fefka01 17.01.06, 13:36 Odebrałam własnie wynika badan i po obciążeniu 75 po 2 godz mam poziom 158 A na czczo miałam 73. Czy ktoś moze mnie oswiecić (pocieszyc)jak to się skończy ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fefka01 Re: Cukrzyca ciążowa 17.01.06, 13:52 Gdzie mogę rodzić jesli juz lekaerz powie, ze mam cukrzycę ciążową?? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Cukrzyca ciążowa 17.01.06, 21:16 fefka01, Ja miałam w poprzedniej ciąży cukrzycę. W terminie porodu miałam się zgłosić do szpitala na pat. ciąży (o ile nie zacząłby się poród nat.). W szpitalu na Karowej dwa dni robili mi tylko ktg i odmówili przyjęcia (a ten szpital ma się specjalizować w prowadzeniu ciąż cukrzycowych), w końcu urodziłam tam, gdzie mnie przyjęli - na Solcu. Ze świadomością, że jeśli będą powikłania (a było podejrzenie poważnej wady u dziecka), to ten szpital nie ma warunków/sprzętu do leczenia mojego dziecka! Myslę, że z cukrzycą najlepiej rodzić na Karowej, ale trzeba zadbać o to, żeby cię przyjęli (wynająć położną, lekarza itp.) aga Za tydzień robię test 75g, ale niestety, nie pamiętam norm. Odpowiedz Link Zgłoś
roziafruzia Re: Cukrzyca ciążowa 18.01.06, 09:39 Miałam cukrzyce ciążową, a dwa miesiące temu urodziłam zdrową córeczkę. Byłam pod opieką poradni diabetycznej w Szpitalu Bródnowskim. Przez 3 miesiące byłam na diecie i kontrolowałam poziom cukru, naszczęście insulina okazała sie niepotrzebna. Ale nie wydaję mi sie zebyś miała cukrzyce, przy teście 75g normy są wyższe, ja po godzinie miałam 200. Podaje linka, na stronkę, gdzie ssą normy. powodzenia www.cukrzyca.akcjasos.pl/?a=text&id=49 Odpowiedz Link Zgłoś
fefka01 Re: Cukrzyca ciążowa 18.01.06, 11:59 Dziękuję za odpowiedzi, jestem nadal optymistką (bo muszę !!!) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek-21 Re: Cukrzyca ciążowa 18.01.06, 16:04 po pierwsze nie jest to jeszcze cukrzyca tylko " nietolerancja glukozy" zapewne leksrz skieruje cie do poradni diabetologicznej dostaniesz specjalną diete i wypożycza ci glukometr nie jest tak strasznie ja na początku sie załamałam ale teraz jest ok musisz tylko uwazac na to co jesz bo to jest teraz najważniejsze dla ciebie i dla dzidzi pozdrawiam i nie martw sie nie takie to wszystko stszne Odpowiedz Link Zgłoś