Dodaj do ulubionych

Silny bol !!!

13.12.08, 13:50
witam jestem w 38 tc(termin 25.12.08) od 4 dni czuje silny bol
krzyza i lewej nogi.dzis nie jestem wstanie podniesc sie z lozka bol
krzyza i lewego biodra uniemozliwia mi poruszanie sie,a lzy same
leca mi z bolu.Moje pytanie czy to normalne podczas ciazy ze
odczuwam ten nieznosny bol?dodam rowniez ze podczas ciazy przytylam
18 kg.(przed 48 kg-teraz 66kg)co moge zrobic zeby choc troszke mi
przeszlo?dziekuje za rady i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • beliska Re: Silny bol !!! 13.12.08, 14:24
      Zadzwoń moze do swojego gina i spytaj, to zawsze najbezpieczniej.
      Mnie bolało pod koniec nie tylko w krzyżu, ale prawa łopatka, a że spałam tylko na prawym boku, było to potworne.
      Na łopatkę mogłam uzyć żel Naproxen-leżałam w klinice UJ i lekarz prowadzący pozwoliła, jako bezpieczny-nawet sprawdzała. Ale tylko na łopatkę, na krzyz nic nie wolno mi było. Więc moze nogę posmaruj naproxenem. Na pewno możesz tez nogę liotonem100, bo smarowałam nogi w ciązy-ulga niewielka,ale zawsze. Tu chyba nie chodzi o przytycie, bo miałam dokładnie jak Tysmile Z 49kg przytyłam 17, czy 18 i nadal byłam szczupła. To po prostu uroki końca ciązy-moze jakiś ucisk na nerwy itp.
      • beliska Re: Silny bol !!! 13.12.08, 14:25
        lioton1000 ma być
    • edyta-26 Re: Silny bol !!! 13.12.08, 14:26
      silne bóle krzyża są oznaką nadchodzącego porodu.Biorąc pod uwagę 38tc to bardzo prawdopodobne. Pojdź najlepiej do lekarza(zadzwoń i powiedz jak ma się sprawa)skoro dziś tak cie wzięło to może akurat "coś " zwiastuje.
      Najlepiej skontaktuj się z lekarzem,będziesz spokojniejsza, a to że przytyłaś 18kg to wcale nie przesadnie dużo i napewno to nie jest powodem takich bóli. Może poprostu to miednica się rozchodzi(jak do pododu)
    • atra1 Re: Silny bol !!! 13.12.08, 14:34
      rwa kulszowa? Częsta w ciąży. Dzwoń do gina i wypytaj co możesz z tym zrobić?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka