Dodaj do ulubionych

Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pary???

15.03.07, 11:08
Dziewczyny, co myślicie o zorganizowaniu jakiegoś spotkania (knajpa???,
park????) i pozbyciu się (sprzedaż/wymiana) tych ciuszków, po dzieciach które
nie są nam już potrzebne. Mam kilka fajnych rzeczy na lato, ale nie mam ani
czasu, ani nerwów, aby wystawiać na Allegro i chętnie bym to sprzedała za
niewielkie pieniądze, które przydadzą się na nowe ciuszki, bo z forsą u mnie
ostatnio marnie sad. Jeśli macie jakieś pomysły to piszcie, jeśli uważacie,
że pomysł do bani - też napiszcie smile.
I jeszcze jedna moja uwaga, wszystkie rzeczy które chciałabym sprzedać, są po
moim dziecku, kupowane głównie w H&M, dlatego jest to jakaś alternatywa dla
osób, które mają opory przed lumpeksami.

Co Wy na to????
Obserwuj wątek
    • czarna_maruda Super pomysł! 15.03.07, 11:20
      Kiedyś chciałam coś takiego zorganizować u siebie w domu, dałam nawet cynk na
      forum Wrocławskie mamuśki, ale odzew był niestety niewielki sad
      Ja jestem chętna
      • katse Re: Super pomysł! 15.03.07, 11:25
        ja też mam masę ubranek i zabawek po mojej dużej 3,5 latce. Chętnie sprzedam
        albo wymienię na większe.
    • pade Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 15.03.07, 11:31
      ja już wszystko sprzedałam, więc się chyba nie łapięsad((
    • czarna_maruda Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 15.03.07, 11:31
      Ja mam dladziewczyki wiosenno-letnie wrozmiarach 80-86-92
    • pade jeszcze jedno 15.03.07, 11:43
      odnoszę wrażenie, że przynajmniej trzy z nas mają córki w tym samym wiekusmile))
      • czarna_maruda Hihi 15.03.07, 11:47
        Ale jaki będę miała wybórwink
    • pia_ Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 15.03.07, 11:52
      He, he - problem jest, bo mamy dzieci w podobnym wieku smile.
      Ja mam do sprzedania rzeczy w rozmiarze bardzo duże 92 (córka w zeszłym roku
      jeszcze je nosiła, a przecież normalnie chodziła w 104 smile, oraz 98 i 104.
      Sama poszukuję 110 i 116.
      Może zgłoszą się inne forumki z mniejszymi i większymi pociechami?

Do Pade: dla Ciebie będę miała mnóstwo przepięknych bawełnianych, dziecięcych
      chusteczek-apaszek - do wyboru, do koloru (wiem, wiem - na pewno macie pełno
      apaszek, ale kobieta nawet mała nigdy nie ma ich dość smile). Właśnie zamawiam
      dużą partię, bo się zakochałam jak je zobaczyłam: przecudna wiosenno-letnia
      kolorystyka i grafika projektowana przez Raisę Pol dla Marengo Fashion.
      • pade Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 15.03.07, 11:53
        ooo matko, to kiedy się spotkamy?smile))
      • czarna_maruda Laski 15.03.07, 12:11
        co to za apaszki?
        Ja też mogę chcieć?
        • pia_ Re: Laski 15.03.07, 12:23
          Chustek będę miała dużo, więc każdy może chcieć smile.
      • alex19801 Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 15.03.07, 12:24
        Witam drogie panie smile Jestem z Wrocławia i chętnie nabędę jakieś ciuszki dla
        mojej córci w rozmiarze 86 i 92.
    • twarz2 Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 15.03.07, 12:07
      Szkoda, ale ja tez sie nie załapie chyba.

Córcia rozmiar obecnie 62, a na lato to chyba 68 z jej przyrostem wagi uncertain
      Normalnie rożnie jak na drożdżach - ponad 2 miesiące ma i wazy 4800 wink

Synek (no właśnie synek)- 104.

Szkoda.
    • hobla Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 15.03.07, 12:13
      A ja chętnie coś od Was kupię. Mam synka (3 latka 5 miesięcy) i 14 miesięczną
      córeczkę.
      Pozdrawiam serdecznie Wrocławianki.
      I przy okazji dziękuję Wam za aktywność na tym forum, która jest bardzo
      zakupowo pomocna.
    • pia_ Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 15.03.07, 12:30
      Zgłaszajcie się dziewczyny, ja nie wypali spotkanie, to moja desperacja jest
      tak wielka, że pojadę na Niskie Łąki i będę sprzedawać na straganie smile)). Jak
      ktoś będzie chętny, to się przyłączy - razem raźniej.
      A propos, czy na Niskich Łąkach dalej istnieje takie targowisko, gdzie ludzie
      sprzedają używane sprząty i ciuchy???? Pamiętam to z czasów studenckich, ze 12
      lat temu, ale czy funkcjonuje to do dzisiaj?

P.S. Mój niemąż powiedział, że jak zacznę sprzedawać na rynku, to mnie do
      chałupy nie wpuści - o!
      • mmala6 Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 15.03.07, 12:44
        ja sie tak nie bawie!!! mam syna 2 lata 92-98 i co? same 'babskie' ciuszkisad
        ale chetnie przyjde, mam wlasnie 6 par spodni do wystawienia na allegro na 1.5-
        2 lata i mi sie nie chce...

Niskie Laki chyba jeszcze sa, bylam dwa razy w zyciu ale chyba sa.
        • monika_wroclaw Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 15.03.07, 13:00
          Bardzo fajny pomysł

Ja mam sporo rzeczy po Ninie, nie chce mi się wystawiać aukcji już chyba od pół
          roku... także ubranka w rozmiarze od 80 do 98, nawet chyba na 74 jeszcze coś
          się znajdzie.
          Po Mai i po Alku mam niewiele, bo jest jedna mama, która 2 razy w roku kupuje
          większość rzeczy po nich, ale parę sztuk się znajdzie - po Mai rozmiar 110, po
          Alku 128.
          • monika121975 do pia 15.03.07, 13:18
            Pia - ja już Ciebie kiedyś pytałam o możliwość odkupienia ubranek - tak się
            tylko przypominam smile
            Akurat rozmiar 98-104 to naszsmile
        • nikaes Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 15.03.07, 13:22
          Ja chętnie odkupię ciuszki dla dziewczynki w rozmiarze: duże 92 do 104 smile
          • mmala6 Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 15.03.07, 13:45
            hallo, mamy chlopcow!!
            smile
            • marie7 Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 15.03.07, 14:33
              Też jestem zasmileUbranek za małych prawie nie mam,bo już sprzedałam.Ale odkupię
              chętniesmile
              Moja córa nosi teraz 98,choć i 92 z H&M są oksmileMówcie tylko gdzie i kiedysmilePia
              ja na te chusteczki też się piszęsmileUwielbiam chusteczki,kapelusiki itpsmile)
              A właśnie miałam wam napisać,że znalazłam super lumpexwinkW poniedziałki mają
              dostawę i można coś fajnego znaleźć.Ciuchy z Anglii i Irlandii.Nawet jakieś
              zabawki,książki,buty,torebki.Mnóstwo Nextów i innych angielskich marek,o które
              na Allegro się zabijająwinkJa właśnie w poniedziałek kupiłam dla młodej śliczne
              bluzeczki z krótkim rękawkiem Nextasmileza 6zł;cudne sukienki za 8 i 10zł.Lumpka
              otwierają o 9,ja przejeżdżając w pobliżu postanowiłam wejść - a była godz.9.20!
              i było mnóstwo ludzi:/ledwo co się dopchałam do dziecięcych ubranek,a już o
              damskich mowy nie było,taki tłoksadAle mimo wszystko wyszłam zadowolonasmileDla
              męża upolowałam cudną koszulę z krótkim rękawem Marks&Spencer -z metką-za 8zł!
              Kupiłam też Wikusi piękną białą suknię - angielski haft- firmy Kute za 8złsmile)
              jest na 104,ale okropnie duża i mała się w niej gubiwinkale co tam będzie dobra
              za rokwinkJeszcze poncho Next-jak nówka- za 9zł.Dziewczyny naprawdę warto się
              pomęczyć w tłumie,ale coś fajnego się znajdziesmile)W poniedziałki,jak już
              pisałam,mają dostawę i ponoć całkowitą wymianę towaruwinkWe wtorki dorzucają
              towar,a w następne dni jakieś rabaty itp.Lumpeks mieści się na ul.Dworcowej
              naprzeciwko trzonolinowca(jak kto woli - bloku na kurzych łapkachsmile)No i trzeba
              być chyba punkt 9.00smile)
              • marie7 do Pia:) 15.03.07, 14:42
                napisałam na priv smile
                • edki16 Re: do Pia:) 15.03.07, 15:00
                  Urodzaj na dziewczynki smile ale chętnie się spotkam
                  Ja mam chłopca i poszujuję ubranek w rozmiarze 98-104 Pozdrawiam Edyta
              • pia_ Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 15.03.07, 19:31
                O tym lumpeksie słyszałam od mojego fryzjera, który wielce jest wybredny. Kupił
                dla siostrzenicy jakieś niesamowite ciuszki. Kazał mi tam gnać w poniedziałki o
                9.00.
                • marie7 Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 15.03.07, 19:44
                  W takim razie spotkamy się w poniedziałek o 9.00winkA co do spotkania z
                  ciuchami,hmm żeby tylko nie przepędzili nas z knajpywinkMyślę,że w weekend byłoby
                  ok.
              • crazycocos Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 15.04.07, 20:51
                a po której stronie trzonolinowca to jest?? tam gdzie ciąg tych sklepików??
                gdzie jest stoliczek z niemieckimi proszkami/kosmetykami?? Z opisu to mi
                wygląda na odzież skanydnawską, która była w Rynku i zlikwidowali;/ Takie
                ciuszki są też w ich drugim sklepie na Komuny Paryskiej, ale też dużo ludzi w
                poniedziałki o 9:00smile)
    • bernihor Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 15.03.07, 15:30
      Witaj, zdecydowanie jestem za spotkaniem!!!! Moja starsza córka jest w wieku
      Twojej ale mam także młodszą 1,5 roczną chętnie więc zaopatrzę ją w małe co
      nieco, choć sama nie wiem co tak naprawdę potrzebuję!!!! Marta
      • buanitka Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 15.03.07, 15:59
        Ja się dopieszę ze swoją 3,5 latką (dziewczynką - jak większość tongue_out ) rozm. 104
        (szczuplutka).
        co prawda do sprzedania mam niewiele uncertain ale może coś upoluje smile
        ps. aha, jeszcze do mam-wrocławianek, może to już gdzieś było i powtórzę się,
        ale wczoraj byłam w Koronie w Realu i odkryłam, że jest tam stanowisko Tchibo.
        pozdrawiam
        • buanitka Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 15.03.07, 16:16
          aha, jeszcze -kiedy, gdzie i o której?
    • pia_ Szczegóły spotkania - propozycje 15.03.07, 19:27
      Proszę zgłaszać swoje pomysły:
      1. Miejsce spotkania: przydałaby się jakaś knajpa w środku miasta, najlepiej z
      wydzieloną osobną salą, abyśmy nie straszyły innych gości smile i z dobrym
      dziennym oświetleniem. Jakie macie propozycje?
      2. Pora spotkania: jaki dzień - powszedni czy wolny, jaka pora?

Proponuję bez dzieci, ale rozumiem, że niektóre z nas nie będą miały co zrobić
      z pociechami, więc przyjdą z nimi.
      Dysponuję dwoma wieszakami z drążkiem, na kółkach i mnóstwem wieszaczków, więc
      ciuszki powiesimy, aby było wygodniej. Każda przygotuje naklejkę albo jakąś
      karteczkę z metką, która będzie przyczepiona do rzeczy i z identyfikatorem smile
      właścicielki. W ten sposób będzie można oglądać ciuszki i nie pytać się co
      chwilę czyje to i po ile? Nie rozwiązałam jeszcze kwestii co robić kiedy na
      jakąś rzecz będzie kilku chętnych - hmm...moze jakieś losowanie smile

To tyle, teraz Wasza kolej!

• bernihor Re: Szczegóły spotkania - propozycje 15.03.07, 20:05
        Ja proponuję spotkanie z dziećmi, na " dobrze zorganizowanym " placyku zabaw,
        gdzie będziemy mogły na świeżym powietrzu i w dobrym oświetleniu pooglądać
        wszystko, dogadać szczegóły a mi będzie łatwiej wyrwać się z domu w czasie
        wolniejszym ( wolnego nie posiadam ) z moją dwójką.
        • czarna_maruda Re: Szczegóły spotkania - propozycje 15.03.07, 20:32
          Ja bez dziecka ;D
          Założę się, że z małą niczego nie obejrzę... właśnie zaczął się bunt dwulatka,
          chętnie się gdzieś wyrwę bez niej ;D
          • domcia_84 a Warszawa? 15.03.07, 20:41
            może też coś urządzi?
          • buanitka Re: Szczegóły spotkania - propozycje 16.03.07, 07:33
            Ja się dopasuję. Do godz.15 -mała w przedszkolu (jak nie jest chora). No i
            odpowiada mi śródmieście wink np.Nowowiejska, ale jak trzeba -to dojadę.
            • staszka1974 Re: Też się piszę na spotkanie! 16.03.07, 11:08
              Mam córeczkę (2,8lat) rozmiar 104, przydałoby sie coś na lato. Macie coś fajnego
              w tym rozmiarze?
              Pasuje mi Śródmieście w okolicach godz. 16-16-30., a później południe Wrocławia
              (może Park Południowy? ławek jest tam sporo).
              Jestem raczej nastawiona na kupno niż sprzedaż.
              Gdyby to spotkanie wypaliło, mogłybyśmy organizować je cyklicznie, przed każdym
              sezonem smile
      • pia_ Re: Szczegóły spotkania - propozycje 16.03.07, 12:40
        Dziewczyny, wymyśliłam tak: dzień powszedni godzina między 16 a 17-tą, sala
        zabaw Piotruś w TGG. Od 17 zaczynają się tam imprezy urodzinowe, więc lepiej
        zacząć wcześniej, bo będzie pusto i cicho. Podjadę tam w poniedziałek i zapytam
        się o możliwość zarezerwowania dla nas jakiegoś kącika na uboczu, ale może być
        trudno, bo to impreza nietypowa smile. W związku z tym wszystkie mamy
        przyprowadzają swoje pociechy, bo inaczej nas tam nie wpuszczą, cena to 10 zł/1
        godz zabawy.
        Myślę, że to najbardziej optymalne rozwiązanie - dojazd tam jest dobry,
        dzieciaki będą miały co robić, pod dachem - więc w razie niepogody nie musimy
        się martwić.

Co o tym myślicie? Jeśli jesteście na tak, to proszę o propozycje, który
        konkretnie dzień Wam odpowiada - sama optuję za drugą połową tygodnia np środa
        lub czwartek, bo mam remont i muszę to wszysto wygrzebać z worów, poprać i
        poprasować co będzie trudne, bo tynk sypie mi sie na głowę nawet kiedy śpię w
        łóżku sad

Aha, postaram się przygotować nową partię chustek-apaszek, bo to co wczoraj
        przyszło zostało rozdapane prawie w całości przez sąsiadki z osiedla smile
        • pade Re: Szczegóły spotkania - propozycje 16.03.07, 12:45
          a dla mnie nic nie odłożyłaś?smile
          • pia_ Re: Szczegóły spotkania - propozycje 16.03.07, 12:55
            Nie było szansy, sąsiadki zdybały mnie przy wjeździe na osiedle i z 50 szt
            zostało mi tylko 10, bo babki brały i dla swoich maluchów i na prezenty
            wiosenno-wielkanocne. A jakie lubicie kolorki, to coś odłożę, jak przyjdzie
            nowa partia?
        • bernihor Re: Szczegóły spotkania - propozycje 16.03.07, 13:04
          Bardzo dobrze wybrałaś miejsce spotkania. Odpowiada mi środa, czwartek w
          proponowanych godzinach. Byle nie piątek bo wtedy w mieście jest istny horror.
          Czekam na szczegóły.
          • pia_ Re: Szczegóły spotkania - propozycje 16.03.07, 13:36
            Piątek odpada właśnie ze względu na korki weekendowe. Więc środa lub czwartek smile
            Proszę się wpisywać.
            • czarna_maruda Re: Szczegóły spotkania - propozycje 16.03.07, 13:39
              Ja niestety odpadam sad
              • edki16 Re: Szczegóły spotkania - propozycje 16.03.07, 16:12
                Niestety pracuję sad
                • marie7 Re: Szczegóły spotkania - propozycje 17.03.07, 21:31
                  Mi pasuje bardziej w środe,ale jak chcecie w czwartek to może uda mi się byćsmile
                  Pia - a jakie konkretnie masz te chusteczki?i po ile? wziełabym różową i
                  czerwonąwink
                  • pia_ Re: Szczegóły spotkania - propozycje 17.03.07, 21:57
                    Hmm, jakoś nagle dziewczyny ucichły, więc albo termin i miejsce nie bardzo
                    odpowiada, albo jakieś inne przyczyny. Dla mnie środa czy czwartek bez różnicy,
                    więc jeśli jeszcze te które zgłosiły się, że przyjdą - mogą również w środę to
                    tak zostanie.
                    Chusteczki są po 4 zł, mają kolorowe nadruki typu syreny, czarownice, kwiatki,
                    zwierzaki itp. A barwy dosyć ostre: turkus, pomarańcz, ostry róz, limonka,
                    kiwi, fuksja itp, choć coś spokojniejszego też się trafia. Największą teraz
                    furrorę robią te z gąskami i kurkami, bo babki biorą je na świąteczne upominki.
                    Dla chłopaków są głownie autka, samoloty, skrzaty, różne zwierzaki.
                    • pade Re: Szczegóły spotkania - propozycje 18.03.07, 13:24
                      Pia_ odłóż mi kwiatki w kolorze fuksjismile jeśli jest takie połączeniesmile))
                      i kiedy w końcu to spotkanie? i gdzie?
                    • monika121975 do Pia_ jeszcze raz 18.03.07, 20:22
                      Ja niestety odpadam, bo Marta chora jest i mnie też coś rozkłada.
                      Dalej jednak wyrażam chęć odkupienia ubranek od Ciebie - może dałabyś radę
                      zrobić spis typu : koszulka kr. rękaw rozm 98 kolor biały cena xzł ?
                      Zdjęcia mi niepotrzebne, bo wiem, że rzeczy od Ciebie na pewno są zadbane.
                      A te chustki to można jakoś na allegro? Proszę o informację na priv.
                      • czarna_maruda Re: do Pia_ jeszcze raz 18.03.07, 21:31
                        Ja też jestem zainteresowana chusteczkami, wzięłabym kilka sztuk
                      • pia_ Re: do Monika121975 19.03.07, 15:29
                        Zdrówka Wam życzę, a spotkamy się pewnie następnym razem. Jeśli mało mi
                        zostanie po spotkaniu (bo nie mam aż tak dużo ciuszków), to skontaktuję Cię z
                        moją znajomą, która ma bliźniaczki-równieśniczki mojej córki. Tam to dopiero
                        będzie co wybierać, bo dziewczynki mają mnóstwo ubranek, wszystko przepiękne,
                        no i każda chodzi inaczej ubrana, więc nic się nie będzie dublowało smile Znajoma
                        wyjeżdża, więc i tak będzie miała czas dopiero po świętach.
                        Co do chustek, to zobaczę co zostanie po spotkaniu-jak będzie mało, to znowu
                        zamówię i prześlę Ci namiar na stronę z próbkami wzorów.
    • pia_ Nowe trampki z Zary r. 27 16.03.07, 12:49
      Może ktoś byłby chętny, to też bym je wzieła na spotkanie. Cena 45 zł - czyli
      tyle za ile kupiłam na wyprzedaży. Są czarne z czerwono-czarną, szkocką kratką
      i jeszcze jakieś diamenciki czy nity - takie w stylu niegrzecznej dziewczynki.
      Aha, trampki są nowe, z metką, kupiłam najmniejszy rozmiar jaki został, a mojej
      córce noga stanęła i wciąż nosi 25/26.
    • jonka9 Ja też chętnie odsprzedam dla dziewcz92/98/104/110 19.03.07, 01:54
      Hej dziewczynysmile
      ja też chętnie pozbyłabym się ciuszków po mojej córci (prawie 5 lat) i synku(9
      miesięcy), wszystkie ładne, firmowe czekają na nowych właścicieliwink
      Szafa pęka w szwach, trzeba zrobić miejsce na nowe ciuszki bo dzieci rosną, a
      czasu aby wystawić na allegro też ciągle brak.
      Myślę, że pomysł jest super, jedyny problem u mnie to taki, ze nie wiem, czy w
      tym tygodniu uda mi się pojechać na spotkanie gdyż niestety najprawdopodobniej
      nie będę miała z kim zostawić maluszka (mężulek wyjeżdża w delegację),a z
      dwójką to raczej ciężko będzie mi się wybrać.
      Jeżeli jednak któraś z Was byłaby zainteresowana to zapraszam do mnie na
      pooglądanie (mieszkam na Krzykach), mogę wysłać zdjęcia.
      Najwięcej mam ubranek dziewczęcych w rozm. 92/98, 104 i 110 (niektóre nowe,
      nietrafione rozmiary i inne przypadkiwink
      i dla malutkiego chłopczyka do rozm.74cm większość angielskich firm min. Next
      (może jakaś przyszła mama byłaby zainteresowana??)
      jakby co to piszcie na adres: jonka9@wp.pl

Gdyby termin spotkania zmienił się to dajcie znać tu na forum.
      Pia_ ja tez chętnie zobaczyłabym te chustki....

pozdrawiamsmile
      • katse Re: Ja też chętnie odsprzedam dla dziewcz92/98/10 19.03.07, 12:26
        ja w tym tygodniu jestem wyjechana.
        Jak wroce to chetnie wpadne na jakies spotkanko. Tyle, ze ja szukam na min.
        110, czasem nawet 116.

Jonka kiedys od Ciebie kupilam ubranka. Fajne byly. Ale moja 3,5 lata wysoka -
        na 107 czy nawet ciut wiecej wzrostu.

K
      • pia_ Re: do Jonka9 19.03.07, 15:48
        Trzymam kciuki, aby udało Ci się wyrwać na spotkanie, do 17-tej jest tam
        spokojnie, nie ma hałasu i muzyki, więc mały się nie przestraszy. Jeśli
        dysponujesz samochodem to powinno się udać. W każdym razie czekamy smile

P.S. Jeśli będziesz potrzebowała pomocy w wytaszczeniu tego wszystkiego z auta,
        to daj znać, pomożemy.
    • monika_wroclaw Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 19.03.07, 15:32
      Ja niestety w tym tygodniu też nie dam rady...sad dzisiaj od samego rana
      rozpoczął mi się bardzo pracowity tydzień, a ponieważ w piątek rano wyjeżdżamy,
      to muszę uwinąć się ze wszystkim do czwartku...

także do zobaczenia następnym razem smile

pozdrawiam
    • pia_ UWAGA - szczegóły spotkania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.03.07, 15:39
      Środa, od godziny 16.15 (spóźnienia jak najbardziej tolerowane), sala zabaw
      Piotruś w TGG.
      Nic nie rezerwowałam, bo te kobity jakieś dziwne tam są, ale zaraz przy wejściu
      po lewej stronie są wolne stoliki i krzesła - tam się spotkamy. Znak
      rozpoznawczy - wielkie torby/reklamówki smile.
      Kto może, ten przychodzi, zabieramy oczywiście dzieciaki ze sobą!
      • bernihor Re: UWAGA - szczegóły spotkania!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.03.07, 02:22
        Super, przybędę z jedną panienką i drugim elementem rozpoznawczym - portfelem
        wypchanym świeżo wydrukowaną gotówka bo póki co nie mam czego sprzedawać.
        Młodsza dziedziczy po starszej i na szczęście nie dyskutuje!!!
        • buanitka Re: UWAGA - szczegóły spotkania!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.03.07, 09:46
          sad( ja odpadam, sad mam pierwszą lekcje angielskiego i nie mogę niebyć
          • nikaes Re: UWAGA - szczegóły spotkania!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.03.07, 10:24
            Ja też nie mogę, to może by tak jednak przełozyc spotkanie na inny dzień? może
            czwartek o tej samej porze?
      • pia_ NO TO CO ROBIMY?????? 20.03.07, 13:23
        Wychodzi na to, że będę tylko ja i Bernihor i moze jeszcze uda się Pade, a
        przecież chodziło o to aby było nas więcej.
        Jeśli większości nie pasuje ten termin, to możemy się umówić w innym czasie,
        ale np przyszły tydzień u mnie przynajmniej odpada, bo nie będzie mnie we
        Wrocku. A co myślicie o terminie 02-05.04 ?????? Nie chcę tego odkładać na
        dalszy termin, bo się nigdy nie spotkamy.

Piszcie!
        • marie7 Pia 20.03.07, 13:44
          Ja na 99% przyjadęsmileJeśli mamy przełożyć spotkanie to nie wiem czy przed
          świetami uda mi się byćsad Jednak postaram się,ale nie obiecuję.
        • nikaes to moze w czwartek? 20.03.07, 13:44
          no to może jednak w ten czwartek, czyli 22.03?
          Bo 2 maja to długi weekend majowy i chyba nie bedzie duzo osób..
          • pia_ Re: to moze w czwartek? 20.03.07, 14:04
            W czwartek u mnie odpada, bo o 17.00 mamy wielkanocną imprezkę w przedszkolu -
            występy, wspólne malowanie jajek itp, więc same rozumiecie, że tego nie odwołam
            (dowiedziałam się o tym wczoraj).
            A z tym innym terminem chodziło mi o 2, 3 lub 5 kwietnia smile
            • nikaes Re: to moze w czwartek? 20.03.07, 14:24
              a to ja jakas zakrecona jestem, juz mi weekend majowy w glowie! big_grin
              Dla mnie 3 i 5 kwietnia jak najbardziej ok!
              to może jednak przełozycie to spotkanko?
    • pia_ Decyzja? 20.03.07, 14:43
      Albo się jutro spotykamy ok 16.15-16.30, albo odwołujemy spotkanie i
      przekładamy na 2 kwietnia?
      Możemy się także spotkać i jutro i 2 kwietnia. Wasze sugestie???
      • monika_wroclaw Re: Decyzja? 20.03.07, 17:11
        Ja miałam nadzieję, że jakimś cudem, uda mi się wyrwać chociaż na godzinkę, ale
        okazało się, że jutro o 18-stej odbieramy albę, więc niestety nie dam rady...

początek kwietnia dużo bardziej mi pasuje...

pozdrawiam
    • kulinio Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 20.03.07, 16:44
      cześć ja również chętnie sie przyłącze, mam rocznego synka i całą masę ciuszków.
      czy wyznaczyłyście już termin?
      pozdro
      Aneta
    • pia_ Ciucho-party przełożone!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 20.03.07, 18:00
      Zgodnie z decyzją większości przekładamy spotkanie na początek kwietnia. Do
      wyboru 3 albo 4 albo 5 kwietnia.
      • czarna_maruda Re: Ciucho-party przełożone!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.03.07, 19:43
        Można będzie wejść bez dziecka czy to zupełnie wykluczone? A może któraś mama
        ma dwójkę to jedno mi "pożyczy" zapłacę za nie smile
        Nie mam możliwości wzięcia małej
        • pade Re: Ciucho-party przełożone!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.03.07, 20:17
          ja Ci pożyczęsmile))
          chcesz chłopca czy dziewczynkę?smile))
          dobrze, że przełożone bo moje maluchy zasmarkanesad
          a tak oni sie pobawią, ja poplotkujębig_grin
      • asia_i_p Re: Ciucho-party przełożone!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.03.07, 19:53
        Ekstra, bo teraz bym nie mogła. Czy bardziej nastawione na kupowanie niż na
        sprzedawanie też są dopuszczone do klubu?wink
    • pia_ Nowy termin: wtorek 3 kwietnia - co Wy na to? 27.03.07, 14:37
      Komu pasuje? Miejsce to samo czyli sala Piotruś w TGG.
      • pia_ Re: Nowy termin: wtorek 3 kwietnia - co Wy na to? 28.03.07, 16:36
        Czy mam rozumieć, że spotkanie już nikogo nie interesuje??????
        • katse Re: Nowy termin: wtorek 3 kwietnia - co Wy na to? 28.03.07, 20:11
          dla mnie to daleko
          a popołudnia to juz wogole tylko z dzieckiem i tramwajami, przy przebudowie i
          korkach grunwaldzkich to jakos srednio to widze.

chociaz chetnie bym jakies ladne uzywane rzeczy na 110 dla dziewczynki
          odkupila, a sama mam mase od 86 do 98. Mam tez fajowe, prawie nie uzywane (5
          razy na nozkach) addidasy- czerwone, za kostke, z materialu podobnego do
          ortalionu - rozm. 26.

K
          • czarna_maruda Mała ma anginę 28.03.07, 20:55
            więc nawet jak pożyczę synka bądź córeczkę od Pade, to i tak się nie wyrwę sad
        • pia_ Koniec akcji :-( 29.03.07, 20:48
          Hmmm, tak właśnie myślałam, że jak raz odwołamy spotkanie, to już nic z tego
          nie będzie sad. Rozumiem, że trudno wyrwać się z codziennego kieratu i zawsze
          komuś coś nie przypasuje. Mówi się trudno, może uda nam się spotkać jeszcze kiedyś.
          Monikę121975 i marie7 proszę o kontakt na priva w wiadomej sprawie. Pade - nie
          zapomniałam i odłożyłam, napisz mi sms-a, kiedy będziesz miała trochę luzu, to
          spotkamy się na mieście smile
          • pade Re: Koniec akcji :-( 29.03.07, 21:16
            oksmile
            nie martw się, teraz taki sezon, moje dzieciaczki też chorują i mój mąż...
            • monika121975 Re: Koniec akcji :-( 29.03.07, 21:26
              Przepraszam, ale zaczęłyśmy debiut w przedszkolu i póki co Marta ma nadmiar
              wrażeń sad
              Pia napisałam na priv.
              • monika_wroclaw do Katse 30.03.07, 08:58
                Kasiu, jeśli uda się zorganizować spotkanie, to możemy pojechać razem smile Ja
                jechałabym tylko z Ninką, także bez problemu mogę Was zabrać.

pozdrawiam
                • pia_ To jest super pomysł 30.03.07, 09:35
                  Ja także mogę kogoś po drodze zabrać, jechałabym od Leśnicy, więc mogę zboczyć
                  gdzieś po drodze smile
                  • nikaes Re: To jest super pomysł 30.03.07, 10:12
                    Czyli 3 kwietnia? Ja na 99% będę, tylko dajcie znać czy to dalej aktualne smile
                    • pia_ To kto jest nadal chętny na 3 kwietnia? 30.03.07, 10:27
                      Proszę się wpisywać czy możecie, czy nie.
                    • agnesik190 Re: To jest super pomysł 02.04.07, 15:15
                      Ja z chęcią bym przybyła, ale interesują mnie ciuszki dla chłopczyka rozmiar
                      92-98. Czy ktoś będzie takie miał?
    • pia_ Czy ktoś będzie we wtorek? 02.04.07, 09:50
      Bo nie wiem, czy przychodzić.
      • pade Re: Czy ktoś będzie we wtorek? 02.04.07, 10:08
        ja niestety nie
        moje dzieciaczki strasznie kaszląsad((
        • monika_wroclaw Re: Czy ktoś będzie we wtorek? 02.04.07, 10:29
          Pia, ja myslę, że lepiej zrobić spotkanie po świętach... może będzie więcej
          chętnych...

Mi w tym tygodniu tak średnio pasuje, ale gdyby były chętne to bym przyjechała.
          • pia_ Re: Czy ktoś będzie we wtorek? 02.04.07, 10:58
            Ja myślę, że nie ma znaczenia to czy będzie to w ten wtorek, czy za tydzień,
            czy za dwa. Im dalej tym gorzej, zresztą nigdy nie będzie 100% zadowolonych z
            miejsca i terminu. Ja w każdym razie przyjadę do sali zabaw o 16.30 z torbą
            ciuchów dla dziewczynki na 92-104 i z nowymi chusteczkami-apaszkami dziewczęco-
            chłopięcymi. Jak ktoś będzie chętny, to zapraszam, jak nikt się nie pojawi, to
            moje dziecko się pobawi i pojedziemy do domu.
            • nikaes Re: Czy ktoś będzie we wtorek? 02.04.07, 14:25
              Ja nie przyjadę, mąż zarejestrował córkę na jutro do lekarza na 16.15 wiec nie
              dam rady sad
              • nikaes Pia, a w tym tygodniu ale inny dzień ? 02.04.07, 14:27
                nie dałabyś rady?
                Bo dla mnie Twoja rozmiarówka jak najbardziej pasuje..
                • pia_ do nikaes 02.04.07, 18:30
                  Od środy mam zamiar posłać małą do przedszkola i jak znam życie to popołudniami
                  będzie wykończona, więc nie będzie miała sił na plac zabawy. Jutro jestem cały
                  dzień za małą, więc możemy się gdzieś umówić wcześniej lub później. W środę mam
                  zamiar jechać do Galerii Grunwaldziej na otwarcie, więc jeśli byłabyś w tych
                  oolicach to też możemy się umówić (ale tylko w tzw godzinach pracy).
            • monika_wroclaw Re: Czy ktoś będzie we wtorek? 02.04.07, 15:47
              pia_ napisała:

> Ja myślę, że nie ma znaczenia to czy będzie to w ten wtorek, czy za tydzień,
              > czy za dwa. Im dalej tym gorzej, zresztą nigdy nie będzie 100% zadowolonych z
              > miejsca i terminu. Ja w każdym razie przyjadę do sali zabaw o 16.30 z torbą
              > ciuchów dla dziewczynki na 92-104 i z nowymi chusteczkami-apaszkami
              dziewczęco-
              > chłopięcymi. Jak ktoś będzie chętny, to zapraszam, jak nikt się nie pojawi,
              to
              > moje dziecko się pobawi i pojedziemy do domu.
            • marie7 Re: Czy ktoś będzie we wtorek? 02.04.07, 18:28
              Ja odpadamsadnie dam rady jutro się wyrwaćsad Pia napisalam na gazetowysmile
      • agnesik190 Pia_ 02.04.07, 15:16
        A czy możesz mi przesłać maila na gazetowy ze zdjęciem tych apaszek i z ceną.
        Dla chłopca.
        Dziękuję.
        • katse Re: Pia_ 02.04.07, 19:21
          no właśnie moja po przedszkolu słabo daje się namówić na cokolwiek.

ALe w środę będę na grunwaldzkim. Najprawdopodobniej o 10:30.

K
          • pia_ Re: Pia_ 02.04.07, 20:00
            Napiszę Ci na priva nr mojej komórki, to dzwoń jak tam będziesz.
            • monika_wroclaw Re: Pia_ 02.04.07, 20:45
              Ja też będę w środę na Grunwaldzkim, około 11-stej

Może się tam spotkamy, chociaż na jakąś kawę...
              • pade ja też będę na Grunwaldzkim:) 02.04.07, 20:51

• monika_wroclaw Re: ja też będę na Grunwaldzkim:) 02.04.07, 20:55
                  No proszę smile to od razu powinnyśmy na miejsce spotkania obrać Pasaż
                  Grunwaldzki big_grin
    • pia_ Będę dzisiaj o 16.30 03.04.07, 12:06
      Już obiecałam małej, więc chociaż niech się pobawi. Będę miała ciuszki i
      chustki, jakby ktoś jednak wpadł smile. Jutro chcę jechać do Galerii
      Grunwaldzkiej, zabiorę ze sobą torbę, ale naprawdę nie wiem, czy będę miała
      czas, aby zrobić zakupy i jeszcze się spotkać na ploty i mały handelek, zresztą
      siatę zostawię w samochodzie, bo nie będę z nią latać. Wiadomo, że w pierwszy
      dzień tam będzie młyn, nikt nie będzie wiedział gdzie parkingi, knajpy itp, a
      na rozeznanie wszystkiego trzeba czasu. Jeśli wyrobię się do 13-tej z zakupami,
      to jestem chętna na małe conieco obiadowe. Piszcie do mnie na priva to podam
      mój nr komórki, abyśmy się znalazły.
      • monika_wroclaw Re: Będę dzisiaj o 16.30 03.04.07, 14:49
        Pia, napisałam do Ciebie na gazetowy, ale przyszło mi powiadomienie, że
        wiadomość nie została dostarczona - adresat nieosiągalny... masz jakiś inny
        adres mailowy?

pozdrawiam
        • pia_ Re: Będę dzisiaj o 16.30 03.04.07, 14:54
          malacukrowa@poczta.onet.pl
          • sylaluk Re: Będę dzisiaj o 16.30 15.04.07, 18:10
            Hej
            Dziewczyny doszło do tego spotkania??
            Ja się też piszę, ale na początku czerwca(wtedy wracam z UK).Mam sporo ciuszków
            nowych i używanych.Nowe głównie dla małych dzieci(chłopcy i dziewczynki), a
            używane po synku od 0-9 m-cy i potem od ok 86-98 i troche nowych na 104,110,116.

Dajcie znać czy się załapię na takie ciucho-party...

pozdrawiam
            Sylwia i Hubi(24.09.2003)
    • sylaluk Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 16.04.07, 11:40
      up
      • roorza Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 16.04.07, 13:43
        Też chciałabym się spotkać. Pia_ pomyśl o tym i daj znać. Czekam.
        • pia_ Re: Do Wrocławianek-a może zrobimy małe ciucho-pa 16.04.07, 14:14
          No, ja byłam na spotkaniu smile. Niestety byłam jego jedyną uczestniczką sad.
          Moje dziecię jest obecnie permanentnie chore (przeziębienia + alergia), więc
          jestem uziemiona, tym bardziej, że jestem z nią teraz sama. Zapał też mi trochę
          oklapł, bo zawsze coś komuś nie pasuje, a jak już jedna powie, że nie może się
          spotkać, to prawem serii - reszcie też coś nagle "wyskakuje". Zresztą
          większości rzeczy się już pozbyłam dając do komisu dziecięcego w Opolu, coś tam
          zatrzymałam na prośbę jednej z dziewczyn z forum. Większość najładniejszych
          chustek-apaszek także się rozeszła i to wśród forumek niewrocławskich.
          Wobec powyższego pałeczkę organizatora spotkań przekazuję dalej - jak będzie
          spotkanie, to chętnie przyjdę, aby Was poznać smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka