budziol26 07.02.04, 22:11 Chce kupic w USA cos o tym samym skladzie co Materna , jak to sie nazywa w USA ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annba1 Re: Zamiennik Materny 08.02.04, 14:15 Radziłabym CI napisać do firmy farmaceutycznej, produkującej te witaminy. Na pewno szybko uzyskasz informację pozdrawiam ANia Odpowiedz Link Zgłoś
jola.wie Re: Zamiennik Materny 08.02.04, 14:29 Materna, produkowana przez firmę Wyeth-Lederle jest nazwą międzynarodową, oczywiście w krajach, w których specyfik ten jest dystrybuowany. Jak w przypadku każdego leku o dopuszczeniu go na poszczególne rynki farmaceutyczne decyduje wiele czynników, niekoniecznie szkodliwość czy wątpliwości co do skuteczności leku. Może to być np. dobra miejscowa konkurencja. Szukaj zestawów vitamin i minerałów przeznaczonych dla kobiet w okresie ciąży i karmienia, sądzę, że akurat w USA tego jest pod dostatkiem, mają one bowiem bardzo zbliżone, o ile nie wręcz takie same, składy jakościowe i ilościowe. Nie ma się co przywiązywac do konkretnego preparatu, bo jednym odpowiada to, drugim tamto, a jeszcze innym jest to w ogóle bez różnicy. Preparaty na podobnym poziomie cenowym są podobnie skuteczne. Takie jest moje osobiste zdanie i nie mam w związku z tym zaufania do witamin tanich. I być może nie mam racji, ale zawsze jest to jakiś wyznacznik wyboru )) Odpowiedz Link Zgłoś