re: parę "groszy" od ex-moderatora Sklepiku IP: *.* 17.02.03, 13:58
          tez radzilabym uwazac na allegro, niektore ubranka firmowe sa po prostu z ciucholandow sprzedawane za niemale (mimo wszystko pieniazki)
      • Gość: Asik25 do ex-moderatora Sklepiku IP: *.* 17.02.03, 14:35
        Kurczę, trochę mi głupio, bo to ja napisałam słowa pocieszenia i zrozumienia a przy okazji poleciłam allegro. Nigdy w życiu nie przyszłoby mi do głowy opluwanie edziecko, bo głownie dzieki temu, że istnieje i umożkiwia mi kontakt z emamami jeszcze jakoś się trzymam (od półtora miesiąca leżę plackiem na podtzymaniu). Poznałam tu dwie super dziewczyny i zaliczyłam spotkania z mami z pomorskiego, udzieliłam i otrzymałam kilka rad. Uwielbiam edziecko!! Moja opinia o oszustach była skierowana pod adresem konkretnej osoby czy typu osób a nie pod adresem edziecko. Przepraszam jeśli kogoś uraziłam. Co do sklepiku edziecko nie mam zastrzezeń. Naprawdę serdecznie dziekuję za eedziecko z całego serca!!Asia
    • Gość: magdasm Re: ogłoszenia ... IP: *.* 19.02.03, 20:46
      Dziewczyny to okropne, że są wśród nas takie osoby! Sama sprzedałam już sporo ciuszków po moim synku tu na forum, ale odbiorcy byli zadowolenismile Najcześciej przesyłałąm zdjęcia ciuszków i nie był to zakup kota w worku. Natomiast sama natknęłam się na niezbyt uczciwe sprzedającesad Korzystam też z transakcji przez Allegro i tamten system komantarzy jest dobry, może i tutaj wprowadzić coś podobnego (to pytanie raczej do moderatora lub administratora). Co o tym sądzicie (już chyba kiedyś pojawił się taki pomysł?)???Pozdrawiam cieplutkoMagda
    • milenalapa1 Re: ogłoszenia chyba dla frajerów 19.08.03, 16:53
      Witam,
      Chciałam wrócić do Twojego wątku sprzed 1.5 roku (poniżej go cytuję).
      Właśnie dzisiaj dałam się nabrać na coś takiego jak Ty, ale ja wtopiłam 400zł.
      Wydaje mi się, że jest to ta sama osoba tylko, że zmieniła imię. Chciałabym
      się coś na ten temat więcej dowiedzieć. Czy mogłabyś się ze mną skontaktować w
      tej sprawie? Podaję swój mail: milenalapa@wp.pl.
      Pozdrawiam Milena

"Kilka tygodnitemu zamówiłam paczką od pewnej mamy zciuszkami"firmowymi" za
      100 zł. Przyszło 10 ciuszków z których jeden nadaje
      się do założenia(biała podkoszulka, ale jeszczy nie wiem, czy przejdzie przez
      głowkę, bo jest nierozpinana). Po tygodniu
      dodzwoniłam się Pani narzekała, ale zgodziła się z łaską na wymianę na inne
      ciuszki. po kilku dniach paczka dla mnie wróciła, bo
      adresat odmówił przyjęcia. Zapłaciłam trzy razy za tą samą paczkę i mam biały
      podkoszuleksmileNi mówiac ile mnie to nerwów
      kosztowało.Ja czuję się jak naiwna idiotka, że też ludzie sumienia nie mają.
      Serdeczne podziękowania za zmarnowanieładnego grosza,
      a mogłam za to coś fajnego małemu kupić i za nerwy na kilka dni

dla
      Pani Marty Kidyby z okolic Hrubieszowa."

• iwonasz2 Re: ogłoszenia chyba dla frajerów 28.08.03, 09:35
        Widzę, że pani Kidyba uprawia swój proceder od dawna. Ja dałam się naciągnąć 6
        lat temu. Wtedy występowała pod imieniem Iwona.
        Nawiązała ze mną korespondencję za pośrednictwem "Twojego Dziecka" i przez
        kilka miesięcy zdobywała moje zaufanie. Potem zaczęła słać rozpaczliwe listy
        opisujące skrajną nędzę w jakiej żyje. Wysłałam jej ogromną paczkę z ubraniami,
        środkami czystosci i żywnością. Myślałam, że za ten prezent usłyszę "dziękuję".
        Nie odezwała się więcej. Pozostał niesmak.
        Potem czytałam w "Dziecku" jak redakcja ostrzegała przed nią.
        Widać naciąganie ludzi to jej zawód od dawna
        Iwonasz2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka