ranska 01.03.06, 19:25 Na ktg wyszly lekkie skurcze. Lekarz powiedzial, że to skurcze przepowiadające i nie ma sie czego bać. Mimo to martwię się, ponieważ to dopiero 32 tc. Czy to normalne, że tak wcześnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kretoszczurek Re: Skurcze przepowiadajace - kiedy? 01.03.06, 19:54 Skurcze nie gwarantują że zarza będzie poród. U mnie zaczęły sie w 35 tc i myślałam że boli i wogóle i co?? urodziłam 6 tdni po terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
novanka Re: Skurcze przepowiadajace - kiedy? 01.03.06, 20:07 No co Ty, nie martw się. Skurcze przepowiadające zdarzają się już po 20 tyg ciązy. ja np. tak miałam. Potem, w miarę zbliżającego się terminu porodu mogą pojawiac się częściej. Ale nie wszystkie kobiety je odczuwają, przynajmniej w tym początkowym okresie. Odpowiedz Link Zgłoś
nikasob Re: Skurcze przepowiadajace - kiedy? 01.03.06, 20:42 I w pierwszej i w następnej ciąży miałam/mam od 5 miesiąca. Nie martw się Odpowiedz Link Zgłoś
guzmania Do nikasob 01.03.06, 21:34 Czy te skurcze przypominają ból jak na @?Jestem w 22tyg, ale miewam już skurcze bezbolesne i te bóle.Czy musiałyście brać jakieś tabletki rozkurczowe? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
novanka Re: Do nikasob 01.03.06, 21:43 Skurcze przepowiadające nie poiwnny być bolesne. W książkach piszą, że jak są zbyt częste (więcej niż 4 na godzinę), to żeby skonsultować z lekarzem. Jak masz bóle podbrzusza, to lepiej powiedz lekarzowi. Ja miałam od mniej więcej 20 tyg bardzo częste skurcze, ale raczej nie bolesne, tylko nieprzyjemne. Trudno to opisać. Ale na pewno nie były to bóle jak na @. Jeśli masz takowe, to lepiej zapytaj lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś