Dodaj do ulubionych

prosba do agnieszki1700

17.08.05, 14:02
przegladam Twoj atek o ciezkiej sytuacji materialnej Twojej rodziny. przykro
mi, ze masa tam kom,enatrzy typu: bzykalas sie to teraz cierp, albo: oddaj
dziecko do adopcji!
nie daj ssie zaszczuc, niep[rawda jest, ze do szczescia potrzebna jest tylko
kasa! dziecko potrzebuje uczuc, milosci. pieniazki na skromne zycie z pomoca
zyczliwych i panstwa znajdziesz!
jesli chcesz to chetnie popytam znajomych o wyprawke, na pewno maja jakies
ladne ciuszki po swoich pociechach, ja moge Ci aoferowac troszke ciuszkow
mojego nienarodzonego synka. mysle, ze nie mialby nic przeciwko temu, zeby
jaks mloda dama lub mlody dzentelmen dostaly od niego drobny upominek!
co do spraw zwiazanych z posiadaniem lub nie renty: sprawdzcie z mama te
przepisy, czy naprawde jest tak, ze mama straci rente jak Ty urodzisz? nie
rozumiem tych powiazan, napisz cos wiecej.moim zdaniem jesli jestes
niepelnoletnia, to urodzenie przesz Ciebie dziecka nic nie zmieni.
czy ta renta, o ktorej pisals jest na ciebie przynana po smierci taty?
jesli tak to wydaje mi sie, ze moze sie mylisz. fakt, ze kilka lat temu, ale
mojej pkolezance umarla mama, kolezanka byla wtedy byla w liceum. otrzymala
rente po mamie, miala ja placona do skonczenia szkoly( liceum+ szkola
pomaturalna), nie zabrano jej renty nawet wtedy jak wychodzila za maz i
uorodzila corke. zatem moze jest inaczej niz myslisz?
daj znac. w tamtym watku nie pisze celowo, bo szkoa patrzec na te wypociny
18lipca i jakies "zyczliwej" olgi.
Obserwuj wątek
    • annam21 Re: prosba do agnieszki1700 17.08.05, 14:07
      dolaczam sie !wiem ze teraz sie bardzo boisz.Ale postaraj sie choc myslec
      pozytywnie, jak cos pisz na priv,do wszystkich ktorzy oferuja ci pomoc.Pewnie
      tak bedzie ci lepiejsmile
      • maxia10 pimpek popieram !! 17.08.05, 14:15
        Agnieszko nie martw sie !!
        nosisz teraz pod serduszkiem najcudowniejsza dla ciebie istotke na swiecie
        pisz na priv posteram sie zorganizowac ciuszki i inne potrzebne zeczy
        i nie martw sie wypowiedziami na forum
        w wychowaniu dziecka sa potrzebne pieniazki owszem , ale najpotrzebniejsza
        jest milosc ktora mozesz ofiarowac swojemu dziecku
        trzymaj sie pisz na priv smile
        • pimpek_sadelko Re: pimpek popieram !! 17.08.05, 14:16
          jesli mozesz ago, to wyslij nam na prv jakies namiary na siebie. "w kupie"
          razniej, cos wykombinujemy.
          • ola.167 Re: pimpek popieram !! 17.08.05, 14:22
            na pewno Agnieszce bedzie trudniej ale mysle ze uda jej sie skonczyc
            szkole.sama znam kobiete ktora w wieku 16 lat urodzila i daleko zaszla.jest
            teraz doktorem na uniwersytecie.szkola zorganizuje indywidualne lekcje ,a potem
            dziecko bedzie moglo isc do zlobka.
    • amelia42 Re: prosba do agnieszki1700 17.08.05, 14:19
      Jeśli będziesz czegoś potrzebowała pisz na priv, pomogę na ile będę mogła.
      Powodzenia.
    • pimpek_sadelko dziewczyny... a gdzie admin? 17.08.05, 14:25
      czy naprawde nie moze admin usunac z tamtego watku koszmarnych reakcji pseudo
      mama? jaka .....( epitet prosze sobie w myslach wstawic) za przeproszeniem
      trzeba byc, zeby niepelnoletniej dziewczynie w 27 tc, ktora pojela TRUDNA
      decyzje, ze jednak urdzi dziecko... takie swinstwa pisac! czytajac te swinstwa
      ja mam lzy w oczach a co dopiero bedzie jak aga to przeczyta?!admin! gdzie
      jestes do cholery? obrazliwe posty sie WYCINA!
      • ola.167 Re: dziewczyny... a gdzie admin? 17.08.05, 14:28
        nie ma admina.ostatnio byl jakis watek gdzie ktos zaproponowal dziewczynie tej
        17letniej aborcje i nikt nie wykasowal
      • maja45 Re: dziewczyny... a gdzie admin? 17.08.05, 14:30
        Te posty nie łamią Regulaminu oraz Netykiety.Wyrażają poglady.To że są
        sprzeczne z Twoimi nie znaczy,że gorsze.Wiesz co to jest swoboda wyrażania
        pogladów.Najpier przeczytaj swoje posty, bardzo kulturalne a potem krytykj
        innychsad
        M.
        • aleimch Re: popieram pimpka 17.08.05, 14:32
          Napisz na priv swoj adres rowniez w miare mozliwosci pomoge. Natomiast nie
          rezygnuj z nauki.Ucz sie dla siebie i dla Twojego dziecka!!!!
          Wszystko sie ulozy i bedziesz miala przesliczne malenstwo!
          pozdrawiam

Aga
        • pimpek_sadelko Re: dziewczyny... a gdzie admin? 17.08.05, 14:33
          maja45 napisała:

> Te posty nie łamią Regulaminu oraz Netykiety.Wyrażają poglady.To że są
          > sprzeczne z Twoimi nie znaczy,że gorsze.Wiesz co to jest swoboda wyrażania
          > pogladów.Najpier przeczytaj swoje posty, bardzo kulturalne a potem krytykj
          > innychsad
          > M.

lamia netykiete maju i to miedzy innymi twoje posty. nie masz prawa obrazac.
          masz prawo pisac na temta forum. zatem swoja dyskusje o tym, ze nie chcesz
          placic podatkow na nieletnie matki co sie bzykaja z kim popadnie uwazam za
          obrazliwa. jestes wyjatkowo podla. jak to mowil miller do ziobry? jest pan
          zerem? dla mnie ty jestes takim zerem. w ogole nie myslisz o dziecku o matce o
          tym w jakiej jest sytuacji. umiesz tylko rozwalic jape na cale forum i drzec
          sie: nie z moich podatkow. a wypchaj sie. ja tez place. z moich: bardzo prosze:
          wszystkim potrzebujacym!
          • maja45 Re: dziewczyny... a gdzie admin? 17.08.05, 14:38
            Pimpku!
            Twój post ewidentnie świadczy o tym,ze NIE ZNASZ regulaminu Forum ,ani
            Netykiety.
            Obrazanie personalne innych uczestników dyskusji jest takim właśnie złamaniem
            Regulminu i Netykiety.Ja nie obrażam Ciebie, nie obraziłam rownieżtej
            młodocianej matki.Wyraziłam jedynie swój pogląd na temat seksu bez
            zabezpieczenia , bez ponoszenia konsekwencji za swoje czyny.Smutne ,ze tego nie
            rozumiesz.
            M.
            • asiulka1976 Re: dziewczyny... a gdzie admin? 17.08.05, 14:42
              Netykieta (cytaty)

Netykieta to zbiór zasad savoir-vivre obowiązujących w dyskusjach w Internecie
              a więc i na Forum Gazeta.pl.

Jak pisać:
              Pisz zwięźle i na temat.

Czego unikać:

Nie przeklinaj.
              Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.
              Nie pisz WIELKIMI literami - w Internecie oznacza to, że krzyczysz. Nie
              nadużywaj także wykrzykników. Jeśli chcesz wyróżnić jakieś słowo lub zdanie,
              możesz użyć *gwiazdek* lub _podkreślenia_

Poza tym:

Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i
              krytykowanie. Twoje odpowiedzi na ich posty tylko ich zachęcą do dalszej
              działalności.
              Uważaj z humorem i ironią! Mogą być niezrozumiałe albo obraźliwe.

Jeśli dyskusja przerodzi się w prywatną pogawędkę, kontynuuj ją poza forum.

Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie, najlepiej na adres
              prywatny. Staraj się doradzać innym, a nie wyśmiewać ich !!!!!!!!
              • maja45 Re: dziewczyny... a gdzie admin? 17.08.05, 14:46
                No i jak to się ma do postu Pimpka?
                Po prostu wzorcowy przykąłd łamania Netykiety.Szczególne ten tekscik o zerze
                Millerasad
                M.
            • teqilaa Re: dziewczyny... a gdzie admin? 17.08.05, 14:42
              a ja mam wrażenie że to własnie ta dziewczyna ponosi największe konsekwencje
              własnego czynu, nie Ty, z podatków której bedzie wypłacony zaiłek 45 zł
              miesięcznie. Z drugiej strony czy ona gdzies napisała ze nie stosowała
              antykoncepcji? pytam powaznie, moze przeoczyłam.
            • pimpek_sadelko Re: dziewczyny... a gdzie admin? 17.08.05, 14:42
              zatem sadz sobie swoja opinie gdzies. wspolczesna dulska sie znalazla. bedzie
              rozliczac kto z kiim sypia i co potem z tego wynika. nie masz do tego prawa.
              nie umiesz, nie chcesz pomoc? twoja sprawa. tylko po co kopac lezacego?
              przyjemnie ci? pomysl, ze w oczach tej dziewczyny po przeczytaniu twoich
              madrosci beda lzy. bedzie przgnebienie. ona ma juz trudna sytuacje i po wylanym
              mleku nie ma sensu gderac jak stara baba " a jie mowilam?". trzeba dziac
              konstruktywnie: posprzatac mleko, wyciagnac pomocna dlon. teraz agnieszka
              potrzebuje pomocy, nie kopa... potem skonczy zkole i sama bedzie zyla. na razie
              musi dokonczyc edukcje, wlasnie po to, zeby cale zycie panstwo nie musialo jej
              utrzymywac. po to, zeby byla samodzielna i miala radosc z zycia, lepsze
              perspektywy.
              zatem jak nie pomagasz, to nie podkpuj glebszych dolkow pod kims. to swinstwo.
              tym bardziej, ze nic nie wiesz o agnieszce.
          • annam21 Re: dziewczyny... a gdzie admin? 17.08.05, 16:30
            wole zeby te podatki dostawaly mlode mamy i potrzebujace , niz zeby za
            nie "ladne wiezzienne sale budowali",albo jeszcze lepiej wysokie pensej
            wiesniakom z sejmu dawali.Maju rozumiem ,ze pierwszy raz wspolzylas ze swoim
            facetem jak bylas pelnoletnia i zarabialas sama na siebie?
            nie mozna tak oceniac innych,skad mozesz wiedziec co sie dzialo w glowie tej
            dziewczyny, jak kochala i kogo kochala,teraz ma dziecko , dzieko kore
            chce ,kocha i sie onie martwi.
        • annam21 Re: dziewczyny... a gdzie admin? 17.08.05, 16:25
          normalnie sie nie wtracalam, ale niestety te posty sa niezgodne z prawem ,
          namawianie kogos do skrobanki to tak jak namawianie kogos do
          kradzierzy .poprostu namawianie do zlamania prawa.A posty niegodne z prawem ,
          sa niezgodne z regulaminem w ziazu z czym kasowane.
      • malgolkab renta 17.08.05, 14:51
        witam. renta nalezy osobie uczacej sie(dziennie, wieczorowo lub zaocznie) w
        kazdego rodzaju szkole do 26 roku zycia
    • aleimch Re: do Pimpka 17.08.05, 14:41
      Pimpku,
      Nie denerwuj sie juz tak, nie ma sensu. Myle, ze dobrze ze przynajmniej sa
      jeszcze ludzie ktorzy przejmuja sie losem drugiego czlowieka a nie kopia
      lezacego. Mam jednak nadzieje, ze Autorki negatywnych komentarzy nie zostana
      tak potraktowane i ktos im pomoze jak beda potrzebowaly.
      pozdrawiam
      Aga
      • maxia10 popieram poraz kolejny gdzie jest admin !!! 17.08.05, 14:44

• maja45 Re: popieram poraz kolejny gdzie jest admin !!! 17.08.05, 14:46
          Jak masz jakiś problem możesz kliknać na kosz.
          M.
          • pimpek_sadelko Re: popieram poraz kolejny gdzie jest admin !!! 17.08.05, 14:50
            maja45 napisała:

> Jak masz jakiś problem możesz kliknać na kosz.
            > M.
            kilkamy, a jakze. niesty wykasowac moze TYLKO ADMIN maju.
            • maja45 Re: popieram poraz kolejny gdzie jest admin !!! 17.08.05, 14:52
              Wyobraż sobie że wiemsmile
              M.
              • kira_koslin Re: popieram poraz kolejny gdzie jest admin !!! 17.08.05, 16:27
                oj majka, majka, zamiast sie tak zacietrzewiac to zastanow sie nad soba troche.
                Jezeli pare osob mowi Ci ze cos jest nie halo to moze rzeczywiscie warto sie
                zastanowic czy jestes tak w porzadku na 100%.
            • aleimch Re: POMOC 17.08.05, 14:56
              Pozwolilam sobie podeslac linka do tych dwoch postow na inne forum. Moze tam
              tez ktos bedize mogl pomoc.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29805&w=27819428
              pozdrawiam
              Aga
              • aleimch Re: POMOC 17.08.05, 14:57
                Na tym forum sa mlode mamy ktore chetnie pomoga, przynajmniej tak wnioskuje z
                postow. Pozdrawiam
                • annam21 agnieszka odezwij sie chociaz na priv 17.08.05, 16:17
                  jesli mozesz, mam chociazby witaminy ciazowe- cale opakowanie, ktore maga ci
                  sie przydac daj znac prosze dzisiaj,pozdrawiam!
              • aleimch Re: POMOC 17.08.05, 16:22
                Jest super odzew z tego forum o ktorym pisalam!!
                pozdrawiam
                aga
                ps. Bardzo sie ciesze!!smile
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29805&w=27819921&a=27821409
                • pimpek_sadelko Re: POMOC 17.08.05, 16:35
                  kawal dobrej roboty. tylko niech nasza agniecha sie odezwiesmile
                  • aleimch Re: POMOC 17.08.05, 16:37
                    Fajnie, ze sa tacy ludziesmile
    • martina.15 Re: prosba do agnieszki1700 17.08.05, 17:18
      wiecie co, jestescie super smile
      ja wcale nie lepsza od agi, bo 18tke bede miala w listopadzie, wcale nie mam
      super sytuacji finansowej, ale za to mam rodzicow ktorzy baaardzo chca nam pomoc
      no i chlopaka ktory tez zrobi ile sie da. moja dzidzia bedzie mlodsza od dziecka
      agi ale bedzie naprawde baaaardzo kochana. i jezeli moge jakos pomoc, to rozmowa
      moze jakas rada, bo jednak widze ze glowna granica: posiadanie dziecka bardzo
      mlodo a normalnie to poczecie w czasie studiow. bedzie ciezko, ale bedzie
      dobrze, tylko trzeba w to wierzyc. acha, mozesz byc mama swojej dzidzi i mozesz
      sie uczyc, wiec wcale nie musisz sie zrzekac praw do dziecka, choc i tak do
      18tki ono bedzie pod opieka Twojej mamy. baaaardzo mocno trzymam kciuki za
      Ciebie!!!!

moj najwiekszy Skarbek ma
      tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10031;105/st/20060206/k/941a/preg.png
      • basia112 Re: prosba do agnieszki1700 17.08.05, 19:13
        Witam wszystkie panie dobrego sercasmileNiewiem dlaczego nieraz sa ludzie tak
        okrutni w ocenie innych nie widząc swojego postępowania,Jest mi bardzo przykro
        Agnieszko za takie wypowiedzi jak czytam .Osobiście jestem bardzo miękką osoba
        i nie ukrywam swoich łez piszac na ogóle, a nie na privat do ciebie.Wiesz dużo
        osób ma cięzką sytuację materjalną i zamiast ci poradzić jak zaradzic takiej
        cięzkiej sytuacji w tym momeńcie dla ciebie i twojej mamy to jada po tobie.
        Bezczelne ,rozpieszczone babsztyle którym nigdy napewno nic nie brakowało. Nie
        daj się zdołować ,jestem z tobą całym sercem .2 lata temu też miałam dołek .
        Napewno znajdą się tu dobre duszyczki które ci pomogą ,doradzą,gdybym mogla
        sama bym do nich dołaczyła powodzeniasmile
        • kinada Re: prosba do agnieszki1700 17.08.05, 23:38
          Pimpek!Cudownie,że założyłaś ten wątek!!!
          Ja również postaram się w jakimś stopniu pomóc!
          I zgadzam się z opinią,że Agnieszka powinna skończyć szkołę!!
          Bez wykształcenia perspektywy na życie są żadne!
          A renta przysluguje do 25 roku życia,pod warunkiem kontynuacji nauki(bez
          względu na to czy wychodzi się za mąż,posiada dziecko).
          Info 100% wiarygodne,sama jeszcze pobieram taką rentę!
          pozdrawiam gorąco wink))
    • agnieszka1700 Re: prosba do agnieszki1700 18.08.05, 12:56
      była bym ci bardzo wdzięczna gdybys mi odstąpiła od twojego nie narodzonego
      dzidziusia pare ubranek wiesz bo ja tez spodziewam się chłopczyka.odezwij sie
      na mojego meila agusia1500@wp.pl
      • kokons Re: prosba do agnieszki1700 18.08.05, 13:02
        Agnieszko ja tez chce ci zaofiarowac swoja pomoc zreszta juz pewnie o tym
        czytalas. Mozesz mi odpowiedziec na priva kokons@gazeta.pl lub tutaj to moze
        ulatwic przeprowadzenie dla ciebie pomocy. Napisz kiedy bedziesz rodzila i skad
        jestes (wystarczy wojewodztwo) oraz czego najbardziej potrzebujesz.
        Pozdrawiam i mam nadzieje, ze juz nie masz dylematow.
      • kokons Re: prosba do agnieszki1700 18.08.05, 13:18
        Agnieszko,
        A czy nie bedzie cie krepowalo jakbysmy w osobnym poscie zrobily dla ciebie
        zbiorke odziezy? To na prawde moze ci pomoc zgromadzic potrzebne rzeczy,
        stworzylybysmy jakas sensowna liste kto co moze dac, zeby nie powielac ciuszkow
        a potem podeslaly w paczce.
      • pimpek_sadelko Re: prosba do agnieszki1700 18.08.05, 14:22
        agnieszka1700 napisała:

> była bym ci bardzo wdzięczna gdybys mi odstąpiła od twojego nie narodzonego
        > dzidziusia pare ubranek wiesz bo ja tez spodziewam się chłopczyka.odezwij sie
        > na mojego meila agusia1500@wp.pl
        ok. wieczorem napisze Ci listsmile
    • kokons Re: organizujemy pomocdla Agnieszki 18.08.05, 17:45
      Moje Drogie,
      Pod pseudonimem postu "do pimpek_sadelko" organizujemy pomoc dla Agnieszki.
      Mysle, ze kazda z nas moze w miare swoich mozliwosci pomoc a to potrzebne tej
      mlodej dziewczynie no i z pewnoscia podniesie ja na duchu.
      Piszcie pod pseudonim akcji co mozecie ewentualnie jej przeslac i mysle, ze
      Agnieszka z pewnoscia poda wam adres. Moze nawet ktos ma niepotrzebny juz wozek
      czy nawet lozeczko - to najdrozsze elementy a niekiedy zalegna w naszych
      piwnicach.
      Pozdrawiam serdecznie i czekam na odzew!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka