Gość: joana IP: *.c193.msk.pl 28.08.11, 12:25 w Ligocie strzelanina jak co roku w ostatnia niedziele sierpnia i mój pies mimo, że dostał coś uspokajającego od wet, za chwile dostanie zawału serca :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bartoszcze Re: strzelania 28.08.11, 17:41 To trzeba było wziąć psa na całodzienną wycieczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: strzelania IP: *.wpr.3s.pl 29.08.11, 09:01 Są jakieś uregulowania w tym zakresie i warto aby odnieść się merytorycznie do tego a nie wypisywać głupkowate komentarze do postu - który porusza istotny temat. Ale widać "odpustowy" poziom pasuje niektórym. Nawet tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: strzelania 29.08.11, 23:16 To się jakoś dowiedz o jakichś uregulowaniach. Człowiek rozumny ma zdolność przewidywania i wiedząc, że będzie trudny dzień, nie stara się za wszelką cenę wpaść na trudności a potem biadolić, że było trudno. Nie zapomnij popłakać nad losem biednych psów w Sylwestra, ja latami starałem się zrobić wszystko, żeby się o psa w taki dzień zatroszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . joana IP: *.c201.msk.pl 30.08.11, 08:03 Art. 51. [Zakłócenie porządku] § 1. Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny. § 2. Jeżeli czyn określony w § 1 ma charakter chuligański lub sprawca dopuszcza się go, będąc pod wpływem alkoholu, środka odurzającego lub innej podobnie działającej substancji lub środka, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny. www.codziennikprawny.pl/uploaded/akty_prawne/12.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . joana - uzup. IP: *.c201.msk.pl 30.08.11, 08:07 Przepisy prawa lokalnego w formie zarządzenia wojewody lub uchwały rady gminy wskazują ramy czasowe, w których dopuszcza się używanie fajerwerków, tj. w Sylwestra i Nowy Rok. Poza tymi dniami galanterię pirotechniczną można używać tylko na pokazach, na które organizator otrzymał zezwolenie. Postępowanie przeciw sprawcy zakłócenia toczy się na zasadach ogólnych prawa o wykroczeniach. Sankcje prawne dla osób powyżej 17 roku życia to mandat (od 20 do 500 zł) oraz wniosek o ukaranie do sądu (grzywna do 5 tys. zł). www.komunalny.pl/index.php?name=archive&op=show&id=8067 Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: joana 30.08.11, 11:49 Hihihi, życzę powodzeniu w karaniu za strzelanie z korkowców na odpuście, LOL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: strzelania IP: 194.150.167.* 29.08.11, 13:18 Niestety tak katole kończyły swoje święto - żałosne to, ale co zrobić w tym kraju nic się w tym temacie długo nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byno Re: strzelania IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.11, 15:00 a Justyna slyszala cos o wychowaniu psa...zamiast narzekac przyzwyczajaj gadzine profesjonalnie.....co to kosztuje ...przeciez kochasz psa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joana Re: strzelania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.11, 16:55 No niby jak przygotowac profesjonalnie? ja byłam przygotowana a i tak jak walneło znienacka, to omało mi serce nie stanęło, a starsi ludzie ?, a dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .) Re: strzelania IP: *.c201.msk.pl 29.08.11, 17:48 Od jakiegoś czasu kibole GKS wypróbowują w różnych miejscach Katowic "oręż" na mecze ulubionej drużyny. Są to chyba jakieś wojskowe petardy albo granaty domowej roboty. Rzeczywiście huk jest nie byle jaki (słyszałem kilka razy i petardy noworoczne się do nich nie umywają, taka petarda jakie teraz odpalają jest w stanie urwać chyba nogę przy doopie albo na odwrót) i dziwię się że policja się "dowcipnisiami" nie zainteresowała. O straży nie wspominam bo ta jest do zakładania blokad i rżnięcia frajerów z forsy. Poza tym nie mają samochodów terenowych żeby dojechać na miejsce wybuchu. Odpowiedz Link Zgłoś