Dodaj do ulubionych

Żelazna - umowiona położna - czy mogą odesłać?

11.02.05, 11:30
Chciałabym rodzić na Zelaznej, ale boję się, ze jak przyjdzie co do czego
mogą mnie tam nie przyjąć. Nie chodzę tam do żadnego lekarza, nie robię
żadnych badań, doradźcie proszę czy oplacenie położnej gwarantuje mi
przyjecie w tym szpitalu. Acha, oprocz oplacenia obecności poloznej przy
porodzie, mam zamiar do niej chodzić na szkołę rodzenia.
Z gory dziekuję za wszystkie odpowiedzi smile
Obserwuj wątek
    • lolalilu Re: Żelazna - umowiona położna - czy mogą odesłać 11.02.05, 11:41
      jeśli masz opłacona położną znajdzie sie dla Ciebie miejsce. Z tego co wiem od
      koleżanki jej położna przyjechała do niej do domu i tam razem czekały aż zwolni
      się miejsce w szpitalu - położna uprzedziła wcześniej koleżanki dyżurujące w
      szpitalu, że jej pacjentka będzie wkrótce rodzić. Razem później przyjechały do
      szpitala gdzie jeszcze chwilę musiały poczekać na salę - w przytulnym pokoiku
      na izbie przyjęć - w tym czasie zostało zrobione ktg i inne badania. Kiedy
      zaczyna się coś dziać dzwonisz do swojej połoznej ona stwierdza czy to juz
      napewno poród i umawia się z Tobą w szpitalu. Dokumentację szpitalną masz już
      wcześniej założoną, omija Cię cała procedura z izby przyjęć. Twoja położna
      zazwyczaj dociera do szpitala przed Tobą i czeka już na Was w pełnej gotowości.
      • lilian_ka Re: Żelazna - umowiona położna - czy mogą odesłać 11.02.05, 11:53
        Dziękuję bardzo smile
        A czy mozesz mi jeszcze podać nazwisko poloznej z ktorą rodziła Twoja
        kolezanka?
        • lolalilu Re: Żelazna - umowiona położna - czy mogą odesłać 11.02.05, 11:56
          napiszę Ci na priva z namiarami.
          • lilian_ka Re: Żelazna - umowiona położna - czy mogą odesłać 11.02.05, 12:39
            Dzięki, juz odpisałam.

I czekam jeszcze na inne relacje od dziewczyn w podobnej sytuacji do mojej.
            • e5121 Re: Żelazna - umowiona położna - czy mogą odesłać 11.02.05, 17:45
              W listopadzie rodziłam z Magda Witkiewicz.Bardzo polecam!Miałam podpisaną z nia
              umowe i zadnych innych powiazań ze szpitalem.Nie było problemów z przyjeciem,
              polozna sama do mnie zadzwoniła mówiac mi, ze jest dla mnie juz łóżko na
              patologii.Juz po porodzie słyszałam jak połozne odsyłały pacjentki nie zwiazane
              ze szpitalem...Ja nie miałam zadnych problemów.Taka sytuacja jest moze
              przykra,ale ten szpital wyglada jak półprywatny, a personel (poza pojedynczymi
              przypadkami) jak z bajki.
              • kaarmelka Re: Żelazna - umowiona położna - czy mogą odesłać 13.02.05, 00:33
                e5121 napisała:
                "a personel (poza pojedynczymi przypadkami) jak z bajki."

Czy możesz mi podać (może byc na priva) te "pojedyńcze przypadki"? Właśnie się
                zastanawiam nad połozną i nie chciałabym źle trafić...

kaarmelka@gazeta.pl
    • magdalenamk Re: Żelazna - umowiona położna - czy mogą odesłać 13.02.05, 18:21
      Jeśli będziesz mieć tam położną to cię nie odeśją.
    • kasika75 Re: Żelazna - umowiona położna - czy mogą odesłać 13.02.05, 20:57
      jak masz podpisana umowe z położna to bedziesz przyjeta , ja równiez rodziłam
      zMagdą Witkiewicz , bardzo , bardzo polecam , ochroniła mi krocze i wyszla z
      sali na doslownie chwile tak ca ły czas była z nami , pozdrawiam
      • lilian_ka Re: Żelazna - umowiona położna - czy mogą odesłać 14.02.05, 14:26
        Dziękuję za wszystkie odpowiedzi!
        Pozdrawiam smile
      • zola8 Re: Żelazna - umowiona położna - czy mogą odesłać 14.02.05, 20:08
        Witaj

mam do Ciebie prośbę czy dałabyś mi namiar do Twojej połoznej.?
    • sdomitrz Re: Żelazna - umowiona położna - czy mogą odesłać 14.02.05, 21:06
      A ja mam pytanie bardzo powiązane z tym w temacie - Czy podpisując umowę z
      położną i płacąc wg tej umowy za poród, muszę tez płacić za poród rodzinny,
      jeśli mąż będzie ze mną? Czy z jego obecnością podczas porodu z wybraną połozną
      wiążą się jakieś koszty?

Aha, i drugie pytanie - czy opłacając prywatną położną będę miała salę
      pojedynczą czy tez muszę dopłacić?
      • lolalilu Re: Żelazna - umowiona położna - czy mogą odesłać 15.02.05, 00:13
        opłacając indywidualną opiekę położnej powinnaś też wynająć pojedyńczą salę
        porodową (800zł). Za obeność męża się nie płaci. Czyli położna plus sala razem
        około 1800zł.
        • lilian_ka do ZOLA8 15.02.05, 10:17
          Nie wiem czy pytanie bylo do mnie, ale podaję listę poloznych z żelaznej, wraz
          z namiarami:
          www.zofia.it.pl/index.php?id_page=143&PHPSESSID=e8db20cf3de80183d87e9ff83bd6f466

Ja napisalam maila do pani Joli Miłek, niestety bez odzewu, wiec nie wiem czy
          te adresy mailowe są aktualne...
          • zola8 Re: do ZOLA8 15.02.05, 18:07
            Dziękuję lilian_ka. za strone www i odpowiedź
        • sdomitrz Re: Żelazna - umowiona położna - czy mogą odesłać 15.02.05, 17:53
          dzięki, lolalilu za odpowiedź...chyba jednak się zdecydujemy tym razem na
          Żelazną smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka