scott123 16.02.05, 09:28 A ściślej z okolic Krowodrzy?Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miki9910 Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 16.02.05, 09:55 CZEŚĆ JESTEM Z KRAKOWA ALE Z HUTY POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
joagab Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 16.02.05, 22:58 czesc! a ja jestem w wieliczki, ale przedtem mieszkałam w centrum krakowa, więc prawie jestem...... asia Odpowiedz Link Zgłoś
fifinka2 Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 16.02.05, 10:04 Ja jestem z Bratysławskiej czyli z samej Krowodrzy)) Odpowiedz Link Zgłoś
scott123 Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 16.02.05, 10:08 To bardzo fajnie ja Z Krowoderskich Zuchów!Miło mi Cie poznać! Odpowiedz Link Zgłoś
fifinka2 Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 16.02.05, 15:02 no to faktycznie blisko....ja na razie pracuje calymi dniami ale potem moze bedziemy sie spotykaly na spacerkach.... Odpowiedz Link Zgłoś
scott123 Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 16.02.05, 15:48 A na kiedy masz termin? Odpowiedz Link Zgłoś
kapoosta Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 16.02.05, 10:08 a ja z Olszy (okolice krakchemii) Odpowiedz Link Zgłoś
marzenak29 Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 16.02.05, 14:22 a ja z Ruczaju... okolice Szuwarowej... miło mi! Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 16.02.05, 14:25 A ja tak w połowie z Krakowa. Mieszkam w okolicy Wrocławskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
fifinka2 Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 16.02.05, 15:01 No witam witam Odpowiedz Link Zgłoś
justakr Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 16.02.05, 15:49 Ja jestem z Prądnika Czerwonego, ale pracuję na Bratysławskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
scott123 Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 16.02.05, 15:53 To całkiem blisko mnie!Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
fifinka2 Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 16.02.05, 16:19 A gdzie pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
scott123 Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 16.02.05, 16:31 Nie pracuję!A termin mam na pażdziernik!A Ty gdzie pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
fifinka2 Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 16.02.05, 17:06 A gdzie na Bratyslawskiej?? Odpowiedz Link Zgłoś
justakr Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 16.02.05, 17:19 Na kiedy macie termin? Ja na 27.08 Odpowiedz Link Zgłoś
fifinka2 Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 16.02.05, 17:51 Ja na 24-30 sierpien jeszcze nie wiem jak to bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
justakr Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 16.02.05, 18:15 Ja też mam różnie z tym- raz 31.08 raz 27.08, chciałabym, żeby się jeszcze na Lwa załapał, tak jak tatuś i babcia, no ale jak nie to będzie śliczna panna, albo śliczny )) Odpowiedz Link Zgłoś
fifinka2 Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 16.02.05, 16:25 Jak ktos ma termin na sierpien zapraszamy na forum dla Sierpniowek forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25033 Odpowiedz Link Zgłoś
fifinka2 Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 16.02.05, 17:06 Ja pracuje w Salonie meblowym , wiec praca przyjemna ,nie przemeczam sie ale czasami bym sobie polezala.... Odpowiedz Link Zgłoś
lily23 Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 16.02.05, 19:40 hej,a ja jestem z osiedla podwawelskiego-przy rondzie grunwaldzkim. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiq Żabiniec 16.02.05, 20:37 Sylwiq z Maleństwem sie klania. Mieszkam na Żabińcu, czyli rzut beretem od Bratysławskiej. Termin 13.04. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.kr2 Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 17.02.05, 09:30 Ja jestem z N.Huty z okolic Ronda Czyżyńskiego.Termin na 30 lipca. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
villa79 Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 17.02.05, 10:42 Czesc przyszle mamuski Dzielnica Swoszowice, a dokladnie ul. Borowinowa. Termin mam na koniec czerwca. Dziewczyny z okolic zapraszam, milo bedzie spotykac sie na spacerkach z maluszami lub pogaworzyc przy kawusi pozdrawiam villka Odpowiedz Link Zgłoś
kamila63 Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 17.02.05, 11:13 witajcie! stary prokocim Nad Potokiem termin na 9.06 pozdrowionka dla mam i przyszłych Krakowian Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo To masz tam po sasiedzku swietna pediatrę!! 17.02.05, 12:34 Chodzi mi o Grazyne Oczkowska. Złoto nie lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
lily23 Re: To masz tam po sasiedzku swietna pediatrę!! 17.02.05, 12:39 o matko,tak czytam te terminy i wychodzi na to ,ze ja bede jedna z tych wczesniejszych wsrod was.termin mam na 20 marca. Odpowiedz Link Zgłoś
justakr Re: To masz tam po sasiedzku swietna pediatrę!! 17.02.05, 12:44 Zazdroszcze Ci terminu! Ja mam dopiero na koniec sierpnia i całe lato upalne z brzuchem, do tego wciąż nie opuszczają mnie całodobowe nudności ) Odpowiedz Link Zgłoś
lily23 Re: To masz tam po sasiedzku swietna pediatrę!! 17.02.05, 12:52 to jest plus ,ze w lecie juz bedzie dzidzia. Odpowiedz Link Zgłoś
agaw77 Re: To masz tam po sasiedzku swietna pediatrę!! 17.02.05, 14:09 Witam, ja piszę z Kapelanki. Termin mam na koniec września i również nie najlepiej się czuję z powodu mdłości. Czy ktoś wie kiedy to minie? Odpowiedz Link Zgłoś
lily23 do agaw77 17.02.05, 15:51 ja jestem ze slomianej,wiec jestesmy sasiadkami.jeszcze sie okaze ze sie znamy.a mdlosci to sprawa indywidualna,mnie minely gdzies w polowie 3 miesiaca. Odpowiedz Link Zgłoś
justakr Re: do agaw77 17.02.05, 16:12 U mnie w sobotę zacznie się 14 tydzień i dalej mnie trzyma tak samo! Kiedy to minie pytam codziennie wszystkich, wszyscy zapewniają że wkrótce, a minąć nie chce! Odpowiedz Link Zgłoś
fifinka2 Re: do agaw77 17.02.05, 17:41 Ja mdlosci juz wsumie nie mam , a mialam )) i to duzewee, ale teraz dopadle mnie spanie caly dzien mmoge spedzic z zamkinetymi oczami Odpowiedz Link Zgłoś
77renata Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 19.02.05, 18:25 Hej Ja też Prokocim i Nad Potokiem Jestem ciekawa czy mieszkasz pod nami? termin 8.05 Odpowiedz Link Zgłoś
liv-ia jestem z Krowodrzy :-) 18.02.05, 00:32 Dokładniej, mieszkam przy ulicy Czarnowiejskiej, mam termin na pierwszą połowe czerwca. Miło byłoby poznać się z przyszłymi mamami z okolicy Pozdrawiam )) Iza (gg 2791978 ) Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: jestem z Krowodrzy :-) 19.02.05, 18:44 Fajnie będziesz miała, tak blisko parku... Odpowiedz Link Zgłoś
liv-ia Re: jestem z Krowodrzy :-) 20.02.05, 23:29 Dlaczego jesteś rozczarowana Ujastkiem? Zdziwiło mnie to, bo ja szczeże mówiąc o tym szpitalu myślałąm....hmm. Jako drugą ewentualność brałam pod uwagę Kopernika. Chętnie zapoznam się z Twoim zdaniem, moze skoro już mieszkamy tak blisko znajdziemy chwilkę aby się wymienić informacjami. Co Ty na to? Napisz do mnie na gg jeśli miałabyś ochotę... Pozdrawiam Iza (gg 2791978) Odpowiedz Link Zgłoś
milena1 Re: jestem z Krowodrzy :-) 21.02.05, 10:16 cześć, byłam na dniach otwartych na Ujastku i szczegółowo wypytałam oprowadzającą nas siostrę oddziałową...i jestem rozczarowana. Warunki-wcale nie takie super np. sale przedporodowe są malutkie, takie kicimenty, nie ma tam miejsca aby aktywnie spacerować,jeśli jeszcze doliczyć dużą torbę i męża to nie ma się gdzie pomieścić, drugie rozczarownie to brak wanny w pokoju, jest co prawda łazienka do wyłącznego użytku ale z prysznicem, to nie to samo, wierzcie mi, rodziłam już 2 razy i zawsze miałam do dyspozycji wannę(niestety nie w Krakowie)wejście do takiej wanny z ciepłą wodą naprawdę pomaga w znoszeniu bólu i pomaga rozciągnąć się tkankom krocza. Dzięki temu nie byłam cięta ani przy pierwszym ani przy drugim dziecku, nie musiałam też korzystać z żadnych środków uśmierzających ból. Ciepła woda na pewno pomogła. Nie w każdej sali jest worek sako(chyba jest 1 na 4 sale)a on również służy do relaksu i pomaga uniknąć cięcia. No i najgorsze wrażenie zrobiła na mnie sama sala porodowa z wielkim łóżkiem porodowym na środku. Nie mam zamiaru rodzić na leżąco. W tej sali nie było żadnego materaca, gdzie możnaby urodzić w pozycji pionowej czy kucącej. No niby można przybrać taką pozycję na łóżku porodowym ale sam fakt, że położna zachęcała do korzystania z łóżka, swiadczy o tym, że pozycja na leżąco będzie preferowana. Inna sprawa:nacięcie krocza. Połózna na pytanie czy to jest rutyna w szpitalu powiedziała, że owszem pacjentka może się na to nie zgodzić, ale musi to potwierdzić na piśmie i wtedy jeśli ją porozrywa to na jej odpowiedzialność-powiedziała to takim tonem, że chyba żadnej z dziewczyn nie przyszło do głowy nie zgodzić się. A sama wiem, że bardzo wiele zależy od połóżnej aby oszczędzić cięcia i jeśli jest ona przekonana, że można tego uniknąć to może swoim postępowaniem uchroni je. Ale musi chcieć pomóc rodzącej a wymaga to troszkę wysiłku. Tak więc dlatego Ujastek mnie rozczarował, a jechałam tam"napalona" dobrymi opiniami przeczytanymi w internecie. z tych samych względów lepiej wypadł w moich oczach Żeromski-chociaż tam tylko w 1 pokoju jest wanna i oczywiście może być zajęta. Ale przynajmniej sale są duże, są, materace, piłki, położna chętnie mnie oprowadziła, odpowiedziała serdecznie na moje pytania i nie wydawała się "zgorszona" pytaniami o cięcie, o wybór pozycji do porodu itd. co mnie dobrze usposobiło. Jeśli masz jakieś pytania to napisz, niestety nie mam g-g. Pozdrawiam wszystkie Mamy z Krakowa, zwłaszcza z terminem na czerwiec Odpowiedz Link Zgłoś
liv-ia Re: jestem z Krowodrzy :-) 21.02.05, 13:27 Dzięki wielkie za tak dokładne informację. brr...żeczywiście brzmi niefajnie. Ja w planie mam właśnie wizytę w tym szpitalu na dniach otwartych w tą środę (jeśli uda mi sie zwolnić )bo chciałam sobie tam wszystko pooglądać. Zdziwiło mnie szczególnie to co napisałaś o wannie bo na stronie tego szpitala czytam że odbywają sie tam porody w wodzie do czego sama jestem coraz bardziej przekonana. Jeśli okaże sie że niema takiej możliwości to raczej zrezygnuję z tego szpitala... No nic poczekam do tej środy i zapytam. Jako drugą mozliwość brałam pod uwagę Kopernika, ale też chyba odradzasz,czy tam także byłaś już na dniach otwartych i coś było nie tak? mój email: liv-ia@wp.pl (lub liv-ia@gazeta.pl) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
scott123 Re: jestem z Krowodrzy :-) 21.02.05, 13:59 A co powiecie na temat Szpitala na ul.Siemieradzkiego??Ja tam rodziłam pierwsze dziecko i nawet byłam zadowolona ,ale to było 8 lat temu więc dużo mogło się zmienić!?Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
fifinka2 Re: jestem z Krowodrzy :-) 21.02.05, 17:30 jaq chodze tam do przychodni przyszpitalnej i polecam szpital ma dobre notowania Odpowiedz Link Zgłoś
veri26 Re: jestem z Krowodrzy :-) 27.02.05, 12:39 Hej. Ja też jestem z Krowodrzy i mam termin na 14 maja. Zamierzam rodzić w Ujastku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosia307 Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 20.02.05, 19:08 hej jestem z krakowa ściślej z nowej huty. Odpowiedz Link Zgłoś
joagab Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 20.02.05, 21:07 hej! co do szpitala ja się wybieram na kopernika, bo z kolei słyszałam dobre opinie wsród znajomych któe tam rodziły. z tymi opiniami o szpitalach to trzeba uważać, bo są bardzo indywidualne..... ja np. niezbyt dobrze słyszałam o żeromskim, co wcale nie znaczy że tam jest źle.... termin mm na lipiec, więc mogę wam po wszystkim opwoedzieć. pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
kasmuzka Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 21.02.05, 10:32 Ja jestem z Ruczaju, z Kobierzyńskiej. Termin mam za 18 dni )) na 11 marca. Rodzę na Żeromskiego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
scotia Re: Czy są jakies przyszłe mamy z Krakowa ? 21.02.05, 18:52 A ja jestem z Kurdwanowa i trochę się dziwie, że nie ma nikogo innego z tego rejonu. Dziwię się dlatego, że tu jest strasznie dużo nowych mieszkanek i ludzi w wieku "rozwojowym" ) Może się ktoś jednak pojawi? Termin mam na 18 września. Odpowiedz Link Zgłoś