Dodaj do ulubionych

oś. tysiąclecia - w końcu wiem gdzie mieszkam

01.08.11, 11:26
Do mieszkańców osiedla mam pytanie - czy podoba się Wam cudny napis barwy żółtej, który pojawił się na rondzie Sławika?
Zobaczyłam go dziś rano i od razu pomyślałam sobie, że w końcu, po prawie 40latach, wiem gdzie mieszkam. Gdyby nie te wielkie, kanarkowo-żółte litery mogłabym się wahać...
Komu mam podziękować za tę łaskę uświadomienia??
Obserwuj wątek
    • mama9908 Re: oś. tysiąclecia - w końcu wiem gdzie mieszkam 01.08.11, 19:31
      a ja myślałam że on jest niebieski?, widziałm z boku przechodząc
      • Gość: harc mistrz =----> Os.Tysiąclecia - dostrzegane już jest z kosmosu... IP: *.1000lecie.pl 02.08.11, 15:56
        A mnie się bardzo podoba ten wielki oświetlony napis przy głównym wjeździe na to największe na Górnym Śląsku osiedle mieszkaniowe. Jedno z piękniejszych w Polsce...

Przypomina mi on... Los Angeles i HOLLYWOOD z podobnej wielkości napisem na wzgórzu.
        www.youtube.com/watch?v=wdhVbRhuxbc
        Tamten napis w USA ma białe litery - a nasz... ŻÓŁTE (na tle "śląskiego" niebieskiego nieba).
        (HKP)
        ...
        TAK TRZYMAĆ FASON, SM "PIAST" KATOWICE!!!
        • Gość: ciekawa Re: Os.Tysiąclecia - dostrzegane już jest z kosmo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 16:25
          prosze, zrobice zdjecie i powiescie tu, bardzo bym chciala to zobaczyc, plisss
          • Gość: pisspisspiss Re: Os.Tysiąclecia - dostrzegane już jest z kosmo IP: *.play-internet.pl 05.08.11, 08:22
            założę się że prezes piasta będzie startował do sejmu i potrzebuje tło do fotografii.
            • Gość: Halinka Re: Os.Tysiąclecia - dostrzegane już jest z kosmo IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 08:43
              W te tło niech nie zapomni Biskup a wkomponować
              • Gość: harc mistrz =----C Re: Os.Tysiąclecia - dostrzegane już jest z kosmo IP: *.1000lecie.pl 05.08.11, 11:48
                Do tych 13 wielkich liter O S . T Y S I Ą C L E C I A ma być jeszcze dodane proporcjonalnej wielkości LOGO (Spółdzielni Mieszkaniowej "Piast" w Katowicach).
                Takie samo LOGO jak to z lewej strony:
                www.smpiast.pl/...
                NO I DOBRZE, ŻE COŚ SIĘ PRZYNAJMNIEJ CIEKAWEGO DZIEJE NA TYM TYSIĄCLECIU!!!
                PS:
                Amerykański napis HOLLYWOOD ma tylko 9 dużych liter, nasz napis ma aż o 4 litery więcej, no i jeszcze do tego... ma . (kropkę).
                (HKP -
                hiba kropnę piwko?!)
                Na cześć oraz w intencji tego super-napisu z kropką. ;-)))))))))))))
                • Gość: pisspisspiss Re: Os.Tysiąclecia - dostrzegane już jest z kosmo IP: *.play-internet.pl 05.08.11, 11:53
                  czyli harc mistrz też będzie na tym zdjęciu/klipie wyborczym:D.
                  • Gość: pisspisspiss Re: a slogan ich taki IP: *.play-internet.pl 05.08.11, 11:59
                    michał marcinkowski kazimierz mirkowski oto fantastyczny duecik pisowski:D.
                    • Gość: pitajnik Re: a slogan ich taki IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 12:25

Ciekawe ile to kosztuje i kto za to płaci , a po za tym kogo to obchodzi?
                • dzikuska_sk Re: Os.Tysiąclecia - dostrzegane już jest z kosmo 05.08.11, 14:09
                  "Do tych 13 wielkich liter O S . T Y S I Ą C L E C I A ma być jeszcze dodane proporcjonalnej wielkości LOGO (Spółdzielni Mieszkaniowej "Piast" w Katowicach)"

No chyba sobie żartujesz... a takie ładne rondko było :(

Widać musi być przeciwwaga do bijącej po oczach niebieskiej żyrafy ;] (tzn. wtedy kiedy oświetlenie jej działa).
                  • Gość: niedorozwoj Re: Os.Tysiąclecia - dostrzegane już jest z kosmo IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 14:25
                    Ciekawe kto mu doradził taki wydatek na te podwyżki wszystkiego
                    akuratny i przypominający zwyczaje P Z P R
                    • Gość: harc mistrz =----+ Re: Os.Tysiąclecia dostrzegane już jest z kosmosu IP: *.1000lecie.pl 05.08.11, 18:20
                      Pisząc, że COŚ SIĘ WRESZCIE PRZYNAJMNIEJ DZIEJE... (na Os. Tysiąclecia), nie liczyłem wcale na taki szybki odzew na Forum GW Katowice. To cieszy. Brakuje jednak nadal, wykonanego z góry... zdjęcia tego imponującego napisu.

Gość portalu: niedorozwój napisał(a):
                      > Ciekawe kto mu doradził taki wydatek na te podwyżki wszystkiego
                      > akuratny i przypominający zwyczaje [url=https://www.youtube.com/watch?v=RvZ5n5M
                      > I_cM] P Z P R

Natomiast co do... kwestii "doradztwa" - i wyciągania z niebytu oraz zaświatów Historii zeszłej nieboszczki PZPR-ii - to myślę, że może taką być tylko jedyna w III RP tak bardzo uduchowiona osoba, o której od wczoraj "aż huczy na Y'Tubie"... czyli tylko ks. Piotr Natanek, ze swojej pustelni w Grzechynii pod Niepokalanowem.
                      www.youtube.com/watch?v=mIU8l_qPzAQ&feature=topvideos_mfh
                      (HKP)
                      ...
                      "WIEDZCIE, ŻE COŚ SIĘ DZIEJE"...

PS:
                      Tak bardzo pragnę ujrzeć ten NAPIS z góry, że aż... zaczynam ćwiczyć lewitowanie. Już udało mi się unieść o 1 cm ponad podłogę. PO'woli przekroczę może niebawem 3 cm. Chyba, że...

... Ktoś mnie wyręczy z tego lewitowania, wespnie się na tę vis a vis "Żyrafę" WPKiW, aby zrobić zdjęcie owego "hollywood'zkiego" NAPISU; lub w "Wesołym Miasteczku Śląskim", cyknie taką fotkę z najwyższej gondoli... DIABELSKIEGO MŁYNU. Brrrr...!
                      - Apage, Satana!!! Apage... [łac. - Idź precz, szatanie!!! Idź precz...]
                      • Gość: miesz. piastów Re: Os.Tysiąclecia dostrzegane już jest z kosmosu IP: *.interpc.pl 09.08.11, 07:33
                        a ja uwazam, ze napis jest super....dziekujemy
                        • Gość: Deris05 Re: Os.Tysiąclecia dostrzegane już jest z kosmosu IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 11:41
                          Mnie osobiście też się bardzo podoba i cieszę się że ktoś wykazał inicjatywę aby ten napis powstał. Pozdrowienia dla mieszkańców oś.1000-lecia.
    • Gość: miodos Re: oś. tysiąclecia - w końcu wiem gdzie mieszkam IP: *.interpc.pl 09.08.11, 09:22
      Zawsze coś komuś przeszkadza!!! Ehhh Polacy no!!!! Ja mieszkam na Tysiącleciu od ponad 20 lat i nie ukrywam, że jest mi bardzo dobrze! Cały czas coś się robi: plac zabaw, boisko, remonty elewacji, nowe nieruchomości - muszę przyznać, że z dwójką dzieci mam gdzie wyjść. A co do napisu to sądzę, że warto się pochwalić jak się ma czym - jest OK! Gratulacje PIAST! Ja pochwalę w przeciwieństwie do innych "narzekaczy"!
      • best.orbit Re: oś. tysiąclecia - w końcu wiem gdzie mieszkam 09.08.11, 09:45
        Moim zdaniem napis jest świetny i w odpowiednim miejscu. Jako mieszkaniec osiedla doceniam starania i wysiłki osób, dzięki którym mieszka Nam się coraz lepiej . Dzięki SM PIAST!!!
        • Gość: harc mistrz =--)-> Re: Os.Tysiąclecia dostrzegane już jest z kosmosu IP: *.1000lecie.pl 09.08.11, 10:38
          Cieszę się, że ten podświetlony napis: "OS. TYSIĄCLECIA" - składający się z pojedyńczych, wielkich (jak w HOLLYWOOD) liter- jednak się wielu ludziom się podoba.
          O ile mnie pamięć nie myli, to chyba był tam kiedyś (przed kilkudziesięciu laty) skromny napis: "1000-lecie", złożony z małych 4 cyfr na tabliczkach-kwadratach. Z czasem on zniknął...

Brakuje jednak w internecie i na forum... FOTOGRAFII tego nowego efektownego obiektu.
          Dlatego, aby z fantazją unieść się ponad to moje piękne Osiedle Tysiąclecia, i aby spojrzeć na ów NAPIS z góry...zacząłem ćwiczyć l e w i t o w a n i e .
          (HKP)
          ...
          DZIŚ PORA NA TAJEMNICĘ TEGO NADPRZYRODZONEGO FENOMENU LEWITOWANIA:
          www.youtube.com/watch?v=LFQyYYmcztk&NR=1
          ...i praktyczne JEGO zastosowanie oraz wyjaśnienie:
          www.youtube.com/watch?v=c54c3iGuj7M&feature=related
          PS:
          - Z góry pozdrawiam wszystkich mieszkańców OS. TYSIĄCLECIA oraz internautów z FORUM GW KATOWICE.
          • Gość: zdenerwowana Re: Os.Tysiąclecia dostrzegane już jest z kosmosu IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 12:09
            www.youtube.com/watch?v=VKh1iWpmvc4
            kto mu dał takie pozwolenie ????

• Gość: gownos Re: oś. tysiąclecia - w końcu wiem gdzie mieszkam IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 10:17
        Przynajmniej twój czynsz się nie zmarnuje bo pójdzie na opłatę za światło tego szmelcu.
        Ale co to dla ciebie , ty nie liczysz groszy ,ty masz miliony ,możesz szastać na prawo i lewo.
        • Gość: harc mistrz & HKP Re: oś. tysiąclecia - w końcu wiem gdzie mieszkam IP: *.1000lecie.pl 09.08.11, 12:08
          - Ha, ha, ha...!!! Mam ukryte w komórce, w osiedlowym bloku... WORY ZŁOTA I DIAMENTÓW!
          Czasami nimi (tymi diamentami) strzelam sobie tu i ówdzie z patriotycznych pobudek.
          (HKP -
          Harcerski Kabaret Patriotyczny z Katowic)
          ...
          FOTOGRAFIA NAPISU >> OS. TYSIĄCLECIA << JUŻ JEST W INTERNECIE.
          Zamieściła je Gazeta Wyborcza z Katowic w dzisiejszym wydaniu. Przydała by się jeszcze tylko "fotka z lotu ptaka" (albo z samolotu lub... satelity, z okołoziemskiej orbity).
          • Gość: tak tak Re: oś. tysiąclecia - w końcu wiem gdzie mieszkam IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 12:23

za pieniądze ksiądz się modli za pieniądze świat się podli
          • Gość: Roger Re: oś. tysiąclecia - w końcu wiem gdzie mieszkam IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 13:08
            Harcmistrz ty kameleonie - jeszcze niedawno byleś najwiekszym wrogiem prezesunia SM Piast
            za co cie kupił? Napis jest cudowny.!!!A jakie barwy ma spóldzielnia Piast??? Zołto niebieskie??? Logo SM Piast przy literach wyglada jak - harcmistrz przy Prezesie!!!!
            • Gość: tak tak Re: oś. tysiąclecia - w końcu wiem gdzie mieszkam IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 13:22
              a l e j a j a

ale jaja
              ale jaja
              cała zgraja
              łap za jaja

HKP
              Hiba kropnę pyfko

• Gość: Roger Re: oś. tysiąclecia - w końcu wiem gdzie mieszkam IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 14:14
                A jak tam panie harcmistrzu ma sie Pana organizacja SKoCz iM Piast!!! Czyzby juz nie istniała?
                Na polecenie Prezesunia rozwiazał ja pan??? Czuj Czuj Czuwaj!!! Harcmistrzu!!!
                • Gość: tak tak Re: oś. tysiąclecia - w końcu wiem gdzie mieszkam IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 14:32
                  Siostro nie tak ostro !!!
                  Harc mistrza nie ma w Radzie Nadzorczej od pamiętnego zebrania ,kiedy to dokonano babskiego przewrotu polegającego na wykluczeniu Harc mistrza , który nie pasował do całokształtu.
                  Wszystko na forum jest spisane i dostępne jakby kto nie pamiętał to mu mogę poszukać.
                  Harc mistrz zrobił swoje o czym wszyscy pamiętają i nie ma teraz nic wspólnego z Radą, którą wybieraliśmy na Walnym Zebraniu.
                  Harc mistrza należy pamiętać i doceniać za zmianę zarządu i wielki przewrót na Piaście
                  rok 2008.
                  Na stronie Piasta jest wykaz osobowy aktualnie panującego Zarządu i Rady Nadzorczej.
                  To do nich należy kierować uwagi w godzinach przyjęć .

HKP hiba ktoś przesadził

www.youtube.com/watch?v=K29w12kqsss&feature=related
                  • Gość: tak tak Re: oś. tysiąclecia - w końcu wiem gdzie mieszkam IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 14:49
                    Mam nadzieję, że Harc mistrz wywoływany do odpowiedzialności za OSIEDLE TYSIĄCLECIA odezwie się w słusznej sprawie
                    poważnie i na temat
          • Gość: Roger Re: oś. tysiąclecia - w końcu wiem gdzie mieszkam IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 14:23
            A tak na marginesie panie harcmistrzu -obronco wolności i demokracji oraz oredowniku czlonków SM Piast - do kogo nalezy teren na ktorym Prezes umieścił na koszt czlonków napis??
            Bo mnie sie wydaje że jest to teren Miasta Katowic.To dlaczego Czlonkowie SM Piast ponoszą koszty jego sprzatania - utrzymania - i.t.d.Czuwaj Harcmistrzu!!!!
            • Gość: gil Osiedle Tysiąclecia "PRL-u" pięknieje...... IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 17:19
              ........." trzeba z młodymi naprzód iść, po życie sięgać nowe....."
              Osiedle 1000-lecia "PRL-u", pięknieje z dnia na dzień. Brawo młodemu Zarządowi i starej Radzie Nadzorczej SM "PIAST" w Katowiicach.
              PS. Roger nie męcz ludzi pierdołami . Prezes " Piasta" wie doskonale jak wyjść na swoje.
              • Gość: harc mistrz =----> Byłem 30 VI 2009 r. z całą RN odwołany, a teraz... IP: *.1000lecie.pl 14.08.11, 21:58
                ...ZOSTAŁEM NA TYM FORUM... W Y W O Ł A N Y ! ! !
                (do tablicy - czyli w kwestii nowego "hollywoodzkiego" napisu OS. TYSIĄCLECIA).

Wyjaśnienie rozsiewanych wątpliwości jest więc konieczne, ale... PO KOLEI:

1. harc mistrzowi zupełnie obce są "przywary współczesnych lemingów", których można tylko... ogłupić, zastraszyć albo przekupić. ;-)))))))))))))))) [to orzyski hart charakteru]

2. REWOLUCJA NA TYSIĄCLECIU, która wybuchła w dniu 6 lutego 2008 r. w SM "Piast" Katowice i trwała do wymienionej w temacie daty, zgodnie z regułami dziejowymi... "pożerała własne dzieci", ale była nie do zastopowania i osiągnęła wytyczone cele.

3. Społeczny Komitet Członków i Mieszkańców SM "Piast" (w żartobliwym skrócie: SKoCz iM SM "Piast"), jako stowarzyszenie został powołany w dniu 6 maja 2008 r. na statucie... SKM d/s SAT, niezależnej organizacji, znanej jako "Samorządowa Alternatywa Tysiąclecia".

4. Choć SKM d/s SAT była "postrachem biurokracji", uznawanym za najskuteczniejszą organizację społeczną w Polsce - to SKoCz iM SM "Piast", pod którego auspicjami toczyła się rewolucja na Tysiącleciu... nie został w ogóle przez zarząd zarejestrowany w KRS i... zgasł.

5. Jednakże największa na osiedlu sp-nia mieszkaniowa PIAST została mocno "przeorana" oraz gruntownie odmieniono jej funkcjonowanie. Zrealizowane zostały wszystkie uchwały ZPCz z 2008 r. Wystarczył na ważnych funkcjach mały, ale "rewolucyjny przyczółek" w RN.

6. Tym, co zakończyło trwającą 2 lata REWOLUCJĘ TYSIĄCLECIA, była... absencja zwykłych mieszkańców-członków sp-ni na serii wyborczych GZCz - Grupowych Zebrań Członkowskich w 2009 r. Nowo wybrane 27-osobowe ZPCz demokratycznie odwołało RN i powołało nową RN.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

I to tyle w skrócie, co do historii niedawnych rewolucyjnych walk na Tysiącleciu...
                [kto jest ciekaw większej liczby szczegółów oraz chronologii tych wydarzeń... KTÓRE WSTRZĄSNĘŁY TYSIĄCLECIEM - znajdzie je na stronach Forum GW w Katowicach]
                (HKP)
                ...
                JEST CZAS WOJNY, JEST TEŻ CZAS POKOJU ORAZ BUDOWANIA... [- Mordy Wy moje!!!]
                NOWY OBECNY ZARZĄD "PIASTA" DBA O OSIEDLE I DOBRZE SŁUŻY JEGO MIESZKAŃCOM.
                CZEGO WIDOMYM DOWODEM JEST JEGO WYGLĄD... I CHOĆBY TEN IMPONUJĄCY NAPIS.

Rewolucja społeczna była na Osiedlu Tysiąclecia bardzo potrzebna i odmieniła tę spółdzielnię mieszkaniową oraz wygląd tego osiedla.

• Gość: tak tak Re: Byłem 30 VI 2009 r. z całą RN odwołany, a ter IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 09:57
                  NAPISEM nie załatasz dziur na moim obejściu ani nie zaszklisz przeciekających okien
                  nie mówiąc o wymianie gumolitów na korytarzach , które jeszcze towarzysza Wiesława pamiętają.
                  Jeżeli praktykowane będzie zbieranie podpisów od niezorientowanych w sztuce dziadków , którzy podpisują bez czytania każdy pomysł np. 'czy jesteś za spółdzielnią czy za wspólnotą
                  lub druga seria podpisów 'czy chcesz staw Maroko dla spółdzielni tak czy nie'
                  to pewnie zebrania walne nie będą potrzebne bo załatwią wszystko 'pewniaki' czyli podpisy zebrane przez cieciów z rana albo przed obiadem, tak aby decyzje podjąc szybko i 'jak wszyscy' czyli zgodnie z sugestią zbierającego.
                  Pewnie za tym NAPISEM też jest lista ZA, a przeciw się nie liczy.
                  Dorf jaki by nie był stawiał nowe bloki tu i tam .Obecnie bloki stawia Active , a za nasze powstają nowe place zabaw,boiska.
                  Za nasze , a nie zarządowe,które niech się trzyma za własną kieszeń bo póki co czynsz mam o 100zl większy od tego sprzed roku , że nie wspomnę o 2008.
                  Kwiatki co roku nowe też kosztują i owszem jest ładnie dopóki jakaś bieda sobie nie wykopie
                  a druga nie zerwie bo to przecież państwowe.
                  A w ogóle to mam to w rzyci i róbta co chceta tylko nie każcie mi się cieszyć jak nie ma z czego.
                  A ten napis jest ordynarny - to i tak mało powiedziane.

www.youtube.com/watch?v=uIG5jndMPds
                  • Gość: harc mistrz ;-)))) Ten wielki napis Os.Tysiąclecia - podoba się innym IP: *.1000lecie.pl 15.08.11, 13:11
                    ... o czym mogłem się przekonać, kiedy po kilku dniach nieobecności na osiedlu (oraz na tym forum)... wracałem w tę sobotę tramwajem na katowickie Tysiąclecie.

Wszystkie litery tego NAPISU były od dołu efektownie oświetlone reflektorami i bardzo ładnie prezentowały się na tle zieleni oraz osiedlowych bloków. Zaś to małe logo SM "PIAST", dołożone z lewej strony NAPISU, nie za bardzo pasuje do niego stylistycznie (takie jest moje zdanie).

Pytałem się ludzi w tramwaju, po przejechaniu "6-ką" koło "Żyrafy" i Ronda Sławika - Czy im się tan NAPIS podoba?

Wszyscy byli nim zachwyceni i m.in. mówili, że... - No, teraz to przynajmniej wiadomo, że to jest OSIEDLE TYSIĄCLECIA. Ono jest bardzo ogromne - to i ten NAPIS musi być także wielki. Ani jedna z zapytanych osób podróżnych w tym tramwaju nie skrytykowała tego pomysłu z owym NAPISEM. (sic! - to nie pic!)
                    (HKP)
                    ...
                    NAJTRUDNIEJ JEDNAK... JEST BYĆ PROROKIEM, NIE TYLKO WE WŁASNYM KRAJU, ALE TAKŻE NA OSIEDLU (im. TYSIĄCLECIA)!!! ;-))))))))))))))))))

• Gość: Roger Re: Ten wielki napis Os.Tysiąclecia - podoba się IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.11, 14:58
                      Lejesz wodę HarcMistrzu!!Ciekawe czy napis podobał by się twoim wspólpasazerom gdyby mieli za niego placic w czynszu!!! za prad także!!! A co - moze to Misto zapłaci!! Mieszkańcy Osiedla Tysiaclecia - poczekajcie do Nowego Roku a dowiecie się ile bedzie was kosztował napis,kwiatki i place zabaw!!!
                      • Gość: pisspisspiss powtarzam! IP: *.play-internet.pl 17.08.11, 16:16
                        ten napis to scenografia do wyborczych obrazków prezesa marcinkowskiego a może i harc mistrza mirkowskiego. zobaczycie!
                        • Gość: harc mistrz -----* Ten wielki napis Os.Tysiąclecia - podoba się innym IP: *.1000lecie.pl 17.08.11, 19:52
                          Roger napisał:
                          Lejesz wodę Harc Mistrzu!! Ciekawe, czy napis podobał by się twoim współpasażerom, gdyby mieli za niego płacić w czynszu?! Za prąd także!!! A co - może to Miasto zapłaci?!

Nie w moim stylu jest "lanie wody" na internetowym Forum.
                          Są niestety tacy ludzie, co muszą natychmiast wszystko skrytykować, wyznając obskurancką zasadę , że nic nowego nie powinno się robić, bo mogą być z tego tylko niepotrzebne koszty. Takiej postawy nie można nawet zaliczyć do... konserwatyzmu.

Można się także przyzwyczaić do... "dziadostwa" i bylejakości. Są i tacy na osiedlach mieszkaniowych w Polsce, którym w ich eM wystarcza tylko... stolik, krzesełko lub taboret i miejsce do przespania.
                          Cała zaś reszta wokół się nie liczy i ich w ogóle nie obchodzi, bo (PO PROSTU)... wisi im.(!)
                          Bo ileś groszy (dodatkowo) - może ICH to... k o s z t o w a ć .

Spółdzielnia mieszkaniowa na osiedlu jest dobrowolną instytucją społeczną, która ma na celu utrzymywanie w należytym stanie zasobów oraz ich otoczenia, a także infrastruktury, dla zapewnienia jednolitego i dobrej jakości standardu bytowania na takim jak nasze... osiedlu.
                          SM "Piast" Katowice - to właśnie zadanie na Osiedlu Tysiąclecia dobrze r e a l i z u j e .

Indywidualna zaś ocena takich starań zawsze będzie subiektywna i zależna od postawy społecznej. Dlatego ważne są porównania i jakaś średnia krajowa. To odróżnia lepsze spółdzielnie od spółdzielni gorszych.
                          O tzw. "wspólnotach mieszkaniowych", w odniesieniu do osiedla - nawet nie warto wspominać. Udało nam się na Tysiącleciu taką drogę wytyczaną ustawowo przez PO... pozytywnie ominąć.
                          (HKP)
                          ...
                          ZA KILKA LAT NIE BĘDZIECIE SOBIE WYOBRAŻALI W OGÓLE ŻYCIA NA TYM OSIEDLU: BEZ ZIELENI, BEZ PLACÓW REKREACJI I ZABAW ORAZ... BEZ TEGO PIĘKNEGO Z ŻÓŁTYCH LITER NAPISU!!! ;-))))))))))))

• Gość: Roger Re: Ten wielki napis Os.Tysiąclecia - podoba się IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.11, 14:26
                            HarcMistrzu!!! teraz to naprawde lejesz wodę!!! kto mnie zmusi jako czlonka spółdzielni do płacenia na napis pana prezesa!!! kto mnie zmusi na płacenie na kwiatki!!! A na place zabaw!!!
                            A jeżeli PO rozwali Spółdzielnie i powstana wspólnoty mieszkaniowe - to kto bedzie placiłza place zabaw? A korzystac beda wszyscy!!! Co na to Rada Nadzorcza w osobie przemadrzałej Pani Przewodniczacej??? czy rada sie nad tym zastanowiała??? HarcMistr- rozgrywasz swoje karty znowu - wszyscy o tym wiedzą.!! Od najwiekszego wroga Prezesa to jego najlepszego
                            poplecznika.!!! TO SMIERDZI I TO BARDZO!!!!!!!!
                            • Gość: harc mistrz & HKP Re: Ten wielki napis Os.Tysiąclecia - podoba się IP: *.1000lecie.pl 19.08.11, 17:10
                              Gość portalu: Roger napisał(a):
                              > HarcMistrzu!!! teraz to naprawde lejesz wodę!!! Kto mnie zmusi jako członka spó
                              > łdzielni do płacenia na napis pana prezesa!!! Kto mnie zmusi na płacenie na kwi
                              > atki!!! A na place zabaw!!!
                              > A jeżeli PO rozwali Spółdzielnie i powstaną wspólnoty mieszkaniowe - to kto będ
                              > zie płacił za place zabaw? A korzystać będą wszyscy!!!

Ja nie "leję wody" - tylko piszę tak jak jest, forumowiczu Roger.
                              Za to Ty, wylewasz tutaj na Forum swoje kompleksy, łzy oraz także... fekalia.
                              Wszyscy razem ponosimy w spółdzielni opłaty czynszowe oraz remontowe.
                              Spółdzielnia Mieszkaniowa "PIAST" i jej zarząd oraz organy przedstawicielskie decydują o gospodarce zasobami, terenami przyległymi i o standardzie ogólnym tego Osiedla.

Więc nie uzurpuj sobie tego, że to tylko Ty płacisz: "na kwiatki", "za place zabaw" i... "na napis pana prezesa". Osiedle Tysiąclecia naprawdę zasługuje na taki "hollywoodzki" NAPIS.

I nie martw się tym, że PO rozwali w Polsce spółdzielnie i powstaną na osiedlach WSPÓLNOTY MIESZKANIOWE. Nasza spółdzielnia "PIAST" i jej zarząd, przytomnie i dobrze się w tej sprawie zachowali...
                              PO też już się zreflektowało, że samotnie forsując w sejmie tak idiotyczny i dywersyjny wobec 10-milionowej społeczności spółdzielczej szalony PO'mysł... MOŻE PRZEGRAĆ WYBORY!!!
                              Wystarczy, że ludzie z osiedli uznają ICH za szkodników społecznych i... przy najbliższych wyborach parlamentarnych nie dadzą NA NICH swoich głosów.
                              A to im się należy...
                              (HKP)
                              ...
                              CZUWAJ I NIE DAJ SIĘ NIEPOTRZEBNIE PONOSIĆ NERWOM!!!

• Gość: Roger Re: Ten wielki napis Os.Tysiąclecia - podoba się IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.11, 16:00
                            HarcMistrz!! Tobie tylko wydaje się ,że jesteś dobry!!! Na festynach Ci podlewali gorzałki - spijałes wszystko rowno!! Nie zaprzeczaj - byly komendant komisariatu i twoj "najlepszy"
                            przyjeciel ktorego skutecznie opluwałeś przez lata/ aż dziw że nie wytoczył ci sprawy sadowej?/
                            ale widocznie uznał że jestes śmieciem którym nie warto się zajmować - ty jestes zerem!!! Mieszkańcy maja Cie dość!!!! czy to rozumiesz!!!!
                            • Gość: harc mistrz ;-(((( Re: Ten wielki napis Os.Tysiąclecia - podoba się IP: *.1000lecie.pl 19.08.11, 20:51
                              Gość portalu: Roger napisał(a):
                              > HarcMistrz!! Tobie tylko wydaje się ,że jesteś dobry!!! Na festynach Ci podlewa
                              > li gorzałki - spijałes wszystko rowno!! Nie zaprzeczaj - byly komendant komisar
                              > iatu i twoj "najlepszy"
                              > przyjeciel ktorego skutecznie opluwałeś przez lata/ aż dziw że nie wytoczył ci
                              > sprawy sadowej?/
                              > ale widocznie uznał że jestes śmieciem którym nie warto się zajmować - ty jeste
                              > s zerem!!! Mieszkańcy maja Cie dość!!!! czy to rozumiesz!!!!

Z powodu tego
                              "śmiecia i zera"
                              gościa Rogera,
                              klikam na kosz
                              Settembriniego
                              moderatora FK
                              (forumowego).
                              Pytam dlaczego
                              nie widzi wpisu
                              anonima-kanalii
                              i...
                              nie usuwa z FK
                              takich... fekalii?

Widać w tut. GW, że "gó... nie tonie", ale wolno płynie PO śląskiej krainie.
                              Od Katowic: via Rawa, Brynica & Przemsza i dalej rz. Wisłą aż do Gdańska...
                              (HKP)
                              ...
                              www.youtube.com/watch?v=VoTmYMM_RpQ

• Gość: niepis Re: Ten wielki napis Os.Tysiąclecia - podoba się IP: *.183.191.64.dsl.dynamic.t-mobile.pl 19.08.11, 22:01
                                prawda w oczy kole ,co harcek ? :)
                                • Gość: harc mistrz ;-)))) Re: Ten wielki napis Os.Tysiąclecia - podoba się IP: *.1000lecie.pl 31.08.11, 10:23
                                  Gość portalu: niepis napisał(a):
                                  > prawda w oczy kole ,co harcek ? :)

Niepis, to gów...no - a nie prawda!!!
                                  PO'dsrywaczy na tym forum zawsze nigdy nie brakowało i... nadal tutaj ich nie brakuje.

Nigdy nie miałem "przyjaciół" wśród komendantów MO i nikt z mojej rodziny nie był tam.
                                  Dla mnie i dla moich przyjaciół... MO i ZOMO - to były... "bijące serca partii" (PZPR).
                                  A zaś ORMO, to było gów... udające glinę (albo "glinę" - jak wolisz). ;-))))))))))
                                  Taka oto jest ta Wasza, na forum GW... "prawda"!!!
                                  (HKP)
                                  ...
                                  A NAPIS "OS. TYSIĄCLECIA", NIEPISIE - JEST NAPRAWDĘ PIĘKNY...
                                  Jak HOLLYWOOD w Los Angeles.
                                  • Gość: Roger Re: Ten wielki napis Os.Tysiąclecia - podoba się IP: 83.17.232.* 04.09.11, 10:20
                                    Ten napis jest tak piekny jak HarcMistrz.Jest wstretny i psuje estetyke Osiedla.Jest to nie tylko moje zdanie.Zreszta tylko HarcMistrz uważa ze napis jest " piękny"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka