trojakowamama 24.10.07, 16:33 Polećcie mamy sprawdzony, dobry termometr do ucha (firma). Nie wiem na który się zdecydować. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malesa.m Re: termometr do ucha 24.10.07, 17:11 Ja polecam Braun.Używam od czterch lat i jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: termometr do ucha 24.10.07, 19:20 tez mam brauna ale pokazuje zawsze zanizona temperature. a moze zle wkladam go do ucha? slyszalam, ze najlepsze sa to zwykle. ale jak zmierzyc tym dziecku temperature? Odpowiedz Link Zgłoś
trojakowamama Re: termometr do ucha 24.10.07, 19:44 Ja też słyszałam, że te tradycyjne są najlepsze - najbardziej wiarygodne, tyle że moje dzieci wyrosły z etapu mierzenia temp. w pupie, a z kolei pod pachę nie dadzą sobie włożyć Dlatego pomyślałam o uchu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja_julia Re: termometr do ucha 25.10.07, 20:07 Polecam stronkę: www.braun.com/pl/products/healthwellness/earthermometers/thermoscan/faq/accuracy.html Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: termometr do ucha 24.10.07, 21:07 To prawda - najprecyzyjniejsze są termometry rtęciowe. Tyle, że przy mierzeniu temperatury dzieciom aż taka precyzja nie jest potrzebna. Wystarczy mniej więcej, żeby wiedzieć, czy ma gorączkę, czy nie. Ja jednak mam sposób na swojego dwulatka - jeśli usiedzi pięć minut z termometrem pod pachą, to znaczy, że ma wysoką gorączkę. Jak nie wysiedzi, to znaczy, że środki przeciwgorączkowe nie są jeszcze konieczne ) Odpowiedz Link Zgłoś
trojakowamama Re: saskiaplus1 25.10.07, 20:26 )))) Rzeczywiście o takiej metodzie nie pomyślałam Stawiałabym na temp od 39,2 przy spokojnym siedzeniu moich dzieci podczas mierzenia temperatury Odpowiedz Link Zgłoś
mann99 Re: termometr do ucha 25.10.07, 13:22 Ja mam Brauna - do uszka i jestem z niego bardzo zadowolona Szybko mierzy temperaturę - szczególnie jest to istotne przy moim synku (22 miesiące), który nie usiedzi na miejscu dłużej niż 5 sekund Odpowiedz Link Zgłoś
ola07 Re: termometr do ucha 25.10.07, 17:34 Ja mam Brauna ,ale ciężko jest zmierzyć nim temperaturę 14 miesięczniakowi np.,bo żeby uzyskać precyzyjny pomiar, to trzeba odciągnać uszko do tyłu i dosyć mocno wsadzić tą końcówkę ,u nas z regóły to się nie udaje,bo raz uszko zbyt małe, dwa końcówka zbyt gruba i wychodzi bardzo zaniżony wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka79 Re: termometr do ucha 25.10.07, 21:25 Ja kupiłam świerzo upieczonej mamie termomert firmy AEG ( poszukaj na allegro ). Sama kiedyś chciałam mieć taki do ucha, jednak pięć lat temu był to pokaźny wydatek. Więc się obeszłam. Wiem, że koleżanka jest bardzo zadowolona i używa, co znaczy, że nie ma problemu z poisługiwaniem się u niemowlaków, bo mały dopiero 5 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
owieczka30 Re: termometr do ucha 25.10.07, 21:52 Ja też używam AEG i jestem zadowolona, co do termometrów rtęciowych to mają być zakazane bo są niebezpieczne w użyciu(a jakby pękł w pupie? już nie chodzi o samo szkło ale jakby ta rtęć się wylała?) więc gdzieś czytałam że w Unii się nie używa i w Polsce też będą zakazane Odpowiedz Link Zgłoś