Dodaj do ulubionych

garderoba -proszę o radę

17.04.07, 15:31
Może temat nie całkiem na to forum ale jak się głębiej zastanowić to jednak
pasuje bo od decyzji będą zależały dalsze zakupy smile Jesteśmy w trakcie budowy
domu. Pomiędzy dwiema sypialniami mamy pomieszczenie 4,5 metrowe które według
projektu miało być małą łazienką. Zrezygnowaliśmy z tej łazienki i chcieliśmy
tam urządzić garderobę (oddzielne pomieszczenie z normalnym drzwiami jak do
pokoju). Zastanawiam się czy ta nasza garderoba będzie praktyczna. Może lepiej
powiększyć obie sypialnie po te nieco ponad 2 metry i w powstałym miejscu
zrobić szafy.
Co radzicie?
Obserwuj wątek
    • minkapinka Re: garderoba -proszę o radę 17.04.07, 15:49
      Zdecydowanie lepiej zrobic garderobę. Dla mnie wszystkie szafy są brzydkie i
      niepraktyczne. A garderoba 4,5 m2 to spora garderoba.
      • agni71 Re: garderoba -proszę o radę 17.04.07, 20:43
        Zrób garderobę. Szwagier ze szwagierka mają garderoby przy każdym pokoju,
        również dzieci, i strasznie im tego zazdroszczę. Super sprawa!

aga
    • milla1 Re: garderoba -proszę o radę 17.04.07, 20:53
      My pomniejszyliśmy sypialnie na rzecz garderoby i uważam, ze to rewelacyjne
      rozwiązanie!
      POlecam systemy do garderoby z Ikea-możesz je skompletować jak chcesz.
      • karolzz Re: garderoba -proszę o radę 17.04.07, 21:37
        My rozniez zmniejszylismy nasza przyszla sypialnie na rzecz garderoby. nie jest
        za wielka ale jest smile mam nadzieje ze sie sprawdzi... a czy mozesz podac co to
        za seria z ikei do garderoby??
        pozdrawiam
        • milla1 Re: garderoba -proszę o radę 18.04.07, 09:49
          www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?cattype=sub&topcategoryId=16198&categoryId=15669&parentCats=16198*16201&storeId=19&catalogId=10103&langId=-27
          Możesz kupić tyle, ile porzebujesz szuflad, koszyków, drążków i zbudowac system
          jak chcesz.
    • pacynka27 Re: garderoba -proszę o radę 17.04.07, 21:19
      Dziewczyny zawsze można na Was liczyć!
      Tą garderobę to ja sobie wymarzyłam ale mąż zaczął kręcić nosem i naszły mnie
      wątpliwości. Cieszę się, że macie podobne zdanie smile Ale oczywiście chętnie
      zapoznam sie także z krytyką takiej garderoby, może komuś się jednak nie sprawdziła?
      Pozdrawiam
      • iwek33 Re: garderoba -proszę o radę 17.04.07, 22:15
        Mamy niewielką , ale ja nie jestem do końca zadowolona. Ubrania kurzą się dużo
        bardziej niż w zamkniętej szafie. W tej chwili większa część ubrań powieszonych
        na wieszakach jest w specjalnych workach na ubrania, zwłaszcza te ubierane
        rzadziej, nie codziennie.
        • kaliaa Re: garderoba -proszę o radę 17.04.07, 22:35
          mala ma przy swoim pokoju duza garderobe ze slicznymi drzwiami, i bardzo nam
          sie ona sprawdza a ubrania sie nie kurza wiecej niz w szafie.
    • bea116 Re: garderoba -proszę o radę 17.04.07, 22:39
      Zdecydowanie lepsza garderoba niż szafa. Też mam taką około 4,5 m i jestem bardzo zadowolona, bo mnóstwo miejscasmile)Ale też prawda, że ubrania kurzą się bardziej, niestety, coś za coś. Jak czegoś dłużej nie używam to zakładam pokrowce i to w pewnym stopniu eliminuje problem.
      • leigh4 Re: garderoba -proszę o radę 18.04.07, 09:01
        Również polecam garderobę, ale z jednym zastrzeżeniem: półki muszą mieć drzwi.
        Mamy dużą garderobę 15 m, mieszczą się w niej ubrania całej naszej trójki,
        deska do prasowania, krzesło do prasowania, fotel i oczywiście lustrasmile
        Początkowo byłam w eufrorii, po kilku miesiąca euforia ustąpiła miejsca
        irytacji. Powód ten sam, o którym napisała Iwek: zakurzone ubrania(zwłaszcza te
        na wieszakach). Konieczne było zamówienie drzwi. Zamówiliśmy całość zabudowy w
        komandorze, wbrew pozorom wychodzi taniej niż zabudowa z ikei, a mają ciekawsze
        rozwiązania i są bardzo elastyczni przy projektowaniu iwykorzystaniu
        powierzchni.W tej samej firmie domówiliśmy lekkie, półmatowe, przesuwane drzwi.
        • mikita10 Re: garderoba -proszę o radę 18.04.07, 10:03
          Dla mnie garderoba pomysł super, choć sama mam szafę zabudowaną w sypialni
          (brak miejsca na garderobę) i dla mnie to super rozwiązanie. Tylko, że
          zamówiłam szerszą, aby mi się koszule męża nie gniotły.
          Natomiast co do prasowania w garderobie, czy pralni - jestem na nie.
          Zanudziłabym się. Prasuję po prostu przy włączonym TV, jakoś mi czas szybciej
          leci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka