tamyk 09.02.09, 12:23 Zastanawiamy się nad kupnem hustawki, chwilowo trochę na to za wcześnie, ale proszę już o dobre rady - czy się sprawdza i jaka firmę polecacie... Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agniesia21_wr Re: hustawka 09.02.09, 12:35 My mamy fishera i sprawdza się wyśmienicie, to było ulubione miejsce małego, w którym zawsze spał!! Odpowiedz Link Zgłoś
dotil1 Re: hustawka 09.02.09, 21:48 A ja polecam zwykłą drewnianą huśtawke , mocowana na hakach do futryny( to jest cały minus). Huśtawka to huśtawka i ma służyć do zabawy i rozwoju a nie do spania, tak według mnie U na ssprawdziął się super, starszy synek ma prawie trzy latka i jeszce czasami chce sie hustac jak młodszy braciszek ( 9 mies). Odpowiedz Link Zgłoś
j.ona Re: hustawka 10.02.09, 11:23 zależy o jakiej hustawce myślisz... czy o takiej dla niemowlaka - czyli hustawka/leżaczek czy o takiej jak pisze dotil1 - ale t5o juz dla starszego dzieciaka. ja dla niemowlaczka zaszalałam i kupiłam delti - www.mamanazakupach.pl/zabawki-0-6m/hustawki/DELTI-Hutawka-leaczek-SWING-/ i polecam - świetnie się sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
monpaj77 Re: hustawka 10.02.09, 12:48 Witam! W zeszłym tygodniu w programie "Mamo to ja" o god.z 13:30 w TVN Style Pan Piotr Zawitkowski, fizjoterapeuta zdecydowanie odradzał kupowanie huśtawki dla niemowlaka. Jest on przeciwnikiem zarówno huśtawek, jak i chodzików dla dzieci. Jego słowa "Chodzikom i huśtawkom mówimy NIE". Zapytaj go na forum eksperckim "Opieka i pielęgnacja a rozwój dziecka" dlaczego nie powinno się huśtać niemowlat w huśtawce. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=1017 Polecam jego książkę lub płytę CD "Co nieco o rozwoju dziecka". Dla mnie była to podstawowa lektura zaraz po urodzeniu mojego synka. Komplet na allegro książka + płyta + wysyła kosztuje 44,40 zł. Płytę można kupić na allegro za jakieś 9 zł, łącznie z wysyłką. Wg mnie film jest super. Jest to instrukcja krok po kroku jak należy "obsługiwać" niemowlę. Odpowiedz Link Zgłoś