wiolettaw-79 23.01.06, 19:06 Do którego tygodnia ciazy powinno sie brac kwas foliowy?Jestem w 19 tygodniu i lekarz tutaj(jestem w Irlandii)kazał juz przestać brać,a moja doktorka w Polsce kazała brac do 24 tygodnia.Jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jowinia Re: Kwas foliowy 23.01.06, 20:14 Witaj, ja ostatnio pytałam o folik i lekarka powiedziała, że do końca mam łykać, chociaż jak dostanę witaminy to odstawię folik co by nie podwajać dawki. Pozdrawiam Joanna 19 tc Odpowiedz Link Zgłoś
mmalicka21 Re: Kwas foliowy 23.01.06, 20:32 kurcze ja myslałam, że tylko w pierwszym trymestrze i odstawiłam chyba zaczynam brać znowu Odpowiedz Link Zgłoś
aleks32 Re: Kwas foliowy 23.01.06, 23:14 Moja lekarka (w Monachium) kazała brać do końca ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
maja42 Re: Kwas foliowy 23.01.06, 23:43 Najlepiej do końca. nie zaszkodzi. Przed ciążą jak sie bierze to ma to wpływ pozytywny na rozwój dziecka. W czasie ciąży na jako taki rozwój dziecka właściwie wpływu juz nie ma ale przeciwdziała przedwczesnemu poordowi, odklejaniu sie łozyska i takim tam :o) Pozdrawiam. M. Odpowiedz Link Zgłoś