Dodaj do ulubionych

wózki "budżetowe"

06.07.03, 21:12
co sądzicie o wózkach "budzetowych" których cena kończy się grubo przed 1000 zł, jakie byście polecili etc. Ewentualnie jeśli był taki wątek to proszę o wskazówki
Dzięki Piotr
Obserwuj wątek
    • mrufkaa Re: wózki 'budżetowe' 06.07.03, 21:24
      moze ja niekoniecznie na temat, ale polecm wozki uzywane, np. z Auto-Gieldy.
      Mozna kupic bardzo dobre w rozsadnych cenach.
    • donatta Re: wózki 'budżetowe' 06.07.03, 21:56
      Wózki, o których piszesz to wózki polskich producentów. Sama zastanawiałam się
      nad wyborem wózka z tej grupy - przejrzałam masę opinii tu, na forum, niektóre
      wózki obejrzałam w sklepie, wszystkie na stronie producenta i...
      zrezygnowałam. Odstraszyła mnie duża waga (wszystkie oscylują w granicach 17
      kg) i pewna awaryjność, choć cena na poziomie 350-500 zł była rzeczywiście
      kusząca. Już prawie zdecydowałam się na wózek Roy Sport firmy Implast - też
      polskiej, ale jakby trochę solidniejszej i bardziej innowacyjnej. Wózek jest
      droższy (ok. 750 PLN), ale ogólnie rzecz biorąc lekki i raczej przyzwoity. Też
      zrezygnowałam. Tydzień temu kupiłam używany wózek Inglesina Magnum. Jest w
      doskonałym stanie ( w zasadzie wygląda jak nowy), piękny i myślę, że super pod
      względem rozwiązań. Waga też nie przeraża, a przede wszystkim kosztował mnie
      tylko 500 zł i w tej cenie dostałam jeszcze dodatkowy komplet kół i inne
      gadżety - zaoszczędziłam co najmniej 1000 zł. Dlatego polecam wszystkim
      zastanowienie się nad kupnem wózka używanego - byle go obejrzeć przed zakupem,
      bo kupowanie na ślepo może okazać się wielkim błędem. Ja kupiłam ten wózek
      dzięki forum e-dziecka "Sprzedam", ale zawsze zostaje też Allegro i różne
      komisy.
      Pozdrawiam
      Donata
      • donatta Re: wózki 'budżetowe' 06.07.03, 22:06
        Chciałam dodać jeszcze jedną rzecz: spodziewam się trzeciego dziecka i do tej
        pory (dla starszych dzieci) kupowałam zawsze wózki nowe. I uważam, że to nie
        jest konieczność. Lepszy używany wózek dobrej, sprawdzonej firmy niż nowiutki,
        kóry bedzie sprawiał problemy. A wiem, co mówię, bo przeżyłam już odpadające
        kółka i inne przygody.
        Pozdrawiam raz jeszcze
        Donata
    • miniutka Re: wózki 'budżetowe' 07.07.03, 11:39
      a ja polecam Implast Roy Sport. Jexdziłam i uwazam, ze to bardzo przyzwoity
      wózeczek - szczególnie gondola.
      • julinek1 Re: wózki 'budżetowe' 07.07.03, 16:56
        A ja uważam, że wózki o które pytasz są OK. Sama mam polski wózek
        firmy "Kajtex"-spacerówkę, kupiony za 500zł i jest super dla mojej małej.
        Właśnie to jest najważniejsze-żeby odpowiadał dziecku.Wcześniej kupiliśmy
        wózek z tzw."wyższej półki"-ABC Design, novus4, ale musieliśmy go sprzedać i
        dużo strciliśmy.Dla nas rodziców wózek był super, innego zdania jednak była
        Julia.Za nic w świecie nie chciała w nim jeździć. Nie wiem do dzisiaj
        dlaczego. Za to teraz jeździmy na długie spacery, w polskim, może nie
        najładniejszym ale za to wygodnym dla Julki wózku.
        Pozdrawiam, Wioletta.
    • kamabs Re: wózki 'budżetowe' 07.07.03, 20:51
      Witam
      a ja mam polski wozek Mikrus za 500 zl . Jest znakomity. Przy pierwszym
      dziecku mialam drogie dwa wozki i nie byly lepsze. Ten ma 4 duze pompowane
      kola, lekko sie prowadzi, mial na zime taki kokon do srodka, przekladana
      raczka, buda odchylana( mozna zrobis przewiew).
      Z czystym sumieniem polecam. Nie do dzwigania po schodach- ja zostawiam w
      wozkowni!
      • donatta Re: wózki 'budżetowe' 07.07.03, 22:46
        No właśnie - wszystko rozbija się o wagę. Dla mnie to był jeden z kluczowych
        czynników, który zdecydował o rezygnacji z kupna tego rodzaju wózków (kupiłam
        używaną Inglesinę - super!). Mieszkam na trzecim piętrze, bez windy, na dole
        wózka nie zostawię, bo choć jest domofon, ryzyko kradzieży jest ogromne. 17
        kilo to juz konkretny ciężar, a do tego przeciez dojdzie zwiększająca się waga
        dziecka, waga śpiworków, kocyków, itp, no i jakieś zakupy. Jeśli mieszkasz na
        parterze lub w domku jednorodzinnym, to możesz ten problem potraktować jako
        nieistniejący, ale jeśli w grę wchodzi znoszenie wózka z góry i wnoszenie go z
        powrotem, to radzę to dobrze przeanalizować.
        Pozdrawiam
        Donata
    • aneczkag Re: wózki 'budżetowe' 10.07.03, 00:42
      Sama miałam (i mam) zwykły polski wózek za 300 zł kupiony. Jest OK. Pierwsze
      dziecię go nie zniszczyło, drugie też trochę pojeździło, a z kuli tylko
      fanaberii kupiłam używanego trójkołowca.
      A tamten wózek nie jest wcale ciężki (obecny jest o niebo cięższy), nic sie nie
      popsuło. Wyjątkiem jest to, że ściąga w jedną stronę. Po prostu pechowy model.
      Mam znajomych, którzy mają niemal identyczny wózek, drugie dziecko właśnie go
      zajeżdza, piersze jeździło ponad 2 lata, i dalej jest dobry.
      Szczerze mówiąc duża cześć ludzi w moim mieście jeździ zwykłymi wózkami, które
      nawet nazwy firmy nie mają...
      • dorotadu Re: wózki 'budżetowe' 10.07.03, 09:40
        Maja jako noworodek jeździła w gondoli chicco. w wieku 5 miesięcy przesiadła
        sie do BABYDREAMS Eksplorer (można także wozic dzidzie od urodzenia) i jak na
        razie nie nażekamy. jest to b duży, wygodny, ładny wózek waży 13 kilo. na 1
        pietro ptrafię go wtaszczyć samodzielnie (wsiągam po schodach) co przy chicco
        było prawie niemożliwe smile)
        • dorotadu Re: wózki 'budżetowe' 10.07.03, 09:41
          dodam jeszcze że kosztował 470 zł
          • tygrynio Re: wózki 'budżetowe' 13.07.03, 22:41
            Cześć
            Kupiłam taki wózek ponieważ nie miałam pojęcia co będzie
            dla mnie ważne na spacerach i okazało się że wózek, który
            aktualnie chcę sprzedać w sklepiku jest świetny ale do
            momentu aż moje dziecię nie osiągnęło wagi 8 kg. Później
            wózek stał się mało plastyczny i chyba nienajlepszy na
            dopiero co siadające dziecko. Dlatego uważam ze na
            początek najlepiej jest kupić najtańszy wózek typu
            głęboki a potem po tych czterech miesiącach czy pięciu
            kupić taki wózek jaki będzie odpowiadał twoim wymogom i
            pasował rozmiarem do dziecka. Pozdrawiam
    • klaudiabak Re: wózki 'budżetowe' 14.07.03, 13:00
      kupiłam wózek PINOKIO firmy z okolic Krosna(podkarpckie) jestem z niego
      zadowolona i moja córeczka również. obecnie często w nim siedzi. ma możliwości
      regulowania oparcia, gondolę a także przekładaną rączkę. sama wynoszę go po
      schodach (choć tylko do windy)z dzieckiem i zakupami. ale najmniej
      odstraszająca jest jego cena 459 zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka