Dodaj do ulubionych

czulam....a teraz znowu nic

10.03.04, 14:32
hej jestem w 18 tc,pod koniec 16tc poczulam pierwsze ruchy dzidzi(to nie byly
jelita),ale od kilku dni nie czuje zupelnie nic.NIC sie nie dzieje.powoli
zaczynam panikowac czy wszystko z dzidzia ok?czy moglam sie pomylic?czy mozna
czuc ruczhy, a potem znowu nic nie czuc?poradzcie

pozdrawiamy
maksyma +bobo
Obserwuj wątek
    • ewelsia Re: czulam....a teraz znowu nic 10.03.04, 15:10
      witam. jestem w 21tc, to moja pierwsza ciąża i ruchy czuję rzadko.być może nie
      potrafię zawsze je rozpoznać.lada dzień mam usg,więc zobaczę,co z dzieckiem.
      przestałam już panikować,bo to nic nie da. jeśli to Twoja pierwsza ciąża to
      wydaje mi się że 16tc to chyba ciut za wcześnie.piszą,że jest to ok.20tc,a u
      wielu kobiet nawet później. jak byłam ostatnio na kontroli u lekarza,w 17 tc i
      powiedzialam mu,że chyba coś poczułam,to odpowiedział,że za wcześnie. I miał
      rację, pomyliłam ruchy z czymś innym.Na Twoim miejscu nie denerwowałabym się na
      zapas,pewnie wkrótce będziesz miała usg połówkowe i wszystko się wyjaśni.
      pozdrawiam.
    • mamarta77 Re: czulam....a teraz znowu nic 10.03.04, 17:28
      w pierwszej ciazy delikatne ruchy czulam w 17-tym tygodniu, w 18-tym byly to
      juz bardzo wyrazne kopniaczki i jak zaczelam czuc to juz nie przestawalam.
      zawsze slyszalam ze w kolejnych czuje sie ok 2 tyg wczesniej wiec czekalam juz
      ok 16-go tygodnia a tu cisza. w 17-tym sie zaczelo a potem ucichlo na amen wiec
      tez spanikowalam. poszlam do lekarza zeby sprawdzili czy wszystko jest w
      porzadku i okazalo sie ze owszem i w dodatku dzidzia niezle sie wierci tylko ja
      tego nie czuje. no i od wczoraj po tygodniu zupelnej ciszy znowu zaczely sie
      delikatne ale wyrazne kopniaczki.
      wiec nic sie nie martw, widocznie tak ma byc! na pewno za pare dni znow
      poczujesz swojego dzidziusia.
      pozdrawiam serdecznie -Marta rowniez w 18-tym tygodniu
    • tupelo Re: czulam....a teraz znowu nic 10.03.04, 21:27
      Hej, nic sie nie martw, martwic to sie mozesz dopiero po 24 tygodniu, jesli
      dalej nic nie bedziesz czula. ja poczulam pierwsze ruchy (takiego motylka w
      brzuszku, jeszcze nie bylam pewna, ze to to) w 17 tygodniu, w mocniejsze
      kopniaki zamienilo sie to to okolo 20-21 tygodnia, ale i tak nic nie przebije
      tego, co czuje od okolo 4 tygodni (jestem teraz w 29 tygodniu).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka