Dodaj do ulubionych

PIWO KARMI

07.11.04, 20:35
Hej dziewczyny!! Ostatnio moja kolezanka rodzila i spotkala sie w szpitalu z
opinia, ze aby miec pokarm nalezy pic piwo Karmi...nie powiem,bardzo to
pocieszajace, a przede wszystkim smaczniejsze od bawarki. Czy tez
spotkalyscie sie z ta opinia. Ona teraz karmi, pije piwko, pila juz zreszta w
szpitalu...troche dziwne. Ja juz dzis wypilam sobie zapobiegawczo buteleczke
i oj, jjakze slodko sie poczulam...Pozdrawiam. Kasia
Obserwuj wątek
    • darekjedrasiak Re: PIWO KARMI 07.11.04, 20:41
      Moim zdaniem spirytus absolutny ( około 96 % ) jest bardziej skuteczny wink PZdr
    • catalina1 Re: PIWO KARMI 07.11.04, 22:16
      Owszem, nawet pediadtrzy zalecają je razem z ziołami mlekopędnymi wink) Mam
      jeszcze 5 buteleczek w domu, a na ilość pokarmu nie narzekam wink)
      • aniaop Re: PIWO KARMI 08.11.04, 10:40
        Mi tez kazano je pic juz w szpitalu i maz przynosil. Pomoglo, a i owszem.
    • packa761 Re: PIWO KARMI 08.11.04, 10:56
      Ja czytałam w wielu źródłach ze piwo bezalkoholowe w małych ilościach wzmacnia
      laktację.
      • kmyczek Re: PIWO KARMI 08.11.04, 11:18
        moim zdaniem jest to totalna bzdura, zreszto jak z ta bawarka juz dawno odeszlo
        sie od takich stwierdzeni.
        Jak masz miec pokarm to bedziesz go mila jak nie to nie.
        pozdrawiam
        • grochalcia Re: PIWO KARMI 08.11.04, 13:34
          Moze i bzdura, ale czy nie fajnie miec jakies sensowne usprawiedliwuenie
          siegajac po szklaneczke z ciemnobrazowym plynem???
          • kmyczek Re: PIWO KARMI 08.11.04, 13:41
            napewno faniesmile, gdyby jeszcze karmi bylo dobre, mi osobiscie nie smakuje
            pozdrawiam
            • grochalcia Re: PIWO KARMI 08.11.04, 13:59

Wiesz, mi wczesniej tez nie smakowalao, ale teraz, kiedy nie moge pic alkoholu,
              wydaje mi sie prawdziwym rarytasemsmile))Kasia
              • kmyczek Re: PIWO KARMI 08.11.04, 14:05
                ja od czasu do czasu popijam lampke wina domowej roboty, lekarz mi przepisal na
                rozrzedzenie krwi, wiec smakiem karmi sie obejdesmile
    • 2.aga.paw Re: PIWO KARMI 08.11.04, 11:57
      O piwie karmelowym słyszałam pare lat temu od mojej kuzynki mieszkającej w
      Niemczech, że właśnie lekarze przepisują na laktacjię.
      Wtedy się śmiałam i myślałam co za bzdury.
      Niedawno problemy z karmieniem miała moja koleżanka. Nie miałam pojęcia jak jej
      pomóc i przypomniała mi się ta historia i wiecie, że jej bardzo pomogło!!!!!!!
      Wypiła 2 butle i załała się mlekiem
      Podzrawiam
      Aga
      • grochalcia Re: PIWO KARMI 08.11.04, 13:35
        OOO, i tego bede sie trzymac. Jestem dopiero w 5 miesiacu, ale juz zaczne
        powolutku sobie popijac. I smaczne i przy okazji moize pomoc mojemu synkowi.
        Dziękuje. Kasia
    • roxi_hart Re: PIWO KARMI 08.11.04, 15:19
      Ja kiedys tez nie lubilam a teraz-kiedy inne napoje zabronione to pije od czasu do czasu. A poza tym w Twoim Stylu przeczytalam ze ciemne piwo Karmi jest bardzo zdrowe. O jego wplywie na laktacje nie wspominano.
      • magdek2 Re: PIWO KARMI 08.11.04, 16:13
        a ja nie cierpię piwa... brrrrrrrr
    • mika_p Re: PIWO KARMI 08.11.04, 16:42
      Wszystko pieknie, ale bez przesady.
      Primo, to cudo Karmi zawiera do 1,2% alkoholu. Nieduzo, ale jednak.
      Secundo, jest gazowane. Napoje gazowane pite przez mamusie to przyjaciele kolek
      u maluszków.
      Tertio... czy ktoś sprawdzał, ile takie słodkie cós ma kalorii ?
      • kmyczek Re: PIWO KARMI 08.11.04, 17:26
        akurat tymi kaloriami to bym sie najmniej przejmowala, jesli chodzi o napoje
        gazowane to tez nie przesadzajmy, jak sie od urodzenia dziecko przyzwyczaja do
        dietek i takich tam to logiczne ze dziecko po zjedzeniu najmiejszej ilosci
        czegos innego bedzie mialo kolke (zreszto pediatrzy tak naprawde nie wiedza do
        konca co powoduje kolke u niemowlaka).
        Dlatego mimo ze ja nie przepadam ze Karmi, uwazam ze jak komus ma to pomoc
        nawet w lepszym samopoczuciu to prosze bardzo.
        pozdrawiam
      • grochalcia Re: ej, co Ty??? 08.11.04, 17:35
        a u mnie na butelce pisze, ze maksymalnie alkoholu 0.5 %. Pol litra piwa ma 250
        kalorii, w 100 gramach ma tylko o 6 kalorii wiecej niz mleko!!!!jak komus nie
        smakuje niech nie pije, ale po co od razu tak zniechecac???E, ja tam bede pic.
        Chce wierzyc, ze pomoze)))
      • przeciwcialo Re: PIWO KARMI 09.11.04, 17:18
        Kefir tez zawiera etanol. Wiedziałaś?
      • isma Re: PIWO KARMI 10.11.04, 11:28
        Oj, dziewczyny. Wiec madrosc ludowa glosi, ze jeczmien wspomaga laktacje, wiec
        i piwo jeczmienne takowej sluzyc powinno. Ale jak bym miala do wyboru
        jeczmien "z procentami" i bez, to bym karmiac wybrala raczej ten w postaci
        kaszy...
        A laktacje pobudza sie po prostu przyjmowaniem wiekszej ilosci plynow i hmmmm
        mechanicznie....
        • kmyczek Re: PIWO KARMI 10.11.04, 14:34
          nie przesadzajmy z tymi procentami karmi nie ma ich nie wiadomo ile, a pozatym
          karmienie ma byc przyjemnoscia a nie skazywaniem siebie na wyrzeczenia
          wszelkiej masci.
          Znam dziewczyny ktore karmiac jadly wszystko i nigdy nie mialy ich dzidzie
          problemow z alergia a znam i takie ktore uwazaly na byle co i jakos ich dzieci
          mialy problemy i to spore.
          Dlatego nie rozumniem czemu ktos kto lubi karmi, a przede wszystkim pomaga mu
          to psychicznie mialby sobie zalowac. Bez przesady, nie popadajmy w skrajnosci,
          bo niedlugo to nic nie bedziemy jadly i pily a moze i oddychac przestaniemy??
          pozdrawiam
          • isma Re: PIWO KARMI 10.11.04, 16:09
            A papierosek, jak komus to pomaga psychicznie, tez mozna? I ile? A co, jak
            komus dopiero paczka dziennie pomaga? Karmienie ma byc przyjemnoscia, a nie
            skazywaniem siebie na wyrzeczenia?

Analogii z alergia nie widze, bo ona jest w najwiekszym stopniu uwarunkowana
            genetycznie, wiec jesli u kogos nie ma obciazenia rodzinnego, to mimo braku
            diety moze nie wystapic, a u kogos obciazonego wystapi mimo diety i nie jest to
            zaden dowod na to, ze w ciazy mozna jesc wszystko.

A jesli ktos tak bardzo "lubi" alkohol i "pomaga mu to psychicznie", to zawsze
            przeciez moze karmic dziecko butelka wink)).

Nie przesadzajmy - w obie strony.
            • kmyczek Re: PIWO KARMI 10.11.04, 16:17
              masz racje nie nalezy naciagac w obydwie strony.
              ja tylko bronie osob ktore na to piwo maja ochote i uwazam ze to nie jest nic
              straszniego.
              Ja osobiscie pic nie bede bo nie znosze piwa bez wzgledu na to jakieby nie bylo
              zreszto kaszy gryczanej tez nie lubiesmile
              pozdrawiam
    • loguj1 Re: PIWO KARMI 09.11.04, 17:12
      Czesc,
      wystarczy pojsc do szpitala np. na Żelaznej (jesli jestes z Warszawy), a w
      każdym pokoju zobaczysz na szafce przy lózku co najmniej dwa piwa. Smiesznie to
      wyglada, ale j proponuje ziola - ja sprawdzilam mieszanke, dzieki ktorej
      karmilam poltora roku. Jak chcesz przepis, to ci podam z proporcjami.
      • grochalcia Re: do loguj 09.11.04, 19:45
        podaj przepis jesli mozesz. Pozdrawiam. Kasia....a teraz tez pije Karmi...i
        nawet zaczelo mi smakowac
      • mmmonika Re: PIWO KARMI 10.11.04, 14:20
        Ja bardzo proszę o ten przepis!! Mój Maciek ma 4 miesiące, a ja mam problem z
        mleczkiem. Pije Karmi i troche pomaga. Proszę, dziekuje i pozdrawiam smile
        Monika
    • przeciwcialo Re: PIWO KARMI 09.11.04, 17:17
      Potwierdzam. Mnie ginekolozka tez poleciła. A lubie Karmi...
    • adelle Re: PIWO KARMI 10.11.04, 10:42
      we Francji od dawna zalecają piwo dla wzmożenia laktacji,
      podają je już w szpitalu. Ja jeszcze nie próbowałam, ale za parę
      dni mogę musieć przeeksperymentowaćwink)

pozdrawiam,
      adelle,39tc
    • gumecka Re: PIWO KARMI 10.11.04, 11:14
      A jak sie jest w ciazy to tez mozna sobie wypic takie karmi?
      • kmyczek Re: PIWO KARMI 10.11.04, 11:21
        mysle ze jedno co jakis czas Ci nie zaszkodzi, mojej kolezance lekarz wogole na
        przeczyszczenie pecherza polecil picie jednego dziennie
    • boni-blue Re: PIWO KARMI 10.11.04, 16:30
      Według mnie to takie popijanie piwka podczas karmienia to tak jakby założyć
      smoczek na butelkę i dać to maleństwu do picia...nie żal Wam Waszych małych
      dzieciaczków,które muszą to świństwo pić w Waszym mleku??? jak Potrzeba Wam tak
      alkoholu to tak jak na początku napisał dr Jędrasiak moze spirytusik? Dopiero
      jak zaczną Wam maluchy chorować zaczniecie szukać przyczyn a wtedy bedzie za
      późno,ale to Wasz wybór,według mnie to jak ktoś chce bardzo karmić to będzie
      miał pokarm i wykarmi dziecko,ale jak ktoś nie chce to woli piwko popijać
      i ......pozdrawiam życzę smacznego!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka