Dodaj do ulubionych

dużo błedów

IP: *.* 07.03.01, 20:10
dużo błedówWózek głęboki nie nadaje się na miejsce do spanie i nie może zastąpić łózeczkanawet dla noworodka. Jego konstrukcja jest przeznaczona do przewożenia dzieci i w tym celu został zaprojektowany. Nie spełnia nawet części kryteriów jakie powinno posiadać dobremiejce do spania dla noworodka. Szuflada najczęściej posiada dno z płyty pilsniowej twardej - Wasza redakcja powinna wiedziec, że takie płyty nie posiadają atestu higieniczności i z podłóg łóżek niemowlęcych z tego powodu zostały wycofane kilka lat temu.Zgodnie z polską normą łóżko niemowlęce musi posiadać trzy poziomy zamocowania podłogi. Opuszczany bok w niczym nie przeszkadza w regulacji poziomów zamocowania podłogi. Wszystkie polskie łózeczka posiadajace opuszczany bok maja również trzy poziomy zamocowania podłogi. Itd...Lech Dutkiewicz 80-209 Tuchom 82aPS. Jeśli poważne czasopismo podaje na swoichstronach takie informacje nie świadczy to najlepiej o jego fachowości i rzetelnosci.
Obserwuj wątek
    • Gość: Renata Re: dużo błedów IP: *.* 10.04.01, 13:51
      Od początku w łóżeczku, nie w wózku!Ja również uważam, że dziecko powinno spać od początku w swoim łóżeczku, nie w wózku. Mój pediatra radził mi również, aby łóżeczko było ustawione w ten sposób, żeby materac leżał niezupełnie płasko, ale pod pewnym kątem. Do tego celu najlepiej podłożyć pod dwie nogi łóżeczka, od strony krótszego boku jakieś dwa stabilne klocki.Odradzam również używania baldachimów. Przecież pod takim okryciem jest strasznie gorąco i duszno.PozdrawiamRenata
    • Gość: Rysiek Re: dużo błedów IP: *.* 26.04.01, 23:25
      łóżeczko-tapczanik ma też wadyłóżeczko-tapczanik ma też wady: Jak się ma drugie dziecko, to okazuje się,że to łóżeczko starcza na ZA długo...
    • Gość: Danek Re: dużo błedów IP: *.* 26.08.01, 08:55
      łóżko z chodzikaKupiłem chodzik - taki z siatką i zaokraglonymi poręczami. Ustawiłem dno na jak najwyższej wysokości (ok 25 cm od górnej krawędzi). W nózkach wywierciłem przelotowo otwory fi 3,2mm, przez które przechodzą śruby M3 utrzymujace podłogę, siatke skróciłem, zawiązując, pod dnem. powstało łózeczko, które będzie służyć do czasu gdy dziecko zacznie wstawać. Jestem przeciwnikiem wózków do spania dla niemowląt, a łózka 120x60 są za duże.
    • Gość: DOROTA LACHOWICZ Re: dużo błedów IP: *.* 04.01.02, 16:20
      A CO GDY TYLKO PREFERUJE SOFE? TYLKO Z RODZICAMI!!!Mam już synka (18 miesięcy) i oboje z mężem bardzo chcemy mieć jeszcze jedno dziecko. Kiedy okazało się, że jestem w ciąży czułam się najszczęśliwszą osobą na świecie. Dodatkowo nie miałam żadnych niepożądanych objawów jakie często towarzyszą temu okresowi zycia a i w pracy wszyscy gratulowali nam i cieszyli się naszym szczęściem. Niestety, radość nasza była przedwczesna bo okazało się, że jest to tzw. ciąża zaśniadowa. Konieczna była aborcja i w tej chwili, mimo, ze nadal bardzo pragnę dziecka nie wiem, czy będę w stanie przejść kolejną ciążę ze spokojem jaki jest temu potrzebny, czy też nieustannie będę żyła w obawie, czy nie powtórzy się poprzedni dramat
    • Gość: Kamila z Krakowa Re: dużo błedów IP: *.* 28.02.02, 12:41
      Kołyskakołyska jest poprostu extrakupiłam ją dla mojej córeczki i porzez kołysanie i śpiewanie przeze mnie piosenek natychmiast usnęła
    • Gość: Sylwia z Sosnowca Re: dużo błedów IP: *.* 06.06.02, 10:55
      Zalety baldachimuJa natomiast uważam że baldachim jest niezbędny.Mieszkamy z mężem i dzidzusiemw kawalerce.Nasze życie tj.to czego nie da się zrobić przy niemowlęciu czyli prawie wszystko,zaczyna się po 21.00.Baldachim chroni wtedy prawie przed wszystkim:światło,telewizor itp.Raczej nie jest zabudowany na całe łóżko bez dostępu powietrza.Jest więcnaprawdę super.
    • Gość: Grazyna Re: dużo błedów IP: *.* 28.06.02, 16:36
      polecam łóżeczka Pali. Są moce. Mama Grazynaponadto klaps w pupę jest karą na tyle neutralą i zrozumiałą dla dziecka, że z łatwością powiąże ją za każdym razem po prostu z przewinieniem, które już wcześniej zostało konsekwentnie określane jako zachowanie niewłasciwe (hmm... przynajmniej moje wiąze z łatwością). nie wiem, dlaczego pani psycholog wydaje się, że klaps udzielany jest bezwzględnie w ślepej złości, która uniemożliwia dziecku orientację? przeciwnie, powiedzenie: jeśli będziesz usiłował niszczyć książki stojące na półkach nie dam ci cukierków, albo nie wolno rzucać kamieniami w ludzi jeśli będziesz to robił nie przeczytam ci książeczki zapewne wprowadzi większy zamęt w małej główce.
    • Gość: mama Agi i Musia Re: dużo błedów IP: *.* 17.10.02, 16:17
      Co z lozkami pietrowymi?Moja coreczka miala wszystko: kolyske, kojec i lozeczko-tapczanik z komodka. Wszystko sie przydalo. Teraz mam drugiego berbecia i zastanawiam sia nad zamiana wzsystego na lozko pietrowe, tylko nie wiem czy moje dzieci nie sa jeszcze na takie lozko zbyt male ( 4 lata i 13 miesiecy), a jesli juz to jakie jest najlepsze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka