Dodaj do ulubionych

STARYNKIEWICZA WARSZAWA WSTRZYMALI ODWIEDZINY

23.09.04, 12:17
AKCJA ANTYGRYPOWA, ZABIERAJĄ DZIECI I DOKARMIAJĄ CHOĆ OFICJALNIE JEST Z MATKĄ
CIEMNOGRÓD ODRADZAM
Obserwuj wątek
    • beata3211 Re: STARYNKIEWICZA WARSZAWA WSTRZYMALI ODWIEDZINY 23.09.04, 15:11
      Przykro mi ale sie z toba niezgadzam. Bardzo dobry szpital. A jeśli już
      dokarmiają to tylko mając na myśli dobro dziecko. Pozatym niewiem o co tyle
      chalo z dokarmianim, normalnie nikt nie zmusza do dokarmiania.
    • renb Re: STARYNKIEWICZA WARSZAWA WSTRZYMALI ODWIEDZINY 23.09.04, 17:26
      Możesz rozwinąć tytuł - czy to znaczy, że tatusiowie nie mają wstępu???
      Zamierzam tam rodzić (dzisiaj mam termin) i trochę mnie zmartwiłaś.
    • anna71 Re: STARYNKIEWICZA WARSZAWA WSTRZYMALI ODWIEDZINY 24.09.04, 08:56
      Odwiedziny wstrzymano z powodu ogromnego przepełnienia ( 6 dostawek na
      korytarzu,zapełniona sala porodowa pacjentkami po porodzie- nie ma gdzie je
      przełożyć; brak łóżeczek dla dzieci+ infekcja paragrypowa na
      mieście).Wstrzymane odwiedziny to nie ciemnogród, tylko chęć uchronienia w tych
      warunkach zdrowia matek i przede wszystkim ich nowonarodzonych dzieci.Szkoda,że
      tego nie rozumiesz i uważasz troskę personelu za ciemnogród.
    • pulka1 Re: STARYNKIEWICZA WARSZAWA WSTRZYMALI ODWIEDZINY 25.09.04, 13:57
      Rodziłam tam półtora roku temu i zamierzam teraz. Nikt dzieci na siłę nie
      zabiera i nie dokarmia. Trzy razy rozstałam się z dzieckiem przez trzy dni
      pobytu - dwa razy na pobranie krwi - na chwilkę - i dobrze, że nie robią tego
      przy świerzo upiieczonych mamach i trzeci raz gdy położna usłyszawszy w nocy
      kwilącą Zosię przyszła do mnie i dowiedziawszy się że kwili od ponad godziny
      spytała dlaczego nie wzywam do pomocy i zaproponowała odgazowanie dzidziusia -
      po 5 minutach przyniosła mi już prawie śpiącą malutką która wreszcie mogła
      odpocząć po paskudnej kolce. A epidemia grypy w szpitalu w którym jest tak dużo
      maluszków i mam to naprawdę nic przyjemnego - warto przecierpieć chwilkę bez
      tłumu odwiedzających niż leżeć tam trzy razy dłużej z chorym dzieckiem. Bo kto
      Ci zagwarantuje że do mamy z sąsiedniego łóżka przyjdą równie odpowiedzialni -
      czytaj wyłącznie zdrowi krewni jak wydają Ci się być Twoi.
      Pulka
    • ingmarr Re: STARYNKIEWICZA WARSZAWA WSTRZYMALI ODWIEDZINY 25.09.04, 14:02
      zgadza sie, odwiedziny wstrzymane i to do odwolania, co moze oznaczac nawet
      kilka tygodni, ale trudno. Mam tam rodzic lada moment, nawet tatus nie moze
      wejsc. Ale chyba lepsze to, nic maluszek z przeziebieniem albo innym
      paskudztwem. Nie wydaje mi sie, zeby to byl ciemnogrod, raczej zdrowy rozsadek.

pozdrawiam
      • paulajal Re: STARYNKIEWICZA WARSZAWA WSTRZYMALI ODWIEDZINY 25.09.04, 18:13
        16 września urodziłam na Starynkiewicza i spedziłam tam 9 dni. Odwiedzać było
        wówczas można, ale jeśli teraz wstrzymali, to bardzo dobrze, sama bałam się, że
        ktoś mi szkraba zarazi w tym sezonie grypowym.

A szpital gorąco polecam, urodziłam dziecko w 36tc w zamartwicy, nie
        oddychające samodzielnie i dzieki szybkiej interwencji gin i pediatrów mój
        synek ma się dziś znakomicie, Niezadowolona byłam jedynie z pomocy (=jej
        braku) sióstr noworodkowych.

Paula
        • azia2004 Re: paulalaj 25.09.04, 20:35
          Czesc! Wlasnie bylam ciekawa co u Ciebie! Ciesze sie, ze wszystko dobrze sie
          skonczylo. Gdybys mogla cos wiecej napisac...
          wiem, ze bardzo swiadomie wybieralas ten szpital, mnie on chyba tez przypadl do
          gustu (rowniez sledzac Twoje posty na temat lekarzy i szpitali)
          Pozdrawiam Cie serdecznie i Twojego synka.
          Asia
          • paulajal Re: paulalaj 26.09.04, 15:58
            Do Azia 2004! napisz na paulajal@gazeta.pl jakie info by cie interesowały,
            odpiszę.

pozdr

Paula

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka