justyna832 21.08.08, 20:11 czesc dziewczyny chciała bym wiedziec jak najwiecej o szpitalu w puszkowie o opiece jakie maja podejscie do kobiet jaka opieka na noworotkach i jeszcze jedno czy sa tam lampy naswietlajace dla maluchow dziekuje i pozdrawiam justyna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
motylek55 Re: pruszków :) 21.08.08, 20:19 podejscie teraz jest takie, że miejsc nie ma więc mogą cie odesłać.jak masz umówioną położną to nie odsyłają.oddział ładny, są dwie sale poporodowe 4-osobowe i bodajże dwie dwuosobowe ale płatne.sala przedporodowa jedna z trzema łóżkami.dwie sale do porodu.jedną widziałam to jest tam wanna, prysznic, piłka itp (druga podobno taka sama. z tego co czytałam na innych forach na temat opieki poporodowej ogólnie jest kiepska, chodzi o pielęgniarki noworoDkowe.znieczulenia zo raczej nie ma ale to podobno zależy jak się umówisz wcześniej to może się uda.sprecyzuj co znaczy podejście do kobiet? więcej będę wiedziała z własnego doświadczenia mam nadzieję, że już niedługo Odpowiedz Link Zgłoś
motylek55 Re: pruszków :) 21.08.08, 20:20 chciałam jeszcze dodać, że to czy odsyłają zależy od sytuacji w szpitalu.może byc tak, że miejsce jest i bez problemu się dostaniesz a mogą odesłać.loteria to jest Odpowiedz Link Zgłoś
sarhaw Re: pruszków :) 11.09.08, 12:37 Czy któraś z Was ma spis rzeczy, które są potrzebne do szpitala w Pruszkowie przy porodzie (torba dla mamy i dla dziecka)? Nie ruszam sie z domu. Mam zagrożoną ciążę. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
anik82 Re: pruszków :) 11.09.08, 14:05 Pojechaliśmy tam z mężem ostatnio obejrzeć oddział i pani położna podała nam spis rzeczy które koniecznie trzeba ze sobą zabrać. Dla dziecka: - rożek - pieluszki tetrowe (5 szt. oddajemy dla szpitala)+ jednorazowe - gaziki Leko - 3 komplety ubranek dla mamy: - wkłady poporodowe belli - majtki jednorazowe - papier toaletowy i wodę mineralną - koszula do porodu i 2 szt. do karmienia - ręczniki, przybory toaletowe i kosmetyki Odpowiedz Link Zgłoś
motylek55 Re: pruszków :) 11.09.08, 14:05 ja już urodziłam w Pruszkowie wiec mogę powiedzieć.dla dzieciaka miałam spakowane ubranka, pampersy, chusteczki nawilżające, leko do przemywania pępka, pieluchy tetrowe.dla siebie miałam:koszule po porodzie, klapki pod prysznic, kapcie, ręczniki, podkłady poporodowe, przybory toaletowe, dobrze jest zabrać papier toaletowy, kubek do picia, sztućce, dużo wody mineralnej, pomadka nawilżająca do ust, telefon, ładowarka, legitymacje ubezpieczeniowa, dowód osobisty, wyniki badań.koszulka do porodu(ja rodziłam w poniedziałek to były szpitalne ale lepiej mieć na wszelki wypadek swoja)więcej jakoś nie pamiętam.jak sobie przypomnę to dopisze Odpowiedz Link Zgłoś