Dodaj do ulubionych

Fotelik samochodowy

28.03.07, 13:09
Witam,

Jesteśmy na etapie wyboru fotelika samochodowego i miałbym prośbę o jakieś
rady na w/w temat. Czy kupować od razu ten do 36 kg czy też nie?? Na co
zwracać uwagę?? Może jakieś propozycje fotelików z Waszych doświadczeń??

Będę wdzięczny za każdą radę i opinię
Obserwuj wątek
    • ankab29 Re: Fotelik samochodowy 28.03.07, 13:23
      Ja kupiłam fotelik 0-13kg ze względu na możliwość przenoszenia dziecka- i błąd!
      Fotelik + dziecko w środku dla mnie nie do udźwignięciasmile Niedługo planuję
      wymianę na większy, bo synek dobija do 10 kg ale na długośc już mu nóżki
      wystają.

Zwróc uwagę na:
      - szerokość siedziska (żeby dziecku było wygodnie nawet w zimowym ubranku)
      - możliwość regulowania pozycji (od siedzącej do przynajmniej półleżącej)
      - materiał : welurkowe sztuczności to prawdziwy piekarnik dla dziecka (mój
      synek bez tetry pod spodem był cały mokry!)- chociaż wybraliśmy fotelik Grillo -
      niby renomowanej firmy i nie był cholernik tani, to użyte materiały do du ...y.
      - zabezpieczenie główki (najlepiej regulowany zagłówek).
      Ja będę też szukać takiego fotelika, który "rośnie razem z dzieckiem".
      Zrobiłam wstępne oględziny na allegro i podobają mi się modele z dodatkami typu
      półeczka z miejscem na picie, zabawki itp...Moim zdaniem dobry pomysł na
      dłuższą jazdę autemsmile Pozdrawiamsmile
      • zgredek_ojejku Re: Fotelik samochodowy 28.03.07, 20:45
        Może jeszcze jakieś opinie??
      • d.ziarkowska Re: Fotelik samochodowy 02.04.07, 20:54
        cha i tu sie rodzi problem... kupilam fotelik dla najmniejszych do 9 kilo i juz
        w 4 miesiacu sie nie miesci bo wazy 8.3 i w rsmionsch go gniecie...ciasno mu...
        a teraz kurtka zimowa i ciasnota az sie garbi
        dostalam dzis ten do 13kg.. owszem glepszy ale tez cholera ciasny w ramionka i
        wracajac do domu tez sie wkurzalam bo nie mozna nic dobrac dziecku zeby bylo mu
        wygodnie...jesli juz bym kupwala to napewno odrazu wiekszy bo na darmo
        pieniazki wydawane... ten pierwszy byl tylko na 4 miesiace i co teraz... a ten
        co dostalam to pewnie gdzies na nastepne 2 miechy i znowu kupno.. chociaz juz
        kurtki nie bedzie dlugo nosil to moze posłuży 3 miesiace
    • grzybowa1 Re: Fotelik samochodowy 28.03.07, 21:16
      my kupiliśmy fotelik do 13 kg. jesteśmy zadowoleni - użytkujemy od 10 miesięcy.
      U nas też mała pociła się strasznie latem, na to chyba nie ma rady. miał
      wygodną wkładkę dla noworodka, którą zdjęlismy od razu jak mała zaczęła trzymać
      główkę, bo było jej tak wygodniej. Kierowaliśmy się tym, by fotelik dało się
      wpiąć w stelaż wózka, daltego musiał być dla wózka X-lander, tej samej firmy,
      bo na wyjazdach był niezastąpiony. rzeczywiście ciężko się nosi dziecko razem z
      takim fotelikiem-nosidełkiem, ale dziecko rośnie i i tak czy siak jest ciężkie
      z fotelikiem czy bez. Poza tym, nie nosi się go na długich dystansach, od tego
      jest wózek. W kazdym razie nasze rozwiązanie polecamsmile
    • deela ja bym nie kupowala takiego do 36 kg 28.03.07, 21:41
      od razu no gdzie malca w takim gigancie? kup 0-13 ewentualnie 0-18
      ja sie kierowalam tym czy ma atest i cena <dla mnie 400zl za fotelik jest
      obledem> kupilam w tutku i jestem bardzo zadowolona:
      www.tutek.pl/esklep.php?show=produkt&prodid=201&prodnazwa=Fotelik%20samochodowy%20TUTEK
      o taki: mozna go latwo przenosic, ma zdejmowany daszek jest wygodny dla
      dzieciaka <przezyl nim podroz 450 km w jedna strone, oczywiscie nie bez
      przerw!>, wszystko sie ladnie zdejmuje do prania, ma przesuwane pasy ktore mozna
      potem podniesc wyzej, dla siadajacego juz dziecka, ma oslonke na glowe dla
      noworodka, moze sluzyc jako: nosidlo, kolyska, fotelik do karmienia <na poczatek
      oczywiscie> a poza tym jest na tyle maly ze da sie wpiac nawet do krotkich pasow
      w samochodzie
      nic nie reklamuje, chwale po prostu swoj udany zakup
    • niesiah Re: Fotelik samochodowy 28.03.07, 21:57
      Ja polecam foteliki coneco miałam takie do 0-13 pioneer - nosidełko fajna sprawa
      ale na krótko, bo moi chłopcy mają 7 miesięcy i już z niego wyrośli (na długość
      no i było im już niewygodnie-protest przy każdej próbie wpięcia). Teraz mamy
      foteliki 9-36 comet (też coneco) rozkładane o 30% - moi młodzi je uwielbiają.
      Jest jeszcze fajny model do 26 chyba kilo zenit się nazywa i ma opcję ustawienia
      oparcia na leżąco. Firma polska i całkiem tania za pioneer-205 a za comet 259 PLN.
      Pozdrawiam
    • lidkaaa Re: Fotelik samochodowy 28.03.07, 21:58
      Jak chcielismy kupić drugi,taki do 18kg, fizjoterapeuta zalecił by sprawdzić czy
      w tym pierwszym,nosidełku,wystaje już głowka powyżej fotelika.Jesli tak,to znak
      do zmiany. Możesz kupic ten do 36kg ale tylko wtedy gdy dziecko samo już siedzi
      i gdy fotelik posiada dodatkową wkładkę dla maluszków.
      Ja jako drugi kupiłam taki:
      www.allegro.pl/item176388152_fotelik_samochodowy_miekki_gratis_extrazaglowek.html
      dzisiaj przyszedł i jest bardzo fajny.
      Kolejny,tenm do 36kg będziemy mieli z Graco-za punkty Vitay z Orlenu smile
    • zgredek_ojejku Pomocy przy wyborze!!! 02.04.07, 20:46
      Mam nadzieję, że ktoś nam doradzi...
      Nie możemy sie zdecydować pomiędzy:

www.allegro.pl/item177516732_2o2_fotelik_uni_baby_unisport_9_25_kg_super_cena.html
      www.allegro.pl/item177811392_coneco_atos_9_25kg_nowosc_8xsupergratisy.html
      www.allegro.pl/item178157948_fotelik_9_25kg_eurobaby_x7_4_kolory_wys_0zl.html
      www.allegro.pl/item179755988_fotelik_ramatti_2006r_venus_9_18_najlepsze_gratisy.html
      Czy ktoś z Was ma/miał któryś z tych fotelików i może podzielić się opinią??

Będziemy wdzięczni
      • tanika01 x7 03.04.07, 12:52
        Ja mam x7 (czerwony) i bardzo go chwale. Ma szerokie siedzisko, regulowane pasy,
        latwy do mocowania. Super latwo sie rozklada na pollezaco.
        Jest super.
        Polecam
        Wczesniej uzywalam dwoch innych (pozyczylam od kuzynek) i zaden sie nie sprawdzil.
    • gadoma Re: Fotelik samochodowy 03.04.07, 12:14
      Maxi Cosi polecam a w jakim wieku masz dziecko?
      • agaruda1 Re: Fotelik samochodowy 03.04.07, 12:33
        Popieram, stanowczo Maxi cosi!!!
        • agnieszka_z-d Re: Fotelik samochodowy 03.04.07, 12:55
          Polecam Roemer Baby Safe Plus 0-13 kg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka