3mama 23.09.04, 12:17 AKCJA ANTYGRYPOWA, ZABIERAJĄ DZIECI I DOKARMIAJĄ CHOĆ OFICJALNIE JEST Z MATKĄ CIEMNOGRÓD ODRADZAM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata3211 Re: STARYNKIEWICZA WARSZAWA WSTRZYMALI ODWIEDZINY 23.09.04, 15:11 Przykro mi ale sie z toba niezgadzam. Bardzo dobry szpital. A jeśli już dokarmiają to tylko mając na myśli dobro dziecko. Pozatym niewiem o co tyle chalo z dokarmianim, normalnie nikt nie zmusza do dokarmiania. Odpowiedz Link Zgłoś
renb Re: STARYNKIEWICZA WARSZAWA WSTRZYMALI ODWIEDZINY 23.09.04, 17:26 Możesz rozwinąć tytuł - czy to znaczy, że tatusiowie nie mają wstępu??? Zamierzam tam rodzić (dzisiaj mam termin) i trochę mnie zmartwiłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
anna71 Re: STARYNKIEWICZA WARSZAWA WSTRZYMALI ODWIEDZINY 24.09.04, 08:56 Odwiedziny wstrzymano z powodu ogromnego przepełnienia ( 6 dostawek na korytarzu,zapełniona sala porodowa pacjentkami po porodzie- nie ma gdzie je przełożyć; brak łóżeczek dla dzieci+ infekcja paragrypowa na mieście).Wstrzymane odwiedziny to nie ciemnogród, tylko chęć uchronienia w tych warunkach zdrowia matek i przede wszystkim ich nowonarodzonych dzieci.Szkoda,że tego nie rozumiesz i uważasz troskę personelu za ciemnogród. Odpowiedz Link Zgłoś
pulka1 Re: STARYNKIEWICZA WARSZAWA WSTRZYMALI ODWIEDZINY 25.09.04, 13:57 Rodziłam tam półtora roku temu i zamierzam teraz. Nikt dzieci na siłę nie zabiera i nie dokarmia. Trzy razy rozstałam się z dzieckiem przez trzy dni pobytu - dwa razy na pobranie krwi - na chwilkę - i dobrze, że nie robią tego przy świerzo upiieczonych mamach i trzeci raz gdy położna usłyszawszy w nocy kwilącą Zosię przyszła do mnie i dowiedziawszy się że kwili od ponad godziny spytała dlaczego nie wzywam do pomocy i zaproponowała odgazowanie dzidziusia - po 5 minutach przyniosła mi już prawie śpiącą malutką która wreszcie mogła odpocząć po paskudnej kolce. A epidemia grypy w szpitalu w którym jest tak dużo maluszków i mam to naprawdę nic przyjemnego - warto przecierpieć chwilkę bez tłumu odwiedzających niż leżeć tam trzy razy dłużej z chorym dzieckiem. Bo kto Ci zagwarantuje że do mamy z sąsiedniego łóżka przyjdą równie odpowiedzialni - czytaj wyłącznie zdrowi krewni jak wydają Ci się być Twoi. Pulka Odpowiedz Link Zgłoś
ingmarr Re: STARYNKIEWICZA WARSZAWA WSTRZYMALI ODWIEDZINY 25.09.04, 14:02 zgadza sie, odwiedziny wstrzymane i to do odwolania, co moze oznaczac nawet kilka tygodni, ale trudno. Mam tam rodzic lada moment, nawet tatus nie moze wejsc. Ale chyba lepsze to, nic maluszek z przeziebieniem albo innym paskudztwem. Nie wydaje mi sie, zeby to byl ciemnogrod, raczej zdrowy rozsadek. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Re: STARYNKIEWICZA WARSZAWA WSTRZYMALI ODWIEDZINY 25.09.04, 18:13 16 września urodziłam na Starynkiewicza i spedziłam tam 9 dni. Odwiedzać było wówczas można, ale jeśli teraz wstrzymali, to bardzo dobrze, sama bałam się, że ktoś mi szkraba zarazi w tym sezonie grypowym. A szpital gorąco polecam, urodziłam dziecko w 36tc w zamartwicy, nie oddychające samodzielnie i dzieki szybkiej interwencji gin i pediatrów mój synek ma się dziś znakomicie, Niezadowolona byłam jedynie z pomocy (=jej braku) sióstr noworodkowych. Paula Odpowiedz Link Zgłoś
azia2004 Re: paulalaj 25.09.04, 20:35 Czesc! Wlasnie bylam ciekawa co u Ciebie! Ciesze sie, ze wszystko dobrze sie skonczylo. Gdybys mogla cos wiecej napisac... wiem, ze bardzo swiadomie wybieralas ten szpital, mnie on chyba tez przypadl do gustu (rowniez sledzac Twoje posty na temat lekarzy i szpitali) Pozdrawiam Cie serdecznie i Twojego synka. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Re: paulalaj 26.09.04, 15:58 Do Azia 2004! napisz na paulajal@gazeta.pl jakie info by cie interesowały, odpiszę. pozdr Paula Odpowiedz Link Zgłoś