agabi33 29.10.04, 18:33 Czy Diane 35 jest bezpieczny? jakie mogą być skutki uboczne?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atlantis75 Re: Diane 35 29.10.04, 18:42 agabi33 napisała: > Czy Diane 35 jest bezpieczny? jakie mogą być skutki uboczne?? Oj, skutków ubocznych jest wiele. Pamiętam jak pierwszy raz przeczytałam ulotkę... to zdębiałam. Wpisz w wyszukiwarce na jakimś ogólnym serwerze (np.onecie) hasło: diane35. Na pewno znajdziesz wiele o tych pigułkach. Ze swojej strony mogę powiedzieć, że brałam je krótko, bo zle się czułam. Jeśli nie musisz, to radze wybrac piguły z mniejszą zawartością hormonów, np. harmonet. Pozdrawiam. Atlantis Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: Diane 35 29.10.04, 23:17 oj,ja tez sie po nich fatalnie czulam. Mimo, ze sa niedrogie musialam je zmienic.lekarz powiedzial, ze wiele kobiet ich nie toleruje. Odpowiedz Link Zgłoś
misiak1 Re: Diane 35 29.10.04, 23:25 Tez je bralam i nie polecam, ostatnio czytalam artykow w ktorym pisalo ze zanotowano ze kobiety biorace ta pigulke sa bardziej poddatne na wylew. Moja bratowa brala przez dwa lata, i lekarz sam ja sciagnal z tych hormonow i zalecil inne. Odpowiedz Link Zgłoś
antylopa77 Re: Diane 35 29.10.04, 23:56 Ja też kiedyś brałam, i pamiętam jak zasłam raz po receptę do swojej przychodni a tam nowy pan gin z prktykantami, ja mu mówię że tylko po receptę, a on jak zobaczył co to do mnie tak : a czemu diane, czy pani wie, że jeśli zajdzie przy tym pani w ciążę, to mogą być straszne skutki dla dziecka... tak mnie nastraszył. Wypisał wtedy chyba logest czy coś podobnego, ale po tym to dopiero źle się czułam. Każdy inaczej reaguje i innej dawki hormonów potrzebuje, ale nasi lekarze idą na łatwiznę i chyba z przyzwyczajenia wypisują 2-3 rodzaje dla wszystkich jak leci....... Odpowiedz Link Zgłoś