Gość: aaaguniak Pizza z automatu IP: *.chello.pl 04.12.09, 11:21 "Rybnicka firma Technoserwis instaluje pierwsze w Polsce automaty do... wypieku pizzy! Staną w akademikach, szpitalach, na dworach i stacjach benzynowych". na dworach- dla szlachty polskiej hehe;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam Pizza z automatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 11:36 Pizza z automatu, samoobsługowe stacje benzynowe, samoobsługowe kasy w marketach, samoobsługowe myjnie, automatyzacja fabryk.. A potem się dziwią że bezrobocie wzrasta.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze zdrowy Pizza to swinstwo IP: *.livrp1.nsw.optusnet.com.au 04.12.09, 11:38 Tylko dla motlochu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajm Nie moze byc dobre. IP: *.opera-mini.net 04.12.09, 11:42 Pizza to moze i jest proste zarcie ale podstawa w niej jest ciasto ktore musi dojrzewac przynajmniej kilkanascie godzin. Nie ma szans zrobic zjadliwej pizzy w kilka minut. Gdyby chociaz ciasto (na drozdzach) bylo wczesniej przygotowane i wkladane co 24h to bylby sens. Wole juz czasami kupic mrozona jezeli wiem ze byla wykonana zgodnie z zasadami ale we wloszech , w polsce pewnie nie ma zjadliwych mrozonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g.suss Re: Nie moze byc dobre. IP: *.chello.pl 04.12.09, 12:29 Gość portalu: Ajm napisał(a): > Wole juz czasami kupic mrozona jezeli wiem ze byla wykonana z > godnie z zasadami ale we wloszech , w polsce pewnie nie ma zjadliwych mrozonych. Nie przesadzałbym z tym fetyszyzowaniem Włoch. Trzeba pamiętać, że pizza powstała jako potrawa biedoty i ta wyrabiana poza Włochami jest "stuningowana" pod lokalne gusta. Tradycyjna włoska pizza, którą miałem okazję jeść kilkakrotnie w pozaturystycznych rejonach Włoch (głównie na południu) jest dla mnie kompletnie niezjadliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Nie moze byc dobre. IP: *.31.136.82.rybnet.pl 05.12.09, 00:24 wystarczy zerknąć na ich stronę www wpisz w wyszukiwarce apetita to znajdziesz tam są np. filmy, które pokazują jak to wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Pizza z automatu IP: 89.167.16.* 04.12.09, 11:43 Chyba jednak nie skorzystam z tego cudu techniki. Pizza w 3 minuty? Coś mi tu nie pasuje. Już jednak wolę iść do Dominium, tam przynajmniej widać z czego pizzę robią i jest całkiem smaczna. Zwłaszcza ta z kurczakiem i cebulką :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś szczeólnie jak kucharz ma katar IP: *.31.136.82.rybnet.pl 04.12.09, 17:51 albo się kelnerowi nie spodobasz, to możesz mieć sporo "innych" dodatków w pizzy smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk wloska pizza to kpina IP: *.wro-com.net 04.12.09, 11:48 co prawda nie jestem specem, a i tez nie moge powiedziec ze we wloszech jem pizze co i rusz, ale ile razy bylem tyle razy zamawialem jakas pizze i musze powiedziec ze ANI raz nie udalo mi sie skosztowac czegos co byloby faktycznie smaczne! ta prawdziwa wloska pizza w zalozeniu juz chyba ma byc tandetnym wyrobem bez polotu, po prostu mysla ze pozjadali wszystkie rozumy i co nie zrobia to i tak bedzie ze najlepsza bo oryginalna nie mowie oczywiscie ze pizza w polsce to jest jakas szczegolnie lepsza, ale przeciez nie oszukujmy sie wiekszosc pizzerii popularnych -tudziez o rozsadnych cenach produkuje ogromne pizze na grubym lub koszmarnie grubym zapychajacym ciescie, z dodatkami lepszymi lub gorszymi, ale z nastawieniem na zapchanie konsumenta albo i 3 jedna pizza. podobne wrazenia mam z telepizzy dominium i innych wiekszych sieciowek. tak calkiem szczerze to nie wiem czy jadlem w polsce prawdziwie dobra pizze!! a jak moze da sie zorientowac to jestem raczej fanem tego dania! i nie unikam prob nawet w lepszych i drozszych restauracjach. najlepsza pizze jadlem w -uwaga- Wiedniu! i to w kilku miejscach! a procz tego chorwacja, ale tu juz tylko w jednym miejscu - na wyspie Ciovo -nie wiem czy tak sie to pisze generalnie jest zle albo bardzo zle, i niesadze zeby takie automat mogly cos pogorszyc, ale tez pewnei nie ma co liczyc na nowy wymiar smaku. najgorsze jest to ze jak w moim niewielkim miescie rodzinnym, pojawila sie malutka knajpka wloska, z rewelacyjna pizza -margherita ze palce lizac! to zbankrutowala po jakims pol roku bo ludzie nie maja chyba kubkow smakowych i preferuja to siano polmetrowe:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadybaba Przepis IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.09, 12:49 Ja robię tak: (1.5-2 pizze na 4-6 osób) 750 g mąki, 2/3 kostki drożdży, łyżeczka soli, łyżeczka cukru, łyżka oliwy Drożdże z cukrem rozpuścić w odrobinie ciepłej wody. Do kupki mąki wlać rozrobione drożdże, oliwę, wsypać sól. Potem urabiać ciasto dodając wody (ja dodaję "na oko" aż ciasto będzie miało odp. konsystencję - nie powinno lepić się do palców, ani kruszyć). Po wyrobieniu przykryć szmatką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Jak ktoś ma automat do pieczenia chleba, to wszystko co powyżej, łącznie z wyrastaniem w 36 st. C zrobi za niego automat. Jak ciasto rośnie można zabrać się za sos pomidorowy i dodatki. Sos: pudełko sosu (przecieru nie "koncentratu") pomidorowego - dodać soli (dużo - bo on decyduje o słoności pizzy), do smaku cukier, przyprawy (oregano), postawić na mały gaz i niech się zagęści, na koniec po jakiejś pół godziny dodać trochę oliwy. Składniki: pieczarki, cebulę i paprykę można dusić też pół godziny na patelni pod przykrywką. Potem ciasto posmarować sosem, ułożyć składniki (dowolne), na to plastry mozarelli + oregano i i sru do piekarnika aż się mozzarella rozpuści. Im lepsza (droższa) mozarella ,tym bardziej "włoska" pizza. Najdłużej trwa rośnięcie ciasta (min. 1h). Resztę da się zrobić, gdy ciasto sobie rośnie i jeszcze zostaje czas na kawkę, czy winko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bavarian Re: wloska pizza to kpina IP: *.pools.arcor-ip.net 04.12.09, 14:27 "ta prawdziwa wloska pizza w zalozeniu juz chyba ma byc tandetnym wyrobem bez polotu, po prostu mysla ze pozjadali wszystkie rozumy i co nie zrobia to i tak bedzie ze najlepsza bo oryginalna" No prosze, juz przyzwyczailem sie do krytyki niemieckich, japonskich i wloskich pojazdow, a teraz przychodzi moda na krytyke pizzy w Italli? He smieszne, Polacy, ktorzy do sztuki kulinarnej europy wniesli mycie garow, nie stronia przez krytyka, Nikogo i Niczego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: wloska pizza to kpina IP: *.as.kn.pl 04.12.09, 15:16 Daj już spokój Bavarian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek Re: wloska pizza to kpina IP: *.c160.msk.pl 04.12.09, 18:32 Widać że znalazł się włoch który będzie wywyższał kraj brudasów, mamin synków. Włosi potrafią wszystko spieprzyć podobnie jak z markami samochodów które przejmują, alfa romeo marka która wzbudzała podziw dzisiaj prezentuje tandetę itd itp... a jak jakiś siat pochodzi od nich to rozsypie się po przejechaniu 100km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wait co na to sanepid ?? IP: 62.121.148.* 04.12.09, 12:27 ciekawe jak rozwiążą sprawę świeżych wędlin...i ich dokladania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: co na to sanepid ?? IP: *.31.136.82.rybnet.pl 04.12.09, 17:56 przecież tam jest lodówka i z niej automat pobiera ser, szynkę itp. sanepid to ma się czego uczepić w większości tradycyjnych pizzerii, gdzie bród i smród wolę pizzę zrobioną przez automat niż niedomytego kucharza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pizzer Z BDG Pizza z automatu IP: *.chello.pl 04.12.09, 12:29 Taka pizza z automatu to może być ryzyko np. zielonej szynki z powodu awarii lodówki. Według mnie jak się idzie do pizzerii to się widzi jak się kładzie składniki. Moim zdaniem to za zapraszam do pizzerii. Może być to wielki nie wypał. Takie rzeczy to bardzie Stany Zjednoczone i Chiny mogą to kupować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Jeżeli nie mrożonka IP: *.cable.smsnet.pl 04.12.09, 12:29 to w środku poupychali małych zwinnych Chińczyków, jestem tego pewien. Kryptoreklamą trąci i tu muszę się zgodzić, takie czasy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redbull10 No to mamy aferę fast foodową!!! IP: 217.153.187.* 04.12.09, 13:15 Ja wiedzialem, ze tak bedzie!!! Juz cwaniaki Rycho, Zbycho i Grzechu wpadli na pomysl co zrobic z zakazanymi automatami- wystarczy przerobic je na pizzerie na kółkach! Ta firme z rybnika przed komisje śledczą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty idiot Re: No to mamy aferę fast foodową!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 15:16 Zal mi ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudlaty a co na to komisja antyhazardowa IP: 81.255.90.* 04.12.09, 13:10 a co na to komisja antyhazardowa? automaty mialy byc stopniowo likwidowane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinger Re: a co na to komisja antyhazardowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.09, 15:37 ta sprawa zajmie sie komisja ds. mozzarelli i pepperoni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BiedaRonnka Pizza w Biedronce kosztuje 2,50 zł IP: *.opera-mini.net 04.12.09, 13:31 Za 15 złotych mam 6 pizz z Biedaronki LuB 1 z automatu. Pojawia się jeden problem...gdzie tą pizze zjeść ? I czy trzeba kupić torbę termoizolacyjną żeby donieść ciepłą do domu w zimę. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal-1972 Re: Pizza w Biedronce kosztuje 2,50 zł 04.12.09, 21:45 wziąłbyś do ust coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spl Re: Pizza w Biedronce kosztuje 2,50 zł IP: *.217.146.194.generacja.pl 04.12.09, 22:13 ja tam jem najtańszą pizzę z biedronki i z lidla (tę drugą uważam ze lepszą) i nie narzekam, nigdy się nie pochorowałem ani nic. w smaku nie różnią się specjalnie od innych mrożonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inżynier mechanik Pizza z automatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 13:53 a co wy na to. Jestem inżynierem i zawodowo zajmuję się konstruowaniem maszyn do przemysłu spożywczego. Pomyślałem sobie że byłbym w stanie skonstruować konkurencyjny automat do pizzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Pizza z automatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 15:04 Czytałem o trym urządzeniu jakieś pół roku temu. Claudio Thorgelle pracował nad nim 10 lat wraz z niemałą grupą ludzi i pochłonęło to pewnie grube miliony Euro. Naprawdę sądzisz, że mógłbyś zbudowac funkcjonalny automat ot tak?? Przypominam, że to nie prosta amszyna vendingowa podgrzewjąca mrożonki. No, ja w każdym razie śmiem wątpićć. Jak będe w Rybniku lub Pawłowicach chętnie spróbuję tej pizzy, najlepiej samemu ocenić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inżynier mechanik Re: Pizza z automatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 15:50 sądzę, że byłbym w stanie. Jeśli miałbym jeden automat na wzór to byłbym w stanie skonstruować podobny w przeciągu kilku miesięcy. Nie byłaby to dokładna kopia a zatem nie naruszyłbym praw patentowych. Potrzeba by jeszcze następnych kilku na udoskonalenie. Każdy automat to kompilacja już istniejących podajników, mieszarek, dozowników. Jestem pewien że także w tym nie ma elementów z jakimi nie miałbym styczności. Odpowiedz Link Zgłoś
magsal14 Studenci wszytko zjedza? 04.12.09, 14:00 W sumie i smieszne i straszne. Pizza plus fast food to daje jakiegos potwora, jesli chodzi o styl odzywiania. Dlaczego nie ma automatow z jablkami lub marchewka? Co dzis robilam z nudow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Hehe i zaczyna sie robic jak w filmie "ja robot" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 15:08 Coraz wiecej maszyn zastepuje ludzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinger Pizza z automatu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.09, 15:36 a kiedy bedzie automat krory zrobi mi loda na poczekaniu i jak sie bedzie nazywal? :D moze palkomat? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedzer Let's Pizza IP: 83.238.19.* 04.12.09, 16:08 www.youtube.com/watch?v=ptMOH9pbBQQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Let's Pizza IP: 79.175.233.* 04.12.09, 20:14 Mimo że trochę mnie ssie to innego głoda poczułem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Pizzomat ! A to ci dobre! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 16:15 Jestem wrogiem postępu ale to może być ciekawe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zUSA Pizza z automatu IP: *.dyn.optonline.net 04.12.09, 16:19 ...myszy wszedzie wejda, tam jest serek, maka to az palce lizac dla myszki. Lubie pizze ale z pieca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WLODEK Pizza z automatu IP: *.130.193-77.rev.gaoland.net 04.12.09, 17:20 PRZYDALO BY SIE CUS MOJEJ STAREJ...MOGLA BY PIEC SWIATECZNE ZAKALCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczur Dworska pizza IP: *.11.103-84.rev.gaoland.net 04.12.09, 19:23 "Mają się pojawić w akademikach, szpitalach, na dworach i stacjach benzynowych." Pierwszenstwo dla szlachty! A jak nie to fora pizza ze dwora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sex Re: Pizza z automatu = g***o IP: *.chello.pl 06.12.09, 18:14 Ciasto do pizzy nie zawiera drożdży, więc nie musi wyrastać. Odpowiedz Link Zgłoś
erroid Pizza z automatu 05.12.09, 01:48 niech teraz wynajdą automatycznego dostawcę pizzy - wystarczy połączyć te dwa wynalazki i sukces gotowy - wystarczy że automatyczny pizzerman wraz z gps'em i automatyczną pizza automatycznie dostarczy pizze wprost do mojego domu... zawsze jestem za wynalazkami, które upraszczają i ułatwiają pracę ale to coś jest kurde niezłe żeby, nie było że jestem mało postępowy... ale nie kupie nigdy takiej pizzy :) to nie ma... jak to się nazywało...duszy? :) wynalazek super! produkt super! ale któregoś dnia może okazać się, że maszyny przejmą większość zadań i człowieki pójdą na złom... tak wiem, szarlatani głosili już dawno że maszyny są złe bo zabierają nam prace, jednak jak na razie rozwój maszyn przyczynia się tylko do migracji pracowników, do przebranżawiania się, do zanikania zawodów i tworzenia się nowych... ale mówię serio, przyjdzie ten dzień, w którym niestety uda nam się wynaleźć sztuczną inteligencję na tyle inteligentną i jednocześnie wystarczająco głupią, że będzie zapieprzać za nas aż się będzie kurzyć - do tej pory warto pomyśleć nad upgrade'em z kapitalizmu 1.0 do czegoś-lepszego beta :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Pizza z automatu IP: *.cable.smsnet.pl 05.12.09, 08:02 Się ciesz, że socjalizm nigdy z wersji bety 0.92 alpha nie wyszedł, że o komunizmie, na którego planach w dev diarach się skończyło:)) Dziś trzeba byłoby się żoną i dziećmi dzielić, to ja już wolę luddyzm w kapitałce 1.0. Odpowiedz Link Zgłoś