Dodaj do ulubionych

Odpowiem na ???

• kaczuszkaa Do eksperta-proszę o radę 23.02.07, 15:06
      co kupic dla 4 letniej córki. Mamy fotelik 9-18kg który teoretycznie jest
      jeszcze dobry (córka waży 15,5kg) ale chcielibysmy juz
      przyszłosciowo...Zastanawiamy sie czy zainwestować w fotelik 15-36 kg
      (np.Cybex) czy pozostać przy wersji zakupu samego siedziska. Co jest
      rozsądniejszym rozwiązaniem? a jesli samo siedzisko to jakie Pan proponuje i na
      co zwrócic uwagę?Bedę wdzięczna za konkretna propozycję gdyż nie mam zbyt wiele
      czasu na długie poszukiwania i porównana ofert. Pozdrawiam
      • krokre Re: Do eksperta-proszę o radę 04.03.07, 10:36
        Mam pytanie czy warto zakupić wózek Baby Design (Dreams) model Bunny lub
        Travel. Czy warto zainwestować w inny. Dodam że o spacerówke mi nie chodzi bo
        ją mam, tylko o typowy wózek-parasolka.
        Ewentualnie proszę o namiary na inny wózek typu parasolka lekki, nie drogi i
        sprawdzony
        Z góry dziękuje za poradę.
    • monia19722 esprit alu king 05.03.07, 09:46
      mysle o kupnie dla półrocznej dziewczynki i żeby posłużył długo; zalezy mi na
      rozkładanym oparciu, nie najmniejszych kółkach, w miare lekkim i najlepiej w
      kolorze różowym smile))alu king fashion girl chyba spełnia te funkcje smile) ??
      • jorutka Re: do eksperta 06.03.07, 17:40
        Czy Ekspert jeszcze tu zagląda?
        • tymusia Re: Jaki fotelik? 07.03.07, 10:15
          Zastanawiam się nad Maxi Cosi Tobi lub Roemer King.Który z tych fotelików
          będzie lepszy.Mam na myśli bezpieczeństwo i wygodę.
        • expert79 Re: do eksperta 07.03.07, 21:44
          expert jeszcze tu zagląda i przeprasza że zaniedbał trochę forum postaram się
          to naprawić
    • monia19722 expert chyba zdezerterował :)))) 07.03.07, 10:15
      expert chyba nie spodziewał sie takiego nawału pytan i ma nas dość smile)
      • expert79 Re: expert chyba zdezerterował :)))) 07.03.07, 21:51
        Nigdy nie będe miał dość pytań tylko nie zawsze mam czas na nie odpowiadać
        dziękuje za wyrozumiałość i zainteresowanie moją opinią pozdrawiam wszystkich
        urzytkowników forum
        • mamachlopca1 Re: expert chyba zdezerterował :)))) 08.03.07, 08:31
          to ja nadal czekam na sugestie co do siatki do zappawink
        • monia19722 to ja prosze o kilka słów na temat alu king esprit 08.03.07, 22:56
          jw
    • maja4444 Re: Odpowiem na ??? 08.03.07, 00:05
      Witam serdecznie,
      którą spacerówkę Pan poleca maclaren quest, czy bebe confort viva? Mam
      wrażenia ,ze quest jest mało stabilny np. po zawieszeniu torby na rączkach
      wózek się odchyla do tyłu (viva stoi spokojnie, jest chyba lepiej wywazona),
      dziwny system hamulca (przesuwany w bok, jak próbowałam, to cieżko to
      przesunąć, no i te malutkie kółka w quescie. Mimo wielu przeczytanych
      pozytywnych opinii dot. Maclarena, ja jednak mam wątpliwości ( a tak mi się
      podoba. Viva jak dla mnie też ma kilka minusów, np. folia przy daszku, której
      nie można schować.
      Z góry dziekuję za Pana opinię i pozdrawiam
      • krokre Proszę o radę eksperta 08.03.07, 08:48
        Mam pytanie czy warto zakupić wózek Baby Dreams model Bunny lub mini albo wózek
        beebee Travel model chili lub lagon. Czy jednak warto zainwestować w inny.
        Dodam że o spacerówke mi nie chodzi bo
        ją mam, tylko o typowy wózek-parasolka.
        Ewentualnie proszę o namiary na inny wózek typu parasolka lekki, nie drogi i
        sprawdzony
        Z góry dziękuje za poradę.
        • hanzik77 BeeBee Travel - czy warto dla dwulatka??? 21.05.07, 15:19
          Witam serdecznie. Poszukuję lekkiego wózka przewozowego dla drobnego dwulatka.
          Moim typem jest Inglesina Trip ale jest jak dla mnie za drogi. Ostatnio
          znalazłam w internecie wózeczek BeeBee Travel. Konstrukcyjnie wydaje się podobny
          do Inglesiny a o połowę tańszy. Czy wie Pan może coś na temat tej firmy i
          konkretnie tego wózeczka ( podbijanie, awaryjność/bezawaryjnośćsmile))??? Będę
          wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam
    • kasia_be1978 Re: Odpowiem na ??? 11.03.07, 21:48
      Witam. Chcę kupić trójkołową spacerówkę w cenie do 1000 pln. Moje wstępne typy
      to: X-lander XT, ABC Rodeo 2007, Jeep Roadster. Bardzo proszę o opinie na temat
      tych wózków, ewentualnie inne propozycje. z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
      Kasia
    • didith.b firma Eurobaby 12.03.07, 11:55
      Chcę kupiś nowy model (2007) spacerówki Safari tej firmy dla 16 miesięcznej
      córeczki. Jak pan ocenia wózki tej firmy?? Z góry dziękuję za odpowiedź!
      • gosia604 Baby point 18.05.07, 20:38
        czy mial pan okazje poznac ten wozek? Kupilismy w sklepie bo tak nad doradzono,
        faktycznie za swoja cene duzo ma i nawet niezle sie go prowadzi, ale producent
        jest malo znany i nawet nie ma tych wozkow na ich stronie internetowej
    • agugutek PP Pliko, Jane Energy, Teutonia Solano 12.03.07, 21:21
      Witam serdecznie,
      zastanawiam się nad kupnem wózka dla synka, który ma w tym momencie 21
      miesięcy, waży 13 kg, jest dośc dużym dzieckiem. Przeglądałam posty na forum i
      wstępnie rozważam trzy wózeczki, wymienione w tytule. Problem jest tylko taki,
      że nie mogę nigdzie znaleźc informacji, do jakiej wagi dziecka są one
      przewidziane. Wózek eksploatujemy dośc często i raczej szybko z niego nie
      zrezygnuję, chciałabym, żeby był przede wszystkim komfortowy dla małego, no i
      żeby nie trzeba było go znowu wymieniac na nowy. Czy mógłby mi Pan pomóc w
      uzyskaniu tych informacji? Chociaż przedział wiekowy - nasz obecny wózek jest
      do 15 kg, nie chciałabym powtórzyc tego samego błędu.
      Będę również wdzięczna za ewentualne sugestie odnośnie wymienionych przeze mnie
      wózków, a może poleca Pan jakieś inne modele dla takiego smyka jak mój? Z góry
      dziękuję i pozdrawiam.
    • asiek252 Spacerówka dla duzego dziecka-do Pana Experta:-) 14.03.07, 13:00
      Dobrze , ze Pana znalazłamsmile!!Bardzo prosze o poradę.Mam 20 miesięcznego synka-
      dużegosmile.Potrzebuje spacerówki najlepiej z dobrą amortyzacją(wertepy).Szukam i
      szukam, nie moge sie zdecydować.Mieszkam w małej miejscowości, gdzie sa
      ylko "chińskie wózki". Zastanawiałam sie nad Peg Perego Pliko P3(niezbyt małe
      kółka?) lub A3 lub Atlantico.Widziałam tez Inglesimę Zippy, ale z kolei po
      przeczytaniu artykułu w świecei konsumenta na temat toksyn, zaczęłam miec
      wątpliwości.Chyba w oóle sie za duzo sie naczytałamsmileSerdecznie pozdrawiam Asia
      • barbara1781 iseos TT? 15.03.07, 18:02
        witam serdecznie mam pytanie,co pan sądzi o foteliku bebe confort iseos
        TT,bardzo podoba mi się ten fotelik ale mam duże wątpliwości związane z tym że
        nie ma on testów ADAC i nie wiem na ile jest on bezpieczny,mojemu dziecku po
        przymiarce było bardzo wygodnie,fotelik bardzo stabilny,te rozszerzane boki też
        super sprawa,wogóle jestem nim zachwycona,gdyby nie brak tych testów to pewnie
        byłby już w moim samochodzie,niech pan coś doradzi bardzo proszę.
        • andziasz1 Re: iseos TT? 19.04.07, 20:19
          to mbardzo dobry i bezpieczny fotelik porównanie fotelików w testach na
          stronie www.fotekik.info.
      • oliwkap Re: Spacerówka dla duzego dziecka - PP Atlantico 19.04.07, 11:46
        MOja córka jeździła w Atlantico (za rada forumowiczów zresztą). Była ogromnie z
        tego wózka zadowolona. MOja córa jest długa. Poza tym w ciagu dnia spała tylkow
        w wózku. Atlantico ma szeroki i głębokie siedzisko i było jej bardzo wygodnie.
        Bardzo długo spąła w nim jak w łóżeczku (z szeroko rozłożonymi nóżkami i
        rączkami przy głowie). Podczas ubiegłorocznych wakacji (miała 2,5 roku i ponad
        metr wzrostu), wieczorami kapałam ją, pakowałam do wózka i na spacer wieczorny
        z meżem nad jezioro smile. Spała wygodnie ułożona na boku, tak jak lubi
        najbardziej. Jeżeli chodzi o awaryjność - odpukać żadnych problemów. Kupiłam
        uzywany wózek. Córce służył 3 lata. Teraz czekamy na synka i tylko dokupiliśmy
        godnolę. Acha! prowadzi się do dosłownie jedną ręką, nawet z 14 kg maluchem.
        Tapicerka zdejmuje się w całosci do prania i pierze sie ja w pralce w 30
        stopniach. Bardzo polecam smile
    • matylda.fm Re: Odpowiem na ??? 15.03.07, 23:14
      Co Pan sądzi o foteliku samochodowym Brevi Grand Prix? Nie moge znaleźć nigdzie
      żadnych opinii.

Pozdrawiam
      • dyzurna Re: Odpowiem na ??? 16.03.07, 00:18
        wiem ze pan z chicoo nie mial stycznosci. ale strasznie prosze gdzie moge
        dostac palak do wozka typu parasolka chicco trekking.
    • ma_inka Peg perego centro - dlaczego nieudany model? 19.04.07, 20:03
      Mam pytanie czym tak naprawdę różni się od Atlantico? i dlaczego Pan uważa że to
      najgorszy model? a co z modelem A3?
      • andziasz1 Re: Peg perego centro - dlaczego nieudany model? 19.04.07, 20:26
        Atlanticoo jest wieksze i szersze centro to przyzwoity wózek problemy może
        stwarzać system składania dla niewprawnej osoby jeśli chodzi o p3 to jest to
        bardzo fajny model podobny do atlantico tylko tez mniejszy łatwo się składa
        niezawodny wracając do Centro nie nazwałabym go nieudanym modelem jest to po
        prostu tansza wersja P3
        • ma_inka Re: Peg perego centro - dlaczego nieudany model? 19.04.07, 21:04
          A co z modelem A3 też taki był (bo nie wiem czy nadal jest) w ofercie? A może
          coś innego mi Pan/i poleci ? Szukam wózka z jedną rączką bo z dwoma jest kiepski
          dostęp do kosza a na nim mi zależy, z regulowanym podnóżkiem, szerokim i dość
          głębokim siedziskiem, pałąkiem najlepiej tacką dla dziecka, średnimi pod
          względem wielkości kółkami ponieważ nie będę chodziła tylko po równych
          chodnikach i najlepiej jak najmocniej pochylanym oparciem bo chcę aby to był
          podstawowy wózek mojego 6m dzieckasmile
          • expert79 do ma_inka 19.04.07, 21:25
            proszę sprawdzić pocztę Pozdrawiam
        • expert79 Re: Peg perego centro - dlaczego nieudany model? 19.04.07, 21:13
          Witam serdecznie rozumiem że nastąpił błąd w pisowni bo w żaden sposób P3 nie
          jest podobny ani do Atlantico ani do Centro gdyż jest to wózek składany w
          parasolkę.Raczej chodziło o A3 i z tym się mogę zgodzić tak jak z systemem
          składania centro i z tym że Pliko P3 jest niezawodny.Atlantico niestety nie
          jest już produkowany sad i praktycznie nie dostępny Pozdrawiam
          • nesia82 coneco jupiter czy hauck shopper? 19.04.07, 22:25
            Witam!
            interesują mnie te dwie spacerówki co pan poleca?
            a moze jakąś inną mi pan poleci,ale taka aby miala tzw.ergonomiczna
            rączke czyli całą a nie 2 "rogi",dość duże koła.Acha jeszce rozkładane
            dość oparcie i dość duże siedzisko.to ma być dla 9 miesięcznego dziecka.
            z góry dziekuje za pomoc i witamy po długiej przerwiesmile
    • anjaand Re: Odpowiem na ??? 18.05.07, 18:02
      Witam!
      Zamierzam kupić fotelik Maxi Cosi Priori XP/Tobi. Ostatnio udałam się do sklepu
      aby przymierzyć je do mojego auta i jakież było moje zdziwienie kiedy po
      zamontowaniu ich na tylnym siedzeniu z przerażeniem stwierdziłam, że nie są
      stabilne??? Po zapięciu ich pasami ruszały się dość mocno na boki. Pani
      sprzedawczyni, która mi asystowała, stwierdziła, że zamontowałam je prawidłowo
      i foteliki w tej grupie wagowej tak mają. Czy jest to prawdą? Dodam że mam
      Peugeota 206 i nie sądzę, żeby jego tylna kanapa była jakaś dziwna. Będę
      wdzięczna za informacje czy tak ma byc, czy też foteliki te nie pasują do
      mojego auta?
      • zaloiw Re: Odpowiem na ??? 18.05.07, 23:36
        bardzo proszę o pomoc w wyborze fotelika do samochodu, z tego co zdążyłam się
        zorientować to wiem że lepiej kupić fotelik 9-18kg niz 9-36kg, proszę jednak o
        radę który fotelik byłby najlepszy biorąc pod uwagę ograniczenia cenowe tj. do
        500zł
        będę bardzo wdzięczna za pomoc
      • expert79 Re: Odpowiem na ??? 21.05.07, 07:45
        Witam Pani sprzedawczyni powinna przejść szkolenie z montażu fotelików w
        samochodzie,Priori xp oprócz fotelików z isofixem montuje się
        najstabilniej.Dodam że model samochodu nie ma znaczenia
        • sebaga liczę na Pana pomoc :-) 21.05.07, 10:50
          Bo nie wiem co zrobic. Nie moge znaleźc fotelika 9-18 do almery z 96 r., jedyny
          aki pasuje to Briitax 0-18 a takiego bym nie chciałą. Wklejam moją wypowiedz z
          innego wątku, żeby wyjaśnić problem. Dodam, że foteliki były przymierzane przez
          sprzedawcę, który wydawał się zorientowany w temacie.

" Myśleliśmy, że dobierzemy fotelik na zasadzie czytania testów i opinii,
          sprawdzimy czy pasuje do naszej Almery i siup, gotowe. No więc niespodzianka.
          Mamy Nissana Almerę pierwszej generacji (rok produkcji '96). Okazuje się, że
          podczas przymierzania do samochodu:
          -Maxi-Cosi Tobi nie pasuje (pas oplatający fotelik z przodu podjeżdża zbyt
          wysoko w górę wypadając z prowadnicy)
          -Maxi-Cosi Priori XP nie pasuje (zapięcie pasów koliduje z konstrukcją
          fotelika - jest zbyt długie)
          -Bebe confort Iseos TT również nie pasuje (ten sam powód)
          -Britax Duo - jak wyżej
          -Britax Eclipse, Renaissance - to samo
          -Britax 1st Class pasuje jako jedyny (!) fotelik spośród tych firm (ma system
          umożliwiający alternatywne poprowadzenie pasów), ale jest niestabilny (buja
          się na boki).

Zatem co pasuje? Bo,jak przypuszczam, nie jesteśmy jedynymi użytkownikami
          Almery pierwszej generacji.."
        • agabartko Re: Odpowiem na ??? 21.05.07, 11:10
          zastanawiam się nad zakupem spacerówki dla mojej prawie8 mcznej córci .
          podobają mi się dwa modele ATako sportster lub deltim ligero. co Pan o tym
          sądzi? czy w Tako rączka jest przekładana? oba wózki oglądałam tylko w necie i
          na tej podstawie muszę się zdecydować więc bardzo zależy mi na opinii fachowca
          pozdrawiam
          Agabartko
        • anjaand Re: Odpowiem na ??? 22.05.07, 16:08
          Witam
          Bardzo dziekuję. Poszukam więc bardziej kompetentnego sprzedawcy.
    • agabartko Re: Odpowiem na ??? 21.05.07, 11:14
      zastanawiam się nad zakupem spacerówki dla mojej prawie8 mcznej córci .
      podobają mi się dwa modele ATako sportster lub deltim ligero. co Pan o tym
      sądzi? czy w Tako rączka jest przekładana? oba wózki oglądałam tylko w necie i
      na tej podstawie muszę się zdecydować więc bardzo zależy mi na opinii fachowca
      pozdrawiam
      Agabartko
    • janeczka221 Re: Odpowiem na ??? 22.05.07, 12:35
      Cieszę się,że trafiłam na ten post.Proszę o opinię w następującej kwestii: mój
      synek ma 2 latka i 3 m-ce i waży ok.15kg-zamierzam kupić nowy fotelik i
      zastanawiam się,czy zmienić fotelik na następny w przedziale od 9-18 kg czy
      lepiej kupić fotelik z przedziału 15-36 kg. Będę wdzięczna za wskazanie
      najlepszych modeli. z góry dziękuję i pozdrawiam
    • loona14 atlantic i x-lander xa? 22.05.07, 13:59
      prosze o opinię na temat x-landera xa i atlantica (Baby Design) chodzi mi o
      wersję gondola+spacerówka. A może poleci Pan jakis inny model wózka
      wielofunkcyjnego o jak najmniejszej wadze do ok. 1500 zł?
      • gosia604 BABY POINT 22.05.07, 17:19
        czy mial pan okazje poznac ten wozek BABY POINT? Kupilismy w sklepie bo tak nad
        doradzono,
        faktycznie za swoja cene duzo ma i nawet niezle sie go prowadzi, ale producent
        jest malo znany i nawet nie ma tych wozkow na ich stronie internetowej
    • pozon Re: Odpowiem na ??? 02.07.07, 11:23
      zien dobry Ekspercie
      nie wiem czy pan tu jeszcze zaglada...smile
      mam pytanko
      jaka spacerówke polecilby pan dla dziecka, ktore tej zimy bedzie mialo 8-12mcy...
      czy ktoras z tych lzejszych spacerówek na mniejszych kolach dalaby rade?
      chcialabym by maluszek byl tez dobrze chroniony w zimę...
      dodam ze mieszkam w okolicy gdzie duzo kostki brukowej i wertepów...dziękuje za
      odpowiedz
    • gem.gem HAUCK Jeep Roadster 02.07.07, 11:44
      dostalam z allegro, co prawda założyłam juz watek ale spytam tu - okropnie
      telepią się tylne kółka mimo, ze tak jak powinny wg. instrukcji - zachodzą na
      "klik" (jest trzykołowy)
      czy to wada i powinnam go wysłać z powrotem, czy też tak może być?
      czy w warszawie jest serwis tych wózkow i ile kosztuje taki przegląd z remontem?
      może ktos ma podobny problem i wie
      dziękuję z górysmile
    • zaba133 Re: Odpowiem na ??? 02.07.07, 12:01
      będe wdzięczna za pomoc:
      zepsuło sie zapięcie w starym fotelku, musimy kupić nowy, mała ma 19 mies, waga
      ok. 12-13 kg
      chyba nie bardzo jest sens kupować w grupie wagowej do 18 kg, te od 15 kg
      jeszcze za duże, co wybrać ?
      zależy nam zeby fotelik był bezpieczny i dał się dobrze rozkładać, czeka nas
      wyprawa wakacyjna
      • ma_inka Jaki fotelik ? 20.08.07, 09:41
        Moja córcia waży 9,5kg i już czas zmienić fotlik. Oglądałam maxi
        cosi priori i roemer lord, niestety nie mogę się zdecydowac który
        lepszy bo wszyscy wychwalają ale te lepsze modele tych firmsad
        Niestety dla mnie to już spory wydatek jak na max 2 lata
        użytkowania. Co by Pan polecił? A może tańszy Ramatti? A co sądzi
        Pan o Kitty takim do 36 kg ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka