Dodaj do ulubionych

------------jaaaaka spacerówka ?????????

25.06.07, 13:07
możecie polecić jakąś?? ma byc lekka, dobrze sie prowadzić ( po równościach i
nierównościach, żeby sie rozkładała na płasko, miala podnóżek... no i nie
wiem co jeszcze jest ważne.
podoba mi sie Coneco Solar, ale słuszałam,że sie zle prowadzi. a ja mam dośc
siłowania sie ze skręcającym wózkiem sad

dodam, że jestem zieloniutka w temacie spacerówek. dla mnie w necie wszystkie
wygladaja tak samo smile

podzielcie sie prosze opiniami.
Obserwuj wątek
    • roksanaa22 Re: ------------jaaaaka spacerówka ????????? 25.06.07, 13:10
      a jaki przedział cenowy?
      smile
      • jooska2 Re: ------------jaaaaka spacerówka ????????? 25.06.07, 13:23
        do 500 zl byloby ok,ale nie wiem czy sie cos fajnego za to kupi.
        generalnei nie podalam graniicy bo ja mi sie cos spodoba i bedzie ok, to kupie
        nawet powyzej granicy.
        • roksanaa22 Re: ------------jaaaaka spacerówka ????????? 25.06.07, 20:14
          Solar tylko dla niskich i nie do intensywnego używania-ok jako drugi wózek.

Obejrzyj sobie:
          inglesinę trip
          chicco 05(dla niewysokich)
          4baby york(polski odpowiednik zooper waltz)
          maclaren np techno(droższysad)
          coneco polo(obecnie mam-jest super)

Wrazie potrzeby pisz tu lub na privsmile
          • ewcians Re: ------------jaaaaka spacerówka ????????? 25.06.07, 23:20
            A ja polecam Concorda Fusiona.
            Co prawda cena wykracza poza granice, które określiłaś,ale wózek jest naprawdę
            super.
            Właśnie zakupiłam takowy i używam od tygodnia.
            Świetnie się prowadzi, jest idealnie wyważony i mimo swojej wagi (11.5 kg)
            podbijanie na krawężnikach to żaden problem (jedną ręką da się podbić). Poza tym
            wózek na odblokowanych skrętnych kółkach z przodu nie zbacza z linii prostej
            (często nogą na podnóżku "lulam" Dzieci i jeszcze mi się nie zdarzyło, by wózek
            "uciekł"). Ma regulowaną wysokość rączki i jego kolejną zaletą jest pełna
            rączka. Ma dwa stopnie amortyzacji podwozia - testowałam wózek na kamyrdolach,
            super nierównych płytowych chodnikach, na kostce granitowej - tzw "kocich łbach"
            na polnej drodze i na każdej nawierzchni zachowywał się bez zarzutu. Oparcie
            rozkłada się do prawie poziomej pozycji - regulacja paskowa - ciągniesz za jeden
            pasek, oparcie się rozkłada, za drugi wędruje do góry - bezszelestnie i płynnie.
            Wózek ma "wbudowane": folię przeciwdeszczową oraz osłonę przeciwwiatrową -
            pierwsza w kieszeni z tyłu budy, druga w pałąku zabezpieczającym. Ma obszerny
            kosz na zakupy - z regulowaną głębokością, regulowany podnóżek, tapicerkę
            wykonaną z "oddychających" materiałów - moje Dzieci zawsze się pociły - zarówno
            w używanych przeze mnie wózkach dotychczas jak i w fotelikach - w wózkach
            Concorda a także w fotelikach tej firmy - pocenie się przeszło do historii.
            Wózek ma bardzo obszerne siedzisko. Jak dla mnie rewelacja - nie zamienię na
            żadne inne i mam nadzieję, że posłużą mi te wózki już do końcasmile.

• kropka.kreska a ile ich masz??? 26.06.07, 09:56
              • ewcians Re: a ile ich masz??? 26.06.07, 09:59
                Dzieci czy wózków?wink
                Dzieci dwoje, wózki dwasmile
            • jooska2 ewcians 26.06.07, 13:00
              wozek fajny,ale jednak za drogi. az tak bogata nie jestem smile
          • jooska2 Re: ------------jaaaaka spacerówka ????????? 26.06.07, 13:07
            obejrzlam. podoba mi sie inglesina, maclaren i zooper.
            musze sie wybrac na miasto i poogladac je (jesli mi sie uda) w realu +
            przymiarka z dzieckiem oczywiscie.
            czytalam tez troche opinii na ich teamt. jak zwykel opnine sa czasem skarajnie
            rózne smile

jak ogladalam wozek z gondola to wydawało mi sie ze ze sapcerówka nie bedzie
            problemu bo jest ich tyyyyle. ale oczywisice juz widze ze znow bedzie problem.

roksana a ty jetses jakis expert od wozkow ?? sprzedajesz czy po prostu masz je
            obcykane ??
            a co masz na mysli piszac jako drugi wózek ?? to macie po dwie spacerowki ?? ja
            zamierzam miec tylko jedna.
            • aguskin Re: ------------jaaaaka spacerówka ????????? 26.06.07, 13:13
              w jakim wieku dziecko? jeśli ponad rok polecam Ci mutsy easyrider w sklepie
              kosztuje 430 zł, ma wszystko co chcesz, lekki 6 kg, rozkłada się na płasko,
              głebokie siedzisko, dłuuugi podnóżek podbija się rewelacyjne, prowadzi się
              super, malutkie kóleczka które mi sie nie podobały i szukałam własnie inglesiny
              trip, ciaka, maklarena i inne teraz juz mi sie opatrzyły i jest ok, składa się
              super i rozkłada,
              • jooska2 Re: ------------jaaaaka spacerówka ????????? 26.06.07, 14:11
                nie te kolka mi sie nie podobaja. wózek wyglada jak dla lalek.
                szukam czegoz z ciut wiekszymi kolami smile
                corka ma 11 mcy ale jest drobna i sie zastanawiam czy nie zginie w tych
                wszystkich spacerowkach.
    • rybalon1 Re: ------------jaaaaka spacerówka ????????? 26.06.07, 14:51
      wiesz co , ja miałam 1,5 roku spacerowke firmy MEGGY - popatrz na Allegro , są
      tez w marketach czasem np. w Tesco - sa naprawde bardzo fajne i niedrogie ok.
      300 zl . Była lekka, bardzo wygodna dla mnie i dla dziecka , nic sie nie
      zepsuło chociaz wcale jej nie oszczędzałam ...moge polecic z czystym sumieniem-
      tyle , że to typowa spacerówka - nie składa sie jak parasolka.
    • aguskin Re: ------------jaaaaka spacerówka ????????? 26.06.07, 14:52
      jak jest drobna to inglesina trip bedzie super, ewentualnie chicco london,
    • rybalon1 Re: ------------jaaaaka spacerówka ????????? 26.06.07, 14:54
      www.allegro.pl/item207709871_meggy_fajny_wozek_spacerowy_.html
      ja miałam taką .... naprawde bardzo polecam ( aha i to akurat przypadkowa
      aukcja pierwsza lepsza smile)
    • beatazet Re: ------------jaaaaka spacerówka ????????? 26.06.07, 15:29
      Witam.
      No to polecam Chicco 0,4 ( zwłaszcza jesli masz mniej niz 170 cm wzrostu)
    • pyza_uk Re: ------------jaaaaka spacerówka ????????? 26.06.07, 15:37
      Polecam ci Maclaren Techno XT - ma troche 'nudny', szary kolor, ale jest lekki,
      dosc duze kolka jak na spacerowke, regulowane raczki, rozkladane siedzenie i
      podnozek. Jednyna rzecz jaka mi sie w nim nie podoba to sposob rozkladania
      siedzenia - nie mozna tego zrobic jedna reka i szybko, bo ma po obu
      strona 'raczki' ktore trzeba odblokowac i potem popchnac siedzenie do tylu
      (przydalaby sie trzecia reka, aby mozna to bylo zsynchronizowac smile) Ale to
      tylko szczego - wozek jest super, a mam w tej materi troche doswiadczenia (to
      chyba moj 20-sty wozek).
      • jooska2 Re: ------------jaaaaka spacerówka ????????? 27.06.07, 10:59
        20 wozkow ?? fiu fiu. niezly wynik.
        napisz coz tej 20 stki jest w miare dobre oprocz maclarena.
        • madzialena11 Re: ------------jaaaaka spacerówka ????????? 27.06.07, 11:26
          Ja polecam Jane Energy Cena ciut większa niż 500 zł, ale naprawdę warto. My już
          wyrosłyśmy z okresu wózkowego i zastanawiamy się : czy zostawić jane dla
          następnego maluszka, który może się kiedyś trafitongue_out, czy sprzedać... ale jest
          jeden problem mamy kolor fucsja (różowy) a jak trafi się chłopiec??? Hehehe. To
          nasz chyba 9 wózek i polecam go z czystym sumieniem. Chyba najlepszy ze
          wszystkich jakie mieliśmysmile
          • gosiek.w.77 Re: ------------jaaaaka spacerówka ????????? 27.06.07, 11:39
            U nas Energy to też strzał w 10! Świetny wózek.
        • pyza_uk Re: ------------jaaaaka spacerówka ????????? 27.06.07, 13:08
          Tez sie zastanawialam nad Energy, ale po pierwsze - slyszalam ze raczki sa dosc
          wysoko, a ja jestem raczej niska; nigdzie nie moglam na zywo tego wozka popchac.

W spacerowkach lekkich to wielkiego doswiadczenia nie mam, a te co testowalam
          nie spelniaja twoich wymagan (zapp, triumph, mamas& papas Ziko, pliko lite).
          Przed techno mialam Silver Cross Pop (nie wiem czy dostepny w PL) - byl swietny
          (oprocz niestety wysokich raczek), ale zaczely skrzypiec kola i uzylam to jako
          pretekst w reklamacji (bo tak naprawde chcialam jeszcze przetestowac techno
          przed koncem okresu wozkowego). Acha - jesli podoba ci sie quest to ten w
          specjalnej edycji lulu guiness (znowu - nie wiem czy dostepny w PL) ma
          roskladany podnozek, ale siedzenie nie rozklada sie tak plasko jak w techno.

Jesli jestes niska to koniecznie przetestoj popychanie wozka w sklepie
          (najlepiej z dzieckiem w srodku), bo przyznam, ze mi troche rece wiedly przy
          wysokich raczkach... Udanego wyporu - napisz, co postanowilas!
          • jooska2 Re: ------------jaaaaka spacerówka ????????? 27.06.07, 13:20
            napisze,ale pewnie nie w tym watku, bo mysle ze jeszcze sporo wody uplyne zanim
            cos wybiore.
            na razie rozpytuje tu na forum,ale przede mna jeszcze wypady zaby wszystko
            zobaczyc na zywo.

zastanawiam sie tez nad beby dreams walker albo inny z tej firmy, sa w bardzo
            przystepnych cenach.
    • jooska2 dzieki za wszystkie opinie,ale zastanawiam sie 27.06.07, 13:17
      czy wozek typu "parasolka" nie bedzie dla nas jeszcze za duzy. teraz musze
      jeszcze miec wozek ktory ma pałak i jeszcze taki material miedzy nozki.
      tylko znowu jak kupie taki wozek to za jakis czas pewnie mi sie zachce
      parasolke.......
      oszalec mozna.
      • ewcians Re: dzieki za wszystkie opinie,ale zastanawiam si 28.06.07, 00:27
        JOOSKA?
        A może coś takiego Ci się spodoba?
        Ja miałam te wózeczki i używałam przez 2 m-ce. Testowałam na super wertepach
        (tak jak zresztą Fusionawink) i wózek się sprawdza. Ma pięciopunktowe pasy
        bezpieczeństwa z regulowaną długością, oparcie regulowane AŻ w 5-ciu pozycjach,
        skrętne koła przednie, jest leciutki (7,2 kg) ma regulowane położenie pałąka,
        okienko w budce, amortyzację kół tylnych, kosz na zakupy, składa się prosto jak
        parasolka typowa, no i przede wszystkim jest ładny i bardzo tanismile i pewnie bym
        coś jeszcze napisała, ale nie mam dziś sił myśleć jużsmile. Ja osobiście długo nie
        chciałam zrezygnować z tych wózków, ale mój Mąż należy do osób wysokich
        i........deptał koła - tak więc to bardziej On zmienił wózki niż ja - ja byłam z
        nich bardzo zadowolona i mogę polecić.Poniżej wklejam link do takiego wózeczka:

Przepraszam, że akurat z dwukropka, ale Allegro właśnie postanowiło nie działaćsmile

www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22784859,Warszawa_Dla_dziecka___Wozki,4-39.html

Acha - cena tego wózka na Allegro 199 zł + koszt przesyłki, w sklepie widziałam
        za 260 zł.
        • jooska2 Re: dzieki za wszystkie opinie,ale zastanawiam si 28.06.07, 08:51
          no wlasnie , moj maz tez jest wysoki sad rozumiem ze wozek nie ma regulowanej
          wys.raczek ?? a ile ma wzrostu twoj maz jesli mozna wiedziec ??
          oparcie rzoklada si ena plasko do spania ?? jest usztywnione zeby dziecko nie
          spalo na metalowyej konstrukcji ??
          palak jest uchylny ?

ile miesiecy mialy twoje dzieci jak je zaczelas wozic tymi wozkami ??

2 mce to troche malo jesli chodzi o uzytkowanie wozka. przez ten czas neic nic
          sie z wozkiem nie zdazy stac smile
          no ale dziekuje za podpowiedz smile
          poszukam jeszcze innych opinii na temat tego wozka.
          • ewcians Re: dzieki za wszystkie opinie,ale zastanawiam si 28.06.07, 20:33
            Mój Mąż ma 193 cm wzrostu. Oparcie jest usztywniane i rozkłada się do niemal
            poziomu zupełnego (lekko uniesione)Dzieci w wózku bardzo często zasypiały i
            spały w nich z powodzeniemsmile, oparcie usztywnione (bardzo solidnie) i miękkie
            (znaczy nie decha), moje Pyśki miały 5 m-cy jak zaczęły w tych wózkach
            podróżować, pałąk jest odczepiany i z regulacją położenia.
            Masz rację, że 2 m-ce to mało, ale z drugiej strony przygotowałam się na to, że
            rozklekocze się po tygodniusmile (biorąc pod uwagę teren w jakim się najczęściej
            nim poruszałam), a tu miłe zaskoczenie - wózek maksymalnie eksploatowany za
            niewielkie pieniądze po 2 miesiącach wyglądał i zachowywał się jak nówkasmile nic
            nie skrzypiało itp. co czasem się zdarza w tańszych wózeczkachsmile.
            Teraz używa go moja Bratowa, a drugi mój znajomy - i sobie również bardzo chwaląsmile.
            • madzialena11 2 miesiące w użytkowaniu... 28.06.07, 21:35
              Mi w takim czasie rozleciały sie dwa różne wózki z firmy, którą rozważasz (Baby
              Dreams - obecnie Baby Design). Jeden z nich to właśnie Walker, ale ja miałam
              stary model i może coś teraz zmienili oprócz nazwy. Poza tym odradzam też
              wspominaną tutaj Meggy. To są jednorazówki. Znam kilka osób, które sugerując
              się niską ceną kupiły go i porażka!!! Wózek zgina sie w pół przy jakiejkolwiek
              próbie podważenia go. Ja bym bała sie wozić dziecko w czymś takim!!! A co do
              Jane to kwestia przyzwyczajenia. Ja sobie chwalę (170 cm, mąż też (180 cm, moja
              mama też 156cm i inni pchający ten wózek, np kilku wójków i cioć. Rączki są
              wygięte w półksiężyc i lekko pochylone do środka, więc każdy mógł złapać tak
              jak mu wygodniesmile Poza tym to jest naprawdę leciutki wózek (ok 5,5 kg). Nie
              brudzi się mocno, ale tym samym dziecko się w nim nie poci, pomimo, że materiał
              wygląda na "gumowany". Ja na chwilę obecną nie znalazłam jeszcze żadnej złej
              opinii na temat tego wózka. Życzę owocnego i przemyślanego zakupusmile))
              • jooska2 Re: 2 miesiące w użytkowaniu... 29.06.07, 08:37
                hmm. baby dreams powiadasz ze ci sie rozleciał....
                a ten drugi to jaki model ?? nie wiem jak to jest z tymi baby dreamsami, bo sa
                tak skrajne opinie na ich temat ze sie zastanawiam czy to nie jest jakas
                kwestia egzemplarza. przyznama sczerze ze sie troche podkrecialm tymi wozkami
                mimo ze eni widzialam ich jeszcze na zywo.
              • rybalon1 Re: 2 miesiące w użytkowaniu... 02.07.07, 09:02
                ta "jednorazówką" MEGGY - jak powiadasz jezdzi juz 3-cie dziecko - kupiłam ten
                wózek jako uzywany (ok. roku) , sama potem uzywałam go ponad rok a teraz jezdzi
                w nim dziecko mojej kuzynki - wózek (a przynajmniej ten model który podałam w
                linku) jest super - nic sie nie zgina , nie łamie jest naprawdę godny
                polecenia. Nie zawsze to co kosztuje "tylko 300 zł" to badziew, bedę bronic
                tego wozka bo naprawde przez tyle czasu nic a nic sie nie popsuło i jest bardzo
                wygodny.
            • jooska2 Re: dzieki za wszystkie opinie,ale zastanawiam si 29.06.07, 08:39
              nie zdecyduje sie jednak na ten wozek, mimo ze masz o nim taka dobra opinie. smile
              no ale dziekuje za pomoc.
              pozdrawiam smile
              • madzialena11 Re: dzieki za wszystkie opinie,ale zastanawiam si 30.06.07, 21:20
                smile)) Nic nie szkodzi, nie jestem sprzedawcą i mi na tym nie zależy. W ofercie
                jest tysiące różnych wózków i lepiej wiedzieć co jest dobre a co nie (ja
                uważam, że opinie użytkowników są niezastąpione). Najlepiej iśc do sklepu,
                który ma duży wybór, albo do kilku i poprzymierzać, pooglądać... Czasem po
                prostu dziecko nie chce w jakimś siedziećwink
                Pozdrawiam.
    • agni71 Re: ------------jaaaaka spacerówka ????????? 02.07.07, 00:10
      Ja dla 11-mies. dziecka, kupiłabym jednak prządniejszą spacerówkę,
      niekoniecznie składaną w parasolkkę. Właściwie nie jestem w stanie polecić
      konkretnego modelu, bo sama w tej chwili uzywam Emmaljungi Classic (dla ciebie
      pewnie za ciężki) i Peg Perego Pliko P3 (trzęsie na wybojach, choc poza tym
      spełnia twoje wymagania - no, może poza ceną).

aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka