Dodaj do ulubionych

Cukrzyca ciążowa

17.01.06, 13:36
Odebrałam własnie wynika badan i po obciążeniu 75 po 2 godz mam poziom 158 sad
A na czczo miałam 73. Czy ktoś moze mnie oswiecić (pocieszyc)jak to się
skończy ??
Obserwuj wątek
    • fefka01 Re: Cukrzyca ciążowa 17.01.06, 13:52
      Gdzie mogę rodzić jesli juz lekaerz powie, ze mam cukrzycę ciążową??
      • fefka01 Re: Cukrzyca ciążowa 17.01.06, 14:09
        A moze znacie normy ???
      • agni71 Re: Cukrzyca ciążowa 17.01.06, 21:16
        fefka01,

Ja miałam w poprzedniej ciąży cukrzycę. W terminie porodu miałam się zgłosić do
        szpitala na pat. ciąży (o ile nie zacząłby się poród nat.). W szpitalu na
        Karowej dwa dni robili mi tylko ktg i odmówili przyjęcia (a ten szpital ma się
        specjalizować w prowadzeniu ciąż cukrzycowych), w końcu urodziłam tam, gdzie
        mnie przyjęli - na Solcu. Ze świadomością, że jeśli będą powikłania (a było
        podejrzenie poważnej wady u dziecka), to ten szpital nie ma warunków/sprzętu do
        leczenia mojego dziecka!
        Myslę, że z cukrzycą najlepiej rodzić na Karowej, ale trzeba zadbać o to, żeby
        cię przyjęli (wynająć położną, lekarza itp.)

aga
        Za tydzień robię test 75g, ale niestety, nie pamiętam norm.
    • roziafruzia Re: Cukrzyca ciążowa 18.01.06, 09:39
      Miałam cukrzyce ciążową, a dwa miesiące temu urodziłam zdrową córeczkę. Byłam
      pod opieką poradni diabetycznej w Szpitalu Bródnowskim. Przez 3 miesiące byłam
      na diecie i kontrolowałam poziom cukru, naszczęście insulina okazała sie
      niepotrzebna. Ale nie wydaję mi sie zebyś miała cukrzyce, przy teście 75g normy
      są wyższe, ja po godzinie miałam 200. Podaje linka, na stronkę, gdzie ssą normy.
      powodzenia

www.cukrzyca.akcjasos.pl/?a=text&id=49
      • fefka01 Re: Cukrzyca ciążowa 18.01.06, 11:59
        Dziękuję za odpowiedzi, jestem nadal optymistką (bo muszę !!!)smile
        • kwiatek-21 Re: Cukrzyca ciążowa 18.01.06, 16:04
          po pierwsze nie jest to jeszcze cukrzyca tylko " nietolerancja glukozy"
          zapewne leksrz skieruje cie do poradni diabetologicznej dostaniesz specjalną
          diete i wypożycza ci glukometr nie jest tak strasznie ja na początku sie
          załamałam ale teraz jest ok musisz tylko uwazac na to co jesz bo to jest teraz
          najważniejsze dla ciebie i dla dzidzi pozdrawiam i nie martw sie nie takie to
          wszystko stszne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka