Dodaj do ulubionych

MYSŁOWICE - CZY POLECACIE TEN SZPITAL ?

08.02.06, 08:41
Szukam informacji o porodówce szpitala w Mysłowicach .Niestety opis na
stronach " rodzić po ludzku " jest bardzo skromny , a ja jestem bardzo
ciekawa jak wygląda sala porodowa,jakie podejście do swojej pracy mają
położne , jak wygląda sprawa znieczulania farmakologicznego i ZZO i nacinania
krocza .Będę wdzięczna za każdą wskazówkę.
Obserwuj wątek
    • marcia19 Re: MYSŁOWICE - CZY POLECACIE TEN SZPITAL ? 08.02.06, 18:16
      Podnoszę wątek!
      Tez jestem zainteresowana!
      sonkaiza kiedy rodzisz?
      • sonkaiza Re: MYSŁOWICE - CZY POLECACIE TEN SZPITAL ? 08.02.06, 20:25
        rodzę za miesiąc i jestem coraz bardziej przerażona , nie boję się porodu ale
        dręczy mnie ta niepewność jak tam jest , co jest dobre co jest złe , wolałabym
        wiedzieć czego się spodziewać,dlatego jeszcze raz proszę - dziewczyny , które
        tam rodziły napiszcie coś !
        • barbamama-ok Re: MYSŁOWICE - CZY POLECACIE TEN SZPITAL ? 10.02.06, 11:56
          Ja też prawdopodobnie wybiorę sie w sierpniu do tego szpitala, leczę się u dr
          Wojcieszyna i to gł. z tego powodu, jesli ktoś ma jakieś info, czekamy.
          Pozdrawiam
          Basia
          • sandra00 Re: barbamama 27.03.06, 11:26
            Cześć ! Ja również mam termin na sierpień i leczę się u dr.WIkarka , ale nadal
            zastanawiam się nad porodem w Mysłowicach !
            • ptica6 Re: barbamama 27.04.06, 16:18
              Witaj Sandra,piszesz,że chodzisz do dr Wikarka,możesz mi cos o nim napisać,za
              nicały m-c będę rodzić i z tego co wiem on pracuje w szpitalu w Mysłowicach,ja
              jestem z Jaworzna,ale każdy mi odradza ten szpital,zaś poleca ten w
              Mysłowicach,ja tam nikogo nie znam i dlatego myślę wybrać się do dr Wikarka
              (dziewczyny polecają).Pytałaś czy jest możliwość żeby on był przy porodzie i
              jak wogóle go oceniasz?
          • e.malinka Re: Mysłowice - czy polecacie ten szpital? 06.04.06, 22:03
            ja również mam termin na sierpień. oczywiście miałam komplikacje z ciążą w
            związku z czym leżałam tydzień w tym szpitalu, z czego się bardzo cieszę o
            tyle, że zaczerpnęłam kilka istotnych informacji na temat porodu w tymże
            szpitalu.było to dla mnie o tyle istotne gdyż I dziecko urodziłam w CSK w
            katowicach-ligocie, a jak wiadomo każdy szpital rządzi swoimi prawami. niestety
            nie znam szczegółów na temat samej porodówki i położnych, więc jeśli to możliwe
            również proszę o informacje.nie ukrywam, że chcę rodzic w tym szpitalu
            wyłącznie dlatego, że pracuje tam mój lekarz prowadzący - bo mam nadzieję, że
            będzie mi raźniej psychiczniesmile
            czekam na info.... pozdrawiam - malina
          • e.malinka Re: Mysłowice - czy polecacie ten szpital?? 06.04.06, 22:11
            Wspomniałaś że chodzisz do dr.Wojcieszyna.Powiedz mi proszę, czy ma w gabinecie
            USG. Czy tobie je robił, czy jest wyczerpujący w informacjach.Czy jestes
            zadowolona z jego opieki nad Twoim dzieciątkiem??
            Proszę odpowiedz mi.
            Pozdrawiam - malina
            • barbamama-ok Re: do e.malinka - Mysłowice - czy polecacie ten 05.05.06, 14:56
              Cześć,
              Przepraszam że odpowiadam po tak długim czasie ale długo tu nie zaglądałam.
              Kilka dni temu byłam u dr Wocieszyna prywatnie i po raz drugi może nawet trzeci
              wyszłam od niego niezadowolona. Pan doktor jest bardzo małomówny, dopóki nie
              zadam mu jakiegoś pytania to nic nie komentuje, jesli o jakąś podstawową rzecz
              zapomnę go zapytać to się poporostu nie dowiem, dla niego jest to pewnie
              oczywiste. Ostatnio nawet pytałam go o takie rzeczy jak, bo pan doktor milczał
              robiąc mi badanie:
              czy to chłopiec czy dziewczynka, czy jest zdrowe, czy to co widać to nóżki ( bo
              USG było bez komentarzy ), czy mam nadal brać witaminy i jakie itp.
              Zapomiałam zapytać jakie jest duże i cholender nie dowiedziłam się ile mierzy i
              waży.
              Wiem, że jest dobrym specjalistą, ale nie jestem przekonana czy ma dobre
              podejście do swoich pacjentek, ja nie czuję się usatysfakcjonowana po wizytach
              u niego. Wiem, że niektóre Panie siedzą u niego długo w gabinecie i słychać że
              doktor im długo coś tłumaczy, ale prawdopodobnie gdy wszystko jest w porządku
              to poprostu mu się nie chce.
              Miałam robione USG u niego trzy razy ( 5 miesiąc ) ale ani razu nie zrobił mi
              wydruku mówiąc że nie było nic ciekawego, bo faktycznie niewiele widać na
              monitorze mimo, że pacjentka ma go przed sobą.
              Mam porównanie z wizytami na USG 3D, podczas których lekarz wszystko dokładnie
              mi objaśnił, opowiedział, wytłumaczył nawet nie pytany. Po dwóch wizytach u
              niego wiedziałam więcej o maluszku i ciąży niż po czterech u Wojcieszyna.
              Nie znam tego lekarza, wiem jedynie że pracuje w Rudzie Ślaskiej i nie chce
              ryzykować zmiany prowadzącego pod koniec drugiego trymestru ciąży. Nie zmienia
              to faktu że Wojcieszyn mnie rozczarowuje. Z drugiej strony ufam mu, bo
              prowadziła moją pierwszą ciążę i byłam zadowolona, poza tym ma dobrą opinię i
              dużo pacjentek, ale jego podejście pozostawia wiele do życzenia.
              Pozdrawiam
              Basia
              • malina321 Mysłowice - czy polecacie ten szpital??? 12.05.06, 21:30
                Witam Cię Basiu,(jeśli pozwolisz)
                to ponownie ja czyli Ewa z Sosnowca.Ja również odzywam się po fakcie, bo tak
                jak Ty nie zaglądam tu na codzień, za co przepraszam.
                Nie ukrywam mojego rozczarowania po Twojej odpowiedzi.Mam strasznie mieszane
                uczucia co do mysłowickiego szpitala. Sytuacja staje się bardziej napieta tym
                bardziej że w związku z powikłaniami leżałam juz w tym szpitalu. Poznałam tam
                m.in.dziewczynę z którą po długim strasznie okresie milczenia nawiązałyśmy
                kontakt telefoniczny (dla dopełnienia info dodam, iz koleżanka urodziła syna w
                dniu mojego wyjścia że szpitala) więc tak naprawdę nie posiadałam o tym
                szpitalu żadnych informacji). Z informacji zawartych w sms-ie wynikało
                jednoznacznie, że szpital wraz z personelem absolutnie nie spełnił jej
                oczekiwań.Nie wnikała w szczegóły, więc i Tobie nie mogę ich przekazac.
                Basiu a czy Ty podjęłaś już jakże istotną kwestię? Ja mam jeszcze czas - w
                sumie na połowę sierpnia mam termin, a Ty?? Dokładnie na którego maja masz
                termin, a może już ciążę masz rozwiązaną?? Pozdrawiam Cię
                Ewa...
                • malina321 Mysłowice - czy polecacie ten szpital??? 12.05.06, 21:42
                  cześc,
                  przepraszam Cię jak najmocniej za niedopatrzenie i popełnienie tak ogromnej
                  gafy. Chodzi mianowicie o mojej wzmiance dot. Twojego terminu porodu. Zdradzisz
                  mi szczegóły??? Może sie spotkamy na oddziele???
                  • barbamama-ok Re: Mysłowice - czy polecacie ten szpital??? 16.05.06, 14:18
                    cieszę się że się odezwałaś, napiszę do Ciebie maila na odres gazetowy.
                    Pozdrawiam
                    Basia
                    • malina321 Re: Mysłowice - czy polecacie ten szpital??? 23.05.06, 11:40
                      Witaj...chciałam Cię tylko zapytac czy napisałaś mi @, gdyż mam kłopoty z
                      zalogowaniem??
                      Jeśli bys wolała to pisz na gg-9307665, ja proszę rówwnież o nr. gg - jesli to
                      możliwe.
                      Pozdrawiam- malina
    • magda3xmama Re: MYSŁOWICE - CZY POLECACIE TEN SZPITAL ? 11.02.06, 22:43
      Witajcie!
      Ja nie rodziłam w Myslowicach, ale w Izbie Porodowej w pobliskich Lędzinach dwa
      razy. Gorąco polecam! Było cudownie, uwielbiamy (mąż i ja) rodzić i cieszymy
      się, że latem rodzimy po raz 3. Lędziny to jedyne takie miejsce w Polsce,
      poczytajcie, b. dobre opinie i wyróżnienie w "Rodzić po ludzku". Jedyne miejsce
      gdzie 99% opini kobiet jest pozytywna, jak zauważyła któras mama.
      Ja też chodziłam do dr Wojcieszyna, bo wiedziałam, ze on nie ma nic przeciwko
      Lędzinom. Lojalnie Go uprzedzilam, że tam chcę rodzić.
      Jeśli chcecie to dokładniejsze informacje o moich porodowych doświadczeniach
      można znależć z dnia 26.01.2006 pod magda3xmama lub Lędziny.
      Pozdrawiam i trzymam kciuki!
      m.
      • bubusiol Re: MYSŁOWICE - CZY POLECACIE TEN SZPITAL ? 12.02.06, 01:04
        Wiem,że Lędziny są dobrym miejscem na poród,bo rodziła tam dwa razy moja
        koleżanka,ale ja osobiście bym się nie zdecydowała,ponieważ z tego co wiem to
        lekarze są tam tylko "na telefon" i gdyby nie daj Boże co ś działo się z
        dzieciątkiem to co wtedy?Tam nie ma fachowej pomocy,nie ma inkubatora
        itp.Pamiętam,że kiedyś przyjmowali tam tylko pacjentki,które były w pełni
        zdrowe i dzieciom nic nie zagrażało...ale skąd można to wiedzieć?W Mysłowicach
        z kolei rodziłam 10 lat temu i był to dla mnie koszmar!Słyszałam jednak,że dużo
        od tego czasu się zmieniło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka