Dodaj do ulubionych

Foteliki 18-36 - zawężone pole ale nadal dylemat..

12.06.07, 17:44
Właśnie stoję przed wyborem dla 3 latki (102 cm wzrostu, 18 kg wagi)fotelika
18-36,fajnie jakby się udało kupić na urlop ale sama nie wiem który... rozważam 3:
1. Concord Lift Evo:
www.allegro.pl/item200923032_fotelik_samochodowy_concord_lift_evo_pt_15_36_kg.html
2. Cybex Solution S +
www.allegro.pl/item202652296_fotelik_cybex_solution_s_plus_gratisy_wysylka_0.html
3. Romer KID PLUS
www.allegro.pl/item202940046_nowosc_romer_roemer_kid_plus_2007_wysylka.html
wszystkie z tych fotelików zostały uznane za bezpieczne foteliki w teście ADAC
ale jak to już wiadomo w tych fotelikach nie ma pozycji leżącej co oznacza
problem przy dłuższej jeździe maluszka bo główka leci do przodu, jak myślicie
który z tych fotelików ma najlepiej rozwiązany ten problem, czy któryś jest
najlepszy jeśli chodzi o komfort maluszka? a może przegapiłam jakiś inny
model? Dzięki za pomoc smile
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Foteliki 18-36 - zawężone pole ale nadal dyle 12.06.07, 22:51
      W Cybexie, dzieki odchylanemu zagłówkowi, nie leci główka do przodu -
      sprawdzone na dłuższych trasach.

aga
    • sweet.joan Re: Foteliki 18-36 - zawężone pole ale nadal dyle 13.06.07, 09:10
      Dziewczyny pisały, że Concord ma jakąś klapkę z tyłu, która umożliwia lekkie
      pochylenie oparcia do spania.
      Cybex oparcie tez ma lekko uchylne, więc na wyprofilownych kanapach śpi się w
      nim całkiem wygodnie. Mój syn nawet na kanapie bardzo prostej dzięki odchylanemu
      zagłówkowi spał i głowa mu nie leciała. Ale Cybex akurat niespecjalnie pasuje do
      samochodów z kanapami prostymi, bo nie jest w nich zbyt stabilny i lata na
      ostrych zakrętach.
      • gucci77 Re: Foteliki 18-36 - zawężone pole ale nadal dyle 13.06.07, 09:35
        Mam Astrę II ma rczej proste siedzenia więc moze jednak Concord...? Dzięki
        dziewczyny, ciekawe gdzie we Wrocławiu jest największy wybór fotelików...???
        albo w Warszawie, bo w następnym tygodniu tam będę...?
    • sylaluk Re: Foteliki 18-36 - zawężone pole ale nadal dyle 13.06.07, 09:44
      Hej
      My wybraliśmy Concorda lift evo z tą tapicerką imitowaną na skórę.(chyba LOOP)
      _Nie wiem jak bedzie sie sprawował na dłuższych trasach kiedy synek zaśnie ale
      napewno ta tapicerka jest rewelacyjna jeśli chodzi o czyszczenie.Zakupilismy
      go, jechalismy cos tam pozałatwiać poza miasto i nasz Synek kochany Zwymiotował
      całE śniadanie na ten nowy piekny fotelik )-: Wystarczyło jednak przetrzec to
      wszystko mokrą chusteczką i wszystko pieknie sie zmyło, potem obicie do pralki
      na 30 stopni i nie ma nawet najmniejszego sladu po tamtej przygodzie.Poza tym
      główka się nie poci, nie ma mokrych plam na foteliku od głowy.
      Acha, kupowalismy go w Askocie we wrocławiu na ul.Sw.Jerzego, miałam kupon
      promocyjny na 10% więc cena była 453 zł.
      pozdrawiamy
      Sylwia i Hubi(24.09.2003)
      • gucci77 Re: Foteliki 18-36 - zawężone pole ale nadal dyle 13.06.07, 10:05
        no właśnie szukam tego kuponu... może ktoś ma niepotrzebny? a może są jeszcze w
        jakiejś gazetce? coraz bardziej przekonuję się do Concorda...
        • nunik Re: Foteliki 18-36 - zawężone pole ale nadal dyle 13.06.07, 16:02
          My mamy Concorda Lift Pro wcześniejszą wersję od 1,5 roku córka w nim jeździ.
          Bardzo wygodny, fajna regulacja zagłówka, głowa przy spaniu nie leci do przodu.
          Wygodne podłokietniki.
          Super fotelik a nowsza wersja pewnie jeszcze lepsza.
          • mama_ola1 Re: Foteliki 18-36 - zawężone pole ale nadal dyle 14.06.07, 09:41
            Ja też mam ten dylemat. Zastanawiam się dodatkowo, dlaczego w tych testach ADAC
            nie ma żadnego polskiego fotelika - Coneco czy Baby Dreams albo firmy SENA? Czy
            to oznacza, że są niebezpieczene? Rozmawiałam z pracownikiem SENY i on
            powiedział, ze wg niego polskie foteliki też są bezpieczne. Spełniają
            europejskie normy dla fotelików uniwersalnych. A może jednak nie dać się
            zwariować? Przecież można jeździć Mercedesem, a można i Oplem Astrą. Pewnie tak
            samo jest z fotelikami. Większość ma podobne konstrukcje, czy to nie marka
            powoduje wzrost ceny o kilkaset złotych? Dużo zależy od konstrukcji auta, bo
            nawet najbezpieczeniejszy fotelik za 900 zł nie spełni swojej roli w aucie
            marki "złom".
            • magia Re: Foteliki 18-36 - zawężone pole ale nadal dyle 14.06.07, 09:59
              Adac testuje foteliki dostepne na niemieckim rynku.
              Poza tym porownaj sobie jakosc wykonania i spsob montazu tych polskich i
              innych, naprawde widac roznice.
        • sylaluk Do Gucci77 17.06.07, 23:00
          Hej
          Jak potrzebujesz jeszcze ten kupon na Concorda to daj znać na priva.

pozdrawiam
          Sylwia i Hubi(24.09.2003)
    • abosa Re: Foteliki 18-36 - zawężone pole ale nadal dyle 14.06.07, 09:54
      ja się zastanawiam nad cybexem, ale bez 'S' wink, cybex + lepiej wypadł w testach;
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka