bamboo 18.03.08, 09:22 czekam na kilka przesylek.... na jedna od 8-ego. chodzi mi konkretnie o Gdansk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
r0sie Re: czy poczta znowu ma opoznienia? 20.03.08, 14:38 nie wiem jak w gdansku.. ja w warszawie czekam na przesylke prior. od 11 marca.. szkoda slow.. Odpowiedz Link Zgłoś
mikunowa Re: czy poczta znowu ma opoznienia? 20.03.08, 14:48 a ja wczoraj nadalam przesylke i juz dzis odbiorca w Toruniu ja ma. Do mnie doszła wysłana wczoraj rano dzis o 9. Moze warto zapytac na poczcie, czasem "zaginie" awizo. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_malgo Re: czy poczta znowu ma opoznienia? 20.03.08, 15:10 Moim zdaniem na razie nie jest źle. Paczkę z Łodzi dostałam dnia następnego, a jestem z wielkopolskiego, więc to kawał drogi Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: czy poczta znowu ma opoznienia? 20.03.08, 15:13 Raczej nie..do mnie docierają paczki normalnie ( rzeczy kupione przedwczoraj dotarly dzisiaj) Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: czy poczta znowu ma opoznienia? 20.03.08, 15:20 W niektóre regiony kraju (a jakże!) znowu idą z opóźnieniem i to sporym. Koronny przykład Warszawa - Kraków ! Odpowiedz Link Zgłoś
lis888 Re: czy poczta znowu ma opoznienia? 20.03.08, 16:03 Moim zadniem taki stan utrzymuje sie od listopada zeszłego roku. Najświęzszy przykład: list polecony p r i o r y t e t o w y wyszedł z Warszawy 26 marca, do Gdańska do adresata dotarł 19 marca! Przy czym dotyczy to wyłącznie listów, paczki docierają terminowo. Odpowiedz Link Zgłoś
grabasik Re: do lis888 20.03.08, 22:41 Fajny przykład podałaś - list doszedł jeszcze zanim został wysłany - to dopiero priorytet!!! Rozumiem, że wysłany został 26 lutego Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: no chyba ze został wysłany 20.03.08, 23:27 w marcu 2007, a doszedł w 2008 DD A na poważnie - ja właśnie z GD jestem i tutaj znowu sąopóźnienia. Pit wysłany priorytetem jeszcze w lutym narazie nie doszedł (doszła za to kopia wysłana także priorytetem, zabrało jej to tydzień), oraz czekam na paczkę z W-wy - wysłana w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
lis888 do grabasik 21.03.08, 11:05 Dzięki za sprostowanie - oczywiście 26 lutego wysłany. Tak byłam tym faktem zbulwersowana, że pomyliłam miesiące A tak z innej beczki: zdążyłam juz ten list zareklamować. Czy w przyadku dojścia tego listu czy przysługuje mi jakies odszkodowanie z tytułu opóźnienia, wszak to priorytet był? Czy tez PP stosuje zasadę: jak doszła przesyłka, obojętnie w jakim czasie, nie przysługuje odszkodowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: do grabasik 21.03.08, 14:58 dokładnie taką zasadę przyjmuje PP i nie nalezy Ci sie odszkodowanie. Tzn moim zdaniem nalezy się jak najbardziej, ale go nie dostaniesz Co najwyżej ładnie Cie przeproszą. ' Odpowiedz Link Zgłoś
lis888 re: do grabasik 21.03.08, 19:10 No to jest własnie cały tumiwisizm monopolisty(((((((( Co im po tym, że dołozyłam za list priorytetowy zamiast zwykłego poleconego... Kiedyz wreszcie przyjdzie kryska na matyska w postaci jakiies uczciwej konkurencji, kt. wytnie w pień tego kolosa na glinianych nogach kt. jest PP?! Z racji mojej dośc aktywnej działalności na Allegro i Podaju niemal codziennie jestem na poczcie z kilkoma listami lub paczkami - co sie człowiek nasłucha w kolejce skarg na leniwych listonoszy, na opeiszałe rodzielnie, w których nikt nie podnosi słuchawki... także i na tym forum często sie przewija wątek Poczty. Żeby w dobie powszechnych zakupów internetowych człowiek musiał zależeć od listonosza, kjtóremu nie chce sie ruszyc tyłka pod jego drzwi, nawet po to, żeby zostawic samo awizo. Odpowiedz Link Zgłoś
lolka33 Re: czy poczta znowu ma opoznienia? 21.03.08, 19:24 Na poczcie na Długiej ( a to chyba Twój rejon ) zwolniło się ponad 17 osób i są straszne problemy z doręczaniem wszelkich przesyłek. Ja mam pocztę w pracy w najlepszym układzie 2 razy w tygodniu zamiast codziennie ( w tym tygodniu listy przyszły tylko raz ). Nie ma komu wypisywać kart na polecone ani doręczać. Mój "służbowy:" listonosz ma teraz 4 rejony. Pozdrawiam świątecznie Odpowiedz Link Zgłoś