bopos 10.05.10, 15:33 Pan poseł Jan Rzymełka należał już do wszystkich dawnych i obecnych partii. Aż obrzydzenie bierze. To że jest w Platformie to też jest jego czysty, wyrachowany koniunkturalizm - nic więcej. Fałsz i obłuda panie JR. Ohyda! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: josem O pośle IP: *.web.vodafone.de 10.05.10, 22:02 Jakiś gupi tyn Rzymełka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązak Re: O pośle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 00:17 a co poseł Tomczykiewicz zrobił dla ziemi pszczyńskiej, której dużym fragmentem jest ów żabi kraj .ma On (nie żabi kraj,a poseł Tomczykiewicz) ponoć moc wielką w PO i nie potrafi zdyscyplinować kolegów. O Jego pozycji (posła, a nie żabiego kraju) mówiono onegdaj wiele w kontekście dbania o interesy śląska. niestety tylko mówiono. Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Kotek na gorącym chlewiku 11.05.10, 00:09 > południowe obszary Górnego Śląska Szanowny K.Kutz ma oczywiscie na mysli aktualnie >>polska<< czesc G.Slaska. Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: Kotek na gorącym chlewiku 11.05.10, 00:11 Rzymelka to propolski populista, jezdzi colki czos na "powstanczych" tradycjach we swoi familii. Ale to co wolno Kutzowi (a tyn robi to bardzo krytycznie), to u polityka pjeronsko zle wonio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synek z Rudy Kutz szyjie kierpce niestety IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.10, 10:03 Po przeczytaniu tego felietonu zagotowalem sie na Rzymelke, ze takie bzdury wymysla i chce tak zle, ale dzis slucham Radia Katowice i slysze posła JR, ktory opowiada o tej ustawie, podaje dyrektywy UE do ktorych musi bys dostosowana bo inaczej sie kary posypia, mowi co jest zmienione i podaje gdzie to mozna poczytac i co? i o dziwo mowi prawde natomiast z tego co patrze pan Kutz nawet nie bral udzialu w posiedzieniach tej komisji wiec skad te informacje i taki felieton w ogole rozmijajacy sie z prawda? Otoz pan Kazimierz wali w PO a podpuscila go marna nauczycielka polskiego Pietraszewska z Rudy czlonkini tej komisji o zgrozo tez z PO, ktora na geologii sie zna jak kura na gwiazdach, zreszta polskiego uczyla na tym samym marnym poziomie. Zastanawiam sie tylko czemu? Czyzby jakis interes kolegow i kolezanek byl wazniejszy od interesu ogołu, czy wscieklosc bo poprawki pani polonistki zostaly odrzucone? A wiadomo odrzucona kobieta jest strasznie msciwa. Wojenki wewnatrz PO w trakcie wyborow, brawo pani P jest pani 5 kolumna PIS w PO. Moze i JR jest kontrowersyjny, czasem gada glupoty, ale akurat tu przyznam mu racje. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora Panie Kutz takie sprawy załatwia się w... 16.05.10, 09:09 Panie Kutz takie sprawy załatwia się w gabinecie u Przewodniczącego Klubu Parlamentarnego do którego Pan należy. Czas na emeryture!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krojcok Kotek na gorącym chlewiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 16:24 Z panem posłem spotkamy się przy urnie. A wcześniej wygrzebiemy te i inne perełki z kariery. Ślązak od urodzenia? Tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Kotek na gorącym chlewiku 11.05.10, 18:34 panie kutz pisze pan w niewatpliwie prawej sprawie tylko po co ten obskorny nacjonalizm,jaki to z tego rzymelki gorol i kolonista,geszeft nie ma narodowosci moze trafniej byloby napisac o zaprzancach czy kabociorzach bo tu polecial pan morcinkiem tyle ze u niego to raczej czesi i niemcy niszczyli slask Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Furgoł J. Re: Kotek na gorącym chlewiku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.10, 08:43 eee tam, austryjackie gadanie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
andy-bara Kotek na gorącym chlewiku 12.05.10, 13:11 Panie Kutz po nazwisku,po nazwisku a nie"wiem ale nie powiem" dość już ściemniania Odpowiedz Link Zgłoś
bopos Re: Kotek na gorącym chlewiku 12.05.10, 15:34 andy-bara napisał: > Panie Kutz po nazwisku,po nazwisku a nie"wiem ale nie powiem" dość już > ściemniania Panie "andy-bara", przeczytaj pan artykuł. Do końca. Zwłaszcza ostatnie zdanie. Pańska zasad "nie wiem ale powiem" się nie sprawdza! Czytaj pan ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Dezinformacje 12.05.10, 13:51 Jeżeli przedsiębiorcy górniczy, którzy organizują na Śląsku sto kilkadziesiąt tysięcy miejsc względnie dobrze płatnej pracy są dla autora wyzyskiwaczami, to kim jest on sam - od 10 lat senator i poseł? Złodziejem, wyłudzaczem publicznego grosza, oszustem? Ale pomińmy już Kutzowski styl tekstu. Gorzej, że w treści są bzdury i dezinformacja: otóż projektowany podatek dla gmin od podziemnych wyrobisk nie ma nic wspólnego z funduszem szkód górniczych i Kutz kłamie (albo nie rozumie) pisząc, że rezygnacja z podatku od wyrobisk zostawi gminy bez forsy na naprawę szkód! To jest podstawowy błąd rzeczowy całego felietonu. Jeśli chodzi o przyjęte kryterium urodzenia, to myślę, że warto dorzucić jeszcze inne: kryterium zamieszkania. Naturalnie Kutz jadąc z Warszawy do domku w Beskidach chciałby przejeżdżać przez wioski koło Jastrzębia i nie widzieć wież szybowych ani osiedli górniczych. Natomiast mieszkańcy jastrzębskich miejscowości i pracownicy JSW mają zapewne odmienne oczekiwania. Warto zważyć te sprzeczne interesy. Co do górnictwa - wiemy już, że Kutz jest zwolennikiem błyskawicznej likwidacji kopalń na Śląsku. A przecież od niedawna i nie zawsze tak uważał. W latach 60., gdy budowano kopalnie JSW, reżyser Kutz stworzył swoje najlepsze filmy będące apoteozą czarnego Śląska i górniczego etosu. Wreszcie - krytykując odrzucenie projektu podatku od wyrobisk - warto przedstawić, jak duży odsetek budżetów gmin górniczych pochodzi z pieniędzy wpłacanych już teraz przez zakłady górnicze i zastanowić się, czy naprawdę warto dorzynać kopalnie jeszcze jedną daniną, czy może lepiej dać im szanse na rozwój, który zaprocentuje pracą dla ludzi i zyskami dla gmin w okresie kolejnych kilkunastu-kilkudziesięciu lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Korski Kotek na gorącym chlewiku IP: *.kwsa.pl 14.05.10, 12:34 Pan Kazimierz Kutz wygłasza bardzo pryncypialne opinie i komentarze w temacie którego nie zna! Podatek od budowli podziemnych i naprawianie szkód górniczych na własny koszt samorządów mają się nijak do siebie. Obowiązaek naprawienia rzeczywistej szkody w polskim prawie ciąży na tym, kto szkodę tę spowodował. A wracając do podatku od budowli podziemnych zapytam: a co z kanalizają, kablami czy rurociagami? - one też są pod ziemią. A Panu Kutzowi powiem tylko, że jestem górnikiem, który urodził się i mieszka od kilkudziesięciu lat na Śląsku i pewnie złożę kości na jakimś śląskim cmentarzu i nie traktuję mojego Śląska jako obiektu wyzysku. Czepia się p. Kutz premiera Pawlaka, że prowadzi m.in. sprawy górnictwa, a czy p. Kutz jako parlamentarzysta wypowiada się tylko w sprawach Śląska i sztuki filmowej? Minister gospodarki ma przynajmniej formalny mandat w sprawach górnictwa, człowiek, który jest coraz dalej od realnego życia i śląskich spraw czyli pan Kutz sobie taki mandat przypisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo tu macie odpowiednia ripostę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 15:10 ... na te kutzowe nienawistne bzdury. Ciekawe dlaczego tego nie przedrukowano w GW ( wybiórcza?) Facet punktuje Kutza bardzo celnie. gornictwo.wnp.pl/giph-posel-kutz-idzie-na-wojne-totalna,109856_1_0_0.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nettg.pl Re: tu macie odpowiednia ripostę... IP: *.waldex.3s.pl 15.05.10, 16:46 tu też www.nettg.pl///Artykuly/Raporty/Tego-Gazeta-Wyborcza-nie-opublikowla:-Polemika-z-Kutzem---Posel--idzie-na-wojne-totalna,29543,1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuc-buc Kotek na gorącym chlewiku IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.10, 08:52 -1 PROF. ZDZISŁAW KRASNODĘBSKI - CYTAT: "Wyśmiewajcie, drwijcie. Gardzę wami. Od paru lat spadały na nas wyzwiska - na tych wszystkich, którzy nie chcieli przyłączyć się do chóru wylewających pomyje na głowę Prezydenta, przystąpić do walki z kaczyzmem, dołączyć się do zbożnego czynu dożynania watah. Tak jakby nie było o wiele łatwiej płynąć z głównym nurtem, pisać do `GW' i odcinać kupony od poglądów wytartych w powszechnym obrocie. Nie, wcale się nie skarżę. Te obelgi były zaszczytem. Dzisiaj wiem, że są największym zaszczytem, jaki mnie spotkał w życiu. I gdy już nie ma problemu, nagle pokazano nam człowieka - jakiegoś innego Lecha Kaczyńskiego (...) A od tych, którzy przy Nim stali i pozostali, wymaga się, by milczeli, by odkreślili przeszłość grubą kreską, by się pojednali, by nie zakłócali atmosfery żałoby. Ale ich - naszym - obowiązkiem wobec Niego i Nich jest mówić. Grubej kreski tym razem nie będzie. I wy miejcie odwagę, pozostańcie sobą. Już zaczęliście dzielić łupy i dobierać się do szaf. Zróbcie kolejne `Szkło kontaktowe', wyśmiejcie tę śmierć, wypijcie małpki. Zaproście Palikota i Niesiołowskiego. Krzyczcie: `cham' i `dureń', i `były prezydent Lech Kaczyński'. Wyśmiewajcie i drwijcie. Bądźcie sobą. Gardzę wami. Jestem dumny, że Go znałem". KUC dla mnie jesteś smieciem -to moj dopisek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Jerschina Kotek na gorącym chlewiku IP: *.pool.ukrtel.net 16.05.10, 09:13 Ćwierć wieku spędziłem jako geolog w górnictwie węglowym. Byłem pewien czas szefem górniczej "S". Problem rabunkowej eksploatacji węgla i dewastacji obszarów górniczych był mi b.bliski. Jest to skomplikowana sprawa, a jedynym sposobem pozbycia się problemu jest zaniechanie eksploatacji z pełnym zawałem stropu lub pozostawianie "gęstych" filarów (wybieranie pokładów węgla "w szachownicę"). Jedno i drugie wyście nie jest korzystne w aspekcie rentowności wydobycia. Margharet Thacher znalazła wyście: prywatyzacja kopalń + przepisy chroniące powierzchnię. W rezultacie górnictwo węglowe w Wielkiej Brytanii padło. A p.J.R. na tyle znam, by niczego mądrego po nim się nie spodziewać. Serdecznie Pana - Panie Kazimierzu pozdrawiam i proszę nie szukać winowajców śląskich nieszczęść poza Śląskiem - idiotów nigdzie nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
donpedro1968 Kotek na gorącym chlewiku 16.05.10, 09:28 Ale jaja!, KUTZ ZAPOMNIAŁ DOWALIĆ PIS-owi i Kaczyńskim.Jestem w szoku,że ten "stary cap",pisze o innych rzeczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gragos Kotek na gorącym chlewiku IP: *.centertel.pl 16.05.10, 10:53 Rzymełka to pajac z grzywką i kamieniem u szyi,od lat umiejętnie wczepiony w partyjne synekury, bez względu na to, do której partii się zapisał. Jego wyborcy juz dawno powinni go kopnąc w dupę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość dkw Kotek na gorącym chlewiku IP: *.chello.pl 16.05.10, 11:43 Jak zwykle Pan Kutz ma w pełni rację i to co napisał jest prawdą. Zarzucanie mu nieznajomości zagadnień górnictwa jest demagogicznym trzymaniem się starej jak świat prawdy; " na dole nie ma łokien i nikt,poza górnikami nie widzi co tam się dzieje". A jak tam naprawdę wygląda społeczeństwo dowiaduje się po kolejnej katastrofie.Po kamieniach które Pan inz.Rymełka nosi na szyji, domyślam się,że, podobnie jak Pan Jerschina, jest geologiem kopalnianym i dlatego chciałbym Panów zapytać czy prawdą jest, że na każdej kopalni istnieją istnieją dwie dokumentacje podziemnych wyrobisk: jedna prawdziwa a druga dla tych ciulów z WUG-u.Z prawdą na powierzchni też nie jest lepiej i dlatego pytam Pana rzecznika Madeja, który GW z 14 bm zbluzgał Pana Posła, dlaczego do eksporu węgla dopłaca społeczeństo, kupujące węgiel do ogrzewania swoich mieszkań. Cena tony węgla loco kopalnia dochodzi do 700 zł, zaś w eksporcie nie przekracza 50 USD fob Antwerpia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw Re: Kotek na gorącym chlewiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 14:10 tytuł felietonu adekwatny. P Kutz to już klasyka T. Williams Odpowiedz Link Zgłoś