aniacu 01.05.07, 23:12 czy któraś z was urodziła naturalnie dziecko ułozone pośladkowo? Zostało co prawda trochę czasu ale mój lekarz twierdzi że przy drugim porodzie nie jest to wskazanie do cesarki i można rodzic naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lola211 Re: proszę o odpowiedź 01.05.07, 23:48 Ja nie tyle urodzilam, co SIE urodzilam tak wlasnie.Pochodze z drugiej ciazy.Ponoc przez to, przez pol roku trzymali mnie poźniej w poduszce ortopedycznej- profilaktycznie.Ale to 34 lata temu nazad bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: proszę o odpowiedź 01.05.07, 23:51 Taaa... moja ciotka tak rodziła córkę. TRwało to długo, w końcu wycisnęli jej dziecko z brzucha. Niemiłe wrażenia po porodzie, bardzo niemiłe. Jak Ci lekarz głosi sprzeciw to zmień szpital albo daj łapówkę a nie ryzykuj, że Cię rozerwie do odbytu. Odpowiedz Link Zgłoś
bozenka12 Re: proszę o odpowiedź 02.05.07, 03:13 W drugiej ciazy synek byl prawie do konca ulozony posladkowo. Odwrocil sie dobiero chyba tydzien przed porodem. Lekarz mi mowil, ze w drugich ciazach ponoc dzieci czesto sa ulozone posladkowo prawie do konca. Wiesz co, jesli tuz przd porodem sie nie odwroci, sa masaze odwracajace dzieci. Oczywiscie wykonuja je lekarze lub polozne nadzorujac wszystko usg. Moja kumpela miala taki masaz. Pomogl. Jednak uczucie bylo troche nieprzyjemne (choc nie bolalo). Po prostu ci brzuch uciskaja dosc mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaostrowska Re: proszę o odpowiedź 02.05.07, 09:28 ja nie, ale moja mama rodzila mnie ulozona posladkowo... no krotko mowiac, ledwo to przezyla... i ja tez. moja mama twierdzi, ze cud sie stał, ze obie zyjemy i ze oczywiscie powinna miec cesarke Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: proszę o odpowiedź 02.05.07, 09:32 > czy któraś z was urodziła naturalnie dziecko ułozone pośladkowo? Zostało co > prawda trochę czasu ale mój lekarz twierdzi że przy drugim porodzie nie jest > to wskazanie do cesarki i można rodzic naturalnie. nie ryzykuj i zmien lekarza idiote Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: proszę o odpowiedź 02.05.07, 09:45 moja ciotka trojke dzieci, ale to bylo 30 lat temu... wszystkie z komplikacjami, jedno nie przezylo. na Twoim miejscu sprobowalabym masazu. nie decydowalabym sie na porod naturalny przy takim ulozeniu chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
tereska1986 Re: proszę o odpowiedź 02.05.07, 10:59 Zgadzam się z wszystkimi które doradzają zmianę lekarza IDIOTY. Moja matka mnie tak urodziła (miała być cesarka, ale że była noc to lekarz stwierdził, że urodzi) I co urodziła owszem....... (nie miała innego wyjścia) skończyło się tym, że o mało się nie wykrwawiła... Mało tego w tej chwili ma już dwie endoprotezy bioder, a ja byłam leczona za granicą bo miałam nigdy nie chodzić... Było to co prawda dawno dawno temu Nie ryzykuj dla dobra swojego i twojego dzidziusia. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: proszę o odpowiedź 02.05.07, 11:08 przypomnialo mi sie...kuzynka rodzila się 30 lat temu z ulozenia posladkowego- doznala wyhaczenia bioder Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: proszę o odpowiedź 02.05.07, 11:25 No niestety, to nie lekarz idiota, tylko takie wytyczne. Jeżeli wieloródka, płód poniżej 4kg, wywiad nieobciążony, poród o czasie - każą rodzić sn. Niestety, nic przyjemnego to nie jest. Nie widziałam ani jednego porodu miednicowego, który byłby szybki i niepowikłany. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: proszę o odpowiedź 02.05.07, 12:57 >No niestety, to nie lekarz idiota, tylko takie wytyczne. na szczescie nie wszyscy lekarze kieruja sie takimi wytycznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: lepiej cc 02.05.07, 12:43 moja znajoma rodzila bo to bylo 3dziecko i lekarz stwierdzil ze da rade;dziecko cudem uratowali, bylo niedotlenione; nie chce cie straszyc ale chyba lepiej cc... Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: proszę o odpowiedź 02.05.07, 13:05 Moja siostra się tak urodziła 18 lat temu. Jest trzecim dzieckiem mojej mamy. Po urodzeniu nie oddychała i nie biło jej serce. Lekarzowi udała się akcja reanimacyjna i przeżyła. Miała zwichnięty staw biodrowy, pół roku nosiła aparat ale potem rozwijała się normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_mk Re: proszę o odpowiedź 02.05.07, 19:31 Ja tak rodziłam drugie dziecko bo właśnie przy drugim nie ma wskazań do cc,a pierwsze dziecko bylo duże.Ja odradzam,byłam głupiutka i nieswiadoma komplikacji,ból nie do opisania,a mały dostał tylko 4 punkty.Gdybym mogła cofnąć czas chcialabym cc. Odpowiedz Link Zgłoś
kacha222 Re: proszę o odpowiedź 02.05.07, 19:45 TYLKO CESARKA mój |Maciek się rodził pośladkowo ... nózkami i poszło źle .... nie polecam normlanego porodu! za dużo obaw, pisz arkasia@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: proszę o odpowiedź 04.05.07, 16:09 • Re: proszę o odpowiedź tijgertje 02.05.07, 20:03 Moja sasiadka urodzila pierwsze dziecko sn (porod posladkowy), teraz jest w 33 tygodniu, to male tez uparte i sie odwrocic na razie nie che, jak tylko ginekolog jej pozwoli, to tez chce rodzic naturalnie. Mieszkam w Holandii, tu ulozenie posladkowe nawet przy pierwszym porodzie nie zawsze jest wskazaniem do cesarki. Moja rada jest taka: dowiedz sie w swoim szpitalu, jakie maja doswiadczenia z porodami posladkowymi, ile takich przyjmuja rocznie w stosunku do dzieci polozonych przepisowo, jakie sa szanse na to, ze przy twoim porodzie bedzie ktos z duzym doswiadczeniem. Podrod posladkowy nie musi byc tragedia, wazne, abys wiedziala, co cie czeka i personel mial odpowiednie przygotowanie. Eksperymentow nie polecam, lepiej wybrac cesarke. Moja siostra pierwszy porod miala posladkowy w Krakowie, ale dziecko bylo wczesniakiem, wiec to troche inaczej wyglada. • Re: proszę o odpowiedź benignusia 02.05.07, 23:18 moja matka nietety na intensywnej terapii noworodków pracuje,i powiedział że nigdy by sie nie zdecydowała....to za duże ryzyko niedotlenienia.... Odpowiedz Link Zgłoś