scarlet26 17.09.07, 20:53 Dziewczyny! Pomóżcie! Gdzie mogę kupić fajny strój do baletu dla mojej córeczki? Kolor nie gra roli, rozmiar 104-110. Córeczka jest szczuplutka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia_ Re: Strój do baletu dla szczupłej czterolatki? 17.09.07, 21:19 W H&M oraz w Cubusie. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet26 Re: Strój do baletu dla szczupłej czterolatki? 17.09.07, 22:33 Dzięki dziewczyny. W H&M widziałam, ale wydały mi się za szerokie na moją córkę. O Cubusie nie pomyślałam Odpowiedz Link Zgłoś
lilek6 Re: Strój do baletu dla szczupłej czterolatki? 17.09.07, 22:47 W decatlonie. Odpowiedz Link Zgłoś
kitri79 Re: Strój do baletu dla szczupłej czterolatki? 18.09.07, 21:08 Jeśli sprawa nie jest bardzo pilna to polecam firmę W&T: bardzo dobra jakość, przystępne ceny, duży wybór kolorów i wykrojów, szyją na wymiar, tu są namiary: www.dancewearwt.sklepy24h.pl/?page=strona&strona_id=2 Najlepiej dzwonić bo na maile odpowiadają z opóźnieniem (to mała firma a zamówień mają dużo z całej Polski). Internetową sprzedaż prowadzą też: www.elite-online.pl/ www.pasdechat.pl/ www.krainatanca.com.pl/ Ww. sklepy maja swoje siedziby odpowiednio w Łodzi, Warszawie i Krakowie i tam można sobie "pomacać" kostiumy. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Strój do baletu dla szczupłej czterolatki? 18.09.07, 21:50 Firma Elite ma dosyć wysokie ceny , natomiast cennik w Krainie Tanca jest ok. A co to jest paczka baletowa? Dzisiaj moja 4-latka była na zajęciach z baletu i jestem w rozterce, czy ją zapisać, bo wolałabym aby chodziła w ramach przedszkola na basen (a mała chce iść tam gdzie koleżanki czyli na balet). Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Strój do baletu dla szczupłej czterolatki? 19.09.07, 13:23 paczka to taka spódniczka stojąca, taka jak do baletu klasycznego, do tego trzeba dokupic body. Odpowiedz Link Zgłoś
kitri79 Re: Strój do baletu dla szczupłej czterolatki? 19.09.07, 16:35 Dokładnie. Paczka to tiulowa wielowarstwowa spódniczka: klasyczna jest krótka i stercząca, romantyczna jest długa. Może być osobno na gumce, lub doszyta do body. W Krainie Tańca sprzedają takie na gumce, ale jeżeli zamawiają je w Piruecie (krakowska firma szyjąca takie rzeczy) to odradzam. Jeśli się robi większe zamówienie (np. w kilka osób) to warto zajrzeć do sklepu Sanshy: www.paris.sansha.com/ zwłaszcza w sezonie wyprzedaży (styczeń-luty) - wtedy kostiumy i baletki są po 5 euro, rajstopy 2 euro, sneakersy 10 euro... Odpowiedz Link Zgłoś
kitri79 Re: Strój do baletu dla szczupłej czterolatki? 19.09.07, 16:57 > Dzisiaj moja 4-latka była na zajęciach z baletu i jestem w rozterce, > czy ją zapisać, bo wolałabym aby chodziła w ramach przedszkola na > basen (a mała chce iść tam gdzie koleżanki czyli na balet). Jedne i drugie zajęcia rozwijają inne umiejetności. Zdroworozsądkowo to pływanie lepsze, szczególnie w wieku 4 lat można dziecko uczyć pływać natomiast "zajęcia baletowe" w tym wieku to ściema bo to po prostu rytmika z śladowymi podstawami baletu. Natomiast w późniejszym wieku balet jak najbardziej rozwija grację ruchów, koordynację, pamięć, tego sie pływaniem nie zastąpi. Z drugiej strony ten instynkt stadny... Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Strój do baletu dla szczupłej czterolatki? 19.09.07, 14:35 mi bardzo spodobał sie ten: cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=230172248204&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=013 ciekawe ile by chcieli za przesyłke do PL. Przy cenie zwykłego body 40-60 zł, wydaje mi się nie drogo. Bo ja tez szukam czegoś innego niż H&M, bo w ich strój ubranych jest 80% dziewczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet26 do kitri79 19.09.07, 18:33 Dzięki za adresy, ciuszki prześliczne, chociaż niektóre bardzo drogie. Ja na razie kupiłam córeczce cały komplet w H&M. Jak jej się spodobają zajęcia i będzie kontynuować balet to na pewno zamówię jej jakiś fajny kostium. Namiary już mam Odpowiedz Link Zgłoś
kitri79 Re: do kitri79 20.09.07, 16:07 scarlet26 napisała: > Dzięki za adresy, ciuszki prześliczne, chociaż niektóre bardzo drogie. Ja na > razie kupiłam córeczce cały komplet w H&M. Jak jej się spodobają zajęcia i > będzie kontynuować balet to na pewno zamówię jej jakiś fajny kostium. Namiary > już mam Nie ma sprawy Muszę kiedyś zobaczyć jak wyglądają te cuda z H&M W sumie to kostium jest nieważny (chociaż Twoja córeczka pewnie ma inne zdanie na ten temat ), jak dla mnie to strój można kupić nawet w lumpeksie (czasem naprawdę niezłe cudeńka się zdarzają), dużo ważniejsze jest obuwie do tańca i na nim nie warto oszczędzać. Pozdrawiam, T. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Mam do odsprzedania strój do baletu 19.09.07, 20:19 Kupiłam go dzisiaj, bo od jutra mam gości i nie będę mogła wybrać się na zakupy. Piszę dlatego, iż udało mi się kupić w Cubusie body jasnoróżowe, bawełniane na 98/104 (odpowiada wielkościowo 110/116 z H&M, bo przymierzałam). Owe body, ze starej kolekcji kosztowało mnie 15 zł (39,90 pierwotna cena). Ze wszystich kostiumów, które oglądałam, to body było najładniejsze. Mam jeszcze różowe legginsy z Cubusa na 3/4 lata po 15 zł oraz baletki rózowe atłasowe z H&M 24/25 (17 cm) i 26/27 (18 cm)po 19,90. Wszystko nowe. Oczywiście mogę to wszystko oddać, bo mam paragony, ale jakby ktoś chciał to proszę . Moja córka jednak sama zrezygnowała. Za rok zapiszę ją na zajęcia funky i jazz, które są od 5 lat - tam przynajmniej dzieci nie płaczą z bólu, tak jak to było na zajęciach baletowych, w których brałyśmy udział ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Ja!! 19.09.07, 20:22 jestem zainteresowana body, tylko mam ogromną prośbę, zmierz prosze jego długość. Mam nadzieję, że będzie dobre, chętnie odkupię. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Ja!! 19.09.07, 22:14 Od ramion (mierzone przy dekolcie) do samego dołu "majtek" 48 cm, szerokość pod pachami 25 cm, więc raczej na szczypiorka . Body jest jasnoróżowe, ma krótkie rękawki-bufki. Dekolt oraz bufki mają naszyte po jednej satynowej różyczce. U nas został juz tylko jeden rozmiar, pewnie dlatego przecenili. Chciałam jeszcze dokupić spódniczkę ze starej kolekcji - została ostatnia w r. 92 - ale taka krótka fajnie wyglądała (była jasnoróżowa z kilku warstw tiulu naszytych cekinkami), ale przecenili ją tylko na 25 zł (z pierwotnych 50 zł), a ja dobrze pamiętam, że jeszcze niedawno były po 10 zł. Ponieważ nie było kierowniczki, więc nie mogli podjąć decyzji, aby ten ostatni egzemplarz sprzedać mi za 10 zł . W KappAhl widziałam dzisiaj stroje jasnoróżowe z doszytymi spódniczkami (za 49,90), ale były z lycry, a ja dla dziecka wolę bawełnę. Jakbyś szukała oryginalniejszych dodatków do włosów (niż H&M i KappAhl), to mnóstwo tego jest w Bijou Brigitte. No, my już z baletu wyleczeni , więc mogę spokojnie szukać akcesoriów na basen. Odpowiedz Link Zgłoś
kitri79 Re: Mam do odsprzedania strój do baletu 20.09.07, 15:47 pia_ napisała: > Moja córka jednak sama zrezygnowała. Za rok zapiszę ją na zajęcia > funky i jazz, które są od 5 lat - tam przynajmniej dzieci nie płaczą > z bólu, tak jak to było na zajęciach baletowych, w których brałyśmy > udział ;-( Szok! Nauczycielkę chyba poniosło... Prawda jest taka, że nie ma tańca (nie tylko klasycznego!) bez bólu, bo (pomijając oczywisty w każdym sporcie ból mięśni z wysiłku) nie ma rozciągania bez bólu ale nie w wieku 4 lat! Nie bez przyczyny do szkół baletowych rekrutują dopiero 10-latków. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Mam do odsprzedania strój do baletu 20.09.07, 16:14 nasze zajęcia są w szkole baletowej, prowadzone przez nauczycielke tańca klasycznego, i nie ma żadnego bólu, rozciągania, jest zabawa, oczywiście jakies elementy baletu tez są wprowadzane, ale na tyle, na ile jest to potrzebne 5 letnim dzieciom. Moja corka jest zachwycona i chodzi na zajęcia bardzo chętnie Odpowiedz Link Zgłoś
kitri79 Re: Mam do odsprzedania strój do baletu 20.09.07, 18:52 Pisząc o 10-latkach miałam na myśli regularną, profesjonalną naukę baletu. A to, że szkoły dorabiaja sobie prowadząc kursy dla dzieci młodszych to inna sprawa, tylko że jak już pisałam wyżej jest to właściwie rytmika, nie balet, co oczywiście nic nie ujmuje pożyteczności takich zajęć. Sama swego czasu uczyłam 4-5 latki i zajęcia te wyglądały tak jak opisujesz: zabawa z drobnymi elementami baletu, przygotowywało się też taniec na popis w teatrze co dla dzieci było niesamowitym przeżyciem Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Mam do odsprzedania strój do baletu 20.09.07, 19:45 ale ja pisałam jako odpowiedz do postu pia nie do Ciebie ja wiem na czym polega profesjonalna nauka baletu, chodziłam do szkoły baltowej 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Mam do odsprzedania strój do baletu 21.09.07, 12:05 Szczerze mówiąc ja byłam przerażona tymi zajęciami (prowadzone są w pobliskim Domu Kultury). Przez pół godziny ćwiczone były wszystkie pozycje baletowe i z półszpagatu dziewczynki miały przejść do pełnego szpagatu. Były to już trzecie zajęcia, więc pani odpytywała z tego co było ćwiczone na poprzednich i te, które nie potrafiły poprawnie wykonać danych ćwiczeń pytanie były dlaczego nie trenowały w domu. Oprócz tego musiałam na wstępie wysłuchać uwag na temat prawidłowego stroju, a takze obejrzeć pokaz robienia baletowego koczka (spinki i inne akcesoria do kupienia w profesjonalnych sklepach). Patrząc na te dzieciaki sama byłam umęczona, a co dopiero one (wiek 4-7 lat). Moja mała zniechęciła się, bo jak powiedziała "te dziewczynki wogóle nie tańczą!". Miałam nadzieję, że będą to zajęcia bardziej z rytmiki, uczące ładnego poruszania się i gracji, a przede wszystkim dające dzieciakom sporo uciechy - niestety tutaj tego nie było. Na razie pozostaje nam basen w ramach dodatowych zajęć przedszkolnych, a ponieważ mała uwielbia pływanie, więc pewnie będzie się dobrze bawić. A za rok spróbujemy zajęć dla 5- latów: moze funky i jazz będzie bardziej zabawny od baletu (na szczęście prowadzi go inna osoba). Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Mam do odsprzedania strój do baletu 21.09.07, 13:32 jejku! Ja tez bym wypisala A pytałas w waszej szkole baletowej? My chodzimy własnie do szkoły baletowej, i jest to świetna zabawa. Prowadzi je nauczycielka baletu (na marginesie- jeszcze mnie uczyła ) A funky jest suuuuper!!!! Ja bym wybrala funky i jazz, gdyby były, bez zastanowienia! liznęłam tego troszkę, i bardzo mi sie podobało P.s. Body będzie za małe ((( Mojej córci do szczypiorka daleko nie wejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Mam do odsprzedania strój do baletu 21.09.07, 14:30 Szkoła baletowa jest przy Operetce Wrocławskiej - niestety, to dla mnie kawał drogi, po południu stojac w korkach musiałabym na dojazd mieć jakieś 1,5 godziny. To bez sensu, tym bardziej, ze mała jakąś fanką baletu nie jest i "balety" to u niej określenie tańca do byle jakiej muzyki. Sama myślałam, że zajęcia w Domu Kultury nie będą aż tak bardzo na serio i cieszyłam się, bo miałyśmy tam bliziutko i nie musiałybyśmy tracić czas na dojazd. Trochę mnie to przeraża, ze 4- letnie dziewczynki w grupie mojej córki chodzą na dodatkowy angielski (chociaż w przedszkolu zajęcia z angielskiego są juz codziennie), balet, basen, zajęcia plastyczne, muzyczne itd. Widać wyrodna ze mnie matka, bo ja nie miałabym serca posyłać jeszcze codziennie małej po przedszkolu na takie atrakcje. Wolę po przedszkolu pobawić się z nią w domu, czy pójść na plac zabaw albo na rower do parku. Na zajęcia dodatkowe przyjdzie jeszcze czas - czyba, że jakaś niedzisiejsza jestem? Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Mam do odsprzedania strój do baletu 21.09.07, 16:45 nie, nie jestes, ja tego tez nie rozumiem. Dominika chodzi na "balet" bo uwielbia się ruszac, bo mamy bliziutko, bo w miarę tanio, i jako urozmaicenie pomiędzy logopedą, pulmunologiem, alergologiem, brr Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Mam do odsprzedania strój do baletu 23.09.07, 18:25 coronella napisała: > nie, nie jestes, ja tego tez nie rozumiem. dlaczego? sa dzieci ktore to lubia, moja corka w zeszlym roku majac 4 lata po przedszkolu chodzila na zajecia baletowe, muzyczne, nauke jazdy na lyzwach, plywanie, hiszpanski (w przedszkolu), a w weekendy do polskiej szkoly. W tym roku chodzi i to bardzo chetnie na step/ jazz, pilke nozna, lyzwy, do polskiej szkoly i wkrotce mam nadzieje zacznie basen. Gdyby nie moja obawa ze skreci sobie kark chodzilaby tez na jazde konna, a jak w koncu znajde nauczyciela zapisze ja na jakis popularny dialekt chinski. W tym roku zaczela juz chodzic do szkoly wiec doszlo odrabianie lekcji ale na park i zabawe tez ma czas. Odpowiedz Link Zgłoś