emwu55 01.01.07, 20:16 Co sądzicie, bo mnie się podoba i przymierzam się na wiosnę. Ale najpierw wiadomo - lepiej zapytać. A może któraś z mam ma w dobrym stanie?? Pozdrawaim w Nowym Roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaaaroo Re: Chicco Ponee - Ct 0.3 - opinie 02.01.07, 11:02 Jeśli ma być to jedyny wózek to zdecydowanie odradzam. Ma malutkie kółka, jest niestabilny, chwiejny, beznadziejnie się podbija i kiepsko radzi sobie na nierównościach, a nawet nie ma jak pomóc sobie nogą, bo nie ma gdzie "przydepnąć". Ma wąskie oparcie, dwulatek znajomych siedzi w nim na wcisk (te materiałowe boczki zwijają mu się pod ramionami). Jego zaletą jest wyłącznie waga i duży kosz. Nie dziwi mnie, że tak dużo używanych i to krótko można odkupić na Allegro Odpowiedz Link Zgłoś
kaaaroo Re: Chicco Ponee - Ct 0.3 - opinie 02.01.07, 11:04 Jeszcze podpowiem, że podobny do niego jest Espresso Inglesiny i ten jest o niebo lepszy! - choć też dość wąski. Radzę porównać w sklepie koniecznie z dzieckiem w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
boziaj Re: Chicco Ponee - Ct 0.3 - opinie 02.01.07, 16:06 zależy co jest dla Ciebie najważniejsze dla mnie to wozek na zakupy z małą, ew. krótkie spacerki po osiedlu ale przede wszystkim wózek który wnosze/znosze na i z 4p. jestem zadowolona, ale na wertepy i dlugie spacery mam bebecara oczywiście komfort dla dziecka i latwosc prowadzenia nieporównywalne, niestety waga równiez... wspomniana inglesina jest prawie 2kg cięższa od ponee Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Chicco Ponee - Ct 0.3 - opinie 02.01.07, 21:32 No wlasnie dla mnie ponee jest wozkiem do miasta swobodnie wnosze do tramwaju i na pietro. faktem jest ze na poczatku stawal mi deba na nierownosciach typu szyby tramwajowe czy kraweznik. Latwo sie sklada i po zlozeniu ma mniejsze gabaryty niz parasolka. Zaleta jest waga ale i cena, wozek posiada folie i ochrone na nozki. Uzywam od marca jako wozek do miasta i jestem zadowolona. pierwotne mysl\lam o zappie quinny ale na szczescie go nie kupilam. Odpowiedz Link Zgłoś
emwu55 Re: Chicco Ponee - Ct 0.3 - opinie 03.01.07, 12:44 Dziękuję za opinie. No właśnie nie dodałam, do czego będzie służył. Mały nie chce siedzieć w wózku, na wiosnę będzie już miał 18 m-cy i potrzebuję wózka, z którym będę mogła iść z małym za rękę po zakupy na piechote a jak się zmęczy to wsadzę do wózka i do domu. Ale jak mówiecie, że żle się prowadzi po nierównościach to ogarnęlo mnie zwątpienie. Pewnie będą musiała się długo uczyć go prowadzić. Sama już nie wiem... Wiadomo - nie ma idealnego wózka i w dodatku z przystepną ceną a nie za gruba forsę, bo na taki mnie nie stać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
boziaj Re: Chicco Ponee - Ct 0.3 - opinie 03.01.07, 16:25 z tymi "nierownościami" nie jest tak żle po lesie bym nim nie jeżdziła, ale po krzywych chodnikach- owszem; noworodka w tym nie wozisz, a kilkunastomiesięczniakowi te wstząsy nie zaszkodzą ponee niezbyt dobrze sie podbija, co sprawia trudnosci przy wysokich kraweżnikach, zwklaszcza na poczatku, potem nabralam wprawy suma sumarum ja jestem zadowolona, bo ten wózek zaspokoił te oczekiwania, jakie wobec niego miałam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: Chicco Ponee - Ct 0.3 - opinie 30.04.07, 15:36 podciągam wątek własnie zastanawiam się nad zakupem ponee xs. może jeszcze jakieś dodatkowe uwagi? czy w standardzie posiada okrycie na nóżki? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś