piotrsk 06.07.03, 21:12 co sądzicie o wózkach "budzetowych" których cena kończy się grubo przed 1000 zł, jakie byście polecili etc. Ewentualnie jeśli był taki wątek to proszę o wskazówki Dzięki Piotr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrufkaa Re: wózki 'budżetowe' 06.07.03, 21:24 moze ja niekoniecznie na temat, ale polecm wozki uzywane, np. z Auto-Gieldy. Mozna kupic bardzo dobre w rozsadnych cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
donatta Re: wózki 'budżetowe' 06.07.03, 21:56 Wózki, o których piszesz to wózki polskich producentów. Sama zastanawiałam się nad wyborem wózka z tej grupy - przejrzałam masę opinii tu, na forum, niektóre wózki obejrzałam w sklepie, wszystkie na stronie producenta i... zrezygnowałam. Odstraszyła mnie duża waga (wszystkie oscylują w granicach 17 kg) i pewna awaryjność, choć cena na poziomie 350-500 zł była rzeczywiście kusząca. Już prawie zdecydowałam się na wózek Roy Sport firmy Implast - też polskiej, ale jakby trochę solidniejszej i bardziej innowacyjnej. Wózek jest droższy (ok. 750 PLN), ale ogólnie rzecz biorąc lekki i raczej przyzwoity. Też zrezygnowałam. Tydzień temu kupiłam używany wózek Inglesina Magnum. Jest w doskonałym stanie ( w zasadzie wygląda jak nowy), piękny i myślę, że super pod względem rozwiązań. Waga też nie przeraża, a przede wszystkim kosztował mnie tylko 500 zł i w tej cenie dostałam jeszcze dodatkowy komplet kół i inne gadżety - zaoszczędziłam co najmniej 1000 zł. Dlatego polecam wszystkim zastanowienie się nad kupnem wózka używanego - byle go obejrzeć przed zakupem, bo kupowanie na ślepo może okazać się wielkim błędem. Ja kupiłam ten wózek dzięki forum e-dziecka "Sprzedam", ale zawsze zostaje też Allegro i różne komisy. Pozdrawiam Donata Odpowiedz Link Zgłoś
donatta Re: wózki 'budżetowe' 06.07.03, 22:06 Chciałam dodać jeszcze jedną rzecz: spodziewam się trzeciego dziecka i do tej pory (dla starszych dzieci) kupowałam zawsze wózki nowe. I uważam, że to nie jest konieczność. Lepszy używany wózek dobrej, sprawdzonej firmy niż nowiutki, kóry bedzie sprawiał problemy. A wiem, co mówię, bo przeżyłam już odpadające kółka i inne przygody. Pozdrawiam raz jeszcze Donata Odpowiedz Link Zgłoś
miniutka Re: wózki 'budżetowe' 07.07.03, 11:39 a ja polecam Implast Roy Sport. Jexdziłam i uwazam, ze to bardzo przyzwoity wózeczek - szczególnie gondola. Odpowiedz Link Zgłoś
julinek1 Re: wózki 'budżetowe' 07.07.03, 16:56 A ja uważam, że wózki o które pytasz są OK. Sama mam polski wózek firmy "Kajtex"-spacerówkę, kupiony za 500zł i jest super dla mojej małej. Właśnie to jest najważniejsze-żeby odpowiadał dziecku.Wcześniej kupiliśmy wózek z tzw."wyższej półki"-ABC Design, novus4, ale musieliśmy go sprzedać i dużo strciliśmy.Dla nas rodziców wózek był super, innego zdania jednak była Julia.Za nic w świecie nie chciała w nim jeździć. Nie wiem do dzisiaj dlaczego. Za to teraz jeździmy na długie spacery, w polskim, może nie najładniejszym ale za to wygodnym dla Julki wózku. Pozdrawiam, Wioletta. Odpowiedz Link Zgłoś
kamabs Re: wózki 'budżetowe' 07.07.03, 20:51 Witam a ja mam polski wozek Mikrus za 500 zl . Jest znakomity. Przy pierwszym dziecku mialam drogie dwa wozki i nie byly lepsze. Ten ma 4 duze pompowane kola, lekko sie prowadzi, mial na zime taki kokon do srodka, przekladana raczka, buda odchylana( mozna zrobis przewiew). Z czystym sumieniem polecam. Nie do dzwigania po schodach- ja zostawiam w wozkowni! Odpowiedz Link Zgłoś
donatta Re: wózki 'budżetowe' 07.07.03, 22:46 No właśnie - wszystko rozbija się o wagę. Dla mnie to był jeden z kluczowych czynników, który zdecydował o rezygnacji z kupna tego rodzaju wózków (kupiłam używaną Inglesinę - super!). Mieszkam na trzecim piętrze, bez windy, na dole wózka nie zostawię, bo choć jest domofon, ryzyko kradzieży jest ogromne. 17 kilo to juz konkretny ciężar, a do tego przeciez dojdzie zwiększająca się waga dziecka, waga śpiworków, kocyków, itp, no i jakieś zakupy. Jeśli mieszkasz na parterze lub w domku jednorodzinnym, to możesz ten problem potraktować jako nieistniejący, ale jeśli w grę wchodzi znoszenie wózka z góry i wnoszenie go z powrotem, to radzę to dobrze przeanalizować. Pozdrawiam Donata Odpowiedz Link Zgłoś
aneczkag Re: wózki 'budżetowe' 10.07.03, 00:42 Sama miałam (i mam) zwykły polski wózek za 300 zł kupiony. Jest OK. Pierwsze dziecię go nie zniszczyło, drugie też trochę pojeździło, a z kuli tylko fanaberii kupiłam używanego trójkołowca. A tamten wózek nie jest wcale ciężki (obecny jest o niebo cięższy), nic sie nie popsuło. Wyjątkiem jest to, że ściąga w jedną stronę. Po prostu pechowy model. Mam znajomych, którzy mają niemal identyczny wózek, drugie dziecko właśnie go zajeżdza, piersze jeździło ponad 2 lata, i dalej jest dobry. Szczerze mówiąc duża cześć ludzi w moim mieście jeździ zwykłymi wózkami, które nawet nazwy firmy nie mają... Odpowiedz Link Zgłoś
dorotadu Re: wózki 'budżetowe' 10.07.03, 09:40 Maja jako noworodek jeździła w gondoli chicco. w wieku 5 miesięcy przesiadła sie do BABYDREAMS Eksplorer (można także wozic dzidzie od urodzenia) i jak na razie nie nażekamy. jest to b duży, wygodny, ładny wózek waży 13 kilo. na 1 pietro ptrafię go wtaszczyć samodzielnie (wsiągam po schodach) co przy chicco było prawie niemożliwe ) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotadu Re: wózki 'budżetowe' 10.07.03, 09:41 dodam jeszcze że kosztował 470 zł Odpowiedz Link Zgłoś
tygrynio Re: wózki 'budżetowe' 13.07.03, 22:41 Cześć Kupiłam taki wózek ponieważ nie miałam pojęcia co będzie dla mnie ważne na spacerach i okazało się że wózek, który aktualnie chcę sprzedać w sklepiku jest świetny ale do momentu aż moje dziecię nie osiągnęło wagi 8 kg. Później wózek stał się mało plastyczny i chyba nienajlepszy na dopiero co siadające dziecko. Dlatego uważam ze na początek najlepiej jest kupić najtańszy wózek typu głęboki a potem po tych czterech miesiącach czy pięciu kupić taki wózek jaki będzie odpowiadał twoim wymogom i pasował rozmiarem do dziecka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiabak Re: wózki 'budżetowe' 14.07.03, 13:00 kupiłam wózek PINOKIO firmy z okolic Krosna(podkarpckie) jestem z niego zadowolona i moja córeczka również. obecnie często w nim siedzi. ma możliwości regulowania oparcia, gondolę a także przekładaną rączkę. sama wynoszę go po schodach (choć tylko do windy)z dzieckiem i zakupami. ale najmniej odstraszająca jest jego cena 459 zł Odpowiedz Link Zgłoś