tankgirl5 07.09.05, 14:20 Witam, czy są dziewczyny z Wrocławia? Ja właśnie zaczęłam 11t. Czekam niecierpliwie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tankgirl5 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 15:57 nikogo z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
novanka Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 16:05 Ja jestem! Jutro kończę 11 tyd. Odpowiedz Link Zgłoś
efka30 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 16:25 Jest nas trochę. Na oczekiwaniu tez był taki wątek. Ja już zaczęłam 36 tydzień , więc teraz to z górki. Pozdrawiam mamusie i brzuszki Ewa i Kubuś w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 16:30 Cieszę się niezmiernie efka to już faktycznie z górki, tylko patrzeć jak będzie mamusią oj zazdroszczę! novanka a ja tuż za Tobą, a jak Ty się czujesz, mnie męczą mdłości. Poza tym jestem na zwolnieniu. A Twoja ciąża książkowa? Pozdrawiam dziewczynki! Odpowiedz Link Zgłoś
novanka Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 16:38 Też jestem na zwolnieniu! Poprzednią ciążę poroniłam, a i teraz nie obyło się bez problemów - krwawienie w 7 tyg. Od tego czasu nic się nie dzieje, na szczęscie, ale umieram z niepokoju i dopóki nie zalicze kolejnej wizyty (dopiero 21.09!) to chyba się wykończę nerwowo Nie, no, tak źle nie jest, staram się być spokojna, chociaż boję się. Tylko to leżenie strasznie mnie wkurza, bo nie wiem, czy jeśli od prawie 4 tyg nie mam żadnych plamień, to dalej mam tak gnić jak kłoda. A czuję się tak w miare - największe mdłości już mi przeszły, ale jeszcze miewam. Słaba tylko jestem jakaś taka, ale nie wiem, czy to nie od tego leżenia i braku świeżego powietrza. A Ty dlaczego na zwolnieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 Novanka 07.09.05, 16:50 Ja w 5t miałam plamienia, dostałam luteinę i nospę i też zalecenie leżenia, do kontroli miałam pójść po trzch tyg. Oczywiście nie wytrzymałam i w 6t poszłam, na USG widziałam 3mm dzidzię i okazało się, że jest lepiej (0 plamień) i nie muszę TYLKO leżeć Póki co biorę duphaston i doraźnie nospę. Jutro idę znowu na kontrolę i USG A słaba jestem strasznie! Cokolwiek zrobię muszę się położyć i ciągle bym spała... Odpowiedz Link Zgłoś
monia1008 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 09.09.05, 12:26 hej, jestem w 23 tygodniu i odliczam dni z niecierpliwością! Odpowiedz Link Zgłoś
luiza210 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 16:43 Ja rowniez jestem z wrocławia i jestem w 22tyg )) Pozdrawiam przyszłe mamuski )) Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 Luiza 07.09.05, 16:51 Oj to Ty już musisz mieć piękny brzuszek Też już bym chciała być w tym okresie, podobno mdłości ustępują no i się czuje dzidzię! Odpowiedz Link Zgłoś
sarna.sarna Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 16:57 Sarenka jest także wrocławianką ) Dziś skończyliśmy z dzidziusiem 19 tc i już nie możemy się doczekać wizyty u pani doktor ) Na razie dzidzia nie kopie, ino robi sobie wieczorem "gul, gul" (to na pewno nie dźwięk żołądeczka ).. Pozdrawiam wrocławianki i niewrocławianki - Sarenka Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 17:00 och jak fajnie! kiedy ja uszłyszę takie gul gul? oj jeszcze trzeba poczekać Odpowiedz Link Zgłoś
askag2 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 17:31 są i to na pewno w znacznej ilości; wiesz masz tyle tyg ciąży co ja w przybliżeniu do rozwiązania; zobaczysz jak ten czas szybko minie; tylko postaraj się nie zostawiac na koniec wszelkich remontów w domu - ja niestety zostawiłam i boję się, że do grudnia nie skończymy, hi, hi aska - wrocław - 28tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 17:41 och ja własnie mobilizuję męża do remontu! Mieliśmy zrobić razem w zeszłym miesiącu- no ale się okazało, że ja mam wymówkę hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek289 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 17:43 Ja tez chciałabym się dołączyć - na razie jestem pod koniec 6 tc Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 17:47 witam serdecznie! Fajnie też począteczek! Widziałaś już dzidzię? Moja w 6t miała 3mm i biło serduszko Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek289 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 10.09.05, 06:24 Je szcze nie widziałam - do gina idę dopiero 15.09.05 - ale umieram z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
takaja3 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 20:08 hej ja w 26(chyba od bardzo niedawna z wrocławia muchobór wielki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lodziasta Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 17:51 Cześć, ja wprawdzie już na wylocie, ale jeszcze jestem. 41 tydzień w trakcie. Wyglądam i czuję się jak wieloryb. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 17:55 Och kochana to Ty chyba "na walizkach" czekasz do szpitala Super! Odpowiedz Link Zgłoś
lodziasta chyba to już 08.09.05, 03:58 Przed chwilą odeszły mi wody. Jak zjemy śniadanie i ogarniemy się nieco, jedziemy do szpitala. Trzymajcie kciuki, jak wrócę to opowiem jak było Odpowiedz Link Zgłoś
lodziasta wreszcie w domu 20.09.05, 19:34 8 września na świat przyszedł mój synek Mikołaj. Poród był przez cc ze względu na gestozę i brak skurczów. Całą ciążę nastawiałam się na poród naturalny, więc nagła decyzja o cc była dla mnie szokiem. Niuniek ważył 3750g przy 54cm. 2 dni po porodzie mały dostał żółtaczki i zapalenia płuc, dlatego wyszliśmy ze szptala dopiero dziś. Co do szpitala - najpierw pojechaliśmy na Kamieńskiego, ale tam nie było wolnych miejsc na porodówce, więc w końcu wylądowaliśmy na 1 Maja. I nie żałuję, bo opieka położnych była rewelacyjna - i na porodówce, i na oddziale noworodkowym. 12 dni w szpitalu udało mi się wytrwać tylko dzięki mężówi i moim towarzyszkom niedoli, których maleństwa również leżały na oddziale patologii noworodka. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy z Wrocławia. Życzę wam, abyście mogły szybciutko po urodzeniu opuścić szpital bez takich perypetii jakie ja miałam. Trzymajcie się Odpowiedz Link Zgłoś
pentelka5 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 20:22 Ja się również przyłączam - 32 tydzień u mnie właśnie się zaczął . Pierwsza ciąża więc wszystko takie nowe i nieznajome. Ciąża przebiega spokojnie, nawet mnie nie mdliło zbytno (uffff),żadnych krwawień i innych ekscesów....jak do tej pory.Ale ze względu na już spory brzuch nie jest lekko. Szczególnie jak 30 stopni za oknem... Lodziasta, trzymam mocno kciuki. Daj znać jak już będzie po wszystkim! Dziewczyny, jeśli macie jakieś pytania to piszcie Całusy dla wszystkich mam i zdrówka życzę! I pamiętajcie, że dobry nastrój mamy udziela się dzidziusiowi! Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 20:26 hej Pentelka5! no cieszę się, że trochę nas jest. No ale musiało tak być bo jak tylko wyjdę na miasto to kobietki w ciąży mnie po prostu prześladują A po mnie dopiero zaczyna powoli być widać Nie mieszczę się w żadne spodnie i chodzę z rozpiętymi guziczkami , hihi dobrze, że rozporek jeszcze się zapina Odpowiedz Link Zgłoś
czarna271 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 21:16 Witam ) Ja jestem z Wrocławia mieszkam na Karłowicach ... zaraz bedzie 36 tydzien .... jejku jak to leci .....Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 gdzie mieszkacie? 07.09.05, 20:18 Witam Takaja3! a skąd jesteście dokładnie? Ja mieszkam od niedawna na Praczach Odrzańskich, wcześniej Gaj. No i czasem pomieszkuję na Karłowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 Re: gdzie mieszkacie? 07.09.05, 20:32 Krzyki? o to może się znamy z widzenia, ja mieszkałam na Orzechowej... Odpowiedz Link Zgłoś
novanka Re: gdzie mieszkacie? 07.09.05, 20:34 Oj, to raczej nie. Nie ten rejon, ja mieszkam w okolicach Skarbowców. A gdzie chodzisz do lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 Re: gdzie mieszkacie? 07.09.05, 20:37 No to faktycznie nie te rejony.. Z lekarzami to mam niezły przeboje najpierw poszłam z polecenia- słono mnie skasował i raczej z wizyty nie byłam zadowolona.. Teraz chodzę do fajnej lekarki w szpitalu na Ołbińskiej, no i co ważne na NFZ. Ale w tym szpitalu nie ma oddziału położniczego... Aty gdzie chodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
novanka Re: gdzie mieszkacie? 07.09.05, 20:41 A ja na Krzycką do MediConceptu. Bardzo fajnie, zadwolona jestem, przynajmniej na razie. Tylko, niestety, prywatnie. Kasa leci, jak nie wiem co: a to na wizyty, a to na badania, że o Duphastonie nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 Re: gdzie mieszkacie? 07.09.05, 21:50 no duphaston też mnie powalił. Mam nadzieję, że długo nie trzeba brać Aktualnie bowiem z M zostaliśmy bez środków do życia... A było tak pięknie! No ale jak poszłam pierwszy raz prywatnie to jak dał mi skierowanie na te wszystkie badania, to poszłam po tygodniu do państwowej, bo się przeraziłam kosztami. No i dobrze zrobiłam bo w obecnej sytuacji i tak by nie było mnie na nie stać... Odpowiedz Link Zgłoś
sarna.sarna Re: gdzie mieszkacie? 08.09.05, 17:57 Ooo, ja także zdecydowałam się na tą przychodnie (pani gin. Górecka-Balcerek).. A nasze gniazdko to Wrocław-Pd (czyli także Krzyki), rzut beretem od Poltegoru Pozdrawiam gorąco - Sarenka Odpowiedz Link Zgłoś
kriepka Re: gdzie mieszkacie? 07.09.05, 20:37 halo wroclaw! halo wroclaw! ja i moj synus tez jestesmy z wroclawia (23tc), oporow na razie, a za troszke smolec. pozdrawiam serdecznie wszystkie lokalne ciezaroweczki (i nie_lokalne tez!) Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 Re: gdzie mieszkacie? 07.09.05, 20:43 Witaj Kriepka Ładnie to tak uciekać z Wrocławia? hę Odpowiedz Link Zgłoś
arla5 Re: gdzie mieszkacie? 07.09.05, 22:02 czesc dziewczyny!u mnie juz 31 tydzien i z dnia na dzien coraz mniej mam mocy,jeszcze moj synek 21-miesieczny niezle daje mi w ciagu dnia popalic...mam juz ogromniasty brzuch,az ostatnio uslyszalam ze pewnie nosze blizniaki,hi hi mieszkamy na Krzykach,Poludniowa,blisko schroniska dla zwierzat.pozdrawiam Was!!!buzka!!!a do lekarza chodze konsekwentnie jak z poprzednia ciaza na Hirszfelda do Kucharskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 Re: gdzie mieszkacie? 07.09.05, 22:05 To tam się musi kryć olbrzymi dzidziuś Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arla5 Re: gdzie mieszkacie? 07.09.05, 22:14 oj chyba tak,to ponoc dziewczynka...pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
yagooda Re: gdzie mieszkacie? 08.09.05, 11:08 Hej arla, to się pewnie spotykamy u tego Kucharskiego Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek289 Re: gdzie mieszkacie? 06.10.05, 09:05 Haj - Ja też mieszkama na Orzechowej - może koło siebie?? Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 22:27 witam i pozdrawiam cieplo troche stara juz jestem ale bardzo sie ciesze, ze za pól roku poznam moje pierwsze Malenstwo. Przyznam, ze nie liczyłam już na ten cud. Na razie nie jest źle. Oczywiscie drżę o dziecko, ale ponieważ zaczynam własnie 4 miesiąc, wierzę że najgorsze juz za mną. Trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
arla5 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 07.09.05, 22:47 janka39 trzymam kciuki za Was i za cala ciaze!napewno bedzie wszystko ok.pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 08.09.05, 00:25 arla5 - serdeczne dzieki ja tez trzymam kciuki za dziewczyny z wroc. (i nie tylko..) Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 Lodziasta trzymamy kciuki;) 08.09.05, 08:46 Ocho Lodzista może już trzyma w rękach swojego dzieciaczka!! Mamy nadzieję, że poród spokojny! czekamy na relację! Odpowiedz Link Zgłoś
pentelka5 Re: Wroclaw - fajny sklep 08.09.05, 09:22 Hej dziewczyny, odkryłam wczoraj całkiem fajny sklep dla ciężarówek - "MAMA" na ul. Łokietka. Duży wybór, ładne rzeczy, jest też bielizna i koszule. W cenie ubrania jest też ewentualna przeróbka krawiecka (np. skrócenie spodni). No a ceny.... ubrania dla ciężarnych nie są tanie, ja za spodnie sztruksowe (z pasem elastycznym) zapłaciłam 120 zł, a za sztruksową sukienkę-kangurkę 100 zł. No tanio to może nie jest, ale już tyle się naszukałam czegokolwiek w rozmiarze 36, że się skusiłam. Sklep ma stronę internetową: www.mama.wroclaw.pl Pozdrawiam wszystkie brzuszki Odpowiedz Link Zgłoś
kacha43 do arla 5 08.09.05, 09:35 Cześć! witam Was wszystkie! Ja zaczęłam wczoraj 30 tydz, to prawie tak jak arla5. Na kiedy masz termnin? mIeszkam na Psim Polu, z Krzyków sie przeniosłam, gdzie Was więcej ,na Karłowice do lekarza jeżdżę. Pozdrawiam. Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
yagooda Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 08.09.05, 10:53 Hej Dziewczyny, też się dołączę. Jestem w 31 tc jak widac na suwaczku, mieszkam na Sołtysowicach. Rodzić będę na Brochowie. Fajnie, że jest nas kilka. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
aniesia90 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 08.09.05, 12:18 Hej, tez jestem z Wrocławia i właśnie sie tydzień temu dowiedziałam, że bede mamusią i z wrażenia jeszcze cały czas noszę w torepce test który zrobiłam tydzień temu. Odpowiedz Link Zgłoś
mmonia74 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 08.09.05, 13:04 Witam wszystkie przyszłe mamy! U mnie jutro stuknie 34 tydzień (czas leci straasznie szybko). Od sierpnia mieszkam w Śródmieściu, wcześniej Krzyki okolice Ronda. Rodzić zamierzam na Chałubińskiego - mam nadzieję, że nie będzie przepełnienia jak piszą dziewczyny w innych wątkach Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aniesia90 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 08.09.05, 13:17 Teraz muszę wybrać lekarza. Mam darmowe wizyty w Lux Medzie wiec chciałabym kogoś kto tam pracuje ale nie wiem którego. Może któraś z was może mi kogoś polecic? Odpowiedz Link Zgłoś
olcia331 do aniesia 90 11.09.05, 21:36 Ja chodzę na wizyty do luxmedu, też mam abonament. Jeśli chodzi o lekarzy, to byłam u doktora Wojaka. Osobiście odradzam. Wszelkie informacje trzeba z niego wyciągać. Jeśli chodzi o usg to też jest nienajlepszy. Teraz chodzę do Małgorzaty Królik i jak na razie jestem bardzo zadowolona, robiła mi też szczegółowe usg i odnoszę wrażenie, że się na tym zna. A tak wogóle pozdrawiam wszystkie Wrocławianki Odpowiedz Link Zgłoś
aniesia90 Re: do olci331 12.09.05, 12:14 Wlasnie dzisiaj bylam u dr Wojaka i wydawal mi sie sympatyczny ale faktycznie niczego konkretnego mi nie powiedzial nie liczac tego co juz wiedzialam ze jestem w ciązy. Chyba faktycznie zmienie na dr Krolik jezeli polecasz. Dziekuje bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka77 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 08.09.05, 14:04 Cześć, ja też jestem z W-wia, Krzyki-boczna Skarbowców. Zaczęłam 17 tydzień a do lekarza jeżdżę do Corfamedu. Odpowiedz Link Zgłoś
novanka Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 08.09.05, 16:15 oooo, a która boczna? To gdzies koło mnie Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
bruchna Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 09.09.05, 13:25 Wczoraj lekarz potwierdził, że na pewno jestem oczekująca! 7tc )) Cieszę się, że Wrocławianki odnalazły się tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
novanka Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 09.09.05, 13:29 Bruchna, to ty tez z Wrocławia? Właśnie Cię uprzejmie powitałam na forum kwietniówek Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bruchna Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 09.09.05, 21:18 Cieszę się bardzo, też Ciebie witam) Odpowiedz Link Zgłoś
magdakb Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 13.09.05, 10:29 Ja właśnie zaczynam 10tydzień.Super że można pogadać z rodaczakami z Wrocławia.Przydałoby się parę wskazówek dot, sklepów, lekarzy i opinii o szpitalach we wrocku.Pozdrawiam przyszłe mamy Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowka Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 09.09.05, 20:19 No cześć.też jestem z rocławia i jestem w 32 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia-81 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 12.09.05, 10:18 Hej, ja też jestem z Wrocławia (Karłowice) i zostalo mi 7 dni do terminu... I juz nie moge sie doczekać Pozdrawiam wszystkie Wrocławianki Odpowiedz Link Zgłoś
yagooda Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 12.09.05, 10:25 Hej, Gusia, a gdzie dokładnie na Karłowicach mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
aconcagua3 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 14.09.05, 15:32 czesc, ja juz 37 tydzien wiec Dzidek jest na wylocie. Pozdrawiam ze srodmiescia. Rodze w Trzebnicy. pozdro dla Wroclawskich bobaskow i mamusiek Odpowiedz Link Zgłoś
agatal2 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 14.09.05, 18:52 No to ja też się dopiszę. Jestem w 40 tyg. Termin mam na 17 września, czyli tuż tuż. A mieszkam na Gądowie Małym. Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamuśki. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek289 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 06.10.05, 09:10 Hej A może jest ktoś z Orzechowej? Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 Re: Wrocław- czy są przyszłe mamusie? 06.10.05, 09:50 Gosiek ja co prawda teraz mieszkam na praczach, ale pół życia na orzechowej. tam mieszkają moi rodzice i ja często tam bywam! teraz jestem na zwolnieniu, ale w listopadzie może już będę na chodzie Do rodziców jeżdżę często i często na kilka dni więc jeśli chcesz to będziemy mogły się spotkać. A w którym jesteś tygodniu? i w jakim wieku to może się znamy No i gdzie dokładnie mieszkasz. Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 do gosiek:) 06.10.05, 09:52 Tydzień znalazłam- jeśli się nie mylę to u Ciebie ok. 10-tak? Ja trochę dalej, bo 15t Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek289 Re: do gosiek:) 06.10.05, 11:42 Zgadza się 10 tydzień. Na osiedlu znam mało osób, gdyż wprowadziłam sie tutaj około 5 lat temu - wcześniej mieszkałam też na krzykach ale na Kamiennej - a tak przy okazji z chęcią z Tobą bym porozmawiała. Oto nr GG mojego męża ( jego GG jest zawcza włączone) - 870466 a to jest mój 2227268 Odpowiedz Link Zgłoś