Dodaj do ulubionych

Mikado - chwalę:-)

17.04.03, 22:51
Muszę wam pochalić działalność serwisu w firmie Mikado... Dwa miesiące temu
kupiłam ich wózek, na który w zasadzie nie narzekam... Wózek miał tylko jedną
wadę - ściągał w jedną stronę... W sklepie, gdzie kupowałam, najpierw
pokazano mi jak rozciągać osie wózka, żeby przestał ściągać. Ale to nie
pomogło i dziś wybrałam się do sklepu raz jeszcze...
Traf chciał, że przyszłam pół godziny po odjeździe pracowników firmy Mikado
(którzy fachowym okiem mogliby spojrzeć na naszą karocęwink), ale
telefonicznie ustalono, że panowie sa jeszcze na terenie Wawy i że wrócą do
sklepu. Panowie przyjechali i od ręki, przed sklepem wymienili mi sprężyny w
wózku! Przepraszali za kłopot i chcieli w ramach przeprosin sprezentować nam
folię przeciwdeszczową (która już posiadam).
Na moją sugestię, że materiałowy kosz pod wózkiem to mogliby wymysleć
odczepiany, bo nie ma go jak uprać (a brudzi się niestety dość mocno -
szczególnie jak jest błoto) otrzymałam zapewnienie, że w ramach
dżentelmeńskiej umowy, jak uznam, że kosz jest bardzo brudny to mam do nich
zadzwonić i oni mi ten kosz wymienią, tu w Wawie na miejscu... Nie powiem,
zrobiło mi się naprawdę miłosmile
Tak więc polecamsmile Aaa i nie mam żadnych udziałów w tej firmie - chwalę bo
naprawdę spodobał mi się sposób załatwienia sprawysmile
Obserwuj wątek
    • elasie Re: Mikado - chwalę:-) 18.04.03, 10:50
      Witaj!
      Jestem zainteresowana wozkami Mikado i w zwiazku z tym mam pytanie, czy nie
      widzialas gdzies strony internetowej tej firmy?
      • monique76 Re: Mikado - chwalę:-) 19.04.03, 22:38
        Niestety, Mikado nie ma strony w sieci... Oni w zasadzie w ogóle się nawet nie
        reklamują... a sprzedaż ich wózków podobno wzrastasmile
        Spory wybór ich wózków jest w tej chwili w sklepie na Lubelskiej - ale
        oczywiście to informacja przydatna pod warunkiem, że jesteś z Wawysmile
        • liwia1 Re: Mikado - chwalę:-) 28.04.03, 11:26
          wózek mikado kupilam w warszawie w sklepie Tomi
          ul. chojnowska 35 (targówek) strona www
          www.tomi.pl ja tam kupuje niektóre rzeczy ubranka i wózki]
          Beata
    • mlula Re: Mikado - chwalę:-) 03.05.03, 20:58
      Ja od 4 miesięcy użytkuję również wózek MIKADO i nie polecam go niestety
      nikomu. Wózek jest po prostu bardzo ciężki i mało ergonomiczny. Ale mając do
      wyboru wózek Mikado za ok.600 zł a inny lekki za ponad 1000 zł a może i 2000 zł
      wiadomo co wybierze 99% naszego ubogiego społeczeństwa.
      • monique76 Re: Mikado - chwalę:-) 03.05.03, 21:50
        Ja akurat wagi wózka nie brałam w ogóle po uwagę! mieszkam na parterze, wózka
        nie muszę nigdzie wnosić, tramwajami i autobusami prawie nie jeżdżę a jeżeli
        już to wybieram niskopodłogowe... Wózek ciężki to wózek stabilny - ta
        stabilność przydaje się zwłaszcza jak dziecko już trochę podrośnie - taka
        informację uzyskałam od bardziej doświadczonych mamuśsmile

Na wózek za 1000 czy 1500 zł było mnie stać, tylko wolałam kupić wózek za 600
        zł a resztę przeznaczyć na inne potrzebne rzeczy dla dziecka...
        • al_la Re: Mikado - chwalę:-) 07.05.03, 22:50
          nasz mikado też ściąga na jedną stronę; i również w sklepie nas insruowali jak
          to poprawić - podziałało niestety jedynie na kilka dni.
          Wózek mamy już 9 mies. i zastanawiam się czy jednak nie raklamować go (teraz to
          już z tytułu rękojmii)
          No i ogólniw do dziś byłam raczej zadowolona (tylko ta waga sad((( ). A dziś ze
          względu na słońce musiałam długi odcinek jechać z rączką przełożona tak, że
          dziecko jechło przodem do kierunku jazdy (czyli tak jak chyba z założenia
          powinno się tym wózkiem jeździć) i... kompletna klęska!!! Praktycznie nie da
          się nim skręcać, rączka wysoko i trzeba naciskać ze sporą siłą żeby na gupi
          krawężnik najechać - acha i dziecko jeszcze lekkie (8kg). Potwornie się
          zmęczyłam , i w końcu przekręciłam rączkę tak, że jadąc widziałam dziecko (mam
          nadziej, że jasno tłumaczę) i ciągnełam wózek za sobą sad((( i po co ta
          przekłądan rączka. Moim zdaniem jest fatalnie wyważony przynajmniej do takiej
          jazdy)
          Miałam okazję na wyjeździe jeździć jakimś starym rozgraconym wózkiem i ....
          było o wiele lżej (chociaż sam wózek też raczej ciężkawy )
        • al_la Re: Mikado - chwalę:-), a ja nie 07.05.03, 22:53
          nasz mikado też ściąga na jedną stronę; i również w sklepie nas insruowali jak
          to poprawić - podziałało niestety jedynie na kilka dni.
          Wózek mamy już 9 mies. i zastanawiam się czy jednak nie raklamować go (teraz to
          już z tytułu rękojmii)
          No i ogólniw do dziś byłam raczej zadowolona (tylko ta waga sad((( ). A dziś ze
          względu na słońce musiałam długi odcinek jechać z rączką przełożona tak, że
          dziecko jechło przodem do kierunku jazdy (czyli tak jak chyba z założenia
          powinno się tym wózkiem jeździć) i... kompletna klęska!!! Praktycznie nie da
          się nim skręcać, rączka wysoko i trzeba naciskać ze sporą siłą żeby na gupi
          krawężnik najechać - acha i dziecko jeszcze lekkie (8kg). Potwornie się
          zmęczyłam , i w końcu przekręciłam rączkę tak, że jadąc widziałam dziecko (mam
          nadziej, że jasno tłumaczę) i ciągnełam wózek za sobą sad((( i po co ta
          przekłądan rączka. Moim zdaniem jest fatalnie wyważony przynajmniej do takiej
          jazdy)
          Miałam okazję na wyjeździe jeździć jakimś starym rozgraconym wózkiem i ....
          było o wiele lżej (chociaż sam wózek też raczej ciężkawy )
          • monique76 Re: Mikado - chwalę:-), a ja nie 08.05.03, 10:00
            Witam
            ja co prawda chwaliłam serwis i sposob załatwienia sprawy, a nie sam wózekwink
            Do wózka nie mam uwag - poza tym skręcaniemsmile Rączkę przekładam dość często i
            wożę malutką przodem do kierunku jazdy - wtedy faktycznie wózek zupełnie
            inaczej reaguje na kierowanie, ale akurat to mi nie przeszkadza. Wiem, że w
            Orionie Polaka jest dokładnie taka sama sytuacja (po przełożeniu rączki jest
            ona dosć krótka i inaczej się wózkiem "steruje"). Pewnie to taki urok wózków
            tego typu. Wiem, że na pewno nie zamieniłabym tego wózka na taki na małych
            kółkach (w dodatku jeszcze plastikowych nieraz) ze względu na komfort wożonego
            dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka