Gość: Irena Oddali Allianz do sądu za porysowane kluczyki i... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.10, 07:48 Będę następną osobą która odda ALLIANZ do sądu - od października 2009 roku nie mogę się doprosić wystawienia polisy OC na samochód -po zmianie numeru rejestracyjnego.Na pisma od odpowiadają , a wczoraj - dostałam potwierdzenie zawarcia umowy na okres zawarcia ubezpieczenia od 22.06.2009 do 21.06.2010 na -dane pojazdu- poprzedni numer rejestracyjny!!!! w tym roku wysłałam już 3 pisma z prośbą o zmianę .Jak "widać nie mówi się do głuchego"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ING Oddali Allianz do sądu za porysowane kluczyki i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 01:54 Witam! Jestem przedstawicielem grupy ING. Chętnie pomogę w doborze ubezpieczenia dopasowanego do potrzeb klienta. Grupa ING ma zabezpieczenia finansowe na każdą kieszeń i potrzebę klienta. Oferuję także OFE, kredyty hipoteczne, fundusze inwestycyjne w ramach grupy ING. Kontakt - Paweł Werner tel. 509-325-151 Odpowiedz Link Zgłoś
maro34 Re: Oddali Allianz do sądu za porysowane kluczyki 29.01.11, 19:01 forum.gazeta.pl/forum/w,30,121505727,121505727,TU_Allianz_S_A_nie_chce_wyplacac_odszkodowan.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Oddali Allianz do sądu za porysowane kluczyki IP: *.ip.netia.com.pl 01.02.11, 21:20 wogole mnie to nie dziwi, Allianz z zalozenia oszukuje i naciaga, trzeba bojkotowac tych oszustów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Oddali Allianz do sądu za porysowane kluczyki IP: *.ip.netia.com.pl 01.02.11, 21:21 forum.gazeta.pl/forum/w,30,121505727,121505727,TU_Allianz_S_A_nie_chce_wyplacac_odszkodowan.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik Alianz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.03.11, 17:57 Witam znajomemu skradziony został we Wrocławiu samochód w 01,06,2009 szwajcarskich numerach .W Szwajcarii od adwokata nie wychodzi w tamtym tygodniu była pierwsza sprawa w sądzie i bedzie następna czekamy na finał z Alianzem już dwa lata.To jest koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Allianz IP: *.jmdi.pl 24.09.11, 11:06 Ja wam powiem jedno pracuje w Allianz. Jestem szeregowym pracownikiem więc nie mam wpływu prawie na nic. Polecam ubezpieczenia AC i OC jeśli macie zamiar w razie czego naprawiać pojazd"bezgotówkowo" czytaj cesja na serwis. Jeśli chodzi o takie rozwiązanie to naprawdę wypłacają bezproblemowo. Na pewno nie zarobisz na ubezpieczeniu w Allianz- jeśli ktoś tak myśli to niech szuka innego ubezpieczyciela. Podstawowy błąd klienta to nieczytanie warunków ubezpieczenia!!! ludzie czytajcie co podpisujecie. Pamiętajcie jeszcze jedno OC- to ubezpieczenie obowiązkowe regulowane przez odpowiednie ustawy. Ac to ubezpieczenie nieobowiązkowe, dobrowolne żadna ustawa nie określa jak mają one wyglądać. Zgadzacie się po prostu na warunki zaproponowane przez TU- dlatego tak ważne jest czytanie umów AC. Nie polecam ubezpieczeń majątkowych oraz życiowych. Jeśli chodzi o życiówki to za długa trwa procedura wypłaty świadczenia. Dlaczego mam czekać do 30 dni w Allianz na wypłatę gdy np. w Pzu dostanę ją w tydzień.( podałem PZU bo moja rodzina ma tam ubezpieczenie na życie). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Kupiłem samochód, który u poprzednika był ubezpiec IP: *.net.stream.pl 11.01.12, 15:38 ubezpieczony w Alianz. Wysłałem im pismo poleconym o zerwaniu umowy. 9 miesięcy później, 2,5 miesiąca po ewentualnym terminie zawarcia umowy na kolejny rok przysyłają mi umowę na 1600zł OC. Dzwonię do nich i mówię, że umowę rozwiązałem, to oni chcą poświadczenie listu poleconego. Mówię, że gdzieś mi zginęła, bo bo kupowałem nowe meble i było ogólne sprzątanie. Powiedzieli że nic nie dostali i straszą komornikiem, że wszystkimi kosztami. Tak się złożyło, że kwitek jednak się znalazł, i teraz mam pytanie: chciałbym tych niemieckich chamów narazić na jakieś koszty, wobec tego informować ich o tym kwitku czy nie. przysyłają umowę wiele miesięcy później w nadziei, że ludzie zgubią poświadczenie i ich wydoją. Odpowiedz Link Zgłoś