homo.homini.lupus.est 06.05.10, 16:57 Poszlaka, upiór Towiańskiego, brama piekieł itd. Cóż za bełkot. Ale szowinistom ślonskim typu cirano spodoba się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
korada-1928 Re: Łomoty w starych pierzynach 06.05.10, 17:29 popzyjemy, zobaczymy, a to niedlugo. A co bedzie jak kutz ma racje? Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Łomoty w starych pierzynach 06.05.10, 17:53 Jasne że mi się podoba. J.Kaczyński na tronie prezydenckim to tragedia dla tego kraju, dla myślącej części tego narodu, dla dobrosąsiedzkich stosunków...itd. Zaczną się intrygi, podchody, prześladowania w końcu samobójstwa fałszywie oszkalowanych...itp. Tego chcecie? Biydny nasz Ślonsk przi tyj bandzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Łomoty w starych pierzynach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 21:05 Szanowny Panie Kutz, kocham Pana. Pana felietony są dla mnie drogowskazami. Słucham Pana jak mądrego ojca. I biskupa Życińskiego też. Niestety, mój trzeci autorytet już nie żyje. Niech Pan będzie zdrowy długo! Pozdrawiam. Anna Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Łomoty w starych pierzynach 07.05.10, 00:13 Kazik: obys miol ino recht, oby ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązak Re: Łomoty w starych pierzynach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 01:25 jestem z urodzenia ślązakiem i tu mnie wychowywano a ten bełkot mnie przeraża Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Łomoty w starych pierzynach 07.05.10, 07:50 Gość portalu: ślązak napisał(a): > jestem z urodzenia ślązakiem i tu mnie wychowywano a ten bełkot mnie > przeraża ---------------------------------- Zacznij myśleć to się uspokoisz, te, ślązak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Łomoty w starych pierzynach IP: 62.87.237.* 07.05.10, 10:26 Jestem nie tylko z urodzenia, ale z "dziada pradziada Ślązakiem"...I ten "bełkot" jest mi miły i budujący, że są jeszcze normalni ludzie w Polsce i na Śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johannes Re: Łomoty w starych pierzynach IP: *.pools.arcor-ip.net 07.05.10, 15:53 Kazik mos recht i cirano pisze zawdy prowda. A ten farbowany slonsok lepi niech jedzie na wawel do swego ujka Kartofla1 upieconego.Bo jak ten drugi Kartofel siednie na tronie to bedzie trza granica stawiac na OSie.Glück auf! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATOR Nie sprzedawać tupolewa!!! IP: *.42.202.62.cust.bluewin.ch 07.05.10, 23:03 Nie sprzedawać drugiego rządowego TUPOLEWA!!!Przyda się!!!Po wyborach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Re: Nie sprzedawać tupolewa!!! IP: 62.69.212.* 08.05.10, 10:57 Masz na mysli Jarka czy Bronka ? Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Nie sprzedawać tupolewa!!! 08.05.10, 12:01 Gość portalu: Waldemar napisał(a): > Masz na mysli Jarka czy Bronka ? ----------------------------------------- Pytanie raczej retoryczne, kolego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalunia i Ryl Łomoty w starych pierzynach IP: 109.243.214.* 08.05.10, 11:21 Nie można zmusić wiatru, zeby nie wiał, ale można budować wiatraki, co właśnie robi PIS_exPremier..... Brawo, panie Kazimierzu... i za diagnozę i syntezę ...popłuczun IV RP , z PIS_exPremierem i jego watahą. Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri Łomoty w starych pierzynach 08.05.10, 18:09 Ten artykuł nie wygląda na polityczną prognozę. To jest raczej scenariusz dziwnej sztuki, w której Pan Kazimierz daje upust swojej alergicznej nienawiści do PiS-u. Wszystko dzieje się w starych pierzynach. Samolot spada, Bóg się odwraca od Polaków, aktor umiera w starych dekoracjach... Kraj zalany gulgotem endeckim i sosem towiańszczyzny. Koniec. Taki scenariusz wyraźnie się podoba i wywołuje na forum pomruk zadowolenia wśród części szowinistycznie nastawionych Ślązaków. Na szczęście Pan Kazimierz od czasu do czasu wraca ze świata artystycznych wizji do rzeczywistości. W felietonie z ostatniego piątku - „Kotek w gorącym chlewiku” ze zdumieniem czytam o zmaganiach posłów w sprawie ustawy o prawie wydobywczym zasobów ziemi. Okazuje się, że niekorzystne brzmienie ustawy dla śląskich górniczych gmin forsuje nie PiS (a wręcz odwrotnie), ale z urodzenia Ślązak – Jan Rzymełka (z dziwnie bezinteresowną gorliwością). Tak więc Szanowni Ślązacy! Zanim wywiercą Wam dziurę w ziemi, z którą będziecie się męczyli jak dzisiaj Amerykanie, zastanówcie się kto i co Wam zagraża. P.S. Cirano! Przemyśl to bo później będziesz miał pretensję do goroli. Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Zażenowany chamstwem 09.05.10, 18:09 Czuję się zażenowany chamstwem i prymitywizmem, które wyzierają z tekstów Kutza i komentarzy kilku jego kibiców. Jestem Ślązakiem i czuję wstyd na samą myśl, że ktoś z zewnątrz mógłby utożsamiać mnie z Kutzem, który przywłaszczył sobie śląskość jako etykietkę. Moja śląskość nie jest głupia, chamska, napastliwa, ksenofobiczna, wygrażąca innym, ciasna i grafomańska. Moja śląskość jest myśląca, delikatna, współczująca i przyjazna, ciekawa obcych, otwarta, grzeczna i powściągliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: Zażenowany chamstwem 09.05.10, 18:12 Bardzo proszę administratorów forum o nieusuwanie powyższego wpisu tak, jak to zrobiono po umieszczeniu go za pierwszym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JańcioWodny Re: Zażenowany chamstwem IP: 188.33.183.* 10.05.10, 12:34 <roro68> Twoja Śląskość jest,cyt: ... <<śląskość jest myśląca, delikatna, współczująca i przyjazna, ciekawa obcych, otwarta, grzeczna i powściągliwa...> to jak Śląskość Dmowskiego, Piłsudskiego, Gierka i Grudnia...czyli rock and roll po śląsku < wino, du....pa i larma kupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupa wojewódzka [...] IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.05.10, 21:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reKuperator Re: Łomoty w starych pierzynach IP: 188.33.183.* 10.05.10, 12:37 Zapomniałeś kupko dopisać < ament>, tak po waszemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATOR S T O P- zatrzymać ten marsz,to już było..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.10, 06:14 Kongres "pis'owski" przebiegał jak słynne i głośne... nazistowskie parteitag'i, z piewcą-"Ein Volk, Ein Partei, Ein Führer" ,w polskim wydaniu wykonywane i realizowane przez "wodza"Jarosława K. Epopeja trwa. Czasu zostało mało,gdyż to nieuchronnie zmierza do powtórki Nuernberg 1933r. w wydaniu polskim,a jedną próbę generalną w 1926r już przeprowadził ich idol!!! S T O P- zatrzymać ten marsz....to już było i żle się skończyło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Burowiec... Łomoty w starych pierzynach IP: 109.243.104.* 10.05.10, 13:35 Roro69, , staro Bednorkowo z Wilhelminy , po usłyszeniu treści Twojego postu odrzekła: dupcys fleki, broku , bo takiego drugiego, żywego jeszcze karlusa jak Kazek już nie ma. kim ona jest ? ...85 lat , 6 braci: trzech w Wehrmachcie, jeden kapelunek, jeden Sturmbannfuehrer w ZMS-ie, ostatni ...jeszcze w Białym Domu na solidnym etacie. I tyle, spóźniona siroto po komunie. Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Łomoty w starych pierzynach 10.05.10, 16:56 I ta 85-letnio oma mo recht, a recht dawo ji doświadczynie. A to cos inkszego, wiynkszego jak nadyntoś polskich, psziciymnionych muzgownic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jochan Łomoty w starych pierzynach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 15:53 Bełgoce ta bida kucowsko. Odpowiedz Link Zgłoś