Dodaj do ulubionych

18 dzień cyklu

27.08.05, 20:05
Hejka! Mam problem, bo kochałam sie z chłopakiem 18 dnia cyklu i boje sie ze
beda tego konsenwencje smile Stosujemy metode przerywana, ale tym razem
kochalismy sie 2 razy i dlatego sie boje. Dlugosc moich cykli to zazwyczaj
25-28 dni. Ostatnio bylo 29. Pomozcie!
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: 18 dzień cyklu 27.08.05, 20:07
      metoda "przerywana" tak samo dobra na "zrobienie" dziecka jak kazda inna...
      w terminie miesiaczki zrob test. teraz nie ma jak Ci pomoc.
      zycze takiego wyniku jakiego pragniesz a na przyszlosc zaloz gume na
      instrument, bo z przerywanca calkiem fajne dzieci wychodza.... mam kilkoro
      takich wsrod znajomych.
      • kanya24 Re: 18 dzień cyklu 27.08.05, 20:11
        Ja wiem ze metoda przerywana jest zawodna, ale jakos przez 1,5 roku nic. Musze
        czekac cierpliwie jeszcze max 10 dni a potem kupie test.Nie wiem jednak czy
        przedwczoraj mialam plodne. Zazwyczaj mozna to poznac po sluzie,tym razem wydaje
        mi sie ze mialam "sucho".
        • pimpek_sadelko Re: 18 dzień cyklu 27.08.05, 20:12
          czasami samo odczucie "sucho" to malo. zalezy jak wyglada kwestia sluzu u
          Ciebie, sa bowiem kobiety, ktore na zewnatrz sluzu dopatrzec sie nie moga, a
          przy szyjce owszem.
          obyscie nie narozrabiali.
          • kanya24 Re: 18 dzień cyklu 27.08.05, 20:20
            Zazwyczaj widze czy sluz jest ciagnacy czy bialy,gesty.Przedwczoraj jakby nie
            bylo go wcale.W trakcie stosunku oczywiscie byl,ale to tak jak zawsze.Nie wiem
            czy to jeszcze byl dzien plodny.
            • pimpek_sadelko Re: 18 dzień cyklu 27.08.05, 20:21
              masz szanse, ze nie byl plodnysmile
              • kanya24 Re: 18 dzień cyklu 27.08.05, 20:27
                Nie wiem czy dobrze licze,ale wyczytalam gdzies ze nalezy wycignac srednia
                ostatnich 6 cykli ( w moim przypadku wyszlo 27 dni), od tej sredniej odjac
                polowe tej sredniej (w moim przypadku 13) i to co wyjdzie to dzien owulacji.
                Ostatnio miesiaczke mialam 8 sierpnia, wiec wychodziloby ze owulacje mialam 19
                sierpnia i tak faktycznie bylo, bo strasznie kluly mnie jajniki (mam tak
                ostatnio, zawsze tylko 1 dzien). Czy wobec tego tydzien po owulacji ( 18 dzien
                cyklu) byl to jeszcze dzien plodny? jak pisalam wczesniej, ostatni cykl trwal 29
                dni.
                • pimpek_sadelko Re: 18 dzień cyklu 27.08.05, 20:30
                  najszybciej mozna wpasc uwazajac, ze owulacje mozna wyliczyc. nie licz, tylko
                  obserwuj swoje cialo: szyjke macicy, sluz, czasami kobiety czuja klucie w
                  jajnikach itd... liczenie to pic na wode. przez pol roku ( cykle regularne 28-
                  29 dni) nigdy nie mialam owulacji dwa razy tego samego dc!
                  wiem na pewno, bo chodzilam na monitoringi usg.
                  • kanya24 Re: 18 dzień cyklu 27.08.05, 20:37
                    Heh...ja wiem ze owulacja potrafi sie przesuwac,choroba czy stres jakis i juz
                    wszystko do gory nogami.Ja w sumie jakos takich przygod nie mialam.W tym
                    miesiacu owulacja na 100% byla 19.
                    • pimpek_sadelko Re: 18 dzień cyklu 27.08.05, 20:40
                      to jak sie kochalas 18 dc i jakis pionier chlopakowi uciekl to masz duze szanse
                      na ciaze...
                      najlepiej bowem "robi sie" dzieci kochajac sie przed owulacja... optymalny czas
                      to jakies 24-12 godzin przed niasad
                      • kanya24 Re: 18 dzień cyklu 27.08.05, 20:42
                        No to mysmy kochali sie tydzien po owulacji, wiec mam nadzieje ze dostane
                        okresu.Nie ma co, wracam do pigulek. Gumka odpada-nie lubie "jesc cukierka przez
                        papierek" smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka