Dodaj do ulubionych

STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia

20.08.04, 17:26
Nie wiem, czy uda się trzecia edycja, czy pozostaniemy przy drugiej... ale
nasz wątek znów ma ponad 100 postów i znów ciężko się go będzie czytać
(okropnie nie lubię tego "przejdź do następnej strony").

Jutro zaczynam 20tc - czyli dokładnie półmetek smile)
Chyba z radości kupię łóżeczko - dzisiaj z pół godziny chodziłam wokół
łóżeczek w IKEI, nie kupiłam tylko dlatego, że byłam bez męża, a nie wolno mi
dźwigać. A w przyszłym tygodniu kupuję nowe książki do pracy i już na
łóżeczko nie będzie kasy sad

Moje maleństwo nie może się zdecydować, czy jest Otylią Jędrzejczak, czy Adą
Dacci, czy może greckim piłkarzem albo innym bokserem smile Najbardziej lubi
brykać do "We are the champions". Skopało mnie ostatnio po jakichś
wnętrznościach, musiałam sobie poskakać, żeby się przemieściło, bo myślałam,
że zwariuję... Ładnie to tak własną matkę nawalać z całej siły?

Znacie już płeć?
Obserwuj wątek
    • puma501 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 20.08.04, 18:28
      Witam. Umnie 20tc (termin na 5 stycznia) i jeśli chodzi o ruchy to nie czuję NIC
      A NIC. Płci też jeszcze nie znam, imię mamy na razie tylko dla dziewczynki -
      Oliwka(wiem, niby oklepane, ale nie sądzę, że dzisiejsze Anie, Agnieszki czy
      Kasie ubolewają, iż mają tak popularne imiona).
      Trochę mnie podniosły na duchu wpisy dziewczyn dotyczące wagi, bo ja przytyłam
      już dobre 6kgi mam jakieś schizy, że mnie lekarz opieprzy, że niby się tak objadam.
      • viola1001 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 20.08.04, 19:48
        witajcie mamusie styczniowe 2005 smile
        Ja też juz po 20-tym tyg. I właśnie chciałam sie pochwalic że wczoraj kupiliśmy
        łóżeczko big_grin Strasznie sie ciesze bo jest takie śliczne. Ale niestety mąż
        powiedział że dopiero za pare miesiecy; w końcu zgodził sie na to ze rozłożymy
        jak kupimy pościel.
        A z tym przytyciem to ja tez niestety chyba juz ze 6 kilo przytyłam sad
        Ale na szczęscie w brzuszek i piersi najwiecej poszlo.
        Aha i już wiemy na 99% że to malutka patrycja tak kopie mamusie w pęcherz i
        nerki czasami wink
        Ruchy czuje od okolo trzech tygodni ale nie takie intensywne jak bym chciala...
        Na razie to takie leciusienkie ze ledwo czuć, tatuś oczywiście jeszcze ich nie
        może poczuć a tak bym chciała żeby zobaczył jak córcia kopie wink
        pozdrowionka
        • patunia79 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 23.08.04, 19:40
          Witaj Viola, oczywiście Patrycja to najpiękniejsze imie dla dziewczynki,
          napewno Ci się dobrze będzie chowała, u mnie w brzuszku mieszka mały Patryś,
          więc mamy parkę w imionach...smile))
          Troche Ci zazdroszczę tego łóżeczka, ale mój mąż zakazał mi robić jakiekolwiek
          zakupy dla małego, i powiedział że jeszcze musimy poczekać około 3 mieś. a w
          grudniu będe ja kupować.

Pozdrawiam Ciebie i Patunię wink))

Patrycja z Patrysiem w brzuszku
          Aniołek (14.01.2004)

lilypie.com/cache2/9/14209000.png
      • mmaall Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 30.08.04, 08:55
        Cześć dziewuszki
        Ja mam termin tak jak na liście na 10 stycznia i widzę że nie jestem samasmile z
        tym że u mnie będzie chłopak a u violi dziewczynka, u mnie to też pierwsze.
        Dziś wieczorem jak się położyłam spac to maly się tak rozbrykał aż
        zastanawiałam się czy nic się nie stało bo z taką intensywnością czułam te
        ruchy 1 raz. Mały tak kopal jak mój mąż przykładał rękę do brzucha a jak
        zabierał to kompletna cisza. Jak ja przykładałam rękę to też spokój. I znowu
        obawy że może coś się stało ale po kolejnym razie jak mąż przyłożył rękę i znów
        był bunt maleństwa to już wiem że mam małego urwisa w brzuchu, który lubi robić
        numery swoim rodzicom. Kurcze co będzie jak podrośniesmile
        Pozdrawiam stycznióweczki i życzę zdrówka i dobrego humorku.
      • farelka1 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 08.09.04, 08:07
        i ja jestem w 20 tyg i nie czuję ruchów - troszkę już panikuję, zwłaszcza że
        na usg to moje dzieciątko bardzo spokojne. Koleżanki mówią jak ich bobaski
        kopią i fikają a mój synek *płeć już znam* taki spokojny - to sobie klaszcze w
        rączki na zdjęciu usg, to nóżkami wywija...
        a co do wagi - ja już przybrałam 7 kg - głównie w pierwszym trymestrze gdy nie
        mogłam chodzić... nie martw się!
    • i.n.f.i.n.i.t.y Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 20.08.04, 20:19
      Moje KOCHANE, a ja ostatnio czuję się nienajlepiej. Ta cudowna pogoda mnie
      wykańcza i tak jak początkowo nie byłam zadowolona, że skarbek urodzi się w
      zimie tak teraz nie wyobrażam sobie ostatnie miesiące ciąży mieć w lecie.
      Pozatym ostatnio strasznie boli mnie gardło i mam katar, a przecież nie mogę
      brac żadnych mocnych leków więc ratuje sie domowymi sposobami. Na szczęście z
      dzidzią wszystko dobrze, rośnie z tygodnia na tydzień tylko czekać jak zacznie
      mame okładać kopniakami hehehe. Pozdrawiam was gorąco!!!
    • abjankowska Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 20.08.04, 20:27
      Witajcie!
      Ja zaczynam 18 tydzień jutro i ogólnie czuję się dobrze, tylko czasem mi tak
      duszno - muszę zrobić badania, bo może to anemia?
      Typowych ruchów jeszcze nie czuję, tylko wieczorem coś tak jakby tam pływało w
      dole brzucha, ale nie jestem pewna czy to moje Maleństwo.
      Jak dotąd przytyłam 2kg, ale to zapewne wynik niechęci do słodyczy i brak
      zmiany apetytu - jest tak jak przed ciążą.
      Brzuszek też w zasadzie nie widoczny dla obcych.
      Pozdrawiam wszystkie oczekujace!
      Aga
    • zabiegana Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 21.08.04, 09:07
      Mysle, ze to forum ma doskonala nazwe - W oczekiwaniu. Majpierw czeka sie na
      potwierdzenie - jestem/nie jestem w ciazy, potem pierwsze spotkanie z dzidzia
      na USG, potem kolejne wizyty i wyniki badan, no i ma sie rozumiec USG, potem
      juz wypatrujemy pierwszych ruchow, potem polowa ciazy, potem 100-dniowka, po
      drodze zakupy i czekanie na koniec i poczatek zarazem smile
      Ja teraz czekam na polowe ciazy (to dokladnie w srode) i na USG polowkowe we
      wrzesniu - jak dobrze, ze mam prace i tydzien ucieka po tygodniu, bo tak chyba
      bym od tego czekania dostala fisia tongue_out
      Pozdrawiam!
    • inez76 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 21.08.04, 10:05
      Ja tak samo jak kocianna dziś zaczęłam 20 t.c. Termin mam na 17.01. Z tym tyciem to nawet dobrze mi idzie ( a właściwie z "nietyciem"), bo przytyłam na razie trochę ponad 4 kg. Tyle, że to wszystko poszło w brzuch. Wyglądam jak prawdziwa ciężarówka i mieszczę się tylko w sukienki ciążowe. Mam parę po pierwszym synku - sprzed 4 lat, jakoś nawet jeszcze się nadają, a ostatnio kupiłam na allegro bardzo fajną sukienkę (można zobaczyć na www.allegro.pl/show_item.php?item=29464717). Ruchy czuję już od jakichś 3 tygodni, ale to moja druga ciąża. Mój mąż też już miał przyjemnośc poczuć ruchy, widać je już, tzn. jak maleństwo kopie podnosi mi się leciutko sukienka. Na następne USG idę 27.08, będę dręczyć ginekologa, żeby mi płeć powiedział (choć oczywiście jest mi obojętna - ciekawa po prostu jestem), ja i tak obstawiam w 100% drugiego chłopaka.
      • kocianna Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 21.08.04, 11:21
        Kupiłam właśnie wózek na allegro... mąż mnie straszy, że będą bliźniaki i się
        nie zmnieszczą... ale na pierwszym USG było jedno?

Trzymajcie się cieplutko... pogoda się zrobiła łaskawa smile
    • adrja Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 21.08.04, 21:03
      Witajcie
      Wczoraj rozpoczelam 20 tc.-termin mam na 18.01.
      Nie moge doczekac sie do USG-polowkowego dopiero 6 wrzesnia u Zwolinskiego;
      Troche niepokoi mnie brak kopniaczkow-ale moze to za wczesnie-to moja pierwsza
      dzidzia,czuje jedynie babelki;brzuszek jest juz dosc widoczny,przytylam
      ok.4kg,ale startowalam z niedowaga,tak wiec nie jest zle;
      Nareszcie zaczelam dobrze sie czuc,wymioty prawie minely,apetyt powoli wraca,
      martwi mnie jedynie anemia-dlatego ponownie zaczelam lykac Prenatal,ktory
      odstawilam na samym poczatku ze wzgledu na potworne wymioty i nudnosci;

pozdrawiam serdecznie z Wa-wy
      adrja& malenstwo 20tc
      • patunia79 Re: Co u Was z tymi tygodniami? 23.08.04, 19:46
        Jak Wy dziewczyny liczycie te tygodnie, bo ja jakoś mam inaczej niż wy. U nas
        mamy termin na 12 stycznia a w środę kończymy dopiero 20 tc, coś chyba nie tak
        z terminem lub źle liczycie tygodnie?

Aniołek (14.01.2004)

lilypie.com/cache2/9/14209000.png
    • katarina771 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 22.08.04, 11:16
      Witam wszystkie styczniówki!!!Ja zaczynam 21 tydzień.Termin mam na 3
      stycznia,dzidzia kopie juz od trzech tygodni,na poczatku były to delikatne
      kopniaczki a teraz juz mocniej daje o sobie znac,w szczególności jak sie kłade
      spać lub po dobrym obiadku.Płci jeszcze nie znamy ale idziemy na usg 26 wiec
      moze juz poznamy kto tam tak baraszkuje w brzuszku,w sumie nam nie zalezy az
      tak strasznie na płci bo najwazniejsze zeby było zdrowe ale chcielibysmy zeby
      byl chlopczyk bo wszedzie w rodzinie same dziewczynki sie rodza wiec jeden
      kawaler by sie przydałsmileimiona mamy juz wybrane:dla chlopczyka Kubus a dla
      dziewczynki Amelia.
      pozdrawiam
      • kosia5 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 23.08.04, 10:20
        hej ja mam termn na 9 stycznia (teraz jest 20tc). ruchów tzn kopnikaów jako
        tkaihc jeszcze nie czuję tylko takie delikatne bulgotnięcia. pisze pod twoim
        postem bo mi sie śmiać zachciało a mianowice u nas w rodzinie każdy czeka na
        dziewcyznkę bo chłopkaów jest od groma więc i my po cichu liczymy na
        dziewczynke no ale wiadomo najwaznijesze żeby było zdrowe, a po drugie
        wybraliści takie same imiona jak i my, co prawda jeszcze nie mozemy sie
        zdecydować czy to będzie Kuba czy Mateusz ale dziewczynk to na pewno Amelka.
        Pozdrawiam
        ps a ja mam na imie Kasia sądzę po twoim nicu że ty też.
    • izaw5 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 22.08.04, 16:13
      witam wszystkic styczniowe mamusie!
      ten wątek chyba cieszy się największa popularnością; mam nadzieję, że dotrwamy
      z naszymi przeżyciami do końca.
      Ja mam termin na 19 stycznia. Od tygodnia czuję malutkie kopniaczki bobaska
      (oczywiście na miarę malutkich nóżek), czuję się świetnie od początku ciąży
      (żadnych porannych jazd itp...). Na usg idę 15 września - pewnie wtedy poznam
      płeć smile.
      Prawie na pewno zdecydowałam się na szpital starynkiewicza w W-wie. Kolejny
      termin szkoły rodzenia tam zaczyna się 5 października- chyba to dla nas. Czy
      ktoś jeszcze wybeira się tam?
      • ella1976 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 22.08.04, 17:33
        A ja jestem zła , dziewczyny wprowadzamy chaos rozdrabniając się na tyle
        wątków, przecież wystarycz kliknąć "pokaż wszystkie wątki" i wszystkie posty
        się wyświeltają, dziewczyny z września mają już grubo ponad tysiąc postów i
        jakoś żyją. Ile można! W ten sposób to chyba ze 100 styczniowych wątków
        otworzymy!
        No i gdzie tu teraz pisać?
        pzdr
        • brzozinka Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 23.08.04, 09:51
          witam wszytskie styczniowe mamusie smile dzisiaj zaczynam 22 tydzień, termin 3
          stycznia. Dzidzior kopie od półtora tygodnia. Od tygodnia wiemy,że to Maciuś.
          Byłam w sobote na ślubie mojej siostry, troche potańczyłam, beż żadnych
          gwałtownych skoków oczywiście i dzidziusiowi chyba sie to spodobało bo dzisiaj
          od samego rana "tańczy" mi non stop praktycznie smile)) Za to pogoda nareszcie
          idealna: +18 C i słońce.
          pozdrawiam optymistycznie
          brzozinka
      • izabela72 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 30.08.04, 09:19
        Też byłam styczniówką - w zeszłym roku. I termin tez mialam na 19. Coreczke
        urodziłam 14.01.2004. Weszlam sobie na to forum - bo to tak milo powspominac smile
        Trzymajcie sie mamusie, ani sie obejrzycie, a dzidzie będą z Wami.
        Moja mala koparka (z brzucha) juz sie zabiera do wstawania i nóżki nadal ma
        silne...
    • just12 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 23.08.04, 12:55
      Witajcie!! Ja jutro startuję w 19 tydzień - termin mam na 18 stycznia. Od ponad
      tygodnia czuję ruchy dzidziusia, choć na początku nie do końca byłam pewna czy
      to czasem nie moja wyobraźnia lub sprawy żołądkowo-jelitowe. Ale po
      wczorajszej "salwie" kopniaków (tzn bardziej puknięc niz kopniaków wink już wiem,
      że to maleństwo daje znać o sobie. Za trzy dni idę na USG i może tym razem uda
      nam się podglądnąć czy to on czy ona - z imieniem dla chłopca będzie problem bo
      ja chcę Mateuszka a mój mąż Aleksa (mąż się śmieje, że nie mam nic do
      powiedzienia bo to on pójdzie do USC hi hi). Dziewczynka to będzie Kinga.
      Jeśli chodzi o brzusio to mój jest już nawet pokaźny tzn w obcisłym stroju go
      widać ale pod jakimś luźniejszym swetrem tylko trochę - przytyłam już ok 3kg -
      startowałam z pułapu 56kg, potem spadłam do 54,5kg a ostatnie ważenie (30.07)
      wskazało 57 kg. Ogólnie czuję się bardzo dobrze - niedyspozycje z pierwszego
      trymestru to już historia!
      Pozdrawiam Was wszystkie i do usłyszenia
      Justyna
      • aska_f Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 23.08.04, 20:20
        Witajcie Styczniowe Mamusie!

Przychylam się do uwagi Elli - może jednak piszmy w jednym wątku, bo się robi
        bałagan na forum i nie wiadomo gdzie pisać i co czytać smile

U nas bez większych zmian, leniuch w brzuchu rośnie i nie chce za bardzo
        kopać smile Tzn. bulgocze, przekręca się, ale wyraźnych kopniaków nie ma. Jutro
        idziemy do lekarza więc będę więcej wiedziała. Zapisałam też się na USG 3d do
        dr Zwolińskiego, ciekawa jestem jak to wygląda smile Tam idę w przyszłym tygodniu.

Termin na 22 stycznia (Ella, Tobie się przesunął na 24-go? przecież miałyśmy
        tak samo smile tak więc "leci nam" 19 tc.

Pozdrawiam serdecznie,
        Aśka
        • kamilka_sit Do Aśki 24.08.04, 12:45
          Witam! ja też mam termin na 22 stycznia, a więc zaczynamy 19 tydzień razem.
          Czuję słabiutkie pukania i jestem prawie na 100 % pewna,że to jest właśnie TO.
          Brzuszek już trochę widać, mocniej zaczął się pojawiać gdzieś od tygodnia.
          Pozdrawiam
        • ella1976 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 24.08.04, 22:36
          Asiu dzięki za wsparcie w sprawie chaosu na forum.
          A co do terminu, to wg obliczeń lekarza to wypada 24 (ponoć termin liczy się
          dodając do terminu ostatniej miesiączki 7 dni (więc 17+7=24), tak też mam
          napisane w karcie ciąży hmmmmmm. Z drugiej strony 40 tydzień kończy nam się
          dokładnie 22, więc już sama jestem głupia. W każdym razie jesteśmy w 19
          tygodniu ciąży i to jest najważniejsze!

Za tydzień w piątek mam wizytę, już strasznie się niecierpliwie! Dobrze że
          niunia kopie mnie od czasu do czasu, dzięki temu jestem spokojniejsza.

pozdrawiam gorąco

• aska_f Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 25.08.04, 08:35
            Byłam wczoraj u lekarza, jego zdaniem będzie dziewczynka - moim też smile))
            Strasznie się cieszę, choć 100% pewności jeszcze nie ma (nie chciała się zbyt
            dokładnie pokazać smile Z USG 3D jednak rezygnuję, z tego co mi lekarz wyjaśniał
            to ten bajer wcale nie jest taki fajny i tylko długo trwa, więc mi w sumie
            niepotrzebny. A pieniądze wolę wydać na dzidzię.
            Malutka po wizycie u lekarza jakby więcej zaczęła się ruszać więc bardzo mnie
            to cieszy!

Ella, mi lekarz wyliczył termin na 22-go, jak sprawdzałąm na różnych
            kalkulatorach w internecie to też tak wychodzi. Ale to i tak bez znaczenia,
            jakoś nie spodziewam się że urodzę w terminie smile) Synka rodziłam 2 tyg przed.

Kamilka - fajnie że jest nas więcej z tym samym terminem! Ciekawe w jakiej
            kolejności będziemy rodzić?

Pozdrawiam serdecznie!
            • ella1976 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 25.08.04, 08:51
              Asiu to dopiero nius! Gratuluję!!!!! Na pewno bardzo się cieszycie, a mąż
              pewnie wniebowzięty!!!!
              pozdrawiam gorąco!
              • aska_f Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 25.08.04, 09:37
                Dziękuję!!!
                Cieszymy się bardzo, choć na razie jesteśmy (głównie ja) akurat na etapie
                paniki jak sobie dam radę z noworodkiem i 22-miesięcznym synkiem... Jakoś jak
                chciałam zajść w ciążę wydawało mi się to łatwiejsze, a teraz im brzuszek
                większy tym bardziej się boję smile
                No i cały czas nie możemy uwierzyć jak to jest że drugie dziecko też kocha się
                tak mocno jak pierwsze smile)) Oczywiście kochamy nasze maleństwo od samego
                początku, ale na razie to takie mało namacalne i inne niż miłość do chłopaka
                któy łobuzuje po mieszkaniu...

Pozdrawiam,
                • baby5 18tc-gdzie mój brzusio i ruchy:(((( 25.08.04, 10:54
                  Witam wszystkie styczniowe Mamusie! Przepraszam, ze powtórzyłam watek ale
                  pomyliłam sięsad Termin mam na 21.01; czuję się dobrze.
                  Martwię sie trochę bo jakos tak nie rośnie mi brzuszek a bywają i dni, kiedy
                  jest nawet mniejszysad( Myslicie, ze czasami to sie tak zmienia na
                  początku...Nie wiem jak szybko zaczęłyście czuc ruchy dzidzi bo dosyć
                  wcześnie ale od dwóch dni martwię się bo dzidziuś nie kopnął mnie tak
                  delikatnie jak zwykle... Może robi to w nocy ale wtedy ja nie czuję tego i
                  trochę się martwię. Czy na tak wczesnym etapie ciąży ruchy dzidzi czuje sie w
                  miarę regularnie (np dwa razy dziennie) czy różnie z tym bywa???? Proszę
                  doradźcie misad Martwię się bo moja pierwsza ciąża była obumarła i może
                  niepotrzebie się denerwuję. 17.08 byłam na usg i wszystko było ok ale to już
                  parę dni minęło...

Dziękuję Wam
                  • patunia79 Re: 18tc-gdzie mój brzusio i ruchy:(((( 25.08.04, 20:00
                    Myślę że niepotrzebnie się stresujesz, ja swojego synka czuję od 19 tc (ok.
                    2tyg), i na początku dał sie poznać jako wielki rozrabiaka, ale to trwało ok 2
                    dni poczym w następnych dniach bywało że czułam go 2-3 razy, po czym znowu
                    nastały dni wielkiego kopania, więc sama widzisz nie ma reguły, dziecko klaruje
                    powoli swój charakter, chce to kopie. Nie denerwuj się i bądż cierpliwa, ja też
                    trochę panikowałam ale cierpliwość popłaca smile)

Aniołek (14.01.2004)

lilypie.com/days/050112/0/9/0/+0/.png
        • spreader Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 30.08.04, 10:59
          czesc !!!ja mam ten sam termin co ty i moje malenstwo kopie ostro od 17 tygodnia
          tez nie znam płci ale bedzie albo Kubus albo Natalia jeszcze zobaczymy mysle ze
          7 wrzesnia bede juz wiedziec pozdrawiam pa
    • radara Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 25.08.04, 14:11
      Witam,
      jak się czujecie dziewczyny? - bo mnie rozpiera energia, jest super, tyle, że
      mam się troche powstrzymać z szaleństwami w łozku, aby łożysko przesunęło się
      trochę wyzej - czy wy tez tak macie?.
      Maleństwo delikatne kopniaczki sprzedaje mamusi, a za to synek (4 l.) co
      przechodzi kolo mnie zawsze głaszcze wystający brzuchalek. Jutro idę na USG to
      moze poznamy płeć. Na razie wybrane imiona to: Marta, Karolina, Ania lub Kacper,
      Kuba.
      W sobotę jedziemy na wesele więc mam nadzieje, że jutro gin. powie mi, że
      potańczyć trochę mogę (oczywiście skakać to ja nie będę, a szkoda).
    • asioka76 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 25.08.04, 14:19
      witam wszystkie mamusie i ich maleństwa
      ja mam termin na 19 stycznia i troche sie martwie bo ruchy mojej dzidzi sa
      bardzo oszczedne i nieraz wydaje mi sie ze to tylko moja wyobraznia ale 02
      wrzesnia ide na USG wiec sie wszystkiego dowiem mam nadzieje ze do tego czasu
      nie dostane na glowe
      nie martwilabym sie tym tak strasznie ale to moja druga dzidzia wiec powinnam
      cos czuc wczesniej tak mi sie wydaje a jeszcze jak czytam jak wasze malenstwa
      kopia to jest mi troszke zal ze moja kruszynka nie

przytylam juz 6 kg startowalam z 51kg sporo ale brzuszek maly tylko biust
      skoczyl o dwa rozmiary ale przy pierwszej ciazy mialam to samo wiec spoko

dobrze ze upaly sie skonczyly bo nie szlo wytrzymac
      pozdrawiam styczniowe mamusie
    • aneczka4 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 25.08.04, 14:55
      Hej
      No właśnie, jak to jest...Też mam obniżone łożysko i lekarz wyraził się, że:
      "proszę na razie ograniczyć współżycie". Ja zrozumiałam to, żeby na razie
      zaprzestać w ogóle (wolę chuchać na zimne!), a mój mąż, że tylko zmniejszyć
      częstotliwość. Powstała między nami "mała różnica zdań"smile
      A tak poza tym, to prawie wcale nie czuję, że ktoś mi się tam rusza...sad
      Pozdrawiam
    • lidkasuper Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 26.08.04, 09:45
      Witajcie
      Ja mam termin na 16.01,jutro zaczynam 20-ty tydzień.Przedwczoraj poczułam
      pierwszy raz najpierw taie przelewanie,a wczoraj już dość mocne ruchy, takie
      jakby szybkie boksowanie,ale nie jestem pewna czy to nie był mój żoładek,
      chociaż powtarzalo się to co jakiś czas i było dla mnie takie smieszne. We
      wtorek na wizycie powiedziałam Pani dr,że juz się nie mogę doczekać kiedy będę
      czuła ruchy, a Pani dr powiedziała że to już ladaa moment, bo dziecko jest
      duże. I w ten sam dzień poczułam pierwsze ruchywink))A co do wielkości
      dzieciaczka to wg mojej Pani dr jest większe niż ptrzewiduje norma. Nie wiem
      czy się z tego cieszyć czy martwić.
      Co do mojej wagi wolę się nie wypowiadać, mam tylko nadzieję, że to
      zatrzymująca się woda, bo bardzo puchną mi nogi.A poza tym wszystko u mnie w
      porządku, zgagi ani zaparć nie mam, rozstępów też na razie nie. Z tym,że u nie
      rozstępy pojawiają się jak chudnę a nie jak tyję.
      10.09 mam USG połówkowe , mam nadzieję że wtedy dowiem się jaka płeć i chyba
      zacznę powoli kupować ubrankasmile)))
    • radara Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 26.08.04, 11:11
      1 brzozinka 3 sty 05 (teraz pierwsze-chłopiec)
      2 katarina 771 3 sty 05 (teraz pierwsze- ?)
      3 puma 501 5 sty 05
      4 kosia 5 9 sty 05
      5 rosita.s 10 sty 05
      6 viola 1001 10 sty 05 (teraz pierwsze - dziewczynka)
      7 mmaall 10 sty 05
      8 patunia79 12 sty 05
      9 lidkasuper 16 sty 05
      10 inez76 17 sty 05 (pierwszy -synek 4l. teraz -?)
      11 kocianna 17 sty 05
      12 just 12 18 sty 05
      13 asioka 76 19 sty 05 (pierwsze ....... teraz -?)
      14 izwaz5 19 sty 05
      15 makxma_28 19 sty 05
      16 adrja 20 sty 05
      17 radara 20 sty 05 (pierwszy -synek 4l.Mateusz; teraz -?)
      18 lurien 20 sty 05
      19 baby 5 21 sty 05 (teraz pierwsze - ?)
      20 aska_f 22 sty 05 (pierwszy-chłopiec 2l;teraz dziewczynka)
      21 ela1976 22 sty 05 (pierwszy-chłopiec, teraz dziewczynka)
      22 kamilka_sit 22 sty 05
      23 weeneeth 30 sty 05

Zrobiłam tak na szybko małą listę styczniowych mamuś, przepraszam jeśli którąś
      pominęłam, albo coś pomyliłam, ale zrobiłam to na szybko i w razie czego mogę
      uzupełnić, jeśli macie ochotę.
      • aneczka4 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 26.08.04, 11:25
        No a ja? Termin - 13.01.2005. Co do płci, to na razie ostro obstaję przy swoim,
        że chcę mieć NIESPODZIANKĘ. Ale czy wytrzymam?
        Pozdr, Ania
      • baby5 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 26.08.04, 11:59
        Jak widać troszeczkę nas jestsmile super pomysł!!!!
        Pozdrawiam
        • brzozinka Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 26.08.04, 13:46
          radara - super pomysł z tą listą!
          Dziewczyny, mam nadzieję,że bedziemy sie wspierac od grudnia, co? Mam
          nadzieję,że mój termin 3 stycznia tak zostanie albo później bo nie che rodzic w
          Święta ani tym bardziej w Sylwestra big_grin Moja koleżanka urodziła synka w
          niedzielę i kiedy trzymałam go wczoraj w ramionach to chciałabym byc
          już "rozdwojona". taki słodki malec smile

baby - mam nadzieje,że już czujesz ruchy. U mnie było najpierw takie
          delikatne "pyk" "pyk", potem przez parę dni nic a jak juz Maciuś zaczął to daje
          znać szczególnie kiedy sie położę. Na pewno doczekasz sie kopów regularnych.
          Moja pierwsza ciąza też obumarła i tez na początku szalałam ze strachu przy
          każdym najmniejszym bólu czy skurczu, ale powiedziałam sobie,że teraz MUSI sie
          udac, no nie? Trzymaj się i jeśli chcesz pisz na priva. Uściski
          brzozinka
          • agnjed Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 26.08.04, 16:11
            brzozinka, ja mam podobny termin - 5 stycznia i bardzo bym chciała wytrzymać do
            tego czasu i urodzić już w nowym roku, może być nawet 2.01, byle nie w grudniu.
            Moja mama i siostry przenosiły każdą ciążę przynajmniej o tydzień, więc liczę,
            że może ja też, chociaż one nie miały żadnych problemów, a ja musiałam kilka
            razy leżeć w szpitalu. Mam nadzieję, że teraz będzie ok.
            Jeśli chodzi o listę to będzie to moje pierwsze dzieciątko i o ile się lekarz
            nie pomylił to bedzie to Dawidek.
          • baby5 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 26.08.04, 16:13
            Cześć Brzozinkasmile Tak, dzidzius odezwał sie - dziękujęsmile Ufff zaraz lepiej. Już
            wczoraj wieczorkiem zaczął a dzisiaj baraszkował od 7.00 przez godzinę. Mam
            nadzieję, ze juz wszystko będzie dobrze.
            Trzymajcie za mnie kciuki a ja za Wassmile
            Pozdrawiam
      • katarina771 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 26.08.04, 14:53
        fajnie to wymysliłas z ta lista nas styczniowek,co domnie to dzisiaj ide na usg
        wiec moze juz poznam mieszkanca mojego brzuszka.A jesli chodzi o styczniowki to
        umowmy sie tak ze bedziemy sie wpisywac pod jednym wpisem bo ja sie tez juz
        gubie z tymi wpisami bo jest ich wszedzie mnostwo
        pozdrowienia:kaska i 21tygodniowa dzidzia
      • asioka76 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 26.08.04, 15:31
        żeby list była pełna to u mnie pierwsza dziewczynka 9 lat
        a jak na USG bedzie widać to napisze co będzie w styczniu
        a tak w nawiasie moja córka urodziła sie 19 pażdziernika więc może będą takie
        same daty tylko miesiące inne...!?
        Pozdr.
      • patunia79 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 26.08.04, 17:30
        Radara świetnie ze utworzyłaś taką listę, będziemy teraz bardziej czytelne, ja
        moge tylko dodać do swojego wpisu jeszcze bardzo ważną informację że mam w
        brzuszku CHŁOPCA - Patryka

Pozdrawiam Was wszystkie
        Aniołek (14.01.2004)

lilypie.com/cache2/9/13909000.png
      • ella1976 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 26.08.04, 17:40

Radara chylę czoła, ale się napracowałaś! Wprowadzam małą poprawkę, pierwszą
        też mam córę.

1 brzozinka 3 sty 05(teraz pierwsze-chłopiec)
        2 katarina 77 13 sty 05(teraz pierwsze- ?)
        3 puma 501 5 sty 05
        4 kosia 5 9 sty 05
        5 rosita.s 10 sty 05
        6 viola 100110 sty 05 (teraz pierwsze - dziewczynka)
        7 mmaall 10 sty 05
        8 patunia79 12 sty 05
        9 lidkasuper 16 sty 05
        10 inez76 17 sty 0 (pierwszy -synek 4l. teraz -?)
        11 kocianna 17 sty 05
        12 just 12 18 sty 05
        13 asioka 76 19 sty 05(pierwsze ....... teraz -?)
        14 izwaz5 19 sty 05
        15 makxma_28 19 sty 05
        16 adrja 20 sty 05
        17 radara 20 sty 05(pierwszy -synek 4l.Mateusz; teraz -?)
        18 lurien 20 sty 05
        19 baby 5 21 sty 05(teraz pierwsze - ?)
        20 aska_f 22 sty 05(pierwszy-chłopiec 2l;teraz dziewczynka)
        21 ella1976 22 sty 05(pierwsza-dziewczynka-4l., teraz dziewczynka)
        22 kamilka_sit 22 sty 05
        23 weeneeth 30 sty 05

• b.jaga Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 26.08.04, 18:46
          Brzozinka, ja też nie chcę w Sylwestra!
          Jakoś tak też mamy termin na 3-5 stycznia, mam nadzieję, że dotrzymam!
          Już po 20 tygodniu i niespodzianka kopie zajadle, chociaż na szczęście tylko na
          zewnątrz.
          Brzuszek nieduży w porównaniu z tym, co możliwe, ale wyraźny.
          Wam też obce baby z rękami do brzucha przyskakują? Bo ja to bym gryzła..
        • abjankowska Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 26.08.04, 19:42
          3 puma 501 5 sty 05
          4 kosia 5 9 sty 05
          5 rosita.s 10 sty 05
          7 mmaall 10 sty 05
          8 patunia79 12 sty 05
          9 lidkasuper 16 sty 05
          11 kocianna 17 sty 05
          12 just 12 18 sty 05
          14 izwaz5 19 sty 05
          15 makxma_28 19 sty 05
          16 adrja 20 sty 05
          18 lurien 20 sty 05
          22 kamilka_sit 22 sty 05
          23 weeneeth 30 sty 05
          24 abjankowska 31 sty 05 (teraz pierwsze - ?)
      • krys10 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 17.09.04, 15:25
        jeszcze ja po ostatniej wizycie termin przesunąl sie na 1.01.05.Ide we wtorek i
        mam nadzieję,że nie bedzie sie nic zmienialo
      • ania77 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 03.10.04, 11:41
        Cześć Stycznióweczki!!!Też chcę dopisać się na listę.Mam termin na 23.01.2005,
        to moja pierwsza ciąża, prawdopodobnie to będzie dziewczynka.Pozdrawiam!
    • delmisia Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 26.08.04, 19:57
      Dołączam się do listy styczniówek. Termin mam na 06.01.2005. Właśnie wróciłam
      z usg połowkowego. Dzidzia rośnie jak należy i widziałam nawet siusiaczka.
      Czyli jest tak jak miałam przeczucia, że będzie chłopczykwinkPozdrawiam!
    • izaw5 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 26.08.04, 21:23
      3 puma 501 5 sty 05
      4 kosia 5 9 sty 05
      5 rosita.s 10 sty 05
      7 mmaall 10 sty 05
      8 patunia79 12 sty 05
      9 lidkasuper 16 sty 05
      11 kocianna 17 sty 05
      12 just 12 18 sty 05
      14 izaw5 19 sty 05 (pierwsze)
      15 makxma_28 19 sty 05
      16 adrja 20 sty 05
      18 lurien 20 sty 05
      22 kamilka_sit 22 sty 05
      23 weeneeth 30 sty 05
      • radara Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 27.08.04, 10:17
        Dziewczyny cieszę się, że lista się spodobała, mam ją w Exel-u, więc będę ją
        sukcesywnie uzupełniać (ewentualnie przeprawiać)i co jakiś czas umieszczać na
        forum (po jakiś większych zmianach).
        Ja czuję się wyśmienicie, mam nadzieję, że w sobotę troszkę potańczę bo idziemy
        na wesele. Na początku września idę na USG więc może i ja już będę wiedziała
        jaką to mam niespodziankę w brzuchalku, który coraz lepiej rośnie (przytyłam
        2kg). Mimo, że jest to moje drugie dziecko, to jego ruchy nie są wcale tak
        częste i mocne - na razie to leniuszek.
        • aneczka4 Do Radary 27.08.04, 10:24
          Jeszcze ja!
          termin: 13.01.2005
          Pozdr, Ania
          • mgosia8 Re: Do Radary 27.08.04, 10:34
            Ja też proszę o wpis
            Termin 29.01.2005
            Płeć Niespodzianka
            Pozdrawiam Gosia
    • adrja Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 27.08.04, 10:44
      Witajcie
      Dzisiaj zaczynam 21tc,nareszcie moje malenstwo zaczelo delikatnie sie ruszac-
      kopac,jestem szczesliwa,nie moge sie doczekac do USG,a to dopiero 6 wrzesnia;

pozdrawiam serdecznie

adrja&malenstwo (~18.01.2005)
      • baby5 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 27.08.04, 11:45
        Witam wszystkie przyszłe Mamusiesmile W sobotę kończę 19tc. Chciałam Was zapytać
        jak często czujecie ruchy dzidzi? Czy sa one bardzo regularne bo u mnie różnie
        z tym bywa? Wiem też, ze u każdej kobiety wygląda to inaczej... No i jak tam
        Wasze brzuszki czy któras z Was może orientuje sie, kiedy następuje największy
        przyrost dzidzi?
        Oj ile tych pytańsmile Pierwszy raz będę mama, może to stąd wynika...

Pozdrawiam!
    • estusia Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 27.08.04, 12:08
      hejka ! dziś zaczęłam 22 tydzień, jak narazie przytyłam 5 kg i wszystko poszło w
      brzuszek, jest taki duży , że mówią że będą bliźniaki-chciałabym, ale to się nie
      sprawdzi, bo dzidzuś jest jeden smile W obwodzie biustu mam 10 cm więcej i
      strasznie brzydkie rostępy, staram się jak mogę, kremuje, masuje i nic... chyba
      już nigdy nie założę głębszego dekoldu... nie wiem dlaczego nie moge się ich
      pozbyć, inne dziewczyny dały rade, a ja ? Może one(piersi) za szybko rosną, i z
      tąd ten porblem ? Moja mama po 3 ciążach nie ma ani jednego rozstępu, boję się
      że u mnie będzie odwrotnie. Chciałabym już poznać płeć smile
    • kosia5 Re: malowanie 27.08.04, 12:41
      witam wszystkei styczniówki, mam pytanie odnosnie malowania pokoju bo troche
      się przestraszyłam. w malowanym pomieszczeniu przebywałam z 5-10 min, czy nic
      złego sie nie stanie? włąsnie znajoma powiedziała mi z ejedna cięzarna malowała
      okno i polroniła. dzidzia dziś dała o osibe znać paroma kopniaczkami takż
      esądzę że wszsytko ok ale jednak trochę się boję tym bardziej że miałam
      straszny sen..pozdrawiam
    • i.n.f.i.n.i.t.y Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 27.08.04, 14:03
      3 puma 501 5 sty 05
      4 kosia 5 9 sty 05
      5 rosita.s 10 sty 05
      6 viola 1001 10 sty 05 (teraz pierwsze - dziewczynka)
      7 mmaall 10 sty 05
      8 patunia79 12 sty 05
      9 lidkasuper 16 sty 05
      11 kocianna 17 sty 05
      12 just 12 18 sty 05
      14 izaw5 19 sty 05 (pierwsze)
      15 makxma_28 19 sty 05
      16 adrja 20 sty 05
      18 lurien 20 sty 05
      22 kamilka_sit 22 sty 05
      23 weeneeth 30 sty 05
      25 aneczka4 13 sty 05 ( ? )
      26 mgosia8 29 sty 05 ( ? )
      27 i.n.f.i.n.i.t.y 25 sty 05 (teraz pierwsze - ?)

• kocianna Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 27.08.04, 15:22
        Jaka super lista! Wszystkie nas teraz widać smile Za tydzien mam USG, mąż
        powiedzial, że pójdzie ze mną, żeby naocznie się przekonać, czy jest jedno. I
        bardzo dobrze, bardzo mi zależy na tym, żeby był wtedy ze mną.
        Poszłam dziś do pracy po wakacjach, i już mi się po jednym dniu znudziły
        pytania typu "Pani profesor, jak się pani czuje? Chłopak czy dziewczynka? A kto
        nas będzie uczył?"... chyba na pierwszej lekcji we wrzesniu napiszę im
        wszsytkie odpowiedzi na tablicy i zamknę temat smile)))

Trzymajcie się cieplutko!
    • i.n.f.i.n.i.t.y MAŁA POPRAWKA 27.08.04, 17:14
      2 kosia5 9 sty 05
      3 rosita.s 10 sty 05
      4 viola1001 10 sty 05 (teraz pierwsze - dziewczynka)
      5 mmaall 10 sty 05
      6 patunia79 12 sty 05
      7 katarina 77 13 sty 05 (teraz pierwsze- ?)
      8 aneczka4 13 sty 05 ( ? )
      9 puma50 15 sty 05
      10 lidkasuper 16 sty 05
      11 inez76 17 sty 05 (pierwszy -synek 4l. teraz -?)
      12 kocianna 17 sty 05
      13 just12 18 sty 05
      14 asioka76 19 sty 05 (pierwsze ....... teraz -?)1
      15 izaw5 19 sty 05 (pierwsze)
      16 makxma_28 19 sty 05
      17 adrja 20 sty 05
      18 radara 20 sty 05 (pierwszy -synek 4l.Mateusz; teraz -?)
      19 lurien 20 sty 05
      20 baby 5 21 sty 05 (teraz pierwsze - ?)
      21 aska_f 22 sty 05 (pierwszy-chłopiec 2l;teraz dziewczynka)
      22 ella1976 22 sty 05 (pierwsza-dziewczynka-4l.,teraz dziewczynka)
      23 kamilka_sit 22 sty 05
      24 i.n.f.i.n.i.t.y 25 sty 05 (teraz pierwsze - ?)
      25 mgosia8 29 sty 05 ( ? )
      26 weeneeth 30 sty 05
      27 abjankowska 31 sty 05 (teraz pierwsze - ?)

• patunia79 Re: MAŁA POPRAWKA 27.08.04, 17:21
        2 kosia5 9 sty 05
        3 rosita.s 10 sty 05
        4 viola1001 10 sty 05 (teraz pierwsze - dziewczynka)
        5 mmaall 10 sty 05
        6 patunia79 12 sty 05 (mama aniołka - 14.01.2004 i Patrysia - synek oczywiście)
        7 katarina 77 13 sty 05 (teraz pierwsze- ?)
        8 aneczka4 13 sty 05 ( ? )
        9 puma50 15 sty 05
        10 lidkasuper 16 sty 05
        11 inez76 17 sty 05 (pierwszy -synek 4l. teraz -?)
        12 kocianna 17 sty 05
        13 just12 18 sty 05
        14 asioka76 19 sty 05 (pierwsze ....... teraz -?)1
        15 izaw5 19 sty 05 (pierwsze)
        16 makxma_28 19 sty 05
        17 adrja 20 sty 05
        18 radara 20 sty 05 (pierwszy -synek 4l.Mateusz; teraz -?)
        19 lurien 20 sty 05
        20 baby 5 21 sty 05 (teraz pierwsze - ?)
        21 aska_f 22 sty 05 (pierwszy-chłopiec 2l;teraz dziewczynka)
        22 ella1976 22 sty 05 (pierwsza-dziewczynka-4l.,teraz dziewczynka)
        23 kamilka_sit 22 sty 05
        24 i.n.f.i.n.i.t.y 25 sty 05 (teraz pierwsze - ?)
        25 mgosia8 29 sty 05 ( ? )
        26 weeneeth 30 sty 05
        27 abjankowska 31 sty 05 (teraz pierwsze - ?)
        • agnjed uzupełniam 27.08.04, 17:47
          > 1 brzozinka 3 sty 05 (teraz pierwsze-chłopiec)
          > 2 kosia5 9 sty 05
          > 3 rosita.s 10 sty 05
          > 4 viola1001 10 sty 05 (teraz pierwsze - dziewczynka)
          > 5 mmaall 10 sty 05
          > 6 patunia79 12 sty 05 (mama aniołka - 14.01.2004 i Patrysia - synek
          oczywiście)
          > 7 katarina 77 13 sty 05 (teraz pierwsze- ?)
          > 8 aneczka4 13 sty 05 ( ? )
          > 9 puma50 15 sty 05
          > 10 lidkasuper 16 sty 05
          > 11 inez76 17 sty 05 (pierwszy -synek 4l. teraz -?)
          > 12 kocianna 17 sty 05
          > 13 just12 18 sty 05
          > 14 asioka76 19 sty 05 (pierwsze ....... teraz -?)1
          > 15 izaw5 19 sty 05 (pierwsze)
          > 16 makxma_28 19 sty 05
          > 17 adrja 20 sty 05
          > 18 radara 20 sty 05 (pierwszy -synek 4l.Mateusz; teraz -?)
          > 19 lurien 20 sty 05
          > 20 baby 5 21 sty 05 (teraz pierwsze - ?)
          > 21 aska_f 22 sty 05 (pierwszy-chłopiec 2l;teraz dziewczynka)
          > 22 ella1976 22 sty 05 (pierwsza-dziewczynka-4l.,teraz dziewczynka)
          > 23 kamilka_sit 22 sty 05
          > 24 i.n.f.i.n.i.t.y 25 sty 05 (teraz pierwsze - ?)
          > 25 mgosia8 29 sty 05 ( ? )
          > 26 weeneeth 30 sty 05
          > 27 abjankowska 31 sty 05 (teraz pierwsze - ?)
          > 28 agnjed 05 sty 05 (teraz pierwsze - chłopczyk)
          • katarina771 Re: uzupełniam 27.08.04, 17:54
            witajcie ja wczoraj byłam na usg i niestety do konca nie jestem pewno co mi tam
            koziłki fika w brzuszku,lekarka nie jest pewna ale mowi ze stawia na
            dziewczynke ale nie jest pewna bo dzidzia fikała jak zwykle co miesiac na
            wizycie i sie pokazac nie chciala i mało co było widac.Lekarz za kazdym razem
            sie smieje ze to jakis lub jakas sportsmenka z dzidzi urosnie.Moze na nastepnej
            wizycie sie pokarze,ale mam przeczucie ze to bedzie dziewczynka,chociaz maz po
            cichu liczy na synka.Ale najwazniejsze zeby była niunia zdrowa.
            pozdrowienia kaska i 21 tygodniowa chyba Amelia
            • aska_f Hej, hej! 27.08.04, 20:19
              Cześć Wszystkim,

Witam po kolejnej wizycie na działce smile Korzystamy z resztek słoneczka smile
              Super sprawa z tą listą!

Moja dzidzia w brzuszku od wizyty u lekarza na której mówiłam że się leniuszek
              nie chce ruszać postanowiła się zemścić i łomocze we mnie tak że chwilami aż mi
              słabo smile) A synek na zewnątrz pomaga i czuję się chwilami jak worek
              treningowy smile
              Przytyłam już koszmarnie dużo, tj. chyba z 7 kg smile W pierwszej ciąży 25, więc
              teraz pewnie podobnie będzie smile No nic, pocieszające że schudłam w 3 miesiące,
              więc się nie martwię.

Któraś z Was pytała się o malowanie ścian w ciąży - generalnie to słaby pomysł,
              ale nie sądzę żeby po 10 min coś się stało. Moja znajoma odmalowała z mężem
              całe mieszkanie (sic!) i dzidzia zdrowa. Tak więc nic się nie martw!

Pozdrawiam serdecznie i lecę na kolację!
            • basiek_78 Re: uzupełniam 06.09.04, 20:06
              Również ja chciałabym dopisać sie do Was dziewczyny, u mnie termin na 6
              stycznia, ktoś puka co jakiś czas u mnie w brzuchu, ale jeszcze nie wiem ktosmile
              ciekawe czy wytrzymam do końca bo coraz częściej dręczy mnie to pytanie. Już
              nie moge doczekać się końca roku...cieszę sie bardzo, to będzie moja pierwsza
              dzidzia...
        • ewbal Kolejna ciężarówka 27.08.04, 20:24
          Hej, mam już synka Jakuba (2 lata, 8 m-cy), teraz oczekuję drugiego dziecka
          (termin na 17 stycznia), ale jak na razie płeć jest niewiadomą i tak naprawdę
          nie wiem, czy chcę ja poznać - Kubuś wg USG połówkowego miał być dziewczynką ;-
          )))

Pozdrawiam
          Ewa
    • iwonady Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 28.08.04, 10:47
      Witajcie!
      i ja się dołaczam do waszej listy styczniówek....termin na 20.01.Płeć nieznana i
      tak bedzie aż do końca, chcemy noworoczną niespodziewankę...smile))))))
      Ruchy odczuwam, ale dosc słabe....z racji tego, ze jestem kobietą przy
      kości...wink Czuję takie pływanie rybki i łaskotanie ze szczególnym wskazniem
      prawej strony.....czasami to aż mi się śmiac chce, takie to przyjemne....smile)))))))
      Przytyłam do chwili obecnej 2,5 kg i lekarz pochwalił mnie za trzymanie
      linii.....smile)) ale startowałam z nadwagą ok 10 kg, wiec tylko się cieszyć,
      zwłaszcza, że Kluseczka jak dotad wymiarowa i niczego jej nie brakuje......

To słabe tycie to zasługa też niechęci do słodyczy i ciast, które przed ciażą
      uwielbiałam....
      na szczęście wymioty i mdłosci mnie ominęły....a teraz to wprost energia mnie
      rozpiera i razem z mężem remontujemy mieszkanko....tan. on remontuje, a ja
      pilnuję...smile)))))))))))))

oczekiwań co do płci nie mamy, dzieci w naszej rodzinie nie rodziły sie od min.
      10 lat wiec rodzina tez jakoś nikogo konkretnego się nie domaga...dla dzidaków i
      babć to pierwszy wnuk....ale zainteresowania jakoś nie okazują....może z racji
      odległosci jaka nas dzieli, tj. 300 km.

Pozdrawiam!
      • aggata78 dolaczam sie do listy 28.08.04, 15:13
        Aggata78- 19 tydzien, prawdopodobnie bedzie dziewczynka
        • puma501 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 28.08.04, 16:51
          Sprostowanie - przy kolejnych listach jestem wpisana jako puma50 z terminem na
          15 stycznia, a powinno być:
          puma501 - termin 5 styczeń (pierwsze dziecko, płeć ?)
          Ruchy czuję od ok.tygodnia, ale sporadycznie (1-2x dziennie), a bywają dni że
          nie czuję ich wcale. Przytyłam już 7kg. Pozdrawiam.
    • i.n.f.i.n.i.t.y Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 29.08.04, 18:58
      > 1 brzozinka 03 sty 05 (teraz pierwsze - chłopczyk)
      > 2 agnjed 05 sty 05 (teraz pierwsze - chłopczyk)
      > 3 puma501 05 sty 05 (teraz pierwsze -?)
      > 4 kosia5 09 sty 05
      > 5 rosita.s 10 sty 05
      > 6 viola1001 10 sty 05 (teraz pierwsze - dziewczynka)
      > 7 mmaall 10 sty 05
      > 8 patunia79 12 sty 05 (mama aniołka - 14.01.2004 i Patrysia - synek
      oczywiście)
      > 9 katarina 77 13 sty 05 (teraz pierwsze - ?)
      > 10 aneczka4 13 sty 05 ( ? )
      > 11 lidkasuper 16 sty 05
      > 12 inez76 17 sty 05 (pierwszy - synek 4l. teraz -?)
      > 13 kocianna 17 sty 05
      > 14 ewbal 17 sty 05 (pierwszy synek 2l. Jakub, teraz - ?)
      > 15 just12 18 sty 05
      > 16 asioka76 19 sty 05 (pierwsze ....... teraz -?)
      > 17 izaw5 19 sty 05 (pierwsze)
      > 18 makxma_28 19 sty 05
      > 19 adrja 20 sty 05
      > 20 radara 20 sty 05 (pierwszy - synek 4l.Mateusz; teraz -?)
      > 21 lurien 20 sty 05
      > 22 iwonady 20 sty 05 (teraz pierwsze - ?)
      > 23 baby 5 21 sty 05 (teraz pierwsze - ?)
      > 24 aska_f 22 sty 05 (pierwszy - chłopczyk 2l.,teraz dziewczynka)
      > 25 ella1976 22 sty 05 (pierwsza - dziewczynka 4l.,teraz dziewczynka)
      > 26 kamilka_sit 22 sty 05
      > 27 i.n.f.i.n.i.t.y 25 sty 05 (teraz pierwsze - ?)
      > 28 mgosia8 29 sty 05 ( ? )
      > 29 weeneeth 30 sty 05
      > 30 abjankowska 31 sty 05 (teraz pierwsze - ?)

Czy wszystko jest w porządku z wpisami?

• adrja Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 29.08.04, 20:07
        Witam
        Dopiero teraz zauwazylam,ze u mnie powinno byc:

adrja termin:18.01.2005-pierwsze malenstwo

pozdrawiam serdecznie
        adrja
      • b.jaga jeszcze my! 31.08.04, 14:46
        b.jaga 05 sty 05 (pierwsze - niespodzianka)
        Ja staram się trzymać na razie te 5kg, kontroluję słodkie przede wszystkim, ale
        nie jest łatwo.. Co zjem jakieś gotowane warzywa to jestem GŁOOODNA!
    • i.n.f.i.n.i.t.y Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 29.08.04, 20:32
      > 1 brzozinka 03 sty 05 (teraz pierwsze - chłopczyk)
      > 2 agnjed 05 sty 05 (teraz pierwsze - chłopczyk)
      > 3 puma501 05 sty 05 (teraz pierwsze -?)
      > 4 kosia5 09 sty 05
      > 5 rosita.s 10 sty 05
      > 6 viola1001 10 sty 05 (teraz pierwsze - dziewczynka)
      > 7 mmaall 10 sty 05
      > 8 patunia79 12 sty 05 (mama aniołka - 14.01.2004 i Patrysia - synek
      oczywiście)
      > 9 katarina 77 13 sty 05 (teraz pierwsze - ?)
      > 10 aneczka4 13 sty 05 ( ? )
      > 11 lidkasuper 16 sty 05
      > 12 inez76 17 sty 05 (pierwszy - synek 4l. teraz -?)
      > 13 kocianna 17 sty 05
      > 14 ewbal 17 sty 05 (pierwszy synek 2l. Jakub, teraz - ?)
      > 15 just12 18 sty 05
      > 16 adrja 18 sty 05 (teraz pierwsze - ?)
      > 17 asioka76 19 sty 05 (pierwsze ....... teraz -?)
      > 18 izaw5 19 sty 05 (pierwsze)
      > 19 makxma_28 19 sty 05
      > 20 radara 20 sty 05 (pierwszy - synek 4l.Mateusz; teraz -?)
      > 21 lurien 20 sty 05
      > 22 iwonady 20 sty 05 (teraz pierwsze - ?)
      > 23 baby 5 21 sty 05 (teraz pierwsze - ?)
      > 24 aska_f 22 sty 05 (pierwszy - chłopczyk 2l.,teraz dziewczynka)
      > 25 ella1976 22 sty 05 (pierwsza - dziewczynka 4l.,teraz dziewczynka)
      > 26 kamilka_sit 22 sty 05
      > 27 i.n.f.i.n.i.t.y 25 sty 05 (teraz pierwsze - ?)
      > 28 mgosia8 29 sty 05 ( ? )
      > 29 weeneeth 30 sty 05
      > 30 abjankowska 31 sty 05 (teraz pierwsze - ?)

Jeśli są jeszcze jakieś błędy to prosze dajcie znać wszystko
      poprawie.Pozdrawiam smile
      • ewbal Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 30.08.04, 10:01
        do i.n.f.i.n.i.t.y - można powiedzieć, że mój synek Jakub ma 3 lata (2 lata i 8
        m-cy to bliżej 3 niż 2)

Ja czuje się dobrze, moje Maleństwo, mam nadzieję, też. Ruchy czuję, ale nie
        taki intensywne jak niektóre z Was. Jest to prawdopodobnie spowodowane tym, że
        przed ciążą miałam kilkukilogramową nadwagę. W pierwszej ciąży przytyłam bardzo
        dużo, ale drugi raz do tego nie dopuszczę. Staram się jeść rozsądnie, nie za
        dużo i zdrowo, żeby Maleństwu nic nie brakowało, a poza tym wogóle nie ciągnie
        mnie na słodycze. Oby tak dalej wink))

Pozdrawiam styczniowe mamuśki
        Ewa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka