itek1 14.03.09, 22:40 Wlasnie wydana w wesji pl. Czy ktos juz ja moze napoczal? Jakie wrazenia?? Umieram z ciekawosci ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ada08 Re: Ada Nabokova 15.03.09, 09:03 itek1 napisał: > Czy ktos juz ja moze napoczal? Ja napoczęłam. Rozbawił Nabokov mnie w pierwszym zdaniu przekręconym cytatem z "Anny Kareniny" i, dalej nieco, zniekształconym tytułem innej jego powieści. Odebrałam to jako puszczone do mnie oko: Miej się na baczności czytelniczko!:-) . Trzeba będzie w trakcie lektury uruchomić "podręczną pamięć" z biblioteką klasyków, bo zanosi się na zabawę konwencjami i gatunkami literackimi. A i geografia jakaś całkiem nowa. No i sam Autor już na początku się pojawia, oczywiście dyskretnie. Jeśli chodzi o wrażenia to może jeszcze za wczesnie, ale to co dotąd przeczytałam raczej mnie nie porwało; owszem, zaciekawiło, ale nie na tyle, żebym odkładała książkę z żalem idąc do innych czynności. Jak będzie dalej - sie zobaczy:-) a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz.sz Re: Ada Nabokova IP: 159.41.1.* 18.03.09, 09:59 up :) Kupilem, na razie syce wzrok i dusze, bo marzylem o tej ksiazce od dawna. Czekam na odpowiedni moment, zeby zaczac. Odpowiedz Link Zgłoś