Dodaj do ulubionych

Dr. Szczecina

IP: *.* 17.02.02, 21:50
Hej!Czy któraś z Was wie coś o doktorze Szczecinie ze Szpitala na Karowej? Akurat u niego był najbliższy wolny termin, a moja dotychczasowa lekarka po prostu wyjechała sobie na 1,5 miesięczny urlop i zostawiła nas same sobie...Czy mam iść do tego doktora, czy szukać innego?A rodzić będę na przełomie czerwca i lipca.Pozdrawiam razem z dzidziusiem, który właśnie teraz intensywnie o sobie przypomina.Małgośka
Obserwuj wątek
    • Gość: Magdzi Re: Dr. Szczecina IP: *.* 18.02.02, 16:15
      Nie miałam z nim zbyt wiele do czynienia, ale wrażenie na mnie zrobił nie najlepsze. Robił mi USG, właśnie na KArowej, państwowo, bo leżałam tam na patologii. Moje wrażenie jest takie, że zachowuje się tak, jakby robił łaskę, że raczy pracować i badać. Na KArowej jest jednym z lepszych speców od USG, być może przewróciło mu to w głowie. Robiąc mi badanie beznamietnym głosem stwierdził, że ciąża jest jakaś mała, jak na swój wiek. Zdziwiłam się, bo zawsze na USG wychodziło, że dzidziuś jest większy niż przeciętnie. (On oczywiście nie uwierzył, pewnie doszedł do wniosku, że inni lekarze sie tak dobrze nie znają, jak on). Nawet się przestraszyłam, no bo zawsze dzidziuś duży, duży, a tu nagle mały. Pan doktor specjalnie się nie przejął moimi obawami. Wprawdzie na nic konkretnego sie nie mogę poskarżyć, ale w jego zachowaniu można wyczuć raczej niechęć niz jakąkolwiek życzliwość. Zresztą kiedyś gdy też czekałam na USG (u kogo innego) on przyszedł ze swoją pacjentką-lekarką i wprowadził ją do gabinetu bez kolejki ze słowami: "panie wybaczą, ale to jedyna korzyść, jaką lekarze mają w tym kraju". Myśle, ze to tłumaczy jego podejście do pacjentek... :(. Podobno prywatnie jest inny...Acha, jeszcze jedno. Mój "mały dzidziuś" urodził się w noc po tym USG. Miała 54 cm a ważyła 4100g. Doktorowi wg pomiarów na USG wyszło 3200.Ja bym do niego z własnej woli nie poszła.Pozdrawiam,Magdzi
      • Gość: Olenka Re: Dr. Szczecina IP: *.* 20.02.02, 10:04
        Ja z Karowej z calego serca polecam dr-a Lipinskiego. To mlody czlowiek, ale niezwykle uprzejmy i fachowy. Na USG u niego dowiedzialam sie, ze mam dwie dzidziunie... plakalam jak bobr, a on mnie po prostu rozumial i cieszyl sie ze mna :-))) empatia jest dzis cecha zanikajaca...F.
    • Gość: mwilczynska Re: Dr. Szczecina IP: *.* 20.02.02, 19:05
      Dziękuję Wam za porady. Trochę jestem przestraszona, bo muszę za trzy tygodnie pójść do jakiegoś lekarza (moja przychodnia nie zorganizowała zastępstwa za urlopującą się panią doktor) a terminy zapisu na wizytę są baaaaardzo długie. A w ogóle to czy to nie smutne, że lekarze przeważnie są mili tylko wtedy, gdy chodzi się do nich prywatnie?Mam nadzieję, że nasze dzidzie będą już korzystały z innej służby zdrowia.PozdrawiamGośka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka