mala_malgo 05.11.08, 14:41 Chcę kupić Dobranocny Ogród, bo uważam, że to odpowiednie bajki dla tak małego dziecka; ale czy polecacie coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malenka07 Re: Bajki na DVD dla 2-latka, jakie? 05.11.08, 14:44 Mój dwulatek kocha Franklina - ogląda z zapartym tchem. Może więc Franklin? Odpowiedz Link Zgłoś
wozniew Re: Bajki na DVD dla 2-latka, jakie? 05.11.08, 16:24 U nas na topie są Teletubisie (można je kupić np. w wersji "teletubisie i śnieg" albo "teletubisie i święta" - są podobno pokazane zwyczaje świąteczne dzieci z różnych stron świata - więc my w tym roku pomysł na mikołajki mamy z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Bajki na DVD dla 2-latka, jakie? 05.11.08, 16:31 Kajtuś oraz Mysia. Dla mnie bezkonkurencyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: Bajki na DVD dla 2-latka, jakie? 05.11.08, 16:31 w sklepie widzialam juz wszystko z mini-mini - odcinki elmo, swiat malej ksiezniczki, lucuś, swinka peppa a osobiscie to kupilabym pelnometrazowki z kubusiem puchatkiem tygrys i przyjaciele, malenstwo i przyjaciele, prosiaczek i przyjaciele, kubus i hefalumpy, niezwykla przygoda kubusia puchatka, puchatkowego nowego roku sama chetnie siadam i ogladam ze Stella Odpowiedz Link Zgłoś
eviluk Re: Bajki na DVD dla 2-latka, jakie? 05.11.08, 16:37 Ja polecam Mysię, Kajtusia, Krecika (ale niektórych bajek mój 2,5- latek się trochę boi), Świnkę Peppę, Bracia Koala, Świat Małej Księżniczki. Mnie się wydaje, że na dłuższe bajki 2-letnie dziecko jest jeszcze za małe. Odpowiedz Link Zgłoś
monia19722 Re: Bajki na DVD dla 2-latka, jakie? 05.11.08, 20:07 nasze hity to Sali Mali, Mysia i Świnka Peppa Odpowiedz Link Zgłoś
zuzuua Re: Bajki na DVD dla 2-latka, jakie? 05.11.08, 20:59 widzialam na youtubie fragmenty dobranocnego ogrodu - moim zdaniem ta bajka uwstecznia. bohaterowie nie mowia nromalnymi slowami tylko "makapaka makapaka". moja 2-latka lubi teletubisie (juz powoli sie nudza). uwielbia kubusia puchatka (najabrdziej "pigglets big movie" pl kubuś puchatek i prosiaczek? "tiger movie" i "kubus puchatek i hefalumpy") moim zdanuiem najsympatyczniejszy jest ten o hefalumpach. z seriali: polecam klub przyjaciol myszki myki. ja bym stawiala na klasyke disneya. moja dwulatka bez problemu oglada calego kubusia, ktory trwa ponad 60 min Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Bajki na DVD dla 2-latka, jakie? 05.11.08, 21:21 ja jestem zdania że tak małe dziecko nie powinno oglądać długich filmów dlatego mojemu, jak miał 2 lata, dawkowałam Teletubisie, po kilka odcinków Małych Odkrywców (teraz odkrył ich na nowo)- jeden odcinek to jakieś 5min. Poza tym Traktor Tom- też krótkie bajeczki a tematyka raczej chłopięca. Innych nie pamiętam. Dopiero jak syn miał trzy lata z kawałkiem to obejrzał całego Kubusia i Hefalumpy. Oglądać to jedno, a rozumieć to drugie) Odpowiedz Link Zgłoś
morelka80 Re: Bajki na DVD dla 2-latka, jakie? 05.11.08, 21:35 moja dwulatka uwielbia: - dobranocny ogród - teletubisie, - klub przyjaciół myszki miki, - kubuś puchatek i przyjaciele czasem też obejrzy na Mini Mini Misia w wielkim niebieskim domu, albo Noddy`ego. Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan Re: Bajki na DVD dla 2-latka, jakie? 05.11.08, 21:41 Moj synek uwielbia; Bambi,Kubus Puchatek,Toy story 1 i 2.,Krecik,Swinka Pepa,Bob Budowniczy ,Cliford i kilka innych ale te najbardziej.Bambi jednak goruje nad innymi.... Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia Re: Bajki na DVD dla 2-latka, jakie? 05.11.08, 21:55 A moje dwulatki lubią oglądać: 1) Mądry Maluch ( raczej program edukacyjny 10 odcinków po 40 minut, znają na pamięć ale wciąż im się podoba i mają swoje ulubione odcinki (syn liczy do dwudziestu kilku dzięki tym bajkom) 2) Teletubisie 3) Tomek i przyjaciele - w rankingu zamiennie z Teletubisiami 3) Dobranocny Ogród Dzieci widziały też kilka odcinków Noddy'ego i podobał się.Podobnie Bolek i Lolek. Kubuś Puchatek, Pszczółka Maja, Miki, Peppa nie przyjęły się póki co. Odpowiedz Link Zgłoś
stypkaa Re: Bajki na DVD dla 2-latka, jakie? 06.11.08, 09:31 A co to jest za seria "Mądry Maluch"? Gdzie to można kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
klubmm Re: Bajki na DVD dla 2-latka, jakie? 05.11.08, 22:43 Mój synek ma 2,5 i uwielbia serię eduk."Mądry Maluch" i "Ucz się z Rodzicami", podobała mu się kiedyś seria "Ucz się z Pieskiem Puppy", a z bajek czasami ogląda takie: Przytulaki, Reksio, Kot Filemon, Uszatek, Piesek w Kratkę, Pies i Kot i Bob Budowniczy. Teletubisie jakoś nie przypadły mu do gustu /chyba się trochę ich boi/. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klubmm Re: Bajki na DVD dla 2-latka, jakie? 05.11.08, 23:53 i Mysia jak mogłam zapomnieć?! Znakomita bajeczka. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Bajki na DVD dla 2-latka, jakie? 05.11.08, 23:24 Moja 2-latka lubi teletubisie, ale juz powoli chyba zaczynaja sie nudzić, bardzo lubi "klub przyjaciół Myszki Miki" - oglada interaktywnie oraz "Małych Einsteinów" z Disney Channel. Lubi tez Bolka i Lolka, z pełnometrazowych domaga sie czasem "Piotrusia Pana", ale w trakcie wymieka Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk Re: Bajki na DVD dla 2-latka, jakie? 05.11.08, 23:39 moja corke Franklin i Elmo nudza smiertelnie, Teletubisiow, dobranocnego ogrodu i halasliwego niedzwiedzia w duzym niebieskim na szczescie nie lubi. Sprawdzily sie najbardziej: Male zoo Lucy (swietne bajki ze zwierzatkami), Mysia, Krecik, Przygody kota Filemona, Swiat malej ksiezniczki (chociaz z tego to chyba akurat dorosli maja wiecej uciechy ;, Rumcajs. Z pelnometrazowych Zakochany kundel, Madagaskar, Dzungla i Bambi (puszczam tylko do bezpiecznego momentu, nie pokazuje smierci mamy). Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Re: Bajki na DVD dla 2-latka, jakie? 06.11.08, 00:57 Hmmm, to ja nie wiem co z mojego wyrośnie bo z zapartym tchem ogląda całą serię Barbie... tuż po Barbie są Auta, Klub Myszki Miki, Autobusy, Traktor Tom, Finley (czyli samochodowa tematyka), Franklin, Mali Odkrywcy, Bracia Koala, Fifi... Odpowiedz Link Zgłoś
margolciar Re: Bajki na DVD dla 2-latka, jakie? 06.11.08, 09:52 Na pierwszym miejscu Tomek i przyjaciele, tańczy, śpiewa, skacze przy piosenkach z bajek Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica A może 06.11.08, 11:57 przygody Miffy - są na DVD. A do tego ostatnio wydano w Polsce książeczki o Miffy Odpowiedz Link Zgłoś