Dodaj do ulubionych

Wrocław- czy są przyszłe mamusie?

07.09.05, 14:20
Witam, czy są dziewczyny z Wrocławia? Ja właśnie zaczęłam 11t.
Czekam niecierpliwie
Obserwuj wątek
    • tankgirl5 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 15:57
      nikogo z Wrocławiasad
    • novanka Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 16:05
      Ja jestem! Jutro kończę 11 tyd. smile
      • efka30 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 16:25
        Jest nas trochę. Na oczekiwaniu tez był taki wątek. Ja już zaczęłam 36
        tydzień , więc teraz to z górki.
        Pozdrawiam mamusie i brzuszki

Ewa i Kubuś w brzuszku
        • tankgirl5 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 16:30
          Cieszę się niezmiernie efka to już faktycznie z górki, tylko patrzeć jak będzie
          mamusiąwink oj zazdroszczę!
          novanka a ja tuż za Tobą, a jak Ty się czujesz, mnie męczą mdłości. Poza tym
          jestem na zwolnieniu. A Twoja ciąża książkowa?
          Pozdrawiam dziewczynki!
          • novanka Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 16:38
            Też jestem na zwolnieniu! Poprzednią ciążę poroniłam, a i teraz nie obyło się
            bez problemów - krwawienie w 7 tyg. Od tego czasu nic się nie dzieje, na
            szczęscie, ale umieram z niepokoju i dopóki nie zalicze kolejnej wizyty
            (dopiero 21.09!) to chyba się wykończę nerwowo smile Nie, no, tak źle nie jest,
            staram się być spokojna, chociaż boję się. Tylko to leżenie strasznie mnie
            wkurza, bo nie wiem, czy jeśli od prawie 4 tyg nie mam żadnych plamień, to
            dalej mam tak gnić jak kłoda.
            A czuję się tak w miare - największe mdłości już mi przeszły, ale jeszcze
            miewam. Słaba tylko jestem jakaś taka, ale nie wiem, czy to nie od tego leżenia
            i braku świeżego powietrza.
            A Ty dlaczego na zwolnieniu?
            • tankgirl5 Novanka 07.09.05, 16:50
              Ja w 5t miałam plamienia, dostałam luteinę i nospę i też zalecenie leżenia, do
              kontroli miałam pójść po trzch tyg. Oczywiście nie wytrzymałam i w 6t poszłam,
              na USG widziałam 3mm dzidzię i okazało się, że jest lepiej (0 plamień) i nie
              muszę TYLKO leżećwink Póki co biorę duphaston i doraźnie nospę. Jutro idę znowu
              na kontrolę i USGwink A słaba jestem strasznie! Cokolwiek zrobię muszę się
              położyć i ciągle bym spała...
      • monia1008 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 09.09.05, 12:26
        hej, jestem w 23 tygodniu i odliczam dni z niecierpliwością!
    • luiza210 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 16:43
      Ja rowniez jestem z wrocławia i jestem w 22tyg smile))
      Pozdrawiam przyszłe mamuski smile))
      • tankgirl5 Luiza 07.09.05, 16:51
        Oj to Ty już musisz mieć piękny brzuszekwink Też już bym chciała być w tym
        okresie, podobno mdłości ustępują no i się czuje dzidzię!
      • sarna.sarna Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 16:57
        Sarenka jest także wrocławianką smile) Dziś skończyliśmy z dzidziusiem 19 tc i już
        nie możemy się doczekać wizyty u pani doktor smile) Na razie dzidzia nie kopie, ino
        robi sobie wieczorem "gul, gul" (to na pewno nie dźwięk żołądeczka smile)..

Pozdrawiam wrocławianki i niewrocławianki - Sarenka
        • tankgirl5 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 17:00
          och jak fajnie! kiedy ja uszłyszę takie gul gul? oj jeszcze trzeba poczekaćwink
    • askag2 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 17:31
      są i to na pewno w znacznej ilości; wiesz masz tyle tyg ciąży co ja w
      przybliżeniu do rozwiązania; zobaczysz jak ten czas szybko minie; tylko
      postaraj się nie zostawiac na koniec wszelkich remontów w domu - ja niestety
      zostawiłam i boję się, że do grudnia nie skończymy, hi, hi
      aska - wrocław - 28tydzien
      • tankgirl5 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 17:41
        och ja własnie mobilizuję męża do remontu! Mieliśmy zrobić razem w zeszłym
        miesiącu- no ale się okazało, że ja mam wymówkę hihihi
    • gosiek289 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 17:43
      Ja tez chciałabym się dołączyć - na razie jestem pod koniec 6 tc
      • tankgirl5 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 17:47
        witam serdecznie! Fajnie też począteczek! Widziałaś już dzidzię? Moja w 6t
        miała 3mm i biło serduszkowink
        • gosiek289 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 10.09.05, 06:24
          Je szcze nie widziałam - do gina idę dopiero 15.09.05 - ale umieram z ciekawości.
      • takaja3 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 20:08
        hej ja w 26(chybawink
        od bardzo niedawna z wrocławia
        muchobór wielki
        pozdrawiam
    • lodziasta Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 17:51
      Cześć, ja wprawdzie już na wylocie, ale jeszcze jestem. 41 tydzień w trakcie. Wyglądam i czuję się jak wieloryb.

Pozdrawiamsmile
      • tankgirl5 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 17:55
        Och kochana to Ty chyba "na walizkach" czekasz do szpitalawink Super!
        • lodziasta chyba to już 08.09.05, 03:58
          Przed chwilą odeszły mi wody. Jak zjemy śniadanie i ogarniemy się nieco, jedziemy do szpitala. Trzymajcie kciuki, jak wrócę to opowiem jak byłosmile
          • lodziasta wreszcie w domu 20.09.05, 19:34
            8 września na świat przyszedł mój synek Mikołaj. Poród był przez cc ze względu na gestozę i brak skurczów. Całą ciążę nastawiałam się na poród naturalny, więc nagła decyzja o cc była dla mnie szokiem. Niuniek ważył 3750g przy 54cm. 2 dni po porodzie mały dostał żółtaczki i zapalenia płuc, dlatego wyszliśmy ze szptala dopiero dziś. Co do szpitala - najpierw pojechaliśmy na Kamieńskiego, ale tam nie było wolnych miejsc na porodówce, więc w końcu wylądowaliśmy na 1 Maja. I nie żałuję, bo opieka położnych była rewelacyjna - i na porodówce, i na oddziale noworodkowym. 12 dni w szpitalu udało mi się wytrwać tylko dzięki mężówi i moim towarzyszkom niedoli, których maleństwa również leżały na oddziale patologii noworodka.

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy z Wrocławia. Życzę wam, abyście mogły szybciutko po urodzeniu opuścić szpital bez takich perypetii jakie ja miałam. Trzymajcie sięsmile
      • pentelka5 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 20:22
        Ja się również przyłączam - 32 tydzień u mnie właśnie się zaczął wink. Pierwsza
        ciąża więc wszystko takie nowe i nieznajome.

Ciąża przebiega spokojnie, nawet mnie nie mdliło zbytno (uffff),żadnych krwawień
        i innych ekscesów....jak do tej pory.Ale ze względu na już spory brzuch nie jest
        lekko. Szczególnie jak 30 stopni za oknem...

Lodziasta, trzymam mocno kciuki. Daj znać jak już będzie po wszystkim!

Dziewczyny, jeśli macie jakieś pytania to piszcie wink

Całusy dla wszystkich mam i zdrówka życzę! I pamiętajcie, że dobry nastrój mamy
        udziela się dzidziusiowi!
        • tankgirl5 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 20:26
          hej Pentelka5!
          no cieszę się, że trochę nas jest. No ale musiało tak być bo jak tylko wyjdę na
          miasto to kobietki w ciąży mnie po prostu prześladująwink A po mnie dopiero
          zaczyna powoli być widaćwink Nie mieszczę się w żadne spodnie i chodzę z
          rozpiętymi guziczkami , hihi dobrze, że rozporek jeszcze się zapinasurprised
          • czarna271 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 21:16
            Witam smile) Ja jestem z Wrocławia mieszkam na Karłowicach ... zaraz bedzie 36
            tydzien .... jejku jak to leci .....Pozdrawiam
    • tankgirl5 gdzie mieszkacie? 07.09.05, 20:18
      Witam Takaja3!
      a skąd jesteście dokładnie? Ja mieszkam od niedawna na Praczach Odrzańskich,
      wcześniej Gaj. No i czasem pomieszkuję na Karłowicach.
      • novanka Re: gdzie mieszkacie? 07.09.05, 20:29
        Krzyki
        • tankgirl5 Re: gdzie mieszkacie? 07.09.05, 20:32
          Krzyki? o to może się znamy z widzenia, ja mieszkałam na Orzechowej...
          • novanka Re: gdzie mieszkacie? 07.09.05, 20:34
            Oj, to raczej nie.smile Nie ten rejon, ja mieszkam w okolicach Skarbowców.
            A gdzie chodzisz do lekarza?
            • tankgirl5 Re: gdzie mieszkacie? 07.09.05, 20:37
              No to faktycznie nie te rejony..sad Z lekarzami to mam niezły przeboje najpierw
              poszłam z polecenia- słono mnie skasował i raczej z wizyty nie byłam
              zadowolona.. Teraz chodzę do fajnej lekarki w szpitalu na Ołbińskiej, no i co
              ważne na NFZ. Ale w tym szpitalu nie ma oddziału położniczego... Aty gdzie
              chodzisz?
              • novanka Re: gdzie mieszkacie? 07.09.05, 20:41
                A ja na Krzycką do MediConceptu. Bardzo fajnie, zadwolona jestem, przynajmniej
                na razie. Tylko, niestety, prywatnie. Kasa leci, jak nie wiem co: a to na
                wizyty, a to na badania, że o Duphastonie nie wspomnę.
                • tankgirl5 Re: gdzie mieszkacie? 07.09.05, 21:50
                  no duphaston też mnie powalił. Mam nadzieję, że długo nie trzeba braćsad
                  Aktualnie bowiem z M zostaliśmy bez środków do życia... A było tak pięknie! No
                  ale jak poszłam pierwszy raz prywatnie to jak dał mi skierowanie na te
                  wszystkie badania, to poszłam po tygodniu do państwowej, bo się przeraziłam
                  kosztami. No i dobrze zrobiłam bo w obecnej sytuacji i tak by nie było mnie na
                  nie stać...
                • sarna.sarna Re: gdzie mieszkacie? 08.09.05, 17:57
                  Ooo, ja także zdecydowałam się na tą przychodnie (pani gin. Górecka-Balcerek)..
                  A nasze gniazdko to Wrocław-Pd (czyli także Krzyki), rzut beretem od Poltegoru smile

Pozdrawiam gorąco - Sarenka
          • kriepka Re: gdzie mieszkacie? 07.09.05, 20:37
            halo wroclaw! halo wroclaw!

ja i moj synus tez jestesmy z wroclawia (23tc), oporow na razie, a za troszke
            smolec.
            pozdrawiam serdecznie wszystkie lokalne ciezaroweczki (i nie_lokalne tez!)
            • tankgirl5 Re: gdzie mieszkacie? 07.09.05, 20:43
              Witaj Kriepka
              Ładnie to tak uciekać z Wrocławia? hęwink
              • arla5 Re: gdzie mieszkacie? 07.09.05, 22:02
                czesc dziewczyny!u mnie juz 31 tydzien i z dnia na dzien coraz mniej mam
                mocy,jeszcze moj synek 21-miesieczny niezle daje mi w ciagu dnia popalic...mam
                juz ogromniasty brzuch,az ostatnio uslyszalam ze pewnie nosze blizniaki,hi hi
                mieszkamy na Krzykach,Poludniowa,blisko schroniska dla zwierzat.pozdrawiam
                Was!!!buzka!!!a do lekarza chodze konsekwentnie jak z poprzednia ciaza na
                Hirszfelda do Kucharskiego.
                • tankgirl5 Re: gdzie mieszkacie? 07.09.05, 22:05
                  To tam się musi kryć olbrzymi dzidziuśwink Pozdrawiam
                  • arla5 Re: gdzie mieszkacie? 07.09.05, 22:14
                    oj chyba tak,to ponoc dziewczynka...pozdrawiam serdecznie!
                • yagooda Re: gdzie mieszkacie? 08.09.05, 11:08
                  Hej arla, to się pewnie spotykamy u tego Kucharskiego wink
          • gosiek289 Re: gdzie mieszkacie? 10.09.05, 06:27
            Ja też te okolice
          • gosiek289 Re: gdzie mieszkacie? 06.10.05, 09:05
            Haj - Ja też mieszkama na Orzechowej - może koło siebie??
        • gosiek289 Re: gdzie mieszkacie? 10.09.05, 06:25
          Ja też -smile
    • janka39 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 22:27
      witam i pozdrawiam cieplo smile
      troche stara juz jestem wink ale bardzo sie ciesze, ze za pól roku poznam moje
      pierwsze Malenstwo. Przyznam, ze nie liczyłam już na ten cud. Na razie nie jest
      źle. Oczywiscie drżę o dziecko, ale ponieważ zaczynam własnie 4 miesiąc, wierzę
      że najgorsze juz za mną.
      Trzymaj sie smile
      • arla5 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 22:47
        janka39 trzymam kciuki za Was i za cala ciaze!napewno bedzie wszystko
        ok.pozdrawiam!
        • janka39 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 08.09.05, 00:25
          arla5 - serdeczne dzieki smile
          ja tez trzymam kciuki za dziewczyny z wroc. (i nie tylko..)
    • tankgirl5 Lodziasta trzymamy kciuki;) 08.09.05, 08:46
      Ocho Lodzista może już trzyma w rękach swojego dzieciaczka!! Mamy nadzieję, że
      poród spokojny! czekamy na relację!
      • pentelka5 Re: Wroclaw - fajny sklep 08.09.05, 09:22
        Hej dziewczyny, odkryłam wczoraj całkiem fajny sklep dla ciężarówek - "MAMA" na
        ul. Łokietka. Duży wybór, ładne rzeczy, jest też bielizna i koszule. W cenie
        ubrania jest też ewentualna przeróbka krawiecka (np. skrócenie spodni).

No a ceny.... ubrania dla ciężarnych nie są tanie, ja za spodnie sztruksowe (z
        pasem elastycznym) zapłaciłam 120 zł, a za sztruksową sukienkę-kangurkę 100 zł.
        No tanio to może nie jest, ale już tyle się naszukałam czegokolwiek w rozmiarze
        36, że się skusiłam.

Sklep ma stronę internetową: www.mama.wroclaw.pl

Pozdrawiam wszystkie brzuszki wink
        • kacha43 do arla 5 08.09.05, 09:35
          Cześć! witam Was wszystkie! Ja zaczęłam wczoraj 30 tydz, to prawie tak jak
          arla5. Na kiedy masz termnin? mIeszkam na Psim Polu, z Krzyków sie przeniosłam,
          gdzie Was więcej smile,na Karłowice do lekarza jeżdżę. Pozdrawiam. Kaśka
    • yagooda Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 08.09.05, 10:53
      Hej Dziewczyny,
      też się dołączę. Jestem w 31 tc jak widac na suwaczku, mieszkam na
      Sołtysowicach. Rodzić będę na Brochowie. Fajnie, że jest nas kilka.
      Pozdrowienia!
    • aniesia90 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 08.09.05, 12:18
      Hej, tez jestem z Wrocławia i właśnie sie tydzień temu dowiedziałam, że bede
      mamusią i z wrażenia jeszcze cały czas noszę w torepce test który zrobiłam
      tydzień temu.
      • mmonia74 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 08.09.05, 13:04
        Witam wszystkie przyszłe mamy!
        U mnie jutro stuknie 34 tydzień (czas leci straasznie szybko). Od sierpnia
        mieszkam w Śródmieściu, wcześniej Krzyki okolice Ronda. Rodzić zamierzam na
        Chałubińskiego - mam nadzieję, że nie będzie przepełnienia jak piszą dziewczyny
        w innych wątkachsmile
        Pozdrawiam!
    • aniesia90 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 08.09.05, 13:17
      Teraz muszę wybrać lekarza. Mam darmowe wizyty w Lux Medzie wiec chciałabym
      kogoś kto tam pracuje ale nie wiem którego. Może któraś z was może mi kogoś
      polecic?
      • olcia331 do aniesia 90 11.09.05, 21:36
        Ja chodzę na wizyty do luxmedu, też mam abonament. Jeśli chodzi o lekarzy, to
        byłam u doktora Wojaka. Osobiście odradzam. Wszelkie informacje trzeba z niego
        wyciągać. Jeśli chodzi o usg to też jest nienajlepszy. Teraz chodzę do
        Małgorzaty Królik i jak na razie jestem bardzo zadowolona, robiła mi też
        szczegółowe usg i odnoszę wrażenie, że się na tym zna. A tak wogóle pozdrawiam
        wszystkie Wrocławianki
        • aniesia90 Re: do olci331 12.09.05, 12:14
          Wlasnie dzisiaj bylam u dr Wojaka i wydawal mi sie sympatyczny ale faktycznie
          niczego konkretnego mi nie powiedzial nie liczac tego co juz wiedzialam ze
          jestem w ciązy. Chyba faktycznie zmienie na dr Krolik jezeli polecasz. Dziekuje
          bardzo.
    • gruszka77 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 08.09.05, 14:04
      Cześć, ja też jestem z W-wia, Krzyki-boczna Skarbowców. Zaczęłam 17 tydzień a
      do lekarza jeżdżę do Corfamedu.
      • novanka Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 08.09.05, 16:15
        oooo, a która boczna? smile To gdzies koło mnie smile
        Pozdrawiam,
        • gruszka77 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 08.09.05, 16:17
          na Wietrznej
          • novanka Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 08.09.05, 17:29
            Róży Wiatrów smile
    • bruchna Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 09.09.05, 13:25
      Wczoraj lekarz potwierdził, że na pewno jestem oczekująca! 7tc smile)) Cieszę się,
      że Wrocławianki odnalazły się tutaj.
      • novanka Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 09.09.05, 13:29
        Bruchna, to ty tez z Wrocławia?
        Właśnie Cię uprzejmie powitałam na forum kwietniówek smile
        Pozdrawiam!
        • bruchna Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 09.09.05, 21:18
          Cieszę się bardzo, też Ciebie witamsmile)
      • magdakb Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 13.09.05, 10:29
        Ja właśnie zaczynam 10tydzień.Super że można pogadać z rodaczakami z
        Wrocławia.Przydałoby się parę wskazówek dot, sklepów, lekarzy i opinii o
        szpitalach we wrocku.Pozdrawiam przyszłe mamy
    • listopadowka Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 09.09.05, 20:19
      No cześć.też jestem z rocławia i jestem w 32 tc.
      • gusia-81 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 12.09.05, 10:18
        Hej, ja też jestem z Wrocławia (Karłowice) i zostalo mi 7 dni do terminu... smile I juz nie moge sie doczekać

Pozdrawiam wszystkie Wrocławianki
        • yagooda Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 12.09.05, 10:25
          Hej, Gusia, a gdzie dokładnie na Karłowicach mieszkasz? smile
          • aconcagua3 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 14.09.05, 15:32
            czesc, ja juz 37 tydzien wiec Dzidek jest na wylocie. Pozdrawiam ze
            srodmiescia. Rodze w Trzebnicy. pozdro dla Wroclawskich bobaskow i mamusiek
    • agatal2 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 14.09.05, 18:52
      No to ja też się dopiszę. Jestem w 40 tyg. Termin mam na 17 września, czyli tuż
      tuż. A mieszkam na Gądowie Małym. Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamuśki.
      • gosiek289 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 06.10.05, 09:10
        Hej A może jest ktoś z Orzechowej?
        • tankgirl5 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 06.10.05, 09:50
          Gosiek ja co prawda teraz mieszkam na praczach, ale pół życia na orzechowej.
          tam mieszkają moi rodzice i ja często tam bywam!smile teraz jestem na zwolnieniu,
          ale w listopadzie może już będę na chodziesmile Do rodziców jeżdżę często i często
          na kilka dnismile więc jeśli chcesz to będziemy mogły się spotkać. A w którym
          jesteś tygodniu? i w jakim wieku to może się znamytongue_out No i gdzie dokładnie
          mieszkasz.
          • tankgirl5 do gosiek:) 06.10.05, 09:52
            Tydzień znalazłam- jeśli się nie mylę to u Ciebie ok. 10-tak? Ja trochę dalej,
            bo 15tsmile
            • gosiek289 Re: do gosiek:) 06.10.05, 11:42
              Zgadza się 10 tydzień. Na osiedlu znam mało osób, gdyż wprowadziłam sie tutaj
              około 5 lat temu - wcześniej mieszkałam też na krzykach ale na Kamiennej - a
              tak przy okazji z chęcią z Tobą bym porozmawiała. Oto nr GG mojego męża ( jego
              GG jest zawcza włączone) - 870466 a to jest mój 2227268
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka