Dodaj do ulubionych

fotelik Concord Ultimax

14.05.08, 16:53
czy ktos jest posiadaczem, warto kupic? rozwazam glownie ze wzgl na to, ze
podobno mocna da sie rozlozyc do pozycji lezacej,a moj synek mimo iz wazy
prawie 10kg nie potrafi siedziec jeszcze, bo ma 4,5 m-ca
wszelkie wskazowki, zalet i wady mile widziane
Obserwuj wątek
    • dorotaifilip Re: fotelik Concord Ultimax 14.05.08, 19:21
      Warto. Poszperaj w wątkach z 2004 lub 2005 r. Wtedy wybierałam fotelik dla dziecka.
      Wybrałam droższą wersję która miała pokrycie z takiego mniej sztucznego
      materiału, chyba to C-line to było.
      Warto przymierzyć do siedzenia auta. W testach zderzeniowych tylko 3 *. Nie
      musieliśmy tego sprawdzać, a sam fotelik bardzo stabilnie opierał się na siedzeniu.
      pozdrawiam - dorota
      • dorek_d Re: fotelik Concord Ultimax 14.05.08, 19:23
        problem w tym, ze ja przymierzyc nie moge, bo u nas nie , zostaje mi tylko
        wysylka, dlatego tez musze oprzec sie na opiniach, teraz nie ma c-line, jest
        x-line, ale nie wiem jaki to gatunek sad
        • hodowca_kurczakow Re: fotelik Concord Ultimax 15.05.08, 21:41
          My również byliśmy bardzo zadowoleni z tego fotelika. Do tego stopnia, że
          następny również wybraliśmy concorda Lifta. Kupiliśmy ultimaxa ponieważ też
          córka nie mieściła się już w 0+, nieco większy maluch na pewno będzie świetnie
          się czuł w Ultimaxie. Sama baza do której wpina się muszlę fotelika ma taki
          obrotowy klin, który dodatkowo zwiększa kąt nachylenia fotelika. Jadąc tyłem do
          kierunku jazdy można tak wychylić fotelik, że dziecko jedzie praktycznie na
          leżąco. Nie wiem, czy jakikolwiek fotelik można ustawić w takiej pozycji. Jest
          to bardzo wygodne, bo można tak jeździć do uzyskania przez dziecko wagi 12 kg.
          Jeszcze w zeszłym roku jechaliśmy tak w nocy nad morze z naszą córką, miała
          wtedy 2,5 roku.
          Jeśli chodzi o tapicerki, to C-line, to wersja comfort, tapicerki w całości
          bawełniane, ma to swoje zalety, ale wiadomo, że trochę szybciej się zużywają,
          spierają. X-line, to bardziej wyszukane, kombinowane, nowe technologie
          materiałowe teflonowane itp. może trochę lepsze wzornictwo, modniejsze... My
          mieliśmy taką X-line coś a'la skóra, zamsz. W miejscach narażonych na na
          ścieranie lekko się zużyła. To z zasadzie jedyna jego wada, dziecko nie pociło
          się w tej tapicerce, fotelik BARDZO wygodny, stabilnie się mocuje.
          Możesz zajrzeć na stronę concorda, gdzie dokładnie go obejrzysz. Jeśli chcesz
          kupić używany daj znać na priva, podeślę fotki smile
          Pozdrawiam.
          • kisia75 Re: fotelik Concord Ultimax 15.05.08, 22:50
            też jesteśmy bardzo zadowoleni, fotelik super, a rozkładanie rewelacja, nawet na naszych prostych siedzeniach w aucie rozkłada się fajnie że młody może sobie spokojnie spać, polecam go z czystym sumieniemsmile
          • dorek_d Re: fotelik Concord Ultimax 16.05.08, 18:01
            dzieki hodowca, ale raczej chcielibysmy nowy fotelik kupic, a wiesz, ze wlasnie
            napisalam do Ciebie w innym watku kilka dni temu, z prosba o kontakt w sprawie
            fotelika smile kupowales na allegro moze, od kogo? czy w sklepie? ja musze gdzies
            przez net, no nie mam mozliwosci przymierzyc sad
            • abraj Re: fotelik Concord Ultimax 16.05.08, 23:31
              Również mamy ten fotelik i jestesmy zadowoleni - jest szeroki i
              wygodny, kupiłam kiedy dziecko wyrosło z pierwszego fotelika, a
              chciałam, by nadal jeździło tyłem do kierunku jazdy (bezpieczestwo)
              • dorek_d Re: fotelik Concord Ultimax 16.05.08, 23:56
                abraj a kupilas moze w necie?
                • hodowca_kurczakow Re: fotelik Concord Ultimax 17.05.08, 16:19
                  Mieszkam przy granicy, kupowaliśmy w Niemczech w Goerlitz. Było taniej niż na
                  allegro. Aktualne ceny możesz podejżeć na www.spielemax.de Jakby cena była dla
                  Ciebie atrakcyjna mogę pośredniczyć w kupnie.
                  Właśnie w tym sklepie parę miesięcy temu kupiliśmy lifta za 90 euro i priori xp
                  dla koleżanki za 60 euro - ceny bezkonkurencyjnesmile
                  • hodowca_kurczakow Re: fotelik Concord Ultimax 17.05.08, 16:41
                    Widz, że teraz w spielemaxie cena nie jest taka fajna. Taniej jest na allegro.
                    Chyba oferta babymax jest najatrakcyjniejsza. To wiarygodny sprzedawca,
                    kupowaliśmy tam zabawkę dla córki. Ma w ofercie tapicerkę route 66 - jest
                    naprawdę fajna, teraz mamy taką w lifcie. Polecam!
                • abraj Re: fotelik Concord Ultimax 17.05.08, 20:38
                  Tak, kupowałam na Allegro, nowy, rok temu, z ta teflonową tapicerką,
                  którą polecam - mięciutka, miła w dotyku, nie brudliwa i dziecko nie
                  poci się.
                  • dorek_d Re: fotelik Concord Ultimax 17.05.08, 22:42
                    hodowca, dzieki za propozycje, ale widze, ze na tej niemieckiej stronce
                    rzeczywiscie ceny niezbyt atrakcyjne, za to w
                    Anglii mozna za 125funktow kupic, ale nie wiem jeszcze ie za przesylke
                    mnie sie bardzo podoba model Aqua, ale nie wiem czy to ta bawelniana czy wlasnie
                    inna, najbardziej zalezy mi, zeby synek sie nie pocil, bo teraz ma Maxi Cosi
                    CabrioFix, no i strasznie sie poci sad

abraj, teflonowa to ktora to jest?

aha, ja musze miec wysylke do Irlandii, bo tu teraz mieszkamy, a babymax nie
                    wysyla sad wiec jak juz to musialabym prosic rodzicow, zeby mi poczta wyslali
                    • muminki211 Re: fotelik Concord Ultimax 26.05.08, 19:05
                      Ogólnei fotelik ten jest najlepszym fotelikiem montowanym tyłem do kierunku
                      jazdy, jeżeli ma się większe dziecko i do tego nie siedzące.
                      Po drugie, nie buja się tak na siedzeniu jak np Britax (kóry też jest wąski),
                      dzięki porządnemu wpięciu bazy. Temat fotelików był przerabiany przeze mnie dość
                      obszernie. Kupiliśmy w końcu Concorda po wnikliwej analizie i przymienrzaniu
                      fotelików do dziecka i samochodu. Uwagi do Ultimaxa:
                      1)ciężko się montuje, więc dobrze jak pokaże sprzedawca prawidłowy montaż. Aby
                      dobrze fotelik zamontować warto przeczytać najpierw instrukcje jeżeli brak jest
                      instruktażu. Ważne jest przy montażu prawidłowe wpiecie fotelika w bazę. Jeśli
                      źle się wepnie, to trzeba "z kopa" jak nas poinstruował sprzedawcą, bo inaczej
                      nie wyjmie się go z bazy wink. Na szczęście u nas nic takiego nie miało miejsca,
                      bo mąż się przyłożył do instruktażu smile
                      2) Nie ubierać ciepło dziecka do tego fotelika bo się poci (my mamy tę wersje
                      skórzano bawełnianą). Lepiej dokryć kocykiem jakby co. Metoda wypracowana.

Z fotelika jestem ogólnie zadowolona. Mały ma 12 kg i prawie 10 miesięcy. Jest
                      przy tym długi. Jeździ jeszcze czały czas tyłem i tak pojeździ póki nie nauczy
                      się porządnie siedzieć. Nie mam jeszcze problemu ze stópkami wbijającymi się w
                      oparcie. Jak chcesz to napisz do mnie na priva to pstryknę Ci fotki, jak wygląda
                      mój szkrab w tym foteliku smile
          • niunia21pz Re: fotelik Concord Ultimax 31.05.08, 17:57
            Witam serdecznie !
            Chcę zapytać czy jest Pan skłonny sprzedać swój fotelik X-line,jeśli jest Pan jeszcze w jego posiadaniu.Bardzo mi zależy na kupnie(używanego fotelika)własnie tej marki,niestac mnie na kupno nowego.
            Pozdrawiam !
            • niunia21pz Re: fotelik Concord Ultimax 31.05.08, 18:10

Może ktoś z Państwa wie kto chce sprzedać używany fotelik dla dziecka"Concord Ultimax" będę bardzo wdzięczny !
              Kłaniam się i Pozdrawiam !
            • niunia21pz Re: fotelik Concord Ultimax 31.05.08, 18:13
              Może ktoś z Państwa wie kto chce sprzedać używany fotelik dla dziecka"Concord Ultimax" będę bardzo wdzięczny !
              Kłaniam się i Pozdrawiam !
              • hodowca_kurczakow Re: fotelik Concord Ultimax 31.05.08, 19:04
                No więc nasz wystawiliśmy na aukcji. Zachęcam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka