Dodaj do ulubionych

LIPIEC 2005

26.10.04, 09:21
witam!
Zakładam ten watek dla wszytkich dziewczyn, które oczekują dzidziusia w LIPCU
2005.
magda
Obserwuj wątek
    • suzi27 Re: LIPIEC 2005 26.10.04, 09:24
      To ja od razu się wpisuję i zmykam do pracy. smile
      Dziewczyny długa droga jeszcze przed nami, ale damy radę i urodzimy piękne i
      przede wszystkim zdrowiutkie dzidzie. smile
      • ankas7 Pożegnanie 10.01.05, 00:49
        Cześć wszystkim dziewczynom
        Nie wiem od czego zacząć ...chyba poprostu powiem to odrazu mojej dzidzi już
        nie ma a dokładnie nie było wcale sad(( tzn było puste jajo płodowe sad((((((
        totalna rozpacz tak bardzo cieszyłam sie że bede mamą a tu grom z jasnego nieba
        nie dowieżałam że mnie to może spotkać a jednak . To sie wszystko działo w
        listopadzie sadmiałam 3 usg dopochwowe w 3 różnych miejscach najpierw
        prywatnie ,potem w szpitalu św Zofii w Warszawie na ul. Żelaznaj w przychodni a
        na koniec na izbie przyjęć w tym samym szpitalu niestety wszystkie badania dały
        jedną odpowiedż puste jajo płodowe sad(((((((((((((((((((((((((((((((((((((
        za co ?? co ja takiego zrobiłam źle?????????????

20 listopada trafiłam do powyższego szpitala aby usunąć moją fasolkę bo ja ją
        zawsze bede tak nazywać chociaz jej tam nie było .Byłam pełna goryczy złości
        żalu obwiniałam siebie że czegoś nie dopilnowałam że tak sie stało .Płakałam
        jak bóbr ALE NICZEGO SIE JUŻ NIE DAŁO ZMIENIĆ tak poprostu musiało być.(teraz
        tak to sobie tłumacze )dostałam tabletki na wyronienie ale nie pomogły na
        następny dzień miałam zabieg łyżeczkowania-wydarli ze mnie moją fasolkę sad((
        Djagnoza i badania histopat. były następujące rozpoznanie ciąża 9 tycień brak
        zarodka sad((((((KATASTROFA I MNUSTWO PYTAŃ DLACZEGO JA????????

Mineło już 1,5 miesiąca a ja cały czas wracam w myślach do czasu kiedy skakałam
        z radości że bede mamą a niedługo potem...tylko łzy .Cięzko mi patrzeć na
        kobiety w ciąży zazdroszcze im choć wiem że nie powinnam to silniejsze ode
        mnie , tak bardzo pragnełam tego dziecka sad((GDYBY NIE WSPARCIE MĘŻA i opieka w
        szpitalu byli jak do rany przyłóż nie wiem jak bym to przeżyła sad

Bardzo przepraszam wszystkie dziewczyny z tego wątku ale musiałam sie na dobre
        ze wszyskim pożegnać nie zdążyłam sie wpisać na liste przyszłych mamuś bo mój
        ostatni post tyczył wizyty u lekarza i od tamtej pory cierpiałam w samotności .
        Mam nadzieje że teraz bede mogła zacząć od początku myśleć pozytywnie.Nie
        pisałam wcześniej bo sie wstydziłam było mi bardzo głupio czułam sie pusta i
        samotna odwarzyłam sie dopiero teraz .

Wszystkim przyszłym mamusiom życze zdrowia , wytrwałości , miłości pogody ducha
        radości z waszych dzidziusiów
        Mam nadzieje że kiedyś trafie na to foum w oczekiwaniu na cud jako przyszła
        mamusia

Ale sie na koniec rozmarzyłam wink
        Jeszcze raz gorąco ściskam

ankas7 bez fasolki sad((
        • kasie Re: Pożegnanie 10.01.05, 07:38
          Ankas7 ...trudno jest napisac cos madrego w takiej sytuacji.
          Jedno tylko chcialam powiedziec i to bardzo bardzo duzymi literami, ze nigdy
          nigdy tak nie mysl ze Ty cos zle zrobilas!!! Natura tak samo jak technologia
          czasem nas zawodzi.
          To sa chyba rzeczy zupelnie niezalezne od nas.Nie powinnas sie wstydzic, pomysl
          o sobie ze jestes super dzielna kobieta ktora sobie z tym wszystkim poradzila.
          Bardzo bardzo zycze Tobie i Twojemu M. zebyscie szzybciutko oboje nazbierali
          duzo duzo sily, pozytywnych mysli i aby wymarzona fasolka zamieszkala w twoim
          brzuszku!
          Przesylam przytulaski!!!
          Kasia
          • paulinawk Re: Pożegnanie 10.01.05, 07:46
            CZeśc Aniu

Pamietam Cie ,jak wspolnie na forum starałysmy sie o dzidzię.Bardzo mi przykro
            ze tak źle sie potoczyło....
            Chciałabym jednak życzyć Ci ,by juz wkrótce zamieszkała w Twoim brzusiu piekna
            Fasoleczka.Nie wolno Ci sie obwiniać,bo Ty,ani Wy nie zrobiliscie nic złego!
            Mam nadzieje ze bardzo,bardzo szybko wszystko sie ułozy!
            Przesyłam Ci moc gorących uścisków,duzo słoneczka i wiary w JUTRO.

Pozdrowionka
            Paulina
        • misiowa27 Re: Pożegnanie 10.01.05, 11:38
          Hej!
          myslę że jak Ci napisze żebyś się nie martwiła to i tak będzie Ci trudno.
          ale głowa do góry ja poroniłam między 13 a 14tc,ciąża była obumarła przeżyłam
          też koszmar, teraz jestem 11tc i 4dni,wiesz i tak nadal się boję.Ale musimy być
          dzielne.Trzymaj się,życzę jak najszybciej fasolki.powodzenia!!!!!!!!!
          • jolanda79 Re: Pożegnanie 11.01.05, 18:07
            Bardzo mi przykro-sama to przeżyłam latem tego rokusadteraz jestem w 15tc. Pamiętaj tylko,że ani TY ani Twój mąż nie jesteście winni-tak poprostu miało być.Następnym razem się uda-napewno.
            Życzę Ci szybkiego powrotu do równowagi i szybkiego zafasolkowania.
    • antylopa77 Re: LIPIEC 2005 26.10.04, 12:15
      Chętnie dołączę, choć dopiero jestem około owu. ale jeśli się uda to "wstrzelę
      się w lipiec". Testowanie ok.13.11.04. Próby zafasolkowania trwają, mam
      nadzieję, że się uda... piszcie jak u Was.
      • suzi27 Re: LIPIEC 2005 26.10.04, 18:47
        W takim razie powodzenia w zafasolkowaniu. smile Przesyłam ciążowe
        fluidki*************************************************************************
        ********************************************************************************
        i czekam na dobre wiadomości.
        A ja chyba zwariowałam, byłam u lekarza miałam robione na poczatku zeszłego
        tygodnia badania - 3 testy ciążowe i próba z krwi i dzisiaj mnie jakoś
        natchnęło i strzeliłam sobie kolejny test...wink))
        Uff... wypadł pozytywnie. smile)) Ale kiepsko się czuję tzn. mam bóle w podbrzuszu
        tak bardziej po lewej stronie i nie wiem czym to może byc spowodowane i dziś
        mam tez jakieś większe upławy i jakby wzdęcie. Czy to tez moga być objawy
        ciąży? Macie coś takiego?

Pozdrawiam
        • aagulek Re: LIPIEC 2005 26.10.04, 23:01
          witam, dolacze, w sumie to piszecie o badaniach, kolejnych testach, ja robilam
          2 zanim zaczelam kuracje antybiotykiem-i nic, po kuracji @ sie spozniala, a
          brzuszek bolal jakby miala byc, zrobilam test i buch jest smile tylko sie martwie
          o te bole, lekarz dal duphaston i nospe, a co Wasi lekarze na bole mowia?za 2
          tygodnie znowu do niego, a w miedzyczasie badania, ale szukam lekarza z wawy,
          polecicie kogos?to moj 5 tc; pozdrawiam smile skad jestescie?
          • suzi27 Lekarz z Wawy 27.10.04, 10:26
            Mogę polecić moją panią doktor Agnieszkę Kurczuk - Powolny ze szpitala na
            Żelaznej, chodzę do niej do Fundacji przy szpitalu, wizyta 70 zł. Jest naprawde
            bardzo ciepłą i fachową osobą.

No właśnie dziewczyny może się troszkę poznamy. Ja jestem z Wawy mam prawie 27
            lat i to będzie mój pierwszy dzidziuś. smile

Pozdrawiam wszystkie bardzo gorąco. smile Jak dziś samopoczucie?
            • hechicera Re: Lekarz z Wawy 23.11.04, 01:38
              Witam Wszystkie Lipcowe Mamusie,

Mam termin na 7 lipca i tez chodze do Dr. Kurczuk smile
              Ściskam gorąco
    • 78monika Re: LIPIEC 2005 27.10.04, 09:35
      To ja tez sie dopisuje, mam nadzieje, ze nie zapeszesad Test powinnam robic
      okolo 2.11 ale juz mnie baaardzo korci, zeby go zrobic wczesniej. Pisze na
      ulotce, ze wykrywa ciaze juz w 6 dni po zapldnieniu wiec moze zrobie juz w
      sobote?? Jesli by sie udalo, to wedlug kalendarza ze strony gazety.pl dzidzia
      pojawi sie na swiecie w polowie lipca smile
      • bombeleek Re: LIPIEC 2005 27.10.04, 09:48
        witam wszystkie. Jeszcze nie wiem czy mogę tu dołączyć bo nie byłam jeszcze u
        gina ale na teście dzisaj rano wyszły II piękne kreseczki, a moja @ jest już
        spóźniona ładnych parędni spóźniona. Mam nadzieję, że wszystko się potwierdzi u
        w lipcu będziemy miały zdrowę i piękne dzieciaczki.
        • 78monika Re: LIPIEC 2005 27.10.04, 10:29
          Bombelku - gratuluje Ci bardzo, bardzo mocno smile To musi byc cudowne uczucie smile
          Dlugo sie staraliscie o dzidziusia? Bo my dopeiro zaczelismy - po razpierwszy
          bede robila test, doszukuje sie objawow, choc wiem, ze jescze za wczesnie.
          • bombeleek Re: LIPIEC 2005 27.10.04, 10:35
            prawdę mówiąc to był nasz pierwszy cykl starań. Test robiłam dzisiaj rano ale
            dziwne objawy to warzyszą mi od kilku dni. Raz wymiotowałam i co mnie
            najbardziej dziwi źle znoszę jazdę autobusem co u mnie jest naprawdę dziwne bo
            jestem pilotem wycieczek zagranicznych i naprawdę robię sporo kilometrów w
            autobusie. Do tego dziwnie bolało mnie podbrzusze i piersi, zupełnie inaczej
            niż przed okresem. ale dopoki lekarz nie potwierdzi mojej ciąży to nadal będę
            na ten test spoglądać z niedowierzaniam.
            • magda101 Re: LIPIEC 2005 27.10.04, 10:47
              ja nie miałam praktycznie żaadnych objawów oprócz tego, że pobolewało mnie
              podbrzuisze (myslalam, że zbliża się @)_i nie bylo @. po dwóch dniach na teście
              II krechy, a po cztrech dniach lekarz na USG zobaczyl małgo groszka. na
              następną wizytę idę za dwa tygodnie. Czy któraś z Was zaliczyła już wizytę u
              ginekologa
              magda
              ps. mam 27 lat, jestem z Poznania, 1 dziecko
              • ankas7 Re: LIPIEC 2005 27.10.04, 11:06
                Cześć dziewczyny mam do was pytanie czy któraś robiła beta hCG ile to kosztuje
                i jak długo czeka sie na wyniki ???

być może wasze fluidki na pażdziernikowe starania w moim przypadku załapały smile

ankas7
    • antylopa77 Re: LIPIEC 2005 27.10.04, 11:31
      Coś o sobie.. 27 lat, Białystok, 1 córcia, a teraz starania o braciszka.
      Chciałabym wstrzelić się w ten lipiec, bo córcię urodzilam pod koniec września
      i szybko przyszła jesień, więc spacery krótsze..itd.
      --
      Moja nadzieja:
      lilypie.com/TTC/041016/28/3/3/3/+10"
      • suzi27 Re: LIPIEC 2005 27.10.04, 11:48
        dziewczyny wszystkim gratuluję bardzo smile
        Mam pierwszą wizytę za sobą i pierwsze badania już też minęły. Całe szczęście
        wszystkie ok. Dziś będę robić te najgorsze tzn. cytomegalia i toksoplazmoza.
        Nie mogę się doczekać usg... a to dopiero przyszły piątek. Czy w 5 tc lekarz
        zobaczy już ciążę i ewentualnie bijące serduszko?

Ps. Moje dane wrzuciłam w poście o lekarzu z Wawy. A właśnie może jest któraś z
        was z wawki?
        • magda101 Re: LIPIEC 2005 27.10.04, 12:09
          suzi - ja mialam usg w 4 tyg 5 dni i widzialam mały grosze. serce zaczyna bić w
          7.
          • suzi27 Re: LIPIEC 2005 27.10.04, 12:31
            No i nie masz jakiegoś niepokoju? Kiedy następne usg?
            Ja musze czekać do przyszłego piatku, wtedy to u mnie będzie koniec 6 tygodnia
            i mam nadzieję, że może coś zacznie być widać.
            Ale dręczą mnie cały czas jakieś niepokoje i obawy.
            • magda101 Re: LIPIEC 2005 27.10.04, 12:34
              nie rozumie, dlaczego mam sie niepokoic. to zupelnie normalne, serduszko bije
              znacznie pozniej. nastepne usg wlasnie w 7 tygodniu.
              m
            • magda101 Re: LIPIEC 2005 27.10.04, 12:35
              nie rozumiem, dlaczego mam sie niepokoic. to zupelnie normalne, serduszko bije
              znacznie pozniej. nastepne usg wlasnie w 7 tygodniu.
              m
              • suzi27 Re: LIPIEC 2005 27.10.04, 13:44
                Wiesz ja zawsze mam jakies czarne myśli i mnóstwo wątpliwości. Pocieszyłaś mnie
                jednak, że usg można robić w miarę często. smile
                • magda101 Re: LIPIEC 2005 27.10.04, 13:54
                  sa rozne poglady odnosnie usg. jedni twierdza, ze tylko 3 razy w ciagu ciazy,
                  inni, ze czeste usg nie szkodzi. Ja tez mam czarne mysli, ale staram sie je
                  odganiac. moj lekarz powiedzial, ze mam do niego pojsc gdyby pojawil sie bol
                  krzyza albo plamienie i biegam co chwile do ubikacji i zachowuje sie troche jak
                  wariatka. Wiem, ze tylko spokoj, dobre odzywianie i pozytywne myslenie jest
                  teraz wskazane, wiec staram sie stosowac do tych zalecen.
                  magda
                  ps. kiedy idziesz do lekarza?
                  • suzi27 Re: LIPIEC 2005 27.10.04, 14:02
                    Wizytę mam 5 listopada a przed samą wizytą usg. Już nie mogę się doczekać i
                    pewnie dlatego ciągle nachodza mnie jakies dziwne myśli.
                    • magda101 Re: LIPIEC 2005 27.10.04, 14:16
                      a ktory to bedzie tydzien???
                      ja na kolejna wiztye ide 8 listopada.
                      • suzi27 Re: LIPIEC 2005 27.10.04, 15:20
                        Wizyta mi wypada koniec 6 tygodnia, bo od 8 listopada zaczynam 7 tydzień. smile
                        • magda101 Re: LIPIEC 2005 27.10.04, 15:35
                          ja mam termin porodu na 2 lipca (wyznaczony przez lekarza pokrywa sie z
                          kalkulatorem na edzieco). A twoj termin, kiedy?
                          koniecznie napisz, jak juz bedziesz po wizycie
                          • mea8 Re: LIPIEC 2005 27.10.04, 15:59
                            To ci się Madziu wątek rozrasta. Gratulauję!!
                            • suzi27 Re: LIPIEC 2005 27.10.04, 18:05
                              W takim razie zajrzę do tego kalkulatora na edziecko. Dzięki. I na pewno powiem
                              co i jak kiedy będę już po wizycie. smile

• polihymnia Re: LIPIEC 2005 27.10.04, 19:48
      To i ja się dopisuję. Jestem na forum "W oczekiwaniu" po
      raz pierwszy. Mam na imię Asia, mieszkam w Nysie w woj.
      opolskim i to będzie moje drugie dziecko (w domu mam prawie
      2-letnią dziewczynkę. Test robiłam tydzień temu - wyszedł
      pozytywny. Termin porodu: 5 lipca. Do lekarza idę w przyszłym
      tygodniu (po wypłacie).
      Na razie muszę zmykać - kąpać małą i położyć ją spać.
      Pozdrawiam
      • aagulek Re: LIPIEC 2005 27.10.04, 21:49
        witam miłe Panie smile, jestem z Wawy, 5tc, bylam u lekarza, ale nie robil mi
        usg, jako ze bralam nieszczesny antybiotyk nie wiedzac ze mi rosnie Malenstwo,
        dostalam duphaston i nospe, biore od wczoraj...szukam lekarza, nie chce tego u
        ktorego bylam wczoraj, zero info, badania tez nie, no i usg na 10tc wyznaczyl,
        w sumie mimo lekow troszke czuje jakby przedokresowo w brzuszku, ale nie mam
        krwawien ani nic, czy to normalne?jak Wy macie? a starania..hihi chyba za 5
        razem jak sie kochalismu bez zabezpieczenia; aha co z kwasem foliowym lekarz
        mowil folik 1 tabletka 2 x dziennie, jak Wy bierzecie?podobno niektorzy
        przepisuja kwas foliowy w wiekszych dawkach; pozdrawiam A& 5tMalenstwo
        • polihymnia Re: LIPIEC 2005 28.10.04, 09:04
          Ja biorę Folovit (dawka kwasu foliowego taka sama jak w Foliku) - 1 tabletka na dobę. Tak jest zalecane na ulotce i tak brałam z przepisu lekarza w czasie poprzedniej ciąży.
          • magda101 Re: LIPIEC 2005 28.10.04, 09:46
            czesc!
            ja biorę Folik - jedna tabletkę na dobę tak jest napisane w ulotce i tak też
            zalecił mi lekarz
            magda
            • bombeleek Re: LIPIEC 2005 28.10.04, 14:07
              Witam dziewczyny. Ja narazie nie biorę zadnych tabletek ale jutro idę do gina i
              jeśli potwierdzi moją ciążę to pewnie dostanę jakieś witaminki.Ma nadzieję, że
              test mnie nie oszukał i jestem zafasolkowana lub w tym etapie zgroszkowanasmile
              Pozdrawiam wszykich i przesyłam trochę energii bo mam jej chyba dzisiaj za dużo
              i już nie wiem co mam ze soba robić.Widzę, że wątek się nam rozrasta. Cieszę
              się, że tyle lipcowych mamusiek do nas dołączy
            • suzi27 Lipiec 2005 28.10.04, 14:09
              Ja też biorę folik 1 tab. na dobę. Co do lekarzy to możesz naprawdę pójść do
              Fundacji na Żelazną - warto. Chociaż wczoraj miałam rozmowę z lekarzem, który
              robi usg i jakoś wcale miło jej nie wspominam. Może pan doktor miał gorszy
              dzień?
        • hechicera Re: LIPIEC 2005 23.11.04, 01:46
          Witam Cię serdecznie,

Jeśli jeszcze nie zdecydowałaś sie na jakiegoś lekarza to polecam Ci Dr.
          Kurczuk - Powolny ze Św. Zofii - wizyta w przychodni przyszpitalnej kosztuje 70
          pln. Pani doktor jest bardzo ciepła, serdeczna, fachowa i co najważniejsze nie
          przesadza - mam na myśli spokój i konkretne rozmowy a nie straszenie - jak to
          sie trafiło mojej koleżance podczas wizyty w Damianie.

Ja jestem Iza (32lata), mieszkam w W-wie i mam termin na 7 lipca. smile

Serdecznie Was smilepozdrawiamy - Iza i 8 tygodniowa dzidzia |smile
          • paulinawk a moje maleństwo ma 17 mm! 23.11.04, 08:52
            Wczorajsze USG pokazało ,ze nasze Malenstwo urosło od 4 listopada az 13
            mm.Pęcherzyk 4 cm.Widzielismy bijace sreduszko,główke,zalążek nóżek i raczek!To
            takie niesamowite!Jestem taka szczesliwa.Na zdjeciu widac naprawde malenkiego
            człowieczka!A to dopiero 8 tydzień!!!

Oboje pokochalismy juz Naszą Iskierkę!
      • suzi27 Termin 28.10.04, 17:28
        Kurczę według kalkulatora na edziecko to termin porodu powinnam mieć 28
        czerwca. No ale jak to bywa pewnie i tak wszystko się przedłuży do lipca wink
    • azbestowestringi Re: LIPIEC 2005 29.10.04, 09:49
      hej
      ja jeszcze na etapach starania ale jesli "zaskoczymy" w tej sesji to termin na
      27 lipca by byl...
      wiec kobity trzymajcie mocno kciuki
      pozdrawiam
      i niech lipiec bedzie cieplutki
      • antylopa77 Re: LIPIEC 2005 29.10.04, 09:57
        Azbesto trzymam kciuki, jaśli nam uda się w tym m-cu, to termin będzie ok
        24.07.04. Ooooby smile)
    • ankas7 Re: LIPIEC 2005 29.10.04, 19:21
      CZEŚĆ DZIEWCZYNY dołączam do was u mnie jest ok.3,4 tc robiłam bete i wyszła
      452 :o))))))))))) do lekarza pójde raczej we wtorek-oby wszysko było w
      porządku!!!

ankas7 i fasolka
      • suzi27 Re: LIPIEC 2005 29.10.04, 19:31
        Cześć Aniu!

Moje gratulacje!!!!!!!! No i nie ukrywam, że oczekiwałam, że w końcu się na tym
        wątku odezwiesz. U mnie 5 tydzień no i od wczoraj zaczęły się mdłości. Wizyta u
        gina i usg za tydzień. smile

Dziewczyny!!! Ja mam mdłości przez cały cholerny dzień!!! I totalny brak
        apetytu!!!
        • ankas7 Re: LIPIEC 2005 29.10.04, 19:41
          nie dziekuje żeby nic nie zapeszyć jeszcze nie byłam u gina nawet nie
          zadzoniłam do niego po weekendzie to zrobie a z kąd wiesz suzi27 że to 5 tc
          robiłaś bete??

ankas7 i fasolka :o)
          • polihymnia Re: LIPIEC 2005 30.10.04, 16:16
            Dziewczyny, co to za badanie beta i po co się je
            wykonuje? Nie miałam zleconego takiego badania w
            pierwszej ciąży i jak pytalam koleżanki to też żadna
            o niczym takim nie słyszała. Po weekendzie idę na
            pierwszą wizytę do gina i nie wiem czy upominać się o
            dodatkowe badanie.
            Pozdrawiam
            • ankas7 Re: LIPIEC 2005 31.10.04, 11:57
              Cześc dziewczyny co tak cicho u nas gdzie wy sie podziewacie???
              hmhmhhmhmmmmm chyba odpoczywacie :o)
              może i ja spróbuje sie troche położyć z fasolką

niedzielne buziaczki dla wszystkich

• mama2be Re: LIPIEC 2005 31.10.04, 16:58
      magda, bombelku i inne dziewczyny ze staran pazdziernikowych!
      ujrzalam dzis dwie piekne krechy na tescie i nie wierze w to co widze! nadal
      tam sa! we wtorek zrobie bete i wtedy oficjalnie do was zawitam! pozdrawiam
      goraco!
      • ankas7 Re: LIPIEC 2005 31.10.04, 17:10
        witam mame2be napewno już tu zagościłaś aż do pięknego dnia kiedy kiedy to
        razem Ty Ja i Inne dziewczyny z wątku lipcowego bedziemy sie cieszyć z cudownych
        maluszków zdrowych jak rybki pięknie pachnących i tylko naszych hihihihi no i
        czasami męża.

pozdrowienia i całuski od fasolki dla fasolki

• ankas7 Re: LIPIEC 2005 31.10.04, 17:58
          Dziewczyny mam do was pytanie jak liczycie tygodnie ciąży??
          Czy od dnia ostatniej miesiączki ?
          Czy od dnia owulacji ok.10 - 16dc ?
          Prosze napiszcie bo ja nie wiem czy ja dobrze licze bo u mnie wychodzi że
          jak od pierwszego dnia ostatniej miesiączki - 6 tc i 2 dni
          a jak od prawdopodobnego zagnieżdżenia i z beta hCG - 3,4 tc

Prosze powiedzcie jak wy liczycie??

Całuski ankas7 i fasolka :o)
          • magda101 Re: LIPIEC 2005 31.10.04, 18:38
            czesc` dziewczyny!
            tygodnie ciązy liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiaxzki.

Jeżeli chcesz wyliczyć datee porodu, skorzystaj z kalkulatoora na edziecko, bo
            wyliczyl mi date porodu, która zgodziła się z tym, co wyliczył lekarz. czyli 2
            lipca.
          • paulinawk Re: LIPIEC 2005 31.10.04, 21:29
            witam.Mysle ,ze nieśmiało mogę sie dopisać do Was,gdyz najprawdopodobniej bede
            miała dzidzie wlasnie w lipcu 2005.Dzis 35 dc.@ nie przyszła.Dwa testy
            pozytywne..Wizyta u gina była już w 32 dc,bo musiałam juz COKOLWIEK
            wiedzieć.Powiedział,ze pęcherzyka jeszcze nie widać,ale endometrium mam
            ciemnawe i grube 17 mm(przed @ jest jasnawe i ma 10-12 mm) i ciałko żólte w
            jajniku cały czas aktywne,nie widac by sie miało za chwile złuszczyc wraz z
            endometrium.Powiedział ,ze NAJPRAWDOPODOBNIEJ jestem w ciążysmileW czwartek 4.11
            pójde z moim mężusiem do niego jeszcze raz na USG moze juz zobacze malutki
            pęcherzyk.Póki co bola mnie piersi,a szczegolnie brodawki,które wygladaja
            inaczej,mam tempke powyzej 37 i czuje ból od kilku dobrych dni jak na @.Cykle
            zwykle mialam 30-31 dniowe,wiec raczej juz jej sie nie spodziewam,zreszta gin
            powiedział,ze nic nie wskazuje na ta cholere @!I bardzo dobrze.Pozdrawiam
            wszystkie Panie-miło mi poznać ,a w szczególnosci pozdrowionka dla tych,które
            starały sie "ze mną" na forum"październikowo-grudniowe starania o fasolkę" smile
      • magda101 do mama2be 31.10.04, 18:41
        gratuluje Ci i ciesze sie razem z Toba. Koniecznie na[pisz, jak juz zrobisz te
        bete.
        dbaj o siebie i maluszka
        magda
    • polihymnia Imiona :) 31.10.04, 23:32
      Już dawno wybraliśmy z mężem imię dla maluszka, o którego
      wtedy dopiero się staraliśmy. Jeśli będzie chłopczyk to
      będzie Jakub, dziewczynkę nazwiemy Ewa. Moja starsza córka
      (22 m-ce) woli braciszka, a na pytanie jak będzie miał na
      imię odpowiada: "Misiu" (Kubuś = Kubuś Puchatek) big_grin
      Asia
      • magda101 Re: Imiona :) 01.11.04, 12:12
        a u nas jak będzie chłopiec to tez Jakub lub Michał (z przewaga na Jakuba)
        a dziewczynka to Julia
    • bombeleek Re: LIPIEC 2005 01.11.04, 13:18
      Witam wszystkie przyszłe Mamusie. GRATULACJE dla mama2be. Jestem pewna, że
      zafasolowałaś i spokojnie możesz dołączyć do naszego grona. Ja co prawda
      jeszcze nie byłam u Gina, bo jest na zwolnieniu ale 8 listopada mam wizytę i
      wtedy wszystko się potwierdzi. Mam taką nadzieję przynajmniej. Jeśli chodzi o
      imiona to u nas zdania są podzielone Dziewczynka to Maja, Oliwia, Wiktoria a
      chłopiec to Kuba. Dobrze, że mamy jeszcze trochę czasu, żeby wybrać. A co u
      Was? Jak samopoczucie?
      • aagulek Re: LIPIEC 2005 01.11.04, 19:10
        witam, my czekamy na wyniki podstawowych badan, a 18.11 wizyta u gine, na usg
        poczekamy zgodnie z jej zaleceniami do okolo 11/12 tyg ale i tak niezaleznie
        bede chciala isc do Roszkowskiego na usg; czuje sie ok, pije soki ze swiezych
        jablek i marchewy smile i czekam cierpliwie na ciag dalszy objawow, tfu tfu poki
        co nie mam mdlosci wink; pozdrawiam
    • mama2be Re: LIPIEC 2005 01.11.04, 21:49
      a ja mam naprawde wieksze piersi, podobaja mi sie, ale sa bardzo tkliwe.
      przed @ zawsze mialam wrazliwe sutki a teraz bola mnie cale piersi. tez tak
      macie?
      • polihymnia Objawy 02.11.04, 07:40
        Też bolą mnie piersi, od dwóch tygodni mam zwiększoną
        potrzebę snu i bardzo szybko się męczę, a od wczoraj
        te cholerne mdłości. Przy córce mdłości zaczęły mi się
        troszkę później i trwały zaledwie dwa tygodnie - mam
        nadzieję, że i teraz szybko się skończą. To okropne
        uczucie sad
        • magda101 Re: Objawy 02.11.04, 15:57
          ja na razie czuję się super, żadnych mdłości, ale to dopiero 6 tydzień. może
          trochę jestem bardziej senna i mam wrażliwsze piersi.
          magda
          ps. czy wybieracie się na zwolnienie, czy macie zamiar jak najdłużej pracować.
          U mniue warunki pracy fatalne zimno i jadę do pracy p[onad godzinę, więc pewnie
          zbyt długo nie popracuję.
          • paulinawk Re: Objawy 02.11.04, 16:15
            ja zamierzam isc na L4 .w czwartek mam wizyte o gina i planuje od przyszlego
            tygodnia byc w domu.W pracy mam ogromny stres,nie bed sie narazac.Póki co u
            mnie poczatek 5 tygodnia i czuje sie ok.Tylko piersi bardzoooooooooooooooo bolą.
          • aagulek Re: Objawy 02.11.04, 18:56
            magda101 na kiedy masz termin?bo cos mi sie zdaje ze niemal jak ja 3.07? ja na
            zwolnienie nie zamierza, choc stres w pracy spory, ale poki co nic nie widac i
            w miare ok, piersi obolale, troszke brzuszek wypukly ale ja wogole jestem przy
            sobie wiec nie widac, choc mam wrazenie ze sie wszyscy gapia i wiedza, a my sie
            ukrywamy poki co wink..ciekawe jak moj kregolslup zniesie dodatkowe kg sad
            pozdrowionka dla Was i brzuszkow wink
            • magda101 Re: Objawy 02.11.04, 19:24
              agulek to ja dzień przed Toba - 2 lipca. ciekawe jak to w praktyce będzie, bo
              ja trochę mam problem z tymi tygodniami ciązy niby 38, ale w wielu publikacjach
              czytałam, że poród odbywa się między 38-42 tygodniem, przecież to miesiąc
              róźnicy. Czxasami wydaje mi się, że wszystko wiem, a za chwilę jestem zielona.
              Jednak wedlug wyliczeń lekarza 2 lipca.
              agulek a byłas już u lekarza?
    • polihymnia Re: LIPIEC 2005 02.11.04, 20:27
      Właśnie jestem po pierwszej wizycie u gina. Wszystko w
      porządku, ciałko żółte prawidłowe, umiejscowione w macicy
      (robił mi USG).Przełom 5/6 tygodnia (licząc od ostatniej
      miesiączki), termin porodu na 2 lipca. Przepisał mi luteinę
      dopochwowo, by wspomóc zagnieżdżanie się zarodka i witaminy.
      Następna wizyta za 3 tygodnie, wtedy będzie bardziej szczegółowe
      USG i usłyszę tętno maluszka.
      Być może będziemy zmieniać jeszcze lekarza, bo mój mąż jest trochę niezadowolony. W czasie pierwszej ciąży (inny lekarz) uczestniczył
      we wszystkim, a teraz mógł wejść tylko na czas robienia USG.

P.S. Magda101. Ciąża trwa 40 tygodni licząc od dnia ostatniej @
      (38 tyg. od zapłodnienia). Dziecko urodzone w terminie to to,
      które przyszło na świat między 38 a 42 tygodniem ciąży (czyli
      licząc od zapłodnienia między 36 a 40 tygodniem). Lekarze liczą
      tygodnie ciąży od ostatniej miesiączki.
      • suzi27 Re: LIPIEC 2005 03.11.04, 11:06
        Wiatjcie w ten dość mroźny dzień. Nie mam jeszcze w domu komputerka, więc piszę
        jak jestem w pracy. smile Całe szczęście, że chociaż wczoraj mój cudowny mąż
        zamontował kuchnię i mogę wreszcie w domu zjeść coś na ciepło.
        U mnie okropne mdłości i zgaga. Mdli mnie dosłownie cały dzień, dlatego tez
        wczoraj nie byłam w pracy. No i z niecierpliwością czekam na wizytę u gina w
        piątek.
        Pozdrawiam cieplutko i Was i kochane Brzuszki. smile

A jak samopoczucie przyszłych mamuś?
        • magda101 Re: LIPIEC 2005 03.11.04, 11:15
          czesc dziewczyny!
          Tak czytam o tym samopoczucie, a ja czuje sie swietnie zadnych mdłości, zgagi
          itp. oby tak dalej nic się nie działo.

suzi koniecznie zamelduj jak wizyta u ginekologa. Ja idę po raz drugi w
          poniedziałek. Który to będzie wtedy u ciebie tydzień?
          Buziaczki
          magda
          • suzi27 Re: LIPIEC 2005 03.11.04, 12:34
            Ok Ok o wszystkim obowiązkowo zamelduję. smile Zazdroszczę ci, że tak lekko jak
            narazie to wszystko przechodzisz.

Według OM to u mnie 6 tydzień. No ale wszystko okaże się w piątek.

Buziaki
            • paulinawk Re: LIPIEC 2005 03.11.04, 15:06
              Moja ostatnia miesiaczka była 27.09 wiec z mioch obliczenwychodzi ,ze u mnie
              tez jakos przełom 5/6 tygodnia.Dokładnie to dowiem sie jutro.Idziemy na 20 do
              ginekologa i marze by wreszcie zobaczyc pęcherzyk w brzuszku.To bedzie 39 dc
              więc chyba juz powinno byc widac?bylam w zeszlym tygodniu ,to był 33 dc i
              niestety jeszcze nie byl widoczny.
              • aagulek Re: LIPIEC 2005 03.11.04, 19:19
                witam dziewczyny, ja ost @ mialam 26.09 wiec tez blisko terminu paulinawk -
                skad piszesz?ciezko mi na forum byc - tylko wieczorkiem wiec latwiej pisac
                emalie; bylam na 1 wizycie u gina, 2 mam na 18.11 ale usg sugeruje zrobic
                dopiero 11/12tc, sama nie wiem czy to nie za pozno, a jesli sie Malenstwo zle
                zagniezdzilo?to ponoc pomaga lezenie..nie wiem, mi na razie nic, dostalam od
                pierwszego gina duphaston bo bralam antybiotyk wiec nie moglam tak odstawic;
                biore zinatt na bakterie w moczu sad; to chyba bedzie chlopak ogory kiszone
                moglabym jesc kg; jako ze jestem przy kosci to brzuszek inaczej widac - tak
                ciazowo, ale poki co w robocie ukrywam...pozdrowionka dla Was i brzuszkow wink
    • asteroid2000 Re: LIP 2005-widzialam serduszko mojej gwiazdeczki 03.11.04, 21:29
      witam Was serdecznie i gratuluję, dzisiaj mialam pierwsze USG i widzialam
      serduszko - tak pęknie sie poruszalo wg gina to 6tc i 4dzien, jestem taka
      szczesliwa pozdrowaiam wszystkie dziewczyny i życze duzo spokoju bo to nam
      teraz baaardzo potrzebne- Agnieszka
      • magda101 Re: LIP 2005-widzialam serduszko mojej gwiazdeczk 03.11.04, 21:38
        Aga! jejku ja się nie mogę doczekać, kiedy usłyszę moje maleństwo. Ide do
        ginekologa dopiero w poniedziałek. U mnie wtedy bedzie 7 tydz. i 3 dzień.
        Napisz, kiedy masz wyznaczony termin porodu.
        magda
        • bombeleek Re: LIP 2005-widzialam serduszko mojej gwiazdeczk 04.11.04, 12:21
          src="lilypie.com/days/050704/2/0/1/+3"
          alt="Lilypie Baby Days" border="0" /></a>
          • bombeleek Re: LIP 2005-widzialam serduszko mojej gwiazdeczk 04.11.04, 12:35
            zrobiłam sobie w końcu suwaczek tylko nie wiem jak zrobić, żeby zawsze tu był.
            Wiem, że jesteście juz w tym doświadczone więc proszę o pomoc.
            • magda101 Re: LIP 2005-widzialam serduszko mojej gwiazdeczk 04.11.04, 12:37
              czsc Marzenko!
              Co u ciebie? jak samopoczucie? juz po wizycie u ginekologa?
              aha napisz kiedy masz termin?
              pozdrawiam Cie serdecznie
              Magda
              • bombeleek Re: samopoczucie 04.11.04, 12:52
                U mnie wszystko ok. Nie byłam jeszcze u ginekologa bo był a zwolnieniu i muszę
                czekać do poniedziałku. NIESTETY. JuZ chciaąbym być po wizycie i wiedzieć coś
                wiecej. Termin policzyłam sobie wg kalkulatora na edziecko i wychodzi 4 lipca.
                Jeśli chodzi o samopoczucie to super. Nic mi nie dolega poza tym,że siusiam
                często, mam trochę obolałe piersi, czasem czuję słabiutki ból (chociaż ból to
                za mocne słowo) w podbrzuszu. Mam wyostrzony węch i wszystko pachnie lub
                smierdzi bardzo intensywnie. No i chodze spać z kurami a rano budzę się o 6 i
                tylko mój mąż ma przechlapane bo go od razu budzę, bo mi się nudzi. A poza tym
                wszystko suuuuuper. Cieszę, się, że ty już coś więcej wiesz. Informuj mnie o
                swoich postępach i spostrzezeniach. pozdrawiam gorąco
                • magda101 Re: samopoczucie 04.11.04, 14:38
                  ja tez ide po raz drugi do lekarza w poniedzialek, pierwszy raz bylam w tamtym
                  tygodniu. A juttro idzie suzi (też z tego forum), wiec pewnie nam zda relacje,
                  co i jak, juz sie nie moge doczekac.
                  aha i jestem tylko o 2 dni od Ciebie szybsza, bo termin mam na 2lipca. Ciekawe
                  jak to w praktyce wyjdzie.
                  ja tylko biegam do ubikacji non stop, zadnych nadwrażliwości na zapachy,
                  mdłosci, a chodze spac jak zwykle. zobaczymy jak długo taki stan potrwa i czy
                  dopadna mnie te dolegliwosci. mnie tez czasami pobolewa brzuch tzn czuje go, bo
                  o bólu nie ma co mówić. ogólnie super.
                  to napisz koniecznie jak juz bedziesz po wizycie
                  buziaczki
                  Magda
                • paulinawk Re: samopoczucie 04.11.04, 14:44
                  hej bombeleek

z moich wstepnych obliczen wynika ,ze poród tez mam na 4 lipca.Dzis wszystkiego
                  sie dowiem,bo idziemy do gina.W kazdym razie mam to samo co TY:wieczorem mooge
                  spac isc wczesnie,rano nie moge spac od 6,30.W głowie mam tyle mysli.Dzis
                  uciełam sobie drzemke w południe i pospałam 2 godzinki.Mine tez bola
                  piersi,nawet mocno i tez raz poraz podbrzusze.Licze na to ,ze zobacze dzis
                  COSIK na USG.Pozdrawiam
    • ankas7 Re: LIPIEC 2005 04.11.04, 14:54
      cześć dziewczyny
      gratuluje mamusiom które słyszały już bicie serduszka swojego dzieciątka
      ja niestety jeszcze nie słyszałam sad bo nie byłam u lekarza
      jestem umówiona na poniedziałek na 19:45 do lekarza Roberta Makowskiego na USG
      to bedzie mój 7 tydzień ciąży już nie moge sie doczekać :o)))

Jeżeli chodzi o objawy to u mnie jakoś tak spokojnie piersi najbardziej bolą
      rano nie mam mdłości ani wymiotów tylko ze snem jest gorzej w nocy sie budze
      a po za tym to często latam do kibelka i sikam smile

Mam do was pytanie czy znacie w warszawie dobrego lekarza ginekologa państwowo
      albo prywatnie który ma nowy sprzęt może takiego do którego same chodzicie albo
      możecie polecić??? PROSZE PISZCIE smile

• suzi27 Te okropne mdłości 05.11.04, 10:00
        Witajcie mamusie i brzuszki kochane smile
        Myślałam, że jak zaczna się mdłości to sie nawet ucieszę i może na początku tak
        było. Dziś już nie daję rady... Jestem osłabiona, w tramwaju jadąc do pracy
        zasłabłam i całe szczęście, że ustąpiła mi miejsca pewna pani bo chyba bym sie
        po prostu przewróciła. Mdłości dopadaja mnie o każdej porze dnia a najbardziej
        od około 6 rano do 11 potem przerwa i znowu od około 17 juz dotąż az nie pójdę
        spać. jest mi po prostu permanentnie niedobrze. No a mój mąż się śmieje co
        wyrośnie z naszej fasolki jak już mi tak daje w kość.

Dziś mój wielki dzień. Relację pewnie zdam wam dopiero w poniedziałek, no chyba
        że wczesniej dorwę gdzies internet. smile

Pozdrawiam gorąco. smile
        • magda101 Re: Te okropne mdłości 05.11.04, 10:37
          trzymaj się Suzi; mnie na szczęście mdłości omijają, aż boję się, że zapeszę.
          od kiedy masz te ciązowe dolegliwości?
          Magda
          • suzi27 Re: Te okropne mdłości 05.11.04, 14:08
            A tak mniej więcej dolegliwości mnie dopadły od około jednego tygodnia. W
            każdym razie trwają i jak narazie nic nie wskazuje na to, że chciałyby
            ustąpić smile Jestem po prostu osłabiona i chyba to tak naprawdę mnie najbardziej
            drażni. Zwolnienia za bardzo nie chcę brać, bo wiadomo jak to jest dzisiaj,
            potem nie będe miała do czego wracać.
    • asteroid2000 Re: LIPIEC 2005 04.11.04, 16:58
      witajcie dziewczyny, wg edziecko termin porodu mam na 2 lipca a wg bajbus.pl na
      28 czerwca czas pokaze jak bedzie
      czuje sie swietnie
      pozdrawiam Was wszystkie
      • aagulek Re: LIPIEC 2005 04.11.04, 21:37
        witam mile Panie i brzuszki; to sie wgralam w ostatnie posty wink termin na
        03.07. przynajmniej wg OM; kolejna wizyta 18.11 i nadal sie zastanawiam nad usg
        bez jej wiedzy..poki co mecza mnie w pracy(nie wiedza) i nerwy mi wysiadaja a
        juz dzis to wogole tragedia, mam nadzieje ze moj brzuszek nie ucierpi;
        pozdrowionka dla wszystkich
        agnieszka
        • megan05 Re: LIPIEC 2005 05.11.04, 04:38
          Witajcie dziewczyny dzisiaj zobaczylam dwie krechy to byl drugi cykl staran i
          udany. Termin mi wychodzi na 07.07 na razie do lekarza sie nie wybieram, pojde
          w 6tym tyg. Czuje sie super tylko piersi troche bola mam nadzieje ze gladko
          pojdzie tak jak w pierwszej ciazy. Czy ktos ma tez taki sam termin jak ja???
          • paulinawk Re: LIPIEC 2005 05.11.04, 07:37
            Wczoraj bylismy na USG.Według obliczen poczawszy od dnia ostatniej miesiaczki
            dzis jestem w 6 tygodniu i w 4 dniu.Według USG to 5 tydzien 5 dzien.w kazdym
            razie widzielismy pecherzyk!.całosc ma 1,5 cm ,sam nasz GROSZECZEK 4 mm!mamy
            zdjecie.TO TAKIE CUDOWNE!Jestem taka szczesliwa,mój Michaś też!Termin
            przewidywanego porodu 4 lipca 2005!

• kajka76 Re: LIPIEC 2005 05.11.04, 19:00
              to i ja sie dolaczesmile witam wszytkie lipcowe ciezaroweczkismile mam do Was
              pytanko .ostatnia miesiczke mialam 28 wrzesnia czyli 5 tygodni temu,
              zaplodnienie 17-18 pazdziernika czyli nie cale 3 tyg temu.....od kiedy mam
              liczyc tygodnie ciazy? zrobilam dzisaj hcg i wyszlo 245 czy to nie za malo???
              • magda101 Re: LIPIEC 2005 05.11.04, 19:06
                tuygodnie musisc liczyc od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, czli od 28
                wrzesnia.
              • aagulek Re: LIPIEC 2005 05.11.04, 21:42
                kajka76 gratulacje
                dziewczyny ktore sa z warszawy?
                pozdrawiam
                agnieszka
            • magda101 Re: LIPIEC 2005 05.11.04, 19:05
              czesc dziewczyny!
              Co tu tak cicho. Juz spicie????
              magda
              • kajka76 Re: LIPIEC 2005 05.11.04, 19:16
                dzieki a jak moje HCG? wczoraj dowiedzialam sie ze jestem w ciazy ,zrobilam
                dwa testy dzisiaj trzeci rano...wszysytkie pozytywne.lecze sie w novum i pani
                dr powiedziala ze ciaza jest na pewno progesteren ladny na usg widac bylo
                tylko endo ok 30 mm jak sie nie myle,ale powiedziala ze troszke male to HCG
                245 i juz sama nie wiemsad
                • magda101 Re: LIPIEC 2005 05.11.04, 19:25
                  ja nie robilam badan HCG
                  a co to znaczy "na usg widac bylo tylko endo ok 30 mm". co widziałas na USG??
                  kiedy robiłaś?
          • aagulek Re: LIPIEC 2005 05.11.04, 21:45
            megan05 ja wg om mam termin na 03.07., na usg nie bylam jeszcze, czuje sie ok,
            zmeczona wieczorami jedynie senna w ciagu dnia i troche mdli po tabletkach -
            duphaston i zinatt biore wiec na pewno po jednym z nich ale jest ok...poza
            stresem w pracy sad..trzymajcie sie cieplo smile
    • fasola25 przeskakuję tu z wątku STARANIA PAŹDZIERNIKOWE 05.11.04, 20:48
      termin na 5 lipca 2005 !!!
      • magda101 Re: przeskakuję tu z wątku STARANIA PAŹDZIERNIKOW 05.11.04, 21:41
        czesc fasolko!
        ja tez jestem ze staran pazdziernikowych, jeste tez tutaj mama2be i bombeleek,
        chyba tez shea jest lipcowa. ale szczesliwy to byl watek -\ jestes 5.
        powiedzialas juz dziewczynom???
        aha bylas juz u lekarza?
        proszę, odpowiedz...nie mopge się doczekac.
        fajnie, że ten watek lipcowy się rozszerza

buziaki
        magda
        • kajka76 Re: lipiec 2005 06.11.04, 09:21
          magda tak jak pisalam na usg bylo widac tylko endometrium nie pamietam ile
          mialo dokladnie ale chyba 23 mm a nie 30mm! pecherzyka jeszcze nie widzialam!
          pani dr powiedziala ze to jeszcze wczesnie i moze za tydzien......czy to prawda?
          ja po prostu nie moge uwierzyc w to ze moglo mi sie udac po takim dlugim czasie
          staran! po prostu nie wierze ,chociaz jak pisalam 3 testy pozytywne, HCG 245
          progesteron tez wszystkie badania mialam robione wczoraj... lacznie z tym usg
          i chociaz pani dr powiedziala,ze powinno byc wszystko ok i ciaza jets na
          pewno,ale ja i tak nie wierze!! czy to mozliwe zeby w 5 tc od OM albo w
          nie calym 3 tyg od zaplodnienia nie bylo widac jeszcze chociazby pecherzyka
          plodowego?? prosze odpiszcie bo tak sie martwie i nie moge uwierzyc.
        • gunia.a Re: przeskakuję tu z wątku STARANIA PAŹDZIERNIKOW 06.11.04, 12:23
          Czesc Dziewczyny ze staran pazdziernikowych
          Pozdrowienia! Wpadlam tu, zeby zobaczyc jak Wam sie wiedzie. Ja jeszcze czekam
          na testowanie. Tak sie ciesze, ze do tej pory az 5 z naszego watku
          zafasolkowalo. Ale watek fajny byl, optymistyczny i dynamiczny! Pozostalo nas
          tam juz niewiele ale wkrotce i my sie wynosimy. Wolalybysmy do Was, ale jak
          bedzie to sie wktotce okaze. Ja mam objawy raczej na @ ale nadzieja mnie nie
          opuszcza, wiec na starania listopadowe jeszcze sie nie wpisalam.
          Zycze zdrowka Wam i fasolkom. Pa
          gunia
        • fasola25 Re: przeskakuję tu z wątku STARANIA PAŹDZIERNIKOW 06.11.04, 14:14
          cześć Madzia!!!
          witam wszystkie lipcowe mamusie!!!

byłam u lekarza 4 lisyopada, widziałam miją dzidzię na usg (mam śłiczną fotkę) -
          ma teraz 7 mm
          następnego dnia zrobiłam wszystkie badania, które zalecił mi mój gin, wyniki
          mają być na wtorek
          wykupiłam też recepty (kwas foliowy, wit E, feminatal i duphaston)
          duphaston na powiększone ciałko żółte - ma pomóc

zastanawiam się tylko czy to dobru pomysł aby od razu brać feminatal
          niektóre źródła podają, że zestawy witaminowe dla ciężarówek powinno się brać
          od 4 miesiąca a na razie tylko kwas foliowy, więc nie bardzo wiem co robić ???

napiszcie więc dziewczyny jakie Wy macie zalecenia od gina

Pozdrawiam Was !!!

-------
          życie zaczyna się po 30-stce!!!
    • heksa82 Re: LIPIEC 2005 06.11.04, 13:07
      Witam serdelecznie. Jestem Katarzyna i chciałabym ogłosić całemu światu że
      własnie się zafasolkowalam smile 3tc, w poniedzialek idziemy zmężusiem do lekarza.
      Termin sama sobie wyliczyłam na 12 lipca. Moje objawy to ból piersi pare dni po
      zaplodnieniu (dzieki bogiu już teraz da się z tym żyć i ból nie jest aż tak
      uciazliwy) ból podbrzusza zupelnie jak przed @ (teraz tez odczuwalny ale z
      wiekszymi przerwami), ból krędosłópa w odcinku lędźwiowym (no ale jestem po
      operacji własnie tego odcinka, więc czego by się tu spodziewac, jakoś to
      wytrzymam). Poza tym mdłości szczególnie w komunikacji miejskiej oraz straszne
      wyczulenie na zapachy (potrafię okreslic jakiego smaku jest guma do żucia,
      miedlona przez osobę oddalona o 4 metry), a jeszcze najważniejsze senność taka
      senność że godzina 16 jest krytyczna i musze zasnąć chociaż na 10 minut.
      • kajka76 Re: LIPIEC 2005 06.11.04, 13:10
        witaj heksa82smile witamy ja tez dwa dni temu dowiedzialam sie,ze zafasolkowalam
        chociaz jeszcze w to nie wierzesmile) jesli mozna wiedziec kiedy mialas OM i
        ewentualne zaplodnienie? tzn 3 tc liczysz od OM CZY ZAPLODNIENIAsmile bo ja juz
        sama nie wiem jak liczyc i kiedy powinno byc cos widac na usg i
        wogole..tysiace mysli w glowie i nie poewnosci,lku i obaw ale i tak najwiecej
        radoscismile
        • heksa82 Re: LIPIEC 2005 06.11.04, 14:02
          licze na przelom 18 a 19 października (20 a 21 dzien cyklu)jako OM wiem bo
          mierzylam temperature i pilnowalam, date przylkejenia licze na 26 października
          (28 dzien cyklu)poniewaz wystapilo u mnie deikatne plamienie tak więc licze od
          OM. Jesli chodzi o usg to moja doktorka powiedziala ze jeszcze za wczesnie wiec
          nie wiem kiedy sie robi pierwsze usg ale ja tez nie moge się doczekać bo
          chcialabym wykluczyć ciażę mnągą która w mojej rodzinie jest chyba jakaś zarazą
          z pokolenia na pokolenie i mam nadzieje że mnie to jakos ominie smile.
          Jeszcze dodam że jestem z Warszawy na wszelki wypadek konsultacyjny smile
          • heksa82 Re: LIPIEC 2005 06.11.04, 14:27
            jakjos dziwacznie sie zachowuje iskrót Om zawsze kojarzy mi sie z owulacją a
            nie z miesiączką już się poprawiam OM 29 września, owulacja 18, 19
            października, zagnieżdżenie 26 października.
            • kajka76 Re: LIPIEC 2005 06.11.04, 15:55
              heksa no to mamy tak samo u mnie tez OM 29 WRZESNIA (TERAZ SPRAWDZILAM
              DOKLADNIEsmile ) a zaplodnienie 18 pazdziernikasmilejka pisalam u mnie na usg nic nie
              widac oprocz endometrim 23 mm.robilam badanie HCG wyszlo 245 i progesteron
              oksmile
              tez jestem z wawy wiec bedzie nam razniej
              • aagulek Re: LIPIEC 2005 06.11.04, 16:14
                witam smile co tam u Was w sobotnie popoludnie? ja zasypiam, zaraz zjem i
                lulu...dziewczyny z wawy, kogo macie jako prowadzacego? pozdrawiam
                Aga i Malenstwo 6tc
                • heksa82 Re: LIPIEC 2005 06.11.04, 16:37
                  Kajka76 a kiedy Ty robiłaś usg?
                  Aagulek Jako prowadzacą mam Śliziyn-Kuczapską z Żelaznej.
                  Pozdrawiam serdelecznie.
                  • junona444 Re: LIPIEC 2005 06.11.04, 18:05
                    Witam wszystkie lipcowe mamusie, jest nas troszeczkę i z pewnością jeszcze
                    przybędzie. Ze wstępnych wyliczeń mam termin na 06.07.,Oprócz pozytywnego testu
                    nie mam jeszcze żadnych objawów, do lekarza idę w środę. Jest to moja druga
                    ciąża, mam już 7-letniego synka.
                    Pozdrawiam Was wszystkie gorąco.
                    B.
      • suzi27 Byłam u lekarza :) 06.11.04, 18:34
        Wpadłam do rodziców i już spieszę z opisaniem wczorajszej wizyty. Tak więc mam
        za sobą pierwsze usg, dzidzia ma 7,6 mm i juz usłyszałam jej bijące serduszko,
        aż 115 uderzeń. Pan doktor stwierdził, że to bardzo dobrze. Byałam na usg u dr
        Zioło w Fundacji przy szpitalu św. Zofii. Polecam. smile I tak poza tym to
        wszystko ok, oprócz foliku żadnych nowych witaminek nie dostałam. Następna
        kontrola w 12 tygodniu i usg genetyczne.
        Zmykam coś zjeść, mdłości nadal okropne.
        Jestem juz na początku 7 tygodnia, wczoraj usg okresliło jako 6 tydzień i 5
        tydzień. Termin około 28 czerwca no ale nie zamierzam was opuścić bo i tak
        pewnie sie wszystko przeciągnie i dzidzię urodze w lipcu. smile))

Pozdrawiam wszystkie nowe mamusie na wątku lipcowym. No i przesyłam buziaki
        dla wszystkich pozostałych. smile))
        • kasie Dolaczam sie do lipcowyc mamus:) 06.11.04, 20:40
          • kasie Re: Dolaczam sie do lipcowyc mamus:) 06.11.04, 20:44
            Czesc dziewczyny! Wczoraj zrobila tescik i pozytywny! OM maila 5 pazdziernika,
            wyliczony termin wypada mi na 12 lipca.
            Jeszcze nie bylam u lekarza wiec nie mam potwierdzenia...zrobie to w przyszlym
            tygsmile
            Milego weekedziku dziewczynY!
            Nadal jestesmy z M w szokusmile
            Kasia
            • leelou5 Re: Dolaczam sie do lipcowyc mamus:) 08.11.04, 15:58
              witaj kochana!
              ja robilam test wczoraj!i tez bede mama!!!ciesze sie jak szalona!tez nie bylam
              u lekarza nic jeszcze nie wiem wybieram sie w przyszly poniedz.pozdrawiam cieplo
          • megan05 Re: do junona444 06.11.04, 20:48
            Witam widze ze mamy podobnie ja mam termin na 07.07 i tez moja druga ciaza mam
            juz syna 6scio latka. U lekarza jeszcze nie bylam wybieram sie w 6 tc jesli
            chodzi o objawy to wlasciwie nic mi nie jest czuje sie lepiej niz
            zazwyczaj,pozdrawiam
            • junona444 Re: do junona444 07.11.04, 09:02
              Witaj Megan, wiesz trochę sie boję tej różnicy wieku między rodzeństwem, bo jak
              urodzi sie dzidziuś bedzie 8 lat, no i znowu wszystko od początku. Nie potrafię
              sie jeszcze w tym wszystkim odnaleźć.
              Pozdrawiam serdecznie
              B
              • megan05 Re: do junona444 07.11.04, 22:28
                Czesc j444 u mnie bedzie rowne 7lat syna mam tez z lipca, mysle ze bedzie
                latwiej bo mamy jednego pomocnika wiecej. Ja mam siostre 8 lat mlodsza i mam z
                nia super kontakt pamietam jak mama chodzila w ciazy jak sie czekalo na to
                dziecko i mysle ze nasze dzieci tez sie uciesza i nie beda mogly sie doczekac.A
                jesli chodzi o mnie to tez zapomnialam juz o pieluchach i niewyspanych nocach
                ale to nie trwa wieki. Pozdrawiam , czy bylas juz u lekarza?
                • azbestowestringi Re: do junona444 08.11.04, 00:27
                  u mnie jest mniej optymistycznie. mam mlodsza o 7 lat siostre, na ktora
                  czekalam i bardzo sie zniej cieszylam.. ale potem zrobila sie strasznaaaaa
                  dziura, ktora trwala bardzo bardzo dlugo. jestesmy totalnie rozne co tym
                  bardziej poglebilo przepasc.. dopiero teraz po.. 12-14 latach przepasci i
                  niedogadywania sie zaczynamy POWOLI sie dogadywac...
                  ale moze to tylko my takie?
                  pozdrawiam nie mogac sie doczekac testowania coby na lipiec sie jeszcze wpakowac
                • junona444 Re: do junona444 08.11.04, 15:03
                  Witaj,
                  tak jak pisałam wcześniej, wybieram sie do lekarza w środę. Jesli chodzi o
                  wątpliwości dotyczące różnicy wieku,wynika to również z sytuacji mojego męża,
                  który jest najmłodszy - siostra starsza o 9 lat, brat o 11. Z tego co mówi, nie
                  miał z rodzeństwem praktycznie kontaktu jako dziecko, no i teraz tez nie jest
                  najlepiej. Ale wiem, że może byc inaczej, czego jesteś dowodem.
                  Pozdrawiam cieplutko.
          • kajka76 Re: Dolaczam sie do lipcowyc mamus:) 07.11.04, 10:39
            wszystko mi si epomieszalo ostatnia @ mialam 2 pazdziernika! wiec wczoraj minal
            mi 5tc
            heksa robilam usg w piatek i oprocz endometrim jeszcze nic nie bylo widac.
            jak sie czujecie dziewczyny??
            ja jestem troche zaziebiona i nie wim co moge brac.mam kaszel katar i boli
            mnie gardlo.wiecie jak temu zaradzic??
            pozdrawiam wszystkie ciezaroweczkismile
          • bombeleek Re: Dolaczam sie do lipcowyc mamus:) 07.11.04, 15:32
            Witam wszystkich i pozdrawiam
        • suzi27 Re: Byłam u lekarza :) 07.11.04, 00:40
          oczywiście z pospiechu pomyliłam się: chodziło mi o 6 tydzień i 5 dzień. smile
          • heksa82 do Kajki76 07.11.04, 11:33
            Proponuję leczenie domowe gorące mleko z miodem lub obrzydliwy syrop pod
            tytułem czosnek cebula cytryna i miód (pić ile wlezie), smak obrzydliwy zapach
            też ale skuteczne, po tej kuracji nasmarować sie najlepiej spirytusem (stopy,
            plecy, szyja)zalożyc skarpetki a gardlo owinąć miękkim szalikiem i pod kołdrę
            żeby sie wypocić. Czynności te należy wykonać błyskawicznie jedna po drugiej i
            nie wietrzyć się przypadkiem, a obiecuję jutro lub pojutrze bedziesz jak nowa.
            Przypominam że przeziebienia w początkowym stadium ciąży moga być niebezpieczne
            dla płodu więc najlepiej zdlawic ją w zarodku.
            Zdrowiej szybko.
            • kajka76 Re: do Kajki76 07.11.04, 20:46
              heksa dzieki mneijw iecej tak to wlasnie robie mleko z miodem i
              maselkiem,herbatka z cytrynka i miodem wypocic sie itd..tem nie mam tzn moze
              37 momentami miewam ogolnie czuje sie dobrze teraz tylko kaszel taki suchy mi
              si epojawil katar wlasciwie minalsmile mam nadzieje,ze wszystko bedzie oki.dziekismile
          • heksa82 dobrze że to był tylko sen a właściwie koszmar 08.11.04, 09:12
            Dzisiaj ide pierwszy raz z moją fasolką do lekarza, i własnie zdążyło mi się
            przysnić, że poszłam do lekarza sama bez mojego meża. Doktorka mnie zbadala a
            ja w tym momencie zaczelam wlasnie krwawic i ona mi na to że ciaża jest
            zagrożona i że powinnam cała ciaże przeleżec w szpitalnym łóżku, a ja jej na
            to: " wole nie mieć tego dziecka niż być ciężarem dla innych". Sen był tak
            okropny że obudziłam sie spłakana. Czy każda z was ma takie okropne sny albo
            obawy? Blagam pocieszcie bo to moje pierwsze dziecko i w ogóle jestem
            mlodziutka (22 lata), pracuje non stop przed komputerem w domu na umowe o
            dzielo, dzieki czemu sie jakoś utrzymujemy. Mamy bardzo chorego wręcz
            umierającego psa (ktorego nikt nie odważa się zawieść na uśpienie). Mieszka z
            nami jeszcze upierdliwy, ciapowaty ojciec (mój) ktory sam jest jak dziecko i
            moze boje sie e jesli cos się nie daj Boże (tfu tfu odpukac) stanie i ja
            wyląduje w szpitalu na dłużej niz tydzien to z domu mi sie zrobi istne zoo.
            HELP popadam w paranoję.
            • magda101 Re: dobrze że to był tylko sen a właściwie koszma 08.11.04, 09:54
              czesc!!!
              Właśnie zainstalowałam się w pracy.
              Heksa, Ty nie wymyślaj takich historii, tylko myśl pozytywnie. Na pewno będzie
              dobrze...trzymajsię ciepło!
              Dzisiaj idę do lekarza. Ale już jestem ciekawa, co zobaczę na USG. Chyba kilka
              z nas się wybiara do ginekologa, oj będziemy miały, co relacjonować.
              magda
              • bombeleek Re: Wizyta u lekarza 08.11.04, 10:51
                Witam wszystkich. Ja również dzisiaj idę do lekarza z tym, że po raz pierwszy.
                Mam nadzieję, że wzystko będzie ok. jak wrócę to na pewno zdam relacje. a
                tymczasem trzymajcie za mnie kciuki.
                • ankas7 Re: Wizyta u lekarza 08.11.04, 12:30
                  cześć dziewczyny
                  poniedziałek zaczynam od wizyty u lekarza . To bedzie pierwsza wizyta i usg
                  u mnie dziś 7 tc i 3 dzień (według ostatniej miesiączki)ide na 19:45 więc
                  pewnie jako ostatnia bede zdawać relacje smile
                  tak bym chciała żeby było już po wszyskim i żebym usłyszała serduszko dzidzi

Całuski dla wszyskich 2 w 1

• polihymnia Re: dobrze że to był tylko sen a właściwie koszma 08.11.04, 11:40
              Mnie też już się raz śniło że poroniłam. Każda z nas na pewno
              przeżywa takie lęki a to czasem znajduje odzwierciedlenie w
              naszych snach.
              Jak bylam w ciąży z córką bardzo często śniło mi się (po
              połowie ciąży) że urodziłam, jestem w domu, zbliża się wieczór
              a ja naraz uświadamiam sobie że do tej pory jeszcze nie
              przewinęłam dziecka albo nie nakarmiłam. Nie ma się co przejmować smile
              Asia
              • magda101 zrobmy liste 08.11.04, 11:46
                tak pomyslalam, ze może zrobimy listę i trochę się poznamy.
                m
                • magda101 LISTA 08.11.04, 11:47
                  1. magda101, 27 lat, termin 2 lipca, czekam na pierwsze dziecko, Poznań
                • polihymnia LISTA 08.11.04, 12:39
                  2. Polihymnia, imię: Asia, 27 lat, czekam na drugie dziecko,
                  mam już córkę - 22m-ce, mieszkam w Nysie, woj. opolskie,
                  nie pracuję, z wykształcenia jestem pedagogiem
                  • polihymnia Re: LISTA 08.11.04, 12:40
                    zapomniałam. Termin: 2 lipca
                • heksa82 LISTA 08.11.04, 13:21
                  3. heksa82
                  imię: Kasia
                  lat: 22
                  dziecko: pierwsze
                  termin: 12 lipca
                  mieszkam: Warszawa-Targówek
                  praca: grafik komputerowy na umowę o dzieło
                  zodiak: wodnik
                  numer gg: 309146
                  • magda101 Re: LISTA (odpowiadajcie cytując) 08.11.04, 14:27
                    1. magda101, lat 27, czekam na pierwsze dziecko, termin 2 lipca, Poznań, gg
                    8418581
                    2. Polihymnia, imię: Asia, 27 lat, czekam na drugie dziecko,
                    mam już córkę - 22m-ce, mieszkam w Nysie, woj. opolskie,
                    nie pracuję, z wykształcenia jestem pedagogiem, termin 2 lipca

3. imię: Kasia lat: 22, dziecko: pierwsze, termin: 12 lipca mieszkam: Warszawa-
                    Targówek
                    > praca: grafik komputerowy na umowę o dzieło, zodiak: wodnik, numer gg: 309146

• kajka76 Re: LISTA (odpowiadajcie cytując) 08.11.04, 15:00
                      ja jetsem juz po wizycie.usg bede miala dpiero w piatek ,dzisiaj mialam Hcg-
                      ok 1000 wiec ladnie rosnie i oby tak dalejsmile
                      to ja sie dopisuje do tej listy
                      kasia,28 lat,warszawa,pierwsze dziecko ,termin porodu ok 10 lipca
                    • fasola25 Re: LISTA (odpowiadajcie cytując) 08.11.04, 15:11
                      magda101 napisała:

1. magda101, lat 27, czekam na pierwsze dziecko, termin 2 lipca, Poznań, gg
                      8418581
                      2. Polihymnia, imię: Asia, 27 lat, czekam na drugie dziecko, mam już córkę -
                      22m-ce, mieszkam w Nysie, woj. opolskie, nie pracuję, z wykształcenia jestem
                      pedagogiem, termin 2 lipca
                      3. imię: Kasia lat: 22, dziecko: pierwsze, termin: 12 lipca mieszkam: Warszawa-
                      Targówek, praca: grafik komputerowy na umowę o dzieło, zodiak: wodnik, numer
                      gg: 309146
                      4. Fasola25, imię Ola, 30 lat, czekam na pierwsze dzieciątko!, termin ok 5
                      lipca 2005, mieszkam we Wrocławiu, gg 2373078
                    • paulinawk Re: LISTA (odpowiadajcie cytując) 08.11.04, 15:13
                      magda101 napisała:

> 1. magda101, lat 27, czekam na pierwsze dziecko, termin 2 lipca, Poznań, gg
                      > 8418581
                      > 2. Polihymnia, imię: Asia, 27 lat, czekam na drugie dziecko,
                      > mam już córkę - 22m-ce, mieszkam w Nysie, woj. opolskie,
                      > nie pracuję, z wykształcenia jestem pedagogiem, termin 2 lipca
                      >
                      > 3. imię: Kasia lat: 22, dziecko: pierwsze, termin: 12 lipca mieszkam:
                      Warszawa-
                      > Targówek
                      > > praca: grafik komputerowy na umowę o dzieło, zodiak: wodnik, numer gg: 30
                      > 9146

4.paulinawk - Paulina,lat 25,Poznań,oczekiwanie na pierwszego
                      Dzidziusia,termin 4 lipca 2005
                      >
                      • zuza1232 Re: LISTA (odpowiadajcie cytując) 08.11.04, 17:33
                        paulinawk napisała:

> magda101 napisała:
                        >
                        > > 1. magda101, lat 27, czekam na pierwsze dziecko, termin 2 lipca, Poznań,
                        > gg
                        > > 8418581
                        > > 2. Polihymnia, imię: Asia, 27 lat, czekam na drugie dziecko,
                        > > mam już córkę - 22m-ce, mieszkam w Nysie, woj. opolskie,
                        > > nie pracuję, z wykształcenia jestem pedagogiem, termin 2 lipca
                        > >
                        > > 3. imię: Kasia lat: 22, dziecko: pierwsze, termin: 12 lipca mieszkam:
                        > Warszawa-
                        > > Targówek
                        > > > praca: grafik komputerowy na umowę o dzieło, zodiak: wodnik, numer
                        > gg: 30
                        > > 9146
                        >
                        > 4.paulinawk - Paulina,lat 25,Poznań,oczekiwanie na pierwszego
                        > Dzidziusia,termin 4 lipca 2005
                        > > 5. zuza1232 (Wiola), lat 24, Kutno, pierwszy dzidzuś, terminu jeszcze nie
                        znam (z moich wyliczeń wypada na początek lipca), znak zodiaku: bliźnięta,
                        pracuję jako kasjerka w pewnym zakładzie
                        • suzi27 Re: LISTA (odpowiadajcie cytując) 08.11.04, 18:30
                          1. magda101, lat 27, czekam na pierwsze dziecko, termin 2 lipca, Poznań,
                          > gg
                          > > 8418581
                          > > 2. Polihymnia, imię: Asia, 27 lat, czekam na drugie dziecko,
                          > > mam już córkę - 22m-ce, mieszkam w Nysie, woj. opolskie,
                          > > nie pracuję, z wykształcenia jestem pedagogiem, termin 2 lipca
                          > >
                          > > 3. imię: Kasia lat: 22, dziecko: pierwsze, termin: 12 lipca mieszkam:
                          > Warszawa-
                          > > Targówek
                          > > > praca: grafik komputerowy na umowę o dzieło, zodiak: wodnik, numer
                          > gg: 30
                          > > 9146
                          >
                          > 4.paulinawk - Paulina,lat 25,Poznań,oczekiwanie na pierwszego
                          > Dzidziusia,termin 4 lipca 2005
                          > > 5. zuza1232 (Wiola), lat 24, Kutno, pierwszy dzidzuś, terminu jeszcze nie
                          znam (z moich wyliczeń wypada na początek lipca), znak zodiaku: bliźnięta,
                          pracuję jako kasjerka w pewnym zakładzie
                          6. suzi 27 - Marta, lat 27, Warszawa, pierwsza dzidzia, termin 28 czerwca - z
                          tendencją na począteczek lipca, znak zodiaku: skorpion, zawód: prawnik.

• aagulek Re: LISTA (odpowiadajcie cytując)