Dodaj do ulubionych

niekapek NUKa

30.01.07, 09:43
Kobietki co sądzicie o nikapkach z NUKa bo zamierzam kupić dla młodszej córci
taki kubeczek i nie wiem czy warto, starsza ma AVENTu ale ale jest taki
sobie, a wszystkie butelki (grube i cienkie, ale grube lepsze), smoczki mam z
NUKa i teraz zastanawiam sie nad kubeczkiem, oglądałam w sklepie ale był
zapakowany i pani nie pozwoliła rozpakować, jeśli ktoś juz to wypraktykowała
i ma chęć odpisać to prosze o radę.
poczytałąm tu wiele postów na temat niekapków, ale np nie wiem gdzie we
Wrocławiu kupić kubeczek NuBIRY, który ma takie dobre recenzje ii ile
kosztuje.

pozdrawiam , i dziekuje za odpisy
Obserwuj wątek
    • milena.borkowska Re: niekapek NUKa 30.01.07, 11:52
      My mamy ten kubek i jest świetny. Ma świetny elastyczny ustnik.
      • julita414 Re: niekapek NUKa 30.01.07, 12:26
        a ile kosztował jeśli pamietasz, a ten usnik jest plastikowy czy gumowy, bo ten
        co ja oglądałam to na tyle na ile udało mi sie przez opakowanie dotknąć to był
        twardy?
        tenn kosztował om 26 zł
    • julita414 Re: niekapek NUKa 30.01.07, 18:27
      nikt nie ma wiecej takiego kubeczka- niwierzę, to chyba i ja tez nie zakupie
      takiego, bo sama nie wiem co zrobić, 26 zł piechotą nie chodzi
      • ariadna14 Re: niekapek NUKa 30.01.07, 21:25
        Mam niekapek Nuka i jestem zadowolona. Wcześniej Laura piła z Awentu, ale cały
        czas był mokra, bo tak się z niego lało. Teraz od ok. 6 miesięcy używamy Nuka i
        jest ok. Ustnik jest twardy, na początku Laura nie mogła się przestawić, bo w
        Awencie ustnik jest płaski a tutaj okrągły oraz tutaj dziecko musi
        mocniej "ciągnąć". Jednak bardzo szybko się przestawiła iteraz nie ma problemu,
        że dziecko jest oblane. Mamy dwa niebieski i czerwony.
        • mamachlopca1 Re: niekapek NUKa 30.01.07, 23:57
          ja wczoraj kupilam ten niekapek i nawet nie zdazylam dac dziecku tak sie z
          niego lalo-tragedia!!!pokrywka jest plastikowa a w ustniku jest
          taka "gumka"przecieta.podobnie dzialaja ustniki nuby i jest to dobre
          rozwiazanie.no ale z tego mojego leje sie spod nakretki a przy potrzasnięciu
          takze z samego dzióbka.moze trafilam na taki egzemplarz?jutro go bede
          reklamowac-w moim sklepie nie oddaja kasy tylko wymieniaja wiec zobacze jak sie
          kolejny sprawdzi.aha,tez kosztowal 26 zl i jest 12+.to jakis magiczny kubek-tak
          sie nazywa.a w ogole jest bardzo ładny i naprawde chetnie go kupilam-chociaz
          pojemnosc jest maława-220 ml.
          • mama.zosi75 Re: niekapek NUKa 31.01.07, 18:18
            Ha! bo to jest MAGICZNY kubek - trzeba nacisnąć takie coś na tej części
            ustnikiem, u nas na początku działało, ale potem, nie wiadomo dlaczego,
            przestało. Fakt - jest najłatwiejszy do umycia, ale ten system szwankuje. Nuby
            ma w swojej ofercie fajne niekapki, gdybym jeszcze potrzebowała, kupiłabym
            własnie tej firmy (ale nie wszystkie są dobre do umycia).
            • mamachlopca1 Re: niekapek NUKa 31.01.07, 19:56
              ale u nas jest cala pokrywka plastikowa wiec co ma nacisnac????widzialam ze w
              tych 6+ jest jakos inaczej ale w tych 12+sam palstik
              • mama.zosi75 Re: niekapek NUKa 01.02.07, 20:30
                Ja też miałam cały plastikowy, mam nawet..., tam jest takie owalne cośsmile trudno
                mi to nazwać. To zasysa powietrze i ten system się zamyka, dopoki sie nie
                zepsuł, działał b. dobrze. Lepsze efekty osiąga się, kiedy wszystkie części są
                suche. Powodzenia!
                • mamachlopca1 Re: niekapek NUKa 01.02.07, 22:18
                  na zakrętce jest takie owalne miejsce z napisem nuk.ale to jest tak samo twarde
                  jak reszta nakrętki-nie da się nasisnąc itp.czy cos mam z tym robic?czy to
                  dziala samo?wymienilam i ten drugi kubek jest lepszy-jak sie przechyli nie
                  cieknie ale przy mocnych manewrach wykapuje sie.
    • milena.borkowska Re: niekapek NUKa 31.01.07, 11:17
      My mamy ten pierwszy kubek z ustnikiem i podwójnym uchwytem.
      Jest świetny !
      www.gagu.pl/?szukaj=nuk
    • kropka1907 Re: niekapek NUKa 31.01.07, 13:21
      U mnie niekapek nuka absolutnie się nie sprawdził. Mamy "magiczny kubek" z
      serii Baby Rose. Kubeczek jest szczelny, nic nie cieknie, łatwy do umycia,
      ale.... mój syn ma go odkąd skończył 6 m-cy, teraz ma prawie 2 lata i dalej NIE
      UMIE z niego pić. Ustnik jest twardy a w środku jest taka nacięta gumka.
      Trzeba się mocno natrudzić, żeby coś z tego poleciało (sama mam kłopot, żeby
      się z tego napić!)Jak już uda się wziąć łyk picia, to trzeba się od
      kubeczka "odessać", przewrócić go do pionu, żeby się odpowietrzył. Bez sensu.
      Porażka , nie polecam. Ja kupiłam synkowi potwm kubek aventa i nie ma problemu
      z piciem, ale dziadostwo potrafi czasem ciec....
    • weronka77 Re: niekapek NUKa 01.02.07, 23:33
      A kupiłąm dzisiajwink Mała wypiłą z niego litr picia bo ją rozbawił czerwony z
      nietypowym ustnikiemwink
      • weronka77 Re: niekapek NUKa 01.02.07, 23:35
        Hmm,ale mój Nuk kosztował 20 zł i jest cały czerwony z łapkami.Chyba inny
        maciewink
    • julita414 to ju z nie wiem co zrobić???? 02.02.07, 18:26
      teraz to juz nie wiem czy kupić czy nie i jaki, widze że piszecie o różnych,
      ten jeden co pani podała zdjecie z gumowym usnikiem jest fajny ale nie iwem
      gdzie go kupic , bo w hurtowni gdzie robie zakupy nie widzialam takiego,
      no cóż pojade w poniedziałek i coś kupie, zobaczymy czy wypali, bo starszej
      córce pierwszy to kupiłam z campolu to była porażka bo nie był zakrecany tylko
      zaciskany, wiec kazde rzucenie na podłoge to herbata wylana,
      dzieki za podpowiedzi i pozdrawiam
      • gucci77 Re: to ju z nie wiem co zrobić???? 03.02.07, 13:11
        dziewczyny jak opisujecie niekapki Nuka może wklejajcie linki jak wyglądają, NUK
        ma tak duży asortyment w tym względzie, że można się pogubić które są świetne a
        które się niesprawdzają smile
        tu jest pare:
        www.sklepbambino.pl/product-pol-798-Magiczny-kubek-niekapek-NUK-330ml.html
        • gucci77 Re: to ju z nie wiem co zrobić???? 03.02.07, 13:12
          a ja polecam bidon nuby smile
          o taki:
          www.allegro.pl/item160133618_nuby_bidon_nie_kapek_415ml_12_nowosc.html
          mamy tylko 300 ml smile
          • mamatie Re: to ju z nie wiem co zrobić???? 20.03.07, 09:33
            Witam właśnie planuję zakup kubka nie kapka, czy taki bidon nadaje sie dla 7,5
            miesięczniaka, a może lepiej Nuk bo ma smoczek tej firmy.
            • mamatie Re: to ju z nie wiem co zrobić???? 20.03.07, 09:40
              Dodam, że mały jest napiersi i to będzie pierwsze picie.
              Znalazłam jeszcze Canpola coś takiego:

Kubek Treningowy przeznaczony jest do nauki samodzielnego picia w okresie
              przechodzenia od karmienia piersią lub butelką do picia z kubka/szklanki. Kubek
              o pojemności 125 ml jest wyposażony w miękki, biały, łatwy do ssania ustnik i
              przeznaczony dla dzieci powyżej 6-go miesiąca życia. Kubek posiada specjalne
              uchwyty ułatwiające wygodne trzymanie kubka przez dziecko podczas picia. Kubek
              Treningowy należy do Zintegrowanego Systemu do karmienia Balonik, którego
              wszystkie elementy pasują do siebie. cena 16.99.

Co Wy na to?
              • mamatie Re: to ju z nie wiem co zrobić???? 20.03.07, 09:53
                www.allegro.pl/item175224952_nuby_kubek_niekapek_czerwony.html/
                www.allegro.pl/item174888371_nuby_kubek_nie_kapek_210ml_6_silikon_czerwony.html/

czym różni sie pierwszy od drugiego prócz ceny?
                • mamatie Re: to ju z nie wiem co zrobić???? 21.03.07, 16:57
                  www.allegro.pl/item175224952_nuby_kubek_niekapek_czerwony.html//
                  www.allegro.pl/item174888371_nuby_kubek_nie_kapek_210ml_6_silikon_czerwony.html/
                  /
                  • anita334 Re: to ju z nie wiem co zrobić???? 22.03.07, 10:27
                    Nie wiem czemu nie mozesz wkleić linka.Może spróbuj pojedynczo...
                    • mamatie Jednak NUBY 29.03.07, 12:18
                      www.nuby.platformtwo.com/index.php?
                      option=com_content&task=blogcategory&id=26&Itemid=43&lang=en
                      Może uda się z linkiem!

Mały nauczył się z niego pić w pięć minut smile
                      • mamatie Re: Jednak NUBY 29.03.07, 12:18
                        //www.nuby.platformtwo.com/index.php?
                        option=com_content&task=blogcategory&id=26&Itemid=43&lang=en//

• anita334 Re: niekapek NUKa 20.03.07, 12:52
      Ja mam taki-rewelka, specjalnie bez uchwytu, żeby sie miescił w otwór w tacce
      wózka
      www.allegro.pl/item173719112_kubek_niekapek_butelka_nuk_active_cup_nowosc.html
      • anita334 Re: niekapek NUKa 20.03.07, 12:54
        Są wystawione znowu
        www.allegro.pl/item177555658_kubek_niekapek_butelka_nuk_active_cup_nowosc.html
      • mamatie Re: niekapek NUKa 21.03.07, 16:59
        a naoisz mi od jakiego on jest wieku?
        jest fajny ale mój synek ma 7,5 m-ca
        i jeszcze jedno - nie mogę wkleić linków sad
        • anita334 Re: niekapek NUKa 22.03.07, 10:24
          Nie jest napisane od jakiego wieku, ma wolny "przepływ" i mięciutki ustnik więc
          napewno nadaje sie dla maluszka.Nie wiem tylko czy poradzi sobie z trzymaniem
          buteki bez uchwytu.
          • anita334 Re: niekapek NUKa 22.03.07, 10:24
            www.allegro.pl/item177555658_kubek_niekapek_butelka_nuk_active_cup_nowosc.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka