Dodaj do ulubionych

kombinezon Tchibo czy H&M

05.10.07, 10:15
Mam wieksze problemy, ale nie jednym z tych mniejszych jest wlasnie
ta decyzjawink Mam kupiony czerwony kombinezon Tchibo dla 3-latki, a
maz kiedy zobaczyl narciarski kombinezon H&M uparl sie ze ten ma byc
(brazowo-rozowy). I sama nie wiem, bo ten H&M jest bardziej
stonowany, moze i solidniejszy? No i spodnie dadza sie zalozyc do
innej kurtki, ale z drugiej strony jest sztywny i ciezszy od Tchibo.
Czy ktoras z Was miala podobny dylemat? Dodam, ze ani HM ani TCM nie
mialam wczesniej wiec nie wiem ktory sie sprawdzi jesli chodzi o
cieplo, wygode czy wytrzymalosc.
Obserwuj wątek
    • pade Re: kombinezon Tchibo czy H&M 05.10.07, 11:23
      Miałam w zeszłym roku brązowo-różowy H&M (tzn. córa miała), jeżeli
      chodzi o wygodę, funkcjonalności i ciepło mogę wypowiedziec się
      tylko w samych superlatywach. W tym roku kupiłam podobny, tylko
      rózówy, trochę mdły, ale trudnosmile Tchibo miałam możliwość kupić, ale
      wstrzeliliśmy się w rozmiarówkę.
      • mmala6 Re: kombinezon Tchibo czy H&M 05.10.07, 12:37
        czy mam przez to rozumieć, że są już w H&M dwuczęściowe kombinezony?
        a dla chłopca na 98 jakieś bez czaszek ktoś widział?smile
        • martap10 Re: kombinezon Tchibo czy H&M 06.10.07, 08:56
          Uśmiałam się, Magdosmile A poważnie: Mam teraz Tchibo i jestem zachwycona.
          Oczywiście nie ma śniegu ani mrozu, więc mogę się wypowiedzieć tylko o
          testowaniu go w warunkach domowych, hehe, ale jest leciuteńki i wygląda na
          cieplutki. Mam dla chłopca.
    • wiktorka99 Re: kombinezon Tchibo czy H&M 05.10.07, 12:49
      Dla mnie Tchibo to kawa smile jakos nie przekonuje mnie ta marka zeby
      kupowac dziecku ubranka tej firmy. Kilka razy je ogladalam ale wiem
      ze na forum ciesza sie popularnoscia.
      H&M tez ma rozna jakosc towaru , ale moja corcia w zeszlym roku
      miala kombinezon tej firmy i kombinezon NEXT-a i powiem ze bardziej
      zadowolona bylam z H&M. Tak wiec gdybym miala polecac to H&M ale nie
      mialam nigdy Tchibo
      • mmala6 Re: kombinezon Tchibo czy H&M 05.10.07, 15:41
        Tchibo ma fajne ubrania, moim zdaniem jakościowo nie odbiegają od
        H&M. Zarówno dzięcięce jak i dla dorosłych.
        • 76kitka Re: kombinezon Tchibo czy H&M 05.10.07, 20:22
          My w zeszłym roku mielismy ten sztywny z H&M, mój synek lubił ten kombinezon, jest solidny, ciepły. W tym roku dla synka nie kupiłam niczego w H&M bo jak na mój gust nie było nic ładnego, same bure kolory. Kupiłam na próbę ten kombinezon Tchibo, jest mięciutki, dość ładnie odszyty, wydaje się, że będzie ciepły, ma wiele zabezpieczeń, żeby sie snieg nie sypał. W spodniach h&m na gumke w pasie, bez szelek, gumki w nogawkach były tak szerokie, że podchodziły wyżej kozaków, trzeba było zrobic dziurkę, żeby gumkę zwęzić. A te spodnie Tchibo maja mocne te gumeczki. Za to przynajmniej mój mały będzie je musiał nosić na szelkach, bo z niego spadająsmile Trzy lata lemu mieliśmy z wójcika taki leciutki kombinezonik, był wiaroszczelny i choć ociepliny nie było dużo małemu nie było zimno.
          • annulak w tym roku tchibo,ale polecam tez decathlonu 06.10.07, 10:29
            • asia.julka Re: w tym roku tchibo,ale polecam tez decathlonu 06.10.07, 11:44
              A czy te Tchibo w ofóle śa jeszcze w sklepach? Na allegro są, ale cena duzo wyższa niz sklepowa od 159 do 200, a w sklepie 119. Róznica jest. Jak wygląda na żywo ten dla dziewczynek? A czy któs ma może nr telefonu do sklepu Tchibo we Wrocławiu?
              pozdrawiam
              • ariella Re: w tym roku tchibo,ale polecam tez decathlonu 06.10.07, 16:01
                na 99% nie dostaniesz w sklepach kombinezonu, wlasnie dlatego sa na
                allegro po 2 stowki. A moim zdaniem, bo kupilam wlasnie tchibo,
                roznica pomiedzy HM a tchibo jest taka jak pomiedzy kurtka zimowa, a
                kurtka narciarska (na korzysc tchibo of course). Jezdze na naertach od
                30 lat i wydaje mi sie ze wiem, jak powinien wygladac ubior zimowy.
                tchibo jest bardziej takei sportowe, techniczne, a HM bardziej hmm
                ocieplajacy. wiec zalezy do czego chcesz.
                • asia.julka Re: w tym roku tchibo,ale polecam tez decathlonu 06.10.07, 16:12
                  Dzieki, to chyba mi pozostaje faktycznie allegro. Tylko, że nie do końca też wiem, jaki rozmiar mi potrzbny, a tego co mierzyłam, wg rozmiarów podanych przez sprzedawców, to 104 za mały, raczej 110/116. Śliczne są tez te czapki do kompletu. Obawiam się, ż eim dłużej będę się zastanawiać, tym ciężęj będzie cos kupić. Córci na zakupy zabrac nie mogę, bo ma anginę i jest na antybiotyku.
                  A w H&m jest jeszcze coś? Jaka kolorystyka? no i jaka cena dwuczęściowego kombinezonu?
                  Można je gdzieć w necie obejrzeć? na Allegro nie wiedziałam.
              • annulak Re: w tym roku tchibo,ale polecam tez decathlonu 06.10.07, 16:06
                My mamy dla dziewczynki 86/92.Wyglada b ladnie,jest leciutki i mam nadzieje
                doskonale spisze sie zima.Ja okupilam od jednej emamy z przesylka za 128zl.
                • drzazga69 Re: w tym roku tchibo,ale polecam tez decathlonu 06.10.07, 16:21
                  Z h&m komplet wychodzi 129 zł kurtka i 79 spodnie.
                  • asia.julka Re: w tym roku tchibo,ale polecam tez decathlonu 06.10.07, 16:33
                    Dzieki Drzazga69, a jest cos jeszcze w h&m, a jakie kolory? Ktoś pisał o rózowo- brązowych, są jeszcze inne?
                    • drzazga69 Re: w tym roku tchibo,ale polecam tez decathlonu 06.10.07, 18:22
                      Są kurtki różowo-brązowe i różowo-jasny różsmile; spodnie z szelkami
                      brąz i róż jasny. Dla chłopców czarno-szaro-białe.
                      Kupiłam kombinezon w hm i tcm; doszłam do wniosku że spodnie
                      narciarskie z h&m mało zakrywają plecy; praktycznie zwykłe spodnie i
                      szelki; tcm można przynajmniej spiąć i śnieg się nie dostanie. No i
                      oddałam hm. Może się mylę ale córce bardziej tcm się podobał, wraz z
                      rękawiczkami no i czapką z kwiatkiem)
                      • asia.julka Re: w tym roku tchibo,ale polecam tez decathlonu 06.10.07, 18:27
                        No moje dziecko ma ciągle fazę rózowa, a mi sie juz przejadło wszystko różowe, buty już kupiłam granatowe z ciemnym różem, ale kombinezonu bladorózowego bym nie chciała. ten z TCM, w jakim masz rozmiarze? Czy ich rozmiarówka jest prawdziwa, tzn. czy jak wezmę 110 to pasuje na dziecko, które nosi odzież na 110? Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Od dwóch dni szukam w neci czegoś ciekawego i tak naprawdę nic nie powala na kolana, a kolory? no cóz w większości róz i błekit, których mam już lekko dość. Jak jest jakies bordo np. to bez spodni, albo nie w tym rozmiarze co potrzebuje.
                        pozdrawiam
                        • drzazga69 Re: w tym roku tchibo,ale polecam tez decathlonu 06.10.07, 18:58
                          moja w h&m ma prawie 110 ale kombinezon tcm 98/104; 110/116 sporo za
                          duży szczególnie kurtka.
                          Kupiłam ostatnio okazyjnie Wójcika kombinezon kolor morski smirknieżna
                          pani: czy jakoś tak; mi się podoba bo też mam dosc różu, córce
                          narazie nie(:
                          Szkoda, że zwrotów nie przyjmują będę musiała na allegro wystawić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka