cc2 18.11.04, 13:28 Rodziłam tam 5 lat temu. Czy ktoś ma świerzsze wiadomości? Co nalezy mieć dla dziecka, dla siebie itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamila_trojaczki Re: Wrocław, Dyrekcyjna 20.11.04, 22:05 Rodzilam tam rowno 2 lata temu moje aniolki wczoraj skonczyly 2 latka Nic sie nie zmienilo mysle od lat chociaz jakies pol roku temu temu musieli wyremontowac czesc szpitala. Sanepid tam ostro dzialal jak ja juz lezalam w ciagu miesiaca mieli dwie wizyty. 3toalety na tele ludzi to przegiecie zwlaszcza ze w jednej siedzialy zawsze palace mamusie a dwie pozostale szalety wiecznei zapchane. Brudno na oddziale za nim urodzilam (2tyg) bylam na 3p a po cc przeniesiona bylam z dziecmi (2tyg) na chyba 2p tam gdzie po cc przenosza kobiety tam czysciutko poprostu blysk. Jak cc to wode mineralna warto miec na sali wybudzen, dla dziusia tylko pampersy warto miec czapeczke swoja ja mialam koce bo na mojej sali byla zimnica a dodatkowych kocow nie mieli. AA i laktator jesli bedziesz karmic piersia a tam niemalze tego wymagaja wymuszaja mialam przykre doswiadczenie w zwiasku z odmowa karmienia trojaczkow ach nie chce nawet wspominac tych okrutnych kobiet od noworodkow bryyy Pozdrawaiam i zycze wszytskiego dobrego. Kamila z Aleksandra 2180, Dominik 2370 i Julia jako trzecia najmniejsza powitala swiat 1950. www.trojaczki.net Odpowiedz Link Zgłoś
ala58 Re: Wrocław, Dyrekcyjna 22.11.04, 17:35 Ja rodzilam tam we wrzesniu przz cc.dla dziecka trzeba miec pampersy,chusteczki do pupy i jakas kosmetyki pielegnacyjnr dla malucha (w szpitalu nic nie mieli).Ubranka daja szpitalne (czesto ich brakuje i zawijaja dzieci w pieluchy tetrowe).W swoje niestety nie pozwalaja ubierac.Nie pozwalja tez rodzic w swojej koszuli (pozniej juz na odzdziale polozniczym mozesz miec swoje). Acha jezeli zalezy ci na karmieniu naturalnym i bedziec miec tam cc to bardzo uwazaja na pielegniarki z noworodkow.Bez mojej wiedzy i zgody podawaly dziecku butelke.Musialam ostro wlaczyc o karmienie.Generalnie neonatologia tam to jeden wielki koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_trojaczki Re: Wrocław, Dyrekcyjna- do ala58 24.11.04, 14:01 OO prosze w skarajnosci w skrajnosc ja bylam szykanowana wrecz ze mam karmic piersia co bardzo zle po 2 latach moge powiedizec wplynelo na moja psychike poprostu jak wchodze do jakiegos szpitala robi mi sie duszno i naplywaja mi lzy do oczu i to przez takei wredne baby z neonatologi. Z perspektywy czasu bardzo zaluje z enie napisalam skargina te kobiety ktore robly straszne mi uwagi typu co za matka ze nie chce karmic ze przezemnie dzieci beda ZALEGALY (jak towar na polkach) w szpitalu bo szybciej bysmy wyszli jakbym karmila no masa okropnych tekstow. Dzieci urodzily sie zdrowe i duze 2180,2370 i 1950 wyszlismy 2tyg po narodiznach babelkow. Ja za to znacznie schudlam wygladalm jak szkielet. Uwazam ze karzda kobieta powinna miec prawo do wyboru karmienia jednak te kobiety byly innego zdania bryy ciesze ze nie bede maila wiecej dzieci (mama nadzieje) bo po takiej wizycie w szpitalu nie spieszy mie sie tam. Pozdrawaim serdecznie Kamila z Aleksandra, Dominikiem i Julia 2002,11,19Wroclaw www.trojaczki.net Odpowiedz Link Zgłoś
ala58 Re: Wrocław, Dyrekcyjna- do ala58 24.11.04, 16:13 Najwidoczniej teraz zmienily front i nie zachecaja juz do naturalnego karmienia.Jedno sie chyba tylko nie zmienilo.Sa nadal wredne,a ja przez nie mam koszmarne wspomnienia z pobytu tam. Odpowiedz Link Zgłoś
menorca Re: Wrocław, Dyrekcyjna- do ala58 28.11.04, 22:16 Witam!!! Niezle mnie nastraszylscie ja ma tez tam rodzic w lutym 2005,ale po Waszym opiniach dopiero strach mnie oblecial.Prosze napiszcie mi ile lezy sie po cc i ktorego lekarza polecacie z tego szpitala??Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_trojaczki Re: Wrocław, Dyrekcyjna- -menorca 29.11.04, 12:15 Nic sie nie martw dlugo nie trzymaja po cc 4dni, przynajmniej 2lata temu. Masz prawo z dzieckiem lezec 10dni jesli maluszkowi cos jest pozniej za kazda nastepna dobe musisz placic bylo to 50 zloty gdzie na Brochwie w tym samym czasi bylo 15 zl debilizm na maxsa. Jesli nie chcesz placic zostawaisz dziecko i w ciagu dnia dochodzisz do niego. Ja bylam potraktowana ulgowo za 4dni nie kazali mi placic wyszlismy na 14 dobe czekalismy az najmlodsza i najchudsza Julka nabierze te 2kg. a przy urodzeniu miala 1950 ale oczywiscie ta masa spadla. Ze szpitala nie wypisza dziecka z mnejsza waga niz 2kg. Nie wiem kogo ci polecic dr, Pajak robi super ciecie kosmetyczneale moze inni robia rownie dobre. Opieka dla noworodkow masakara kobiety bez usmiechu, bez zadnej checi pomocy, nie udziela zadnej inrmacji o dzicku tylko karza pytac dr. Adamskiej nie zbyt mila ale kompetentna przychodzi codziennie rano badac dzieci wazy osluchuje itd.. i ewentualnie daje wypis ze szpitala. Nie moglam bez zgody lekarki napisac glupich iminon na inkubatorach gdzie lezaly moje dzieci i byly w idiotyczny sposob podpisane TR 1, TR 2, TR 3 ( trojak 1 ,2,3) az glupio bylo mi sie pytac o taka blachostke lekarki bo paniusie nie mogly zdecydowac o tak waznej sprawaie . W nocy gdy na 4dobe dostalam wszytskie dzieci do pokoju zadna nie przyszla pomoc nakarmic moje aniolki -butelka jedna butelke podtrzymywalam noga same sobie wyobrazcie ten wyczyn po cc a przeciez nie wieze ze nie slyszlay jak moje dzieci plakaly smutne to dla mnie wspomnienia Po butelki z mlekiem z konca korytarza co 2h musialam jezdzic ze wszytskimi dziecmi zapakowanymi w dwa wozeczki jakby nie mogly przyniesc tych butelek. W pokoju byla zimnica po moim wyjsciu zamkneli ten ostatni pokuj poprosilam raz by dala mi na razie tylko 2 butelki bo zanim dwojke nakramie bo nie dawalm rady karmic noga to trzecie dziecko bo nadwyrezylam szfy a trzecia butelka byla lodowata to pani od noworodkow stwierdzila zebym sobie podgrzala pod woda w pokoju a ja jej na to ze o 3 w nocy nie ma cieplej wody w kranie to wzruszyla ramionami. Kobiety zajmujace sie poloznicami- nami sa ok sympatyczne zawsze usmiechniete gotowe do pomocy przychodzily do mnie jak mialy dyzury by pomoc mi nakarmic i same nie mogly sie nadziwic jak moge sie te od noworodkow tak zachowywac. I to wszytsko jak przypuszczam bo nie chcaialam karmic swoim mlekiem. Jak tam bedziesz to wpisalam sie w ksiazke zazalen ale nie z pretensjami tylko z zyczenaimi wkleilam zdjecie swoich dzieci w ta ksiazke. Pozdrawaim i zycze wszytskeigo najlepszego Kamila z ALeksandra (2180), Dominikiem(2370) i Julia (1950) 2002,11,19 www.trojackzi.net Odpowiedz Link Zgłoś
ala58 Re: Wrocław, Dyrekcyjna- -menorca 29.11.04, 17:56 W tym roku maie pozwalaja po cc lezec max 7 dni (jesli z dzieckiem cos jest nie tak i musi ostac dluzej).O opieke poloznicza raczej nie masz sie co martwic.Generalnie jest ok.Zmora jest neonatologia.Mozna ryzykowac i decydowc sie na Dyrekcyjna (o ile z dzieckiem bedzie wszystko w porzadku i bedzie caly czas przy tobie).Jezeli zabiora ci na patologie to moze byc horror.Nie bedziesz miec kontroli co te babsztyle z nim wyrabiaja.Ps.Ja wykupiulam po 7 dniach tzw dobe hotelowa (lezysz pietwo wyzej niz patologia noworodkow) i placisz 45 zl na dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
menorca Re: Wrocław, Dyrekcyjna- -menorca 30.11.04, 21:15 Czesc Alu dziekuje za informacje napewno sie przydadza.Obym musiala lezec jak najkrocej ze swoim maluszkiem...Pozdrawiam i trzymaj za mnie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
menorca Re: Wrocław, Dyrekcyjna- -menorca 30.11.04, 21:12 Witam!!! Dzieki za wyczerpujace opowiesci na temat tego szpitala,nie powiem zebym sie dalej nie bala ale wiedze trzeba miec bo zawsze bedzie mi troche latwiej.Kamila napewno obacze te ksiazke i twoje malenstwa,uwazam ze naprawde jestes dzielna takie szczesie i od razu potrojne.....Trzymaj sie cieplutko i buziaczki dla Aniolkow Odpowiedz Link Zgłoś
a-nia1 Re: Wrocław, Dyrekcyjna- do ala58 11.12.04, 23:31 Witam! Urodziłam synka w czwartek o 22 a w poniedziałek o godz.13 byłam już w domu(oczywiście cesarskie cięcie).Polecam dr.Pająka, przyjmuje prywatnie na ul.Energetycznej.Generalnie położne o.k, natomiast panie z neonatologi okropne, bardzo niemiłe, robiące wiecznie łaskę.Uważaj na niektórych pediatrów,leczą wyniki a nie dzieci,często "odnajdują bakterie lub inne różności" a potem okazuje się,że nic takiegi nie miało miejsca , dziecko zdrowe.... Ja bardzo miło wspominam pobyt, ponieważ byłam pod opieką najwspanialszego lekarza Marka Kuryłło, który niestety wyjechał do Niemiec. Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
cc2 Re: Wrocław, Dyrekcyjna 02.12.04, 08:49 Naczytałam sie horrorów a w 200 w marcu kiedy urodzilam synka bylo bardzo sympatycznie. Polozne byly super, kiedy zaslablam lataly przy mnie i przychodzily co chwile sprawdzac czy zyje. Na szczescie w 3 dobie wyszlismy bo z dzidzia bylo ok wiec z pielegniarkami od dzidz nie mialam problemow. I rodzilam naturalnie tylko z mężem nie dalo rady bo bylo siedem porodów jednoczesnie i na facetów nie starczyło już miejsca. Podziwiam mame trojaczków. Jestes dla mnie idolem. Ja z jednym nie daje rady. Pozdrowienia i buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
cc2 Re: Wrocław, Dyrekcyjna 02.12.04, 09:05 I jeszcze dodam ze chce rodzic na Dtrekcyjnej bo mój lekarz tam pracuje (dr Zimmer) i sprzet dla dzidzów jest bardzo dobry a mój komfort liczy sie mniej niz zdrowie dziecka. Gdyby sie cos dzialo niedobrego to nie bedą malenstwa musieli wozic do innego szpitala jak sie dzieje np. na Kamienskiego gdzie czesto brakuje sprzetu. A od kiedy jestem mamą nauczylam sie walczyc o swoje i dziecka prawa jak lwica. W ostatecznosci zadzwonie do mojego lekarza ze skargą a on duż może. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: Wrocław, Dyrekcyjna 09.12.04, 11:41 Podciągam wątek, piszcie co nowego na Dyrekcyjnej. Mam zamiar tam rodzić w marcu 2005, ale po tym co przeczytałam do tej pory to mam wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
cc2 Re: Wrocław, Dyrekcyjna 10.12.04, 09:57 Do iwka: ja też w marcu , termin mam na 3 ale licze na koniec lutego bo końcówke poprzednio mialam bardzo uciążliwą i na szczescie urodzilam tydzien wczesniej. Ja bede na Dyrekcyjnej na pewno mimo opowiesci bo mają porządny oddzial neonatologiczny w razie jakby co Odpowiedz Link Zgłoś
eta5 Re: Wrocław, Dyrekcyjna 11.12.04, 17:13 jeny ale mnie nastraszylyscie wlasnie zaczelam chodzic do dr Heimratha i cchce rodzic na Dyrekcyjnej (bliźniaki) Słyszalyscie cos o tym lekarzu? Ja slyszalam ze neonantologia jest tam najlepsza hmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
anika27 Re: Wrocław, Dyrekcyjna 18.01.05, 23:33 Witam... no coz opinie o szpitalu jak widze paskudne;-p Mam termin na 26 lutego, to moj pierwszy porod i juz jestem wystraszona nie na zarty. mam nadzieje ze moze w ramach solidarnosci mlodych mam ktos napisze cos krzepiacego Szpital na Dyrekcyjnej wybralam ze wzgledu na rade dr Heimratha dotyczaca zzo /na zyczenie bo wskazan nie mam/ i fakt ze wspolpracuja z bankiem komorek macierzystych. Sam lekarz jest fantastyczny-odpowie na kazde pytanie,przy USG jest komunikatywny i wszystko pokazuje, jest kontaktowy i traktuje pacjentke jak czlowieka a nie jak inkubator, bardzo dba o terminowe badania i stan zdrowia mlodej mamy. Naprawde lekarza polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 do cc2 15.12.04, 10:15 Co za zbieg okoliczności -też mam termin na 3 marca, ale też spodziewam się wcześniejszego porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: do cc2 20.01.05, 09:13 A ja mam bardzo miłe wspomnienia z porodu na Dyrekcyjnej. Rodziłam tam w czerwcu. Ekipa przy porodzie super, miłe położne, bardzo fajna Pani doktor. Poród miałam rodzinny, wszystko sprawnie i na temat. Nie mogę narzekać w ogóle. Po porodzie też ok. Jedyne zastrzeżenia jakie mogę mieć to wygląd samego szpitala (ale na to nie masz wpływu) oraz na panie pielęgniarki na noworodkach. Położne na położnictwie super, na noworodkach takie sobie, ale jak się jest "upierdliwym" i zadaje masę pytań to uzyskuje się odpowiedzi. Same nic nie pomogą i nie powiedzą, jednak poproszone o pomoc nie odmawiają. Generalnie oceniam poród i pobyt w tym szpitalu pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anika27 Re: Wrocław, Dyrekcyjna 20.01.05, 11:34 Z całego zachwytu jaki mialam dla Dyrekcyjnej pozostały tylko wspomnienia..... dziś byłam u anestezjologa zeby umowic sie na zzo i dowiedzialam sie ze maja braki kadrowe w zwiazku z czym mam cierpiec tak jak moja mama 30 lat temu. Dodal ze moze mi pomoc jak sie wstrzele z porodem w jego dyzur, ta wypowiedz to jakas drwina na ktora stac chyba tylko faceta. z nerwow az sie poryczalam bo bylam zapewniana ze w tym szpitalu zzo jest dostepne. Rodzic po ludzku - w naszym kraju piekne mamy tylko slogany. Odpowiedz Link Zgłoś